BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 10 miesiąc temu #384352 przez gaabrysia
spacerówki typu parasolka jak i te większe ( z taką podrózuje moja koleżanka -więc dopytaj.) rozkładają się na płasko.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #384355 przez gusiag
no dzwoniłam i do polski i niemiec na lotnisko, taki jak ja mam nie przejdzie :(
musi mieć odpowiednie wymiary do kontroli bezpieczeństwa, tylko o to chodzi.
Po prostu nie może być szeroki niż ta taśma po której jedzie do prześwietlenia.
Pewnie inaczej jest jakby się chciało taki wózek nadać jako bagaż - to pewnie bez problemu

12 lata 10 miesiąc temu #384365 przez gaabrysia
nie wymądrzam się bo nie wiem..ale myślę ,że można wziąć ale będzie na dole a mały można wziąć do samolotu. pustego wózka chyba nie trzeba prześwietlać ;) hmm no ciekawe bardzo.

12 lata 10 miesiąc temu #384366 przez emma
aaa... sorry, martyna, myslalam, ze to ty chcesz mrozic :silly: stranger, w takim razie poprzedni post byl do ciebie :laugh:

a my jednak poszlysmy na spacer, ale dopiero po 18, jak sie wypogodzilo :)
co prawda reka troche poparzona, ale mamy obiad na 2 dni, hektolitry rosolu, udzce indyczek, kupe mielonych i ziemniaki w mundurkach z koprem - obzarlam sie do nieprzyzwoitosci ;) ufff...

niestety wlasnie zaczely mnie meczyc hemoroidy :dry: nigdy nie mialam, to musialy teraz wylezc... kupilam sobie ten lek, o ktorym pisalyscie, bo masci juz mam powyzej uszu - co wieczor smaruje blizne po cieciu contractubexem, pipke inna mascia na drozdzaki, no i jeszcze brakowalo tylko masci na zylaki ;)... martyna, powiesz mi, ile lykalas te tabletki i w jakich dawkach? na ulotce wyczytalam, ze trzeba przyjmowac 4 dziennie, ale nie wiem, czy mozna po 2 naraz, czy po jednej co 4 godziny... :unsure:

12 lata 10 miesiąc temu #384380 przez gaabrysia
myślę że spokojnie po 2 można.pomoże na pewno.
drożdżaki też miałam w ciąży, dostałam globulki i po 6 je pożegnałam co prawda pierwszy i mam nadzieje ostatni raz globulki ale grunt ,że pomogły. nie pamiętam nazwy :dry:

12 lata 10 miesiąc temu #384385 przez emma
dzieki, gabi, ja juz jestem po serii globulek :), ale dla wiekszego efektu dostalam jeszcze doustne kapsulki, no i masc. niby jestem juz "po wszystkim", ale do konca tygodnia powinnam jeszcze ta mascia smarowac, zeby na pewno nic nie wrocilo, wiec te 4 dni jeszcze wytrzymam :). ale nie chce sobie dodawac kolejnej masci, zwlaszcza ze piszecie, ze potem sa nawroty. :dry:

12 lata 10 miesiąc temu #384390 przez martyna123
emma - no jadłam pierwsze dni 4 razy po 2 tabletki tak z trzy dni a pózniej 3x2. A na drożdzaki polecam Ci jogurt naturalny męczyłam się z tym rok temu w marcu po antybiotyku na który nie dostałam ochrony na żołądek i żeby wyleczyć drożdzaki wydałam 800 zł na wizyty i lekarstwa u ginekologa.

gusiag - ja chce lecec do De w wrzesniu lub sierpniu ale wizzair i teraz się zastanawiam na wózkiem masakra mam z firmy tako ciekawe czy przejdzie musze tez zadzwonic i popytać.

12 lata 10 miesiąc temu #384393 przez gusiag
gaabrysia napisał:

nie wymądrzam się bo nie wiem..ale myślę ,że można wziąć ale będzie na dole a mały można wziąć do samolotu. pustego wózka chyba nie trzeba prześwietlać ;) hmm no ciekawe bardzo.

pewnie masz rację :) wszystkie "parasolki" przechodzą, a ja po prostu jeszcze nie mam takiego wózka więc polecimy tylko z fotelikiem a wózek pożyczę w Polsce na ten czas.

a pusty wózek trzeba prześwietlać, na wypadek jakby ktoś chciał narkotyki przemycić albo co innego

12 lata 10 miesiąc temu #384406 przez gusiag
ale masz głeboki czy parasolkę?

12 lata 10 miesiąc temu #384407 przez martyna123
no ja mam ten 3 w 1 teraz jeżdze w gondoli ały czas i chce jak najdłużej

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #384465 przez ewelinda83
caly dzien mnie nie bylo bo jestem wykonczona :angry: i to nie Kinga tylko ja mialam gorsza noc a co za tym idzie i dzien :angry: zasnelam dopiero o 3 nad ranem, co godzine sie budzilam bo to cycusia musialam dac Kini, to mala steknela wiec i mama juz na bacznosc stala ... masakra powodem jest chyba powrot do pracy, niby mam jeszcze 3 miesiace ale sie glowie co zrobic ? czy wracac na caly etat czy na pol no i czy mi firma pozwoli na redukcje etatu :(

gosia wozek mozesz napewno wziasc caly, obojetnie jaki tzn nie musi to byc tzw.parasolka bo moja siostra juz latala z synkiem i nie miala problemu z wozkiem a ma duzy i szeroki. raz oddawala przy odprawie a raz przy samolocie i nie bylo problemu. jak dawala przy samolocie to wozek przejezdzal przez te przejscie co ludzie przechodza a pozniej go macali i sprawdzali czy nic nie przemyca :blink:
tego jestem na 100%
ja nie wiem czy moge miec jednoczesnie gondole i siedzonko samochodowe ? czy to sie liczy jako jeden bagaz darmowy malca czy jedna z tych rzeczy trzeba nadac jako kolejny bagaz i za niego zaplacic.

martyna123 ja tez latam wizzair wiec dam ci znac co i jak

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #384471 przez ewelinda83
znalazlam cos takiego, to jest ze strony wizzair

Bagaż podręczny
- dla dzieci w wieku poniżej 2 lat: żywność, składany wózek dziecięcy albo małe łóżeczko

i cos takiego z Lufthansa ( ty Gosia chyba ta linia lecisz ? )

Dozwolony limit bagażu bezpłatnego dla dziecka.

Dzieci w wieku dwu lat i więcej uprawnione są do przewozu takiej samej ilości bagażu w ramach bezpłatnego limitu, jak dorośli, jeśli ich podróż opłacona została w wysokości co najmniej 50% taryfy obowiązującej dorosłych.
Dzieci poniżej 2 roku życia uprawnione są do bezpłatnego przewozu jednej sztuki bagażu oraz jednego całkowicie składanego wózka, przy czym maksymalny ciężar tej sztuki bagażu wynosi 10kg w przypadku rejsów, na których obowiązuje limit bagażu w kilogramach oraz 23 kg w przypadku rejsów, na których obowiązuje limit bagażu w sztukach.
Dzieci, które o okresie podróży kończą 2 lata, muszą mieć rezerwację miejsca. Należy pamiętać, że o limicie wieku decyduje data powrotnego rejsu.

i to sobie poczytaj bo tu pisza ze mozesz miec nawet ze soba dzieciecy fotelik podrozny
www.lufthansa.com/pl/pl/Dzieci-na-pokladzie

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #384474 przez martyna123
Ewa to super opisz mi wszystko jak to wygląda z zabraniem wózka. A i kiedy ty lecisz??

Ja mam taki wózek ten dół się składa fajnie ale trzeba gondole odpiąć
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #384486 przez ewelinda83
ja lece za 4 tygodnie, wozek mam podobny i tez trzeba wyciagac gondole zeby go zlozyc.

tak wiec z wozkiem nie powinno byc problemu :) ale mnie dalej meczy pytanie czy gondola i siedzonko bedzie liczone jako jeden bagaz ? chyba poprosze tate zeby sie spytal na lotnisku jak bedzie po mnie lecial.
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #384597 przez gaabrysia
tu jest coś o wózku i foteliku ;)
eturystyka.org/content/view/807/102/

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka