BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

13 lata 3 miesiąc temu #238835 przez ewelina.zak.1991
ja niestety nie polubiłam glukozy, fuujjjjj.... myślałam,że zwymiotuję... jeśli będę musiała znosić to drugi raz to będzie ciężko:D
ja miałam 75 g aż... smakuje jak woda z dwudziestoma łyżeczkami cukru, ani to wolno pić ani na raz ;)jeszcze do tego okropny głód, ale trzeba jakoś to znieść :) Dzidziuś dzisiaj jest wyjątkowy grzeczny :) ale czasami to fikołkuje, raz kopie po lewej a za sekundę już po prawej:) mały akrobata :)

Moje maleństwo !!!:*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 miesiąc temu #238876 przez martyna123
Witajcie mamy ;)
U mnie potwierdził się że to chłopak i siedzi sobie pośladkowo ale lekarz mówi że sie jeszcze może zmienić mam dostać zastrzyk z immunoglobuliny antyD za 2 lub 3 tygodnie w niemczech jest on za darmo w polsce trzeba płacić 300 zł jak chce sie go dostać w czasie ciązy w około 28 tyg ciąży

asiula2134
Trzymam kciuki oby wszystko było ok i pozdrawiam

13 lata 3 miesiąc temu #238903 przez georgette102
a jaaa byłam dzisiaj na zakupach i wróciłam z cudownymi łupami; kupiłam łóżeczko, baldachim i całe wyposażenie (osłonki, pościel, prześcieradełka...); wszystko takie słodkie!!!

asiula2134 3mam kciuki, żeby wszystko było ok oraz za szybki powrót do domu
ewelina.zak.1991 ja też miałam glukozę 75g i też ciężko zniosłam badanie i nie wiem czy Cię pocieszę, ale chyba będziemy przechodzić to jeszcze raz :)

13 lata 3 miesiąc temu #238960 przez gusiag
georgette102 napisał:

a jaaa byłam dzisiaj na zakupach i wróciłam z cudownymi łupami; kupiłam łóżeczko, baldachim i całe wyposażenie (osłonki, pościel, prześcieradełka...); wszystko takie słodkie!!!

można wiedzieć ile za to wszystko zapłaciłaś?

p.s. twardnieje mi dziś brzuch, sama nie wiem czy to coś z macicą czy dziecko tak mocno sie wygina? macie tak? martwie się

13 lata 3 miesiąc temu #238995 przez marigra
witajcie, ale naskrobalyscie :lol:

asiula2134 - gratuluje chlopczyka, a przede wszystkim trzymam kciuki, zeby wszystko ulozylo sie pomyslnie, hmm kurcze ale te krwawienia.... samam mialam na poczaktu i wiem jaki to strach. trymaj sie dzielnie

martyna123- równiez gratulacje chlopaka, moze uaktualnisz liste??

gusiag- a moze to jakis skurcz poprostu, bo wlasnie ich objawem jest twardnienie brzucha

georgette102 - pochwal sie wyprawka, moze jakies zdjecie??

13 lata 3 miesiąc temu #239002 przez marigra
to ja uaktualnie liste:)
06.03 - emma / córeczka (ZOSIA )
08.03 - Martyna 123 /synek
08.03 - georgette102/???
09.03 - kalisi/ córcia
09.03 - marigra/córcia (ZUZIA)
14.03- Ewelina / synek (Michał)
16.03 - gaabrysia / synek (ADRIAN )
22.03 - moba2012 / synek (TYMON)
25.03 - aisod / ???
31.03 - asiula2134/ synek
31.03 - gusiag/ najprawdopodobniej córcia

13 lata 3 miesiąc temu #239338 przez georgette102
gusiag za wczorajsze zakupy zapłaciłam 650 zł i nie spodziewałam się, że wyjdzie aż tyle (wiadomo mogłam zrezygnować z baldachimu albo wybrać tańsze rzeczy) ale ogólnie jestem zadowolona :)
ja nie miałam problemów z twardniejącym brzuchem, więc nie wiem co to może być, ale miałam tyle różnych dolegliwości, które mnie stresowały, że nie jestem w stanie policzyć; zawsze staram się znaleźć jakieś informacje w internecie, ale nie wiem czy to dobrze, bo czasami tylko dokładam sobie zmartwień

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #239347 przez georgette102
marigra próbowałam dodać zdjęcie, ale nie udało mi się :(

13 lata 3 miesiąc temu #239355 przez georgette102
jeszcze jedno podejście do dodawania zdjęć
Załączniki:

13 lata 3 miesiąc temu #239357 przez georgette102
udało się, więc jeszcze jedno :)
Załączniki:

13 lata 3 miesiąc temu #239363 przez gusiag
witam :)
bardzo ładne łóżeczko, ja kupiłam bardzo podobny zestaw tylko zamiast baldachimu wolałam przewijak i pościel mam inną bo w owieczki :) tylko, że zapłaciłam mniej, ale nie mówię tego z przechwalaniem się,absolutnie! ale wiem, że można taniej, a wiadomo, liczymy pieniążki.. liczymy..
Brzuch mnie martwił całą noc, dziś nie boli, ale jest strasznie duży na samym dole, może to oznaka, że już będzie rósł.. tydzień temu na wizycie było wszystko dobrze, więc muszę przestać się martwić bo stresem sobie tylko dokładam..

p.s. nie wiem czy wstawiłam zdjęcie, to jest zdjęcie pokazowe, tylko nie robione przeze mnie ale przez firmę sprzedającą takie łóżeczka. Takie właśnie wybrałam z taką pościelą.

13 lata 3 miesiąc temu #239365 przez gusiag
Załączniki:

13 lata 3 miesiąc temu #239378 przez marigra
witajcie

georgette102 - przepiekny komplet, masz podobny gust jak ja, bo jak ogladalam posciele itp, to wlasnie w oko wpdły bezowe misie, łóżeczko tez piękne, bo jasne, mi bedzie pasowalo pod kolor mebli. Jedyne nad czym jeszcze sie zastanawiam to zeby w zestawie byla szuflada zamiast baldachimu. Zawsze mozna cos tam do niej schowac, czy pieluchy, czy inne przybory. A moge zapytac ile kosztowało samo łóżeczko??? czy to juz jest traktowane jak caly zestaw?

gusiag - tez bardzo ladny komplecik, bo jasne lozeczko i posciel:) a co do brzuszka to moze to bylo tylko chwilowe - odpukać!!!!! pry kolejnej wizycie koniecznie zapytaj o ten brzuch

ja znalazlam ciekawe lozeczko na allegro wlasnie juz z szufladą, myslicie ze to dobry zakup - wstawiam stronke
allegro.pl/lozeczko-ola-z-szuflada-sosno...tka-i1924313830.html

13 lata 3 miesiąc temu #239395 przez georgette102
za samo łóżeczko zapłaciłam 200 zł i wiem, że to głupota, ale było takie drogie między innymi ze względu na tego wyrzeźbionego baranka(czy tam owieczkę)no ale z 3 barankami kosztowało 100 zł więcej, więc już się powstrzymałam ze zbędną rozrzutnością :) ale tak poważnie łóżeczko jest bardzo solidne. natomiast takie samo łóżeczko z szufladą kosztowało 300 zł.każdy element jest liczony osobno. kolor też idealnie pasuje mi do mebli w sypialni, a pościel musiałam wybierać w uniwersalnym kolorze, ponieważ nadal nie wiem czy to chłopiec czy dziewczynka. jeden kpl pościeli + osłonki na łóżeczko jest z misiami a drugi na zmianę jest z krówkami (wielkiego wyboru w tym kolorze już nie było a chciałam, żeby później do siebie pasowało)

13 lata 3 miesiąc temu #239403 przez marigra
o kurcze taki szczegól, a tyle kasy???? jejciu...., ale najwazniejsze ze jest solidne, bo wiadomo dzieciaczki z czasem rosną i skacza po lozeczku wiec musi dotrwac, zanim bedzie zmieniane na normalne łóżko.
A nie zauwazyłam wczesniej ze juz masz 2 posciele - to powiem ci ze jak ja sie orientowalam to nie wydalac wcale az tak duzo, bo masz juz wlasciwie wszystko jesli chodzi o sprawy lozeczkowe, ja jedynie jeszcze chce miec przewijak - ale chyba go dostane od szwagierki tak jak i materacyk, wiec juz koszta troche mi odejda

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka