BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

13 lata 3 miesiąc temu #237715 przez marigra
dzień dobry!!!

a co tutaj u nas tak cicho?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 miesiąc temu - 6 lata 8 miesiąc temu #237791 przez asiula2134
error

13 lata 3 miesiąc temu #237889 przez georgette102
faktycznie jest cicho na naszym forum, ja usprawiedliwiam się tym, że przez pogodę nie mam weny twórczej :)
a co do zachcianek... wczoraj przeszłam samą siebie :( po tym jak cały dzień podjadałam coś słodkiego (batoniki, cukierki...) na kolację pochłonęłam 3 naleśniki z twarogiem, dżemem truskawkowym, sosem toffi i bitą śmietaną - masakra! nigdy w życiu nie zjadałam takiej ilości słodyczy

13 lata 3 miesiąc temu #237899 przez gusiag
witajcie :)
ja się nie odzywam bo zakupów nie robię, zachcianek nie mam :/
w środę lecę do Polski na kilka dni, więc myślami jestem w połowie w Polsce a w połowie na badaniu połówkowym które mam tu 24 listopada...
no i pogoda siakaś taka.. :dry:

13 lata 3 miesiąc temu #237951 przez marigra
asiula2134 - trzymam kciuki za wizyte, zeby przede wszystkim była tansza, a co wazniejsze zeby rozwiala twoje wszelkie obawy....
hmmm..... a swoją drogą takie ilości słodyczy, które pochłaniasz kojarza się z dziewczynka, ale skoro to chlopak, to bedzie slodki facet ;)
a co do ubranek faktycznie nie wiadomo na co sie zdeycowac tyle slicznych rzeczy. Ja narazie mam same cienkie ubranka, al musze sobie wlasnie rozpisac co juz mam a czego jeszcze mi brakuje (a jest tego sporo). Dylemat mam jedynie wlasnie z grubością, bo dzieciaczki urodza sie w marcu wiec juz chyba az tak grube rzeczy nie sa potrzebne, ale z drugiej storny to jednak jeszcze zimno....
georgette102, ale menu...... fiu fiu, ja bym nie podolala takiej ilosci
gusiag - zawsze cos ciekawego sie dzieje, chcoiaz faktycznie pogoda nie nastraja.....

13 lata 3 miesiąc temu #237995 przez gaabrysia
Witam mamusie
ja mam chłopaka(potwierdzone na 3 usg:) ) i ciągłą ochote na słodkieee wiec na to akurat nie ma żadnej reguły .. :D
ja myślę,że grubsze ubranka też będą przydatne, co prawda ja już mam. ale jakbym miała kupować to też bym kupiła. bo w marcu zazwyczaj wiosny jeszcze nie widać .. chociaz nigdy nic nie wiadomo, wszystkiego się dowiemy w swoim czasie :D
ja to ciągle gdzieś biegam.. więc tym się usprawiedliwiam (a jak już jest chwila to sobie odpoczywamy), ale muszę przyznać że troche ostatnio sie rozczarowuje. bo jak zawsze zaglądałam to nie nadążałam czytać, a tu teraz ciagle ciszaa :( co z wami mamuśki ? czy wy odsypiacie ? jak wasze maleństwa ? dają czadu ? :D - ja będe się powtarzać i powtarzać. uwielbiam to!! :D :D

pozdrawiammm i liczę na jakieś ciekewe wątki, do kwestii wyprawki pewnie nie raz powrócimy :)

ja rosnę i rosnę.. jak sobie liczycie mc ciąży? bo ja to ciągle na tyg.. jak zapyta np jakiś mężczyzn, to nieźle się dziwi jak odpowiadam :D

13 lata 3 miesiąc temu #238027 przez marigra
gaabrysia ja czesto jestem bo mi sie nudzi w domu to sobie szperam po internecie, ale jak wchodze to jestem sama, wiec nie bede ze soba gadac :lol:
a co do czasu ciazy to ja tez licze tylko na tygodnie, ale wiele osob tego nie rozumie i odrazu prosi o przelozenie na miesiące - dla nich to jest jasniejsze:)sama zreszta kiedys tylko w ten sposob pytalam, wic ich rozumiem:D

a co do koziołków , faktycznie moja Zuzka fika takie kozziolki ze czasami sie dziwie jak szybko potrafi zmieniac połozenie..

13 lata 3 miesiąc temu #238049 przez georgette102
ja też liczę na tygodnie, ale nie tylko :) przyjęłam podział na miesiące taki jak w książce, która jest dla mnie przewodnikiem: " w oczekiwaniu na dziecko" czyli
- 1 miesiąc ciąży od 1 do 4 tygodnia,
- 2 miesiąc ciąży od 5 do 8 tygodnia,
- 3 miesiąc ciąży od 9 do 13 tygodnia,
- 4 miesiąc ciąży od 14 do 17 tygodnia,
- 5 miesiąc ciąży od 18 do 22 tygodnia,
- 6 miesiąc ciąży od 23 do 27 tygodnia,
- 7 miesiąc ciąży od 28 do 31 tygodnia,
- 8 miesiąc ciąży od 32 do 35 tygodnia,
- 9 miesiąc ciąży od 36 do 40 tygodnia.

marigra ja przed ciążą też nie byłam w stanie zjeść takiej ilości słodyczy, tym bardziej, że nie przepadałam za słodkim a raczej preferowałam słone przekąski; dziwi mnie tylko że nawet mnie nie zemdliło a wręcz przeciwnie dzisiaj znowu miałam ochotę na takie naleśniki, jednakże zdrowy rozsądek zwyciężył i nie pozwoliłam sobie na to :)
natomiast jeśli chodzi o zakupy to jutro chyba wybiorę się po łóżeczko (i wyposażenie), a z ubrankami jeszcze się wstrzymam, bo nadal nie znam płci

13 lata 3 miesiąc temu #238070 przez martyna123
Cześć mamusie! ja jutro mam lekarza więc mam nadzieje że potwierdzi że to chłopak bo mam wątpliwości a chce już kupić wszystko. Moja ciocia była 9 miesecy pewna że będzie Ania a tu na ostatniej wizycie okazało się ze z Ani zrobił się Paweł no i jest Paweł :laugh: mam nadzieje że u mnie tak nie będzie. pozdrawiam

13 lata 3 miesiąc temu #238225 przez ewelina.zak.1991
Dzień dobryyy :)

Ja spadam na glukozę, do spisania później :)

Moje maleństwo !!!:*

13 lata 3 miesiąc temu #238430 przez marigra
ewelina.zak1991 - trzymam kciuki za glukoze, bo to jednak chyba nic przyjemnego, ja mam za tydzien (swoją drogą jakos pózno). Wiele z Was już ja dawno mialo. U mnie w przychodni robi sie ja miedzy 24-27 tygodniem.

georgette102 - to masz dokladnie jak ja, przed ciązą owszem zjadłam jakąs slodycz, ale raczej sporadycznie, czekolade od wielkiego dzwonu, czasem jakies ciastko, ale naprawde mozna bylo to policzyc na palcach jednej reki, a teraz czekolade to pochlaniam w 30min.:), ale sama sie usprawiedliwiam tym ze jest z orzechami no i ma duzo magnezu, ktorego mam niedobor..... takze wiecie ze wszystkim sie tlumacze:D. Na szczescie nie wygladam jak smok naraze mam +3kg, wiec objadam sie bezkarnie:D

martyna123 - to trzymam kciuki, zebys poznała płeć... a masz jakies przeczucia???

13 lata 3 miesiąc temu #238542 przez gusiag
dzień dobry mamuśki :)

powiecie mi coś więcej o tej glukozie? Jak to wygląda, po co, kiedy się to robi itp? Mnie też to czeka?
Ja póki co czekam na połówkowe które mam mieć w przyszłym tyg. Na ostatniej wizycie miałam pobieraną krew z palca, oprócz tego normalnie też i mocz - z tego co widziałam, mocz sprawdzali na takim teście paskowym jak test ciążowy. Lekarz na kolejną wizytę u niego w grudniu poprosił tylko o przyniesienie pielęgniarkom moczu na sprawdzenie chlamydii. O glukozie nie wspominał.

13 lata 3 miesiąc temu #238634 przez gaabrysia
witam ;)

ja miałam glukozę tydz temu i służy ona wykluczeniu cukrzycy ciążowej. wyglądało to tak: rano na czczo poszłam z moczem na pobranie krwi, po pobraniu dali mi do wypicia glukozę (którą kupiłam w aptece 50g ) niby nie smaczna.. ale w moim wypadku nie wiem czy dlatego ,że głodna byłam czy po prostu dlatego ,że mi słodkie smakuje nie było tragedii nawet sie nie skrzywiłam, Panie patrzyły co prawda trochę zdziwione i pytały czy popić nie chce, ale nie było takiej potrzeby. poźniej po wpiciu godz na korytarzu (z tego co wiem moga byc nawet 2 w zależności od zaleceń lekarza )znowu pobranie krwi.
plus tego badania, że później cały dzień maleństwo daje o sobie mocno znać .. :)
Martyna i jak po wizycie ?

13 lata 3 miesiąc temu - 6 lata 8 miesiąc temu #238750 przez asiula2134
error

13 lata 3 miesiąc temu #238779 przez gusiag
Asiula gratuluje chłopczyka i życzę szybkiego wyjścia ze szpitala, mam nadzieję, że to nic poważnego i wszystko będzie dobrze.
:kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka