BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 6 miesiąc temu #382954 przez gaabrysia
marigra fotka śliczna! Ty pięknie wyglądasz ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #382957 przez mariola2041
hej dziewczyny ja to z czapkami różnie bo Zosia nie lubi więc w wózku jej nie zakładam a tak to czasem bo rzadko ją noszę na racach...mam pytanie czy wasze dzieci mrużą oczy na zewnątrz bo moja tak robi mruży oczy nie otwiera ich jak jesteśmy na dworze i jest jasno

[url=http://

[url=http://

[url=

12 lata 6 miesiąc temu #382959 przez gusiag
no właśnie przecież u was to jeszcze wcześnie, zapominam o tym, że Ola wcześniej się urodziła i ciągle mi się zdaje że wszyscy tu to prawie rówieśnicy :)

ja wczoraj też podałam sok jabłkowy z hipp z wodą

12 lata 6 miesiąc temu #382964 przez emma
marigra, super Zuzia wyglada w tym helmie, jak niegdysiejsza pielegniarka ;), taka z "vabanku" :) ty tez, fajnie, co pleciesz, ze dzialkowo :D

martyna, no wlasnie, takie pustawe te cycki, nie wiem, jak z ta koza, bo nie pamietam, jak to wyglada, no ale u mnie troche jak u afrykanskiej mamki, co cale zycie biega bez stanika :silly:, smaruje balsamem, mam nadzieje, ze sie troche "podciagna".

ewa, nie pociesze cie, rozstepy to niestety pamiatka na cale zycie. niby jak sa swieze (rozowe) mozna usunac laserowo, ale ponoc i to rzadko pomaga. ja smarowalam cala ciaze i po ciazy, a mam na piersiach tyle, ze nie da sie zliczyc :dry:, ale powoli przywykam.

u mnie na szczescie okresu ciagle brak - i oby jak najdluzej, bo zawsze mialam bolesne :dry:

owockow jeszcze nie podajemy, ale za 11 dni, jak Zocha skonczy 4 miesiace, zaczne gotowac jej marchewke albo ziemniaczki :) ciekawe, jakie kupy z tego beda :unsure: :silly:

a co do czapek, to my przestalysmy zakladac, jak Zosia skonczyla 2 miesiace. mamy nawet sporo ladnych, ale ona za nimi nie przepada, nawet po kapieli nie zakladamy, na dwor tez nie, bo wozek jest jednak wysoki, a Zocha nie miala nigdy nawet katarku. :laugh:

dzisiaj sobie pospalysmy, ja do 10, a Zosia do 11 :silly: i juz pol dnia zlecialo... :) teraz Zocha drzemie, ja ide rozwieszac pranie, potem jedzenie, przewijanie, na spacer, no i bedzie pora obiadokolacji :).
a wczoraj zwiedzalismy zlobek i bardzo nam sie podobalo. Zocha przez caly czas gadala cos do swojego slonia, a na koniec zasnela :blink:. zlobek fajny, czysciutki, panie sympatyczne, 3 dni adaptyacyjne za darmo, a w najmlodszej grupie jest tylko 5 dzieci. zobaczymy, jak bedzie, mam nadzieje, ze damy rade! :laugh:

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #383003 przez marigra
emma - wlasnie dlatego taką czapke kupiłam - wydawała mi sie taka niedzisiejsza, takie wspomnienie dziecinstwa;). Mamy inne, ale w tej Zuzka czuje sie najlepiej... Po kapieli tez juz nie zakladamy czapek.

a z działką to wiadomo, wrzci sie cokolwiek na tylek byleby było wygodnie :lol:

z rozstepami na brzuchu tez walcze, ale mam coraz mniej zapału. Oglądałam ostatnio zdjęcia z ciąży i dopiero teraz zauwazyłam, ze one były już wcześniej, a że wyglądałam jak słonica, to nic widziałam, a mąż twierdził, ze wszystko super.....twierdze wiec, ze albo mąż nie wie co to rozstępy albo co gorsza niedowidzi :silly:

mariola - oczywiscie ze mrużą, wiadomo jak je coś razi to zamykają oczka. To świadczy, ze ze wzrokiem wszystko dobrze. Gorzej gdyby nie reagowała na zmiane natężenia światła

12 lata 6 miesiąc temu #383062 przez ewelinda83
martyna dzieki w imieniu meza :blink:

mariga dobrze wygladasz, a czapeczka superasna :) sama jakiejs szukam dla Kini na cieplejsze dni, tyle ze tu nie moge nic znalezc bo tu dzieci lataja z golymi glowami, zostaje wiec kupic przy okazji w Polsce.

w domu czapeczke zakladalam tylko przez pierwsze dwa tygodnie ( ups chyba za krotko :ohmy: ) ale wsumie nic jej nie bylo, ani katarku ani nic ... kurcze zmartwilam sie teraz :(
na spacer zakladam roznie, zalezy od pogody. czasami ma grubsza czapeczke a czasami ma opaske ale zawsze uszka zasloniete. tyle ze w Irlandii ciezko o ladna pogode i bezwietrzna wiec nie mam porownania :(

do rozstepow juz sie przyzwyczajam :dry: mezowi nie przeszkadzaja :) ale szokiem bylo dla mnie ze cala ciaze ani jednego nie bylo a tu jakies 3 tygodnie temu wylazlo ich kilkanascie :angry: i po co :ohmy:

gusiag ja tez juz po okresie, pierwsze krwawienie mialam 11 dni ale cale szczescie nie byly to bolesne dni

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #383085 przez emma
marigra, a Zuzia juz teraz bardzo do ciebie podobna! fajnie! :)

ewa, nie przejmuj sie, mowie, ze my w ogole czapek nie uzywamy i nic sie nie dzieje, lepiej nie zamartwiaj sie na zapas. na dwor nakladalysmy jak naprawde ostro wialo, a temperatura sapdala ponizej 15-17 stopni, bo wtedy to i mi bylo chlodno. najwazniejsze, ze dziecko zdrowe, a mozliwe, ze sie zahartowlo i juz czapki niepotrzebne w cieplejsze dni :).

a my dzisiaj na kolorowo! :laugh:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #383096 przez gusiag
przepiękny motylek :)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #383099 przez gusiag
a to moja hipopotamiczka ;)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #383103 przez ewelinda83
gusiag ale piekne widoki :)
mamuska tez niczego sobie :blink: jakos inaczej sobie ciebie wyobrazalam, nie wiem jak ale inaczej :)

emma zoska tez przeslodka, juz sie nie moge doczekac kiedy ja bede Kindze ubierac takie letnie kolorowe sukieneczki. narazie kozystamy ze spodni i dlugich rekawow :(

12 lata 6 miesiąc temu #383111 przez gusiag
Ewa ja dopiero wczoraj pierwszy raz ubrałam Oli krótki rękaw i spodnie i ciągle się bałam czy to nie za lekko a było 30st w cieniu - no ale nad jeziorem był przyjemny wiaterek. Powoli pakuje ubranka małej na te wakacje w Polsce i chyba więcej wezmę tych właśnie z krótkimi. Dziś na szczepionce zmierzyliśmy Olę i ma już 60cm! nieźle mi rośnie i bardzo mnie to cieszy :)

:) nie wiem jak sobie mnie wyobrażałaś :) no ale jeśli jest ok to się cieszę :)

12 lata 6 miesiąc temu #383112 przez marigra
emma, gusiag- dziewczyny śliczne:)

wiecie wrociłm z tej rozmowy z szefową i nie wiem czy sie cieszyc czy płakać....musze szukac zlobka bo od pazdziernika wracam do pracy na pól etatu.....chciałam czekac do marca, ale wywnioskowałam ze tyle czekac na mnie nie beda....no i jak ja mam zostawić takie malutkie dziecko......i nawet teraz nie wiem czy znajde jakis zlobek co by chcisał sid nia zajmowac tylko 4 godziny dziennie :( masakra.....

12 lata 6 miesiąc temu #383124 przez aisod
Hej!

Normalnie dzieciaki-słodziaki! Wszystkie śliczne :kiss: Mamuśki też niczego sobie :silly:

rozstępy na piersiach też mam jedyne miejsce oszczędzone w czasie ciąży to mój brzuch co mnie bardzo cieszy :D no i niestety tak jak emma mówiła nie da się ich niczym pozbyć trzeba je polubić ;)

co do uszek to trzeba chronić je przed przeciągami i mocnym wiatrem, w innych warunkach to albo chronimy główkę przed zimnem(przez głowę traci się najwięcej ciepła) albo przed słońcem i po to zakłada się czapeczki :silly: przynajmniej takie jest moje zdanie :blush:

mariola dzieciaczki mrużą oczy bo jeszcze nie umieją się szybko przystosowywać do zmian światła (źrenice dopiero po chwili domyślają się, że trzeba się zwężać :laugh: ) mój Michaś ma tak samo :)

marigra szkoda, że musisz wracać tak szybko do pracy :huh: obyś znalazła ten żłobek.

U nas znowu jakieś problemy brzuszkowe... nie wiem czy znowu coś zjadłam czy to po prostu dalej ta kolka się pokazuje :dry: mam nadzieję, że niedługo się to skończy :)

12 lata 6 miesiąc temu #383127 przez gusiag
marigra nie denerwuj się na zapas na pewno coś wymyślisz. Szkoda, że już musisz wracać, że nie możesz wrócić na wiosnę :/ ale nie martw się, wiele mam tak wraca i zostawia dzieci, ja nie pracuję i nie mam tego problemu i pewnie też bardzo bym się martwiła co i jak z pracą i dzieckiem.. ale trzymam kciuki! na pewno uda Ci się rozwiązać całą sytuację.
aisod oby problemy z brzuszkiem zniknęły, u nas nigdy nie było problemów.
Po szczepionce niedawno musiałam podać paracetamol bo biedula moja płakała znów bardzo, ale szybko zadziałało i już jest ok.

12 lata 6 miesiąc temu #383139 przez emma
gusiag, a ja nie musialam sobie ciebie za bardzo wyobrazac, bo pamietalam zdjecie chyba tuz po cesarce wstawilas :) tyle ze wlosy ci urosly! :) kochany hipcio, no i widoki wspaniale! zazdroscimy wam! :laugh: my zakosztujemy gor lub morza dopiero w przyszlym roku, jak Zosia troche podrosnie.

marigra, pociesz sie, ze nie jestes sama. my juz mamy zlobek wybrany, miejsce zaklepane, zaliczka wplacona i czekamy na wrzesien :/. ja wracam do pracy we wrzesniu, Zosia ledwo skonczy 6 miesiecy. no ale nasze mamy i babcie pracujace tez musialy sobie jakos radzic, a za komuny macierzynski trwal tylko 3 miesiace. tak sie pocieszam! :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka