- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
- Otrzymane podziękowania: 0
moje dziecko jest nie możliwe teraz tylko sie przekreca .. ciekawe kiedy mu się uda w drugą stronę ;D
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
asia ja ostatnio próbowałam podać małej herbatkę, ale wypluwała i też jak nie robi kupki to kładę ją częściej na brzuszek; chyba pójdę do lekarza i dowiem się co ewentualnie mam jej podawać, żeby jej pomóc
ewelinda to my miałyśmy koszmarną niedzielę - Maja całe popołudnie marudziła, a na wieczór był taki krzyk, że nie pamiętam kiedy ostatnio tak płakała, podaliśmy jej czopek -viburcol - no i na szczęście pomogło, bo też już nie wiedziałam co robić
martyna ja karmię tylko piersią, więc nie wiem jak Ci pomóc
gaabrysia naprawdę Adrian to silny facet
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
co śmieszniejsze dołożył dziś do tej pozycji (z głową położoną) tak jakby "raczkujące" nogi czyli zgina i prostuję, ale oczywiście ani drgnie do przodu. Ale nie powiem, komicznie to wygląda;)
a dziewczyny, czy wy czyścicie uszy maluchom patyczkami ( z tą blokadą- dla dzieci) czy macie jakieś inne sposoby? słyszałam o jakim sprayu ,może któraś z mam używa? Adrian ma taki miód ,śmiejemy się że misio do niego w nocy przyjdzie oczywiście nie dłubie mu głęboko.Tylko tak z wierzchu.
georgette102, myślę że jak nie płacze to nie ma co panikować. Poczekaj, ja np uginam z lekką siłą nóżki i wtedy odrazu bąki "lecą"
A tak pozatym Adrian kupcia cały czas ok 6 razy dziennie , nawet jak się czekolady objem
gdzie reszta mamusiek ??
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy … niby to wszystko wiem (każde dziecko rozwija się w swoim tempie, codziennie uczy się czegoś nowego itd.), nawet mąż mi to powtarza… czasem tylko mnie dziwne myśli nachodzą z którymi staram się walczyć! Pewnie każda z was czasem ma chwile zwątpienia…
Moja Zuzolinka w lipcu ma kolejną (trzecią już) wizytę kontrolną bioderek. Za każdym razem „obrywało nam się” od lekarza- że niby jej nie kładziemy na brzuch- słabo mięśniami pracuje…
Stąd moja obawa, podejrzewam że znowu nam się „dostanie”. Kładę ją codziennie z tym że na krótko bo bardzo jej się to nie podoba …a ja nie mogę znieść jej płaczu.
Ćwiczymy codziennie chwytanie zabawek obiema rączkami (tzn każdą z osobna), przewroty z plecków na brzuszek (i powroty), wodzenie za przedmiotami no i te nieszczęsne leżenie na brzuszku., po za tym robimy rowerki i inne zabawy typu „idzie raczek” Tak więc nie próżnujemy.
Tu są te ćwiczenia : www.babyboom.pl/niemowleta/zdrowie/pocwi..._miesiaca_zycia.html
oczywiście nie wykonujemy wszystkich ćwiczeń, tylko te mniej inwazyjne
Zauważyłam że Zuza podciąga się do siedzenia z pozycji półsiedzącej i nie wiem czy jej na to pozwolić –chyba jeszcze nie bardzo ??? Za wcześnie ??? wy pozwalacie ???
Gabi filmiki rewelacja!!!! Synus naprawdę wysportowany- mały akrobata a mówią że chłopcy to leniuszki . Jeszcze raz gratuluję !!!
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zauważyłam że Zuza podciąga się do siedzenia z pozycji półsiedzącej i nie wiem czy jej na to pozwolić –chyba jeszcze nie bardzo ??? Za wcześnie ??? wy pozwalacie ???
Zosia tez cos takiego robi, to podobno takie dzieciece "cwiczenia", ktore w efekcie maja pomoc w zmianie pozycji na wyzsza (w przyszlosci). bylam dzis z nia na konsultacji w szpitalu dzieciecym u pani rehabilitantki i pytalam o to podciaganie. powiedziala, ze jest to absolutnie ZABRONIONE . nie wolno tego robic, bo dziecko nie ma jeszcze kosci, tylko dosc miekkie chrzastki (ktore skostnieja calkowicie dopiero okolo 2 roku zycia), ktore latwo moga ulec znieksztalceniom powodujac np. lordoze albo skolioze dziecieca .
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
gabrysia nie moge sie napatrzec na Adzika normalnie boski
tee nie pozwalaj siadac, zdecydowanie za wczesnie. juz kiedys pisalam ze siostry synek tez zaczynal szybciej siadac i teraz ma troszke krzywe zebra, cale szczescie ze w codziennym zyciu to w niczym nie przeszkadza.
a swoja droga bylam ostatnio na wizycie u pielegniarki srodowiskowej i zwrocilam uwage na to ze Kinga upodobala sobie prawa strone to mi kazali sadzac dziecko i obkladac poduszkami zeby mialo lepsza pozycje do krecenia glowka i ze z pozycji siedzacej szybciej zacznie raczkowac. Bylam w szkou jak to uslyszalam chyba trafilam na jakiegos DEBILA !!! dodam ze nie posluchalam tej rady a Kinga polubila tez i lewa strone
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a do pieluchowania juz sie przyzwyczailam
co sadzicie o solarium przy karmienu piersia ??? jestem blada jak d .. a a chcialabym sobie sprawic przyjemnosc odrobina sztucznego slonca ale naczytalam sie roznych opini i sie boje
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nie czytaj w internecie.. nie wypali Ci się mleko;) i wątpię też że zmieni smak Adek normalnie wcinał (możesz sobie butle ściągnąć, żeby nie tak od razu po)
Nawet Pani w solarium pow, że niby nie można.. ale nie można też przy miesiączce, bólu głowie, przy tabletkach anty. itd więc zależy to od organizmu .. dodając ,że jej siostra chodziła tylko mlekiem "sikała" pod wpływem ciepła
Wiec myślę ,że nie na długo można śmiało iść przy czym oczywiście opalać się zasłoniętymi piersiami.
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Emma w takim razie trzeba powtórzyć wypad;) jeszcze przed wakacjami może by się udało 07.07)
Szkoda ,że ten tydz taki marny ;( siedzimy sami w domu.
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
georgette, z tego co sie orientuje, papkowate kupki sa prawidlowe, Zosia zawsze takie robi.
Tee, bardzo fajny suwaczek! widze, ze skorzystalas z babyboom!