BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #385883 przez emma
czesc mamusie! :laugh:

przez weekend wszyscy odpoczywalismy, wiec czasu braklo na piasnie :).

gabi, poszlismy w sobote do skaryszewskiego, faktycznie niewiele osob, w barze zaliczylismy karkowizne i piwko, a Zośka nutramigen - bylo fajnie! :lol:

martyna, wielkie dzieki za nazwe leku i dawkowanie! :kiss: lykam od kilku dni i co prawda stopniowo, ale pomaga - przynajmniej moge juz swobodnie siadac :silly:.

marigra, czy ja dobrze widze, chyba zapomnialas nalozyc dziecku czapki?? :blink: Zuzia sliczna, podobna do ciebie, a te wlosy obledne, pewnie mozesz jej juz wiazac kitki! :) dzis znow robie kupe schabowych z porem z indyka - mozecie smialo wpadac, starczy dla wszystkich! :laugh:

aliah, super, ze sie odezwalas! masz sliczna gromadke! marze, ze kiedys tez bede taka miala! :laugh: pozdrowienia dla was! :kiss:

Tee, fajowe zdjecia, pieknie wygladacie i jakie macie tam boskie widoki! :laugh: a opaski robi nasza forumowa kolezanka, moja prawie-imienniczka Emme. zerknij do dzialu "sprzedam-kupie-zamienie", jest duzo fajnych wzorow :). co prawda ja na razie walcze, zeby Zośka sobie nie sciagala opaski z glowy przy kazdym ruchu, ale moze wkrotce sie przyzwyczai :).
jesli chodzi o suwaczki to mi najbardziej pasuja te ze strony "babyboom.pl" albo "daisypath.com", ale co kto lubi ;)... w zaleznosci od ustawien danej strony wchodzisz sobie w dzial "suwaczki" (na daisypath tylko wybierasz rodzaj, bo to strona suwaczkowa :)), konstruujesz, a potem szukasz BBCode - poznasz go po tym, ze bedzie sie zaczynal od [url], a konczyl [/url]. taki "link" w calosci kopiujesz i wklejasz go na swoim profilu: Tee-->profil-->moj profil-->podpis (kopiujesz do okna podpisu, klikasz "Wyślij" i gotowe! :)).

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #385895 przez ewelinda83
mariga te wlosy to i mi sie podobaja :) sa przecudowne :)

opaski kupione w techo, do tego dokupilam kilka pierdol do wlosow i je dopinam do opasek :blink:
ciezko mi bylo wogole tu znalezc opaski ale sie udalo :)
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #385916 przez ewelinda83
emma naprawde chcesz miec trojke bobasow :) ja narazie mysle o rodzenstwie dla Kingi sztuk jedna :blink: ale az w taka przyszkosc to jeszcze nie wybiegalam :)
jak dla mnie to rodzenstwo bedzie miala musowo, zeby miala sie z kim dzieli, bawic, klocic ...

12 lata 6 miesiąc temu #385935 przez marigra
cześć mamuski:)

dziekujemy za komplementy.... :blush:
Tee- Zuzanka przesliczna:D. a z wlosami mi tez wypadają garsciami, niestety to normalne po porodzie. Mam nadzieje ze to szybko mnie, bo nie dosc ze wylysieje, to bede miała nowe dywany na podlogach, mimo ze sprzatam juz kilka razy dziennie....

emma - dobrze widzisz Zuzka zgubiła czapke :blink: ,a powaznie to byl taki upal ze stwierdziłam, zeby powietrzyła główke - uwielbia jak dmucha jej wiatr w glowke.
To co wpraszam sie dzisiaj na schaboszczaka :lol:

ewelinda - Kinusia tez slicznotka w tych opaskach. Dodają jej uroku;0

12 lata 6 miesiąc temu #385942 przez emma
ewa, Kinga bardzo wydoroslala, teraz widac, jaka jest do ciebie podobna! :-) tak, chcialabym miec trojke dzieci, ale jednak nie naraz ;). Ciagle sie zastanawiam, jaka roznica wieku najfajniejsza, bo jestem jedynaczka, wiec doswiadczen w tej materii brak :), moze cos doradzicie! Teraz i tak pauzuje, zeby blizna sie zagoila...

marigra, jak na schabowe, to nie do nas, u nas mielone, ale wpadnijcie mimo wszystko, pociagiem ze 2 godziny :lol:

12 lata 6 miesiąc temu #385948 przez marigra
emma napisał:

marigra, jak na schabowe, to nie do nas, u nas mielone, ale wpadnijcie mimo wszystko, pociagiem ze 2 godziny :lol:

ahhh, bo schabowe były wczoraj :silly: mogą byc też mielone, nie pogardze:D Wiec zawijam kiece i lece - teraz mamy super, hiper, ekstra wypasioną "autostrade" z Łodzi do W-wy, wiec uwazaj, bede w 40 minut ;)

12 lata 6 miesiąc temu #386109 przez gaabrysia
Hej dziewczyny ;)

My wczoraj cały dzień spędziliśmy nad jeziorkiem -biwakowaliśmy, kiełbachy karkówki itd i stwoierdzam,że syn wszędzie czuje się dobrze ale najlepiej w domu i zaczynam się zastanawiać jak nam się uda ten wyjazd ;) nie mamy jeszcze miejsca, ale jedziemy ;D

po długiej przerwie piekę biszkopta ( tak na poprawę humoru, ale o tym szkoda pisać :/ ) i tym razem pierwszy raz dodałam kakao i banana - tylko to miałam ;) zobaczymy..

fajnie macie ,że takie opaski możecie na uszy zakładać ja dziś w calineczce szukałam czapki i stwierdzam ,że nie ma nic fajnego! wszystkie takie "babcine" .. a do tego ceny z kosmosu :ohmy: w porównaniu ze smykiem nawet...

Ewa Kinga faktycznie bardzo podobna! ;))

a od 2 dni dołączyłam do matek łysiejących .. tak się zastanawiałam o czym wy mówicie i niestety już wiem ;(

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #386167 przez ewelinda83
DZIEKUJE :) no baaa to mamusi corusia wiec do mamusi podobna :blink: maz przez komentarze znajomych szuka uparcie jakiegos podobienstwa do siebie :lol:

emma mnie z siostra dzieli roznica roku. jak bylysmy mlodsze to roznie bywalo ale teraz nasze relacje sa bardzo dobre :blink: z bratem jest roznica 8 lat, ja bylam juz
„ dorosla ” a on jeszcze w pieluchach ganial :P teraz juz z bratem sie dobrze dogadujemy, ale jednak czasami widac duza roznice :dry: tak wiec uwazam ze rok, dwa to jest OK

gabrysia ja tez juz zaczelam lysiec, a jeszcze niedawno sie cieszylam ze mnie to nie dotknelo :dry: Kinga lubi ciagnac mnie za wlosy i znajduje je doslownie wszedzie :(

ja z ciastami koncze :ohmy: musze sie wziasc za siebie i zrobic w koncu diete MŻ ale cos mi nie wychodzi :( fajnie by bylo jak bym do Polski stracila 3-4 kg ktore ani drgna :angry:

mialyscie moze moment ze wasze dzieci tak jak by sie cofnely :huh: bo moja ma od kilku dni problem z cyckiem, nie potrafi go normalnie zlapac tylko sie szarpie tak jak na poczatku, a sutka sobie ciagnie jak zelke :dry:

12 lata 6 miesiąc temu #386189 przez gaabrysia
ja też skończyłam z ciastami (zaczełąm z batonami ;), ale dziś i pogoda i nastrój do d..y więc musiałam sobie poprawić, ale bez szaleństw- bo smaczny z bananem nie jest .. więc nie grozi mi wciągnięcie całej blachy:)

heh jak żelkę, dobrze powiedziane! mój jak skończy to tak właśnie się odsuwa z sutkiem w buzi i sobie z niego "strzela" po tym zazwyczaj poznaję ,że się najadł ;)czy się cofa nie wiem, ale raz głowę trzyma sztywno długo a zaraz tak jakby zapomniał. Chociaż myślę że zależy to od chęci..

12 lata 6 miesiąc temu #386220 przez emma
marigra, no i gdzie sie zapodzialyscie?? kotlety juz dawno zjedzone! ale zostalo sporo na jutro, moze dojedziecie ;).

ewa, no u nas z roznica roku to nie ma opcji, bo musi mi sie tam zagoic w srodku :dry: co najmniej dwa, ale zastanawiam sie, czy trzy tez nie byloby dobrze? bo jakos nie widze tego, ze dziecko ma roczek, a ja znowu w ciazy i nawet jej podniesc nie moge, jak inwalidka, bo trzeba sie oszczedzac... :dry:

gabi, no na smutki najlepsze jedzenie, zwlaszcza dobre - mowie, mam mielone z indyka z porem, wpadajcie, a jak nie, to uwazaj, bo my wpadniemy na biszkopt, wiemy, gdzie mieszkacie! :laugh: :kiss:

12 lata 6 miesiąc temu #386234 przez martyna123
emma- ale smaka robisz na jedzenie razem z Gabrysią. Ja chce mieć też trójkę dzieci ale co 3 lata bo mam w rodzinie przypadek co po 2 latach urodziły się bliźniaki i ten chłopczyk ma juz 8 lat a jest straszny jeżdzą z nim do psychologa bo ma straszne zachowanie dlatego że był odtrącony nagle od mamy bo na świat przyszły jego dwaj młodsi bracia. Ale czy będę mieć troje to się zobaczy za pare lat.

ewelinda83- no naprawdę wykapana mamusia.

My już jemy kaszki kukurydziane i bardzo smakuję mnie i małemu obaj jemy ją przypomina mi smaki z dziecinstwa :laugh: a mój mały to tak buzie otwiera i się cieszy wogóle na noc się fajnie najada i śpi do 6 później do łożka na flache i śpi do 10 :)

12 lata 6 miesiąc temu #386235 przez strangerwold
dziewczyny odp na wasze posty jutro ale mam pytanie
dziewczyny ktore biora azalie mialyscie jakies krwawienia podobne do miesiaczki ja mam wrazenie jak miesiaczka a biore anty od 13.06

12 lata 6 miesiąc temu #386251 przez gaabrysia
Emma biszkop - fee, nastrój więc dalej do bani :/ do tego znowu stanełam na wagę i dół znowu kg do przodu ! i się tak zastanawiam czy to w łasnie nie przez Azalie.. zawsze się objadałam, a nie tylam ale paliłam papierosy (jak lokomotywa) więc może to. ee grunt ,że zmusiłam się i robie codziennie brzuszki..

Justyna ja biorę i nie miałam plamień -które mogą wystąpić jak piszą na ulotce, wtedy nie trzeba się przejmować tylko brać dalej.

12 lata 6 miesiąc temu #386304 przez gaabrysia
Czy wasze pociechy też już się przekręcają na brzuch? Adrian dziś zaczał i z tego wszystkiego dopiero zasnął ;) zmęczył się tym turlaniem ;D

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #386375 przez Tee
Hej
Gaabi moja córcia niestety nie przekręca się, ale ona jest takim leniuszkiem, że nawet na brzuszku nie leży bo się awanturuje!!!!!!!! Chyba już tak zostanie że wszystko będzie ostatnia robiła …oby tylko robiła. My ćwiczymy przewroty jak ją trzymam za rączkę i pomagam to się od razu przekręci z plecków na brzuszek a sama to skubana nic robić nie chce… ciekawe jak będzie raczkowała??? W powietrzu się nie da! No ale nic staram się na razie tym nie martwić… cierpliwie poczekam – tylko czasami mnie czarne myśli nachodzą! Bo ona (chyba) ze wszystkim do tyłu.
Co do tabletek ja biorę cerazeete i też jakoś czuję się grubsza… :( więc może coś w tym jest! ale mi to strasznie apetyt dopisuje... chyba nawet bardziej niż w ciąży. Przez całą ciąże przytyłam 10 kg. straciłam je w półtora miesiąca a teraz już 2 na plusie...
To chyba przez mój apetyt. Od jutra postanowiłam się odchudzać- tylko że to "jutro" to od 3 dni jakoś nadejść nie może ;)

Gratuluję synusiowi , dzielny mężczyzna!!!

Martyna123- dziękuję za materiał odnośnie drożdżaków, kiedyś już coś o tym czytałam tylko byłam ciekawa czy komuś pomogło- stosowałaś???

Ewelinda83 opaski fajowe i pomysłowe :)

Emma dziękuję za wskazówki odnośnie suwaczków i opasek… przy wolnej chwili jak mi córcia nie będzie „przeszkadzała” rozejrzę się na forum.

Stangerwold- ja nie biorę Azaline tylko cerazette, ale (chyba) są podobne tylko droższe- ktoś tak wcześniej pisał. Od porodu miałam 2 „okresy” – z 40 dniową przerwą. Bardzo delikatne, czterodniowe plamienia. Przed ciążą miałam bolesne miesiączki ,teraz jest Oki. Z tym, że już nie karmie, u karmiących z okresami chyba różnie bywa. Moja siostra rok nie miała miesiączki a córcie karmiła 2 lata. Ja niestety mogłam karmić tylko do końca 3 miesiąca.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka