BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 6 miesiąc temu #383368 przez gusiag
Witaj Iza, śliczna córa :)
Martyna dzięki za nazwe tabletek.

Ola od wczoraj ma gorączkę po szczepieniu, na wieczór miała 38,5 i dałam paracetamol, całą noc mruczała, a teraz nadal ma temp 38,2. Mam się niepokoić dzwonić do lekarza czy czekać aż sama spadnie? :( :unsure:

Ewa ja miałam bezsenne noce niedawno, Ola spała a ja nie - ale póki co minęły i oby nie wracały

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #383465 przez martyna123
Witajcie.

Witaj Iza śliczna córeczka fajnie że dołączyłaś do nas.

gustig- ja bym podała jeszcze jeden czopek wiem że można co 6 godz a chyba już minęły i jak nie przejdzie do np do 16 wtedy bym zadzwoniła do lekarza.

emma ale urocza Twoja Zosia jest i jak ładnie pozuje do zdjęć.

Wczoraj mój mały bandyta nie chciał spać do 23 ciągle rączki wcinał i się tak slinił że go przebrać musiałam bo był cały mokry potem zrobiłam takim masażerem dziąsła i się uspokoił i spał z mama i tatą w łóżku.

12 lata 6 miesiąc temu #383479 przez gusiag
martyna123 napisał:

Witajcie.

gustig- ja bym podała jeszcze jeden czopek wiem że można co 6 godz a chyba już minęły i jak nie przejdzie do np do 16 wtedy bym zadzwoniła do lekarza.

Martyna mój nick to gusiag :) a mam na imię Gosia.
czopek podawałam o 16 wczoraj i o 22 więc na razie czekam, póki co śpi i nie chce jeść, zjadła o 6 niewiele i na razie nie chce więcej..

12 lata 6 miesiąc temu #383497 przez martyna123
gusiag - oj przepraszam za pomyłkę jakoś tak szybko pisałam. To może zadzwoń już do lekarza jeżeli ma jeszcze gorączkę a dałaś juz 2 czopki. mój po szczypieniu gorączki nie miał ale jak by była tak jak u Ciebie pewnie tez bym się tak zamartwiała jak ty.

12 lata 6 miesiąc temu #383504 przez ewelinda83
niestety bezsennosc to moja zmora :angry: Kinia spi a ja sie rozgladam, przewracam z boku na bok. w nocy wstaje karmic to zasypiam na siedzaca, jak godziny karmienia nie napisze przed to pozniej nie pamietam czy karmilam i o ktorej, no a w dzien sie snuje jak cien ze zmeczenia. czasami sie klade w dzien z Kinga, jak nie spi na spacerz.
teraz moja corcia usnela mi sama w lozeczku :) dalam jej kroliczka przytulanke, wlaczylam pozytywke i zasnela :kiss: oby tak juz zostalo :blink:

gosia ten gustig to tak z niemieckiego :silly:
obserwuj Olenke, a jak temperatura bedzie rosnac to natychmiast dzwon do lekarza. swoja droga w Irlandii kaza reagowac dopiero jak dziecko ma 39,5 :ohmy: mi jednak polska pielegniarka doradzila zebym juz przy 38 podala dziecku paracetamol, ale obeszlo sie bez.
w lipcu czeka nas druga dawka na rotawirusy - musze zadzwonic i nas umowic.

12 lata 6 miesiąc temu #383520 przez ewelinda83
gosia a ty teraz jakos do Polski lecisz ??? daj mi pozniej znac jak sie sprawdza nosidelko, i poprosze o jakies cenne rady co brac a czego nie ... ja to bym wszystko spakowala ;)

12 lata 6 miesiąc temu #383557 przez strangerwold
Hej wam;*
Co do powrotu do pracy to ja z tym na szczescie nie mam problemu bo jestem nie pracująca matką cieszę się że mogę zostać z malym przynajmniej do roku a pozniej pojde na pol etatu ciezko sie rozstac z serduszkiem maminym.Szczerze wam wspolczuje ze musicie zostawic maluszki.
Ja dalej mecze sie z hemoroidami-.- i wypadajacymi wlosami non stop tylko w koku chodzę wlosy pelne wanny wszedzie mam wlosy;/
Witam nową mamusie na forum Zuzia sliczna i Emma boska ta twoja corcia!!

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #383563 przez martyna123
strangerwold - ja z hemoroidami walczyłam też maści czopki wszystko ciągle powracało aż wkońcu dostałam tabletki Cyclo3Fort koszt około 35 zł ale mnie pomogło zaraz na drugi dzień brałam 4 razy po 2 tabletki i ulga od razu i już nie biorę ich z misiąc i się nic nie nawróciło. A to ja moim synkiem
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #383576 przez marigra
emma napisał:

martyna, mysle, ze jeszcze za malo czasu minelo od zakonczenia karmienia, ja przestalam odciagac dopiero 2 tygodnie temu. slyszalam, ze dobry i lekko za ciasny stanik tez pomaga, no i smarowanie :). poczekamy, zobaczymy!

a to jeszcze moja mala "modnisia" (sukienka juz poszla do prania, bo byla cala upaprana serwatka ;))

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Zosia przesliczna w sukience, a opaske prezentuje lepiej niz niejedna modelka :silly:
a swoja drogą, własnie takiej opaski poszukuje coby mojej Uszka trzymac - co chwile jej sie zawijają a nie chce zeby miała na przyszłość "klapaki" odstające:D

Iza witamy na forum. Zuzia prześliczna i jakie ma piękne włoski. Swoją drogą czy wszystkie Zuzie tak mają :silly: A co do wzrostu nie przejmuj sie, u nas tezbylo dziwnie, bo zaraz po porodzie zmierzyli mała wyszlo ze ma 56cm, a godzine pozniej juz miała wpisane w ksiazeczce 52cm.....wiec w sumie tez jakas tam roznica wyszla. A na oko wcale nie wydawala sie taka mała. A teraz to nie ma już zadnego znaczenia. Najwazniesjze ze malutka przybiera na wadze i ladnie rosnie.
A karmisz piersią czy mleczkiem modyf. - pytam bo mamy "mieszane" mamy i na pewno chcetnie podzielisz sie swoimi doświadczeniami

12 lata 6 miesiąc temu #383577 przez marigra
emma napisał:

martyna, mysle, ze jeszcze za malo czasu minelo od zakonczenia karmienia, ja przestalam odciagac dopiero 2 tygodnie temu. slyszalam, ze dobry i lekko za ciasny stanik tez pomaga, no i smarowanie :). poczekamy, zobaczymy!

a to jeszcze moja mala "modnisia" (sukienka juz poszla do prania, bo byla cala upaprana serwatka ;))

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Zosia przesliczna w sukience, a opaske prezentuje lepiej niz niejedna modelka :silly:
a swoja drogą, własnie takiej opaski poszukuje coby mojej Uszka trzymac - co chwile jej sie zawijają a nie chce zeby miała na przyszłość "klapaki" odstające:D

12 lata 6 miesiąc temu #383680 przez gusiag
Martyna świetnie wyglądacie :)
duży facet z niego :)

Ewa ja lecę w sobotę ale zrobiłam próbę z nosidełkiem tym na szelkach, masakra, ona nie chce w tym siedzieć, ewentualnie posiedzi twarzą do widoków troszkę. Nie wezmę tego bo ona się tylko umęczy w tym, ani się nie prześpi ani nie ułoży wygodnie. Dzwoniłam do lufthansy i powiedzieli że mogę wózek nadać jako bagaż, ponieważ należy się też 1 szt bagażu dziecku, a mogę też nadać samą gondolę a zostawić stelaż z fotelikiem, a mogę też głęboki wózek zabrać do końca i oddać do schowania jak będziemy wchodzić na pokład, i tak też chyba zrobię żeby do ostatniej chwili ona leżała, a ja na wózku torbę z jej rzeczami powieszę i nie będę dźwigać. Mam nadzieję, że jest tak jak mówiła kobieta na informacji, że nie wprowadziła mnie w błąd.. ale swoją drogą to przecież ludzie latają z niemowlętami i nie wkładają ich do spacerówek tylko mają je w gondolach..

jak dolecę to wszystko opiszę jak nam to wyszło :)

Ola nadal ma 38,3 wypiła soczek i śpi

12 lata 6 miesiąc temu #383691 przez ewelinda83
oj bidulka :( ale dobrze ze spi. dzwonilas moze do lekarza zeby spytac o ta goraczke ?
ok to czekam na dalsze informacje :blink: tak to prawda dziecku sie nalezy bagaz, ktory z gory jest przypisany jako wozek, ale tez zastanawiam jak to jest z tym wozkiem, bo chce wziasc gondole i siedzonko do auta. jedno bym zdala np gondole a drugie bym miala az do wejscia do samolotu, tyle ze mi sie wydaje ze to sa juz dwa bagaze :S sama nie wiem. siostra mi mowi ze moge wziasc i to i to ale tak naprawde ona latala tylko z jedna rzecza :S

co do nosidelka to chyba sie wybiore do sklepu i przymierze do niego Kinie i zobacze jak ona na nie reaguje, licze na to ze jej sie spodoba bo chce sie wybrac na wycieczke po gorach a z wozkiem nie za bardzo ;)
a nosidelko chce kupic na allegro.

12 lata 6 miesiąc temu #383692 przez ewelinda83
ale jestem dumna :lol: moje Myszka drugi raz dzisiaj zasnela sama w lozeczku :kiss:

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #383694 przez ewelinda83
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #383715 przez gusiag
he he dobre to zdjęcie :) pierdziele nie leże :laugh: i jakie gustowne skarpeciory :)

no mi pani powiedziała na info że mogę zabrać i to i to a gondole nadać jako bagaż, więc chyba się nie liczy jako dwa, ale to może zależeć od linii lotniczych?
nie dzwoniłam do lekarza, przeczekałam to i temperatura spadła! właśnie mierzyłam 37,5!! widać Ola sama poradziła sobie ze zwalczeniem gorączki
:woohoo:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka