BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 6 miesiąc temu #383146 przez gusiag
no właśnie chyba jakieś z telefonu wstawiłam a włosy mam okropne, kłaczory takie że szok, ani to to rozczesać ani nie wiadomo co zrobić, ale w przyszłym tyg w Polsce lecę do fryzjera. Tu jakoś się nie wybrałam bo strzyżenie zwykłe długich włosów kosztuje 40 euro. Wolę coś Oli kupić niż iść na 5 min do fryzjera za to. A w PL obetną mi te kłaki za max 50zł.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #383148 przez marigra
emma napisał:

marigra, pociesz sie, ze nie jestes sama. my juz mamy zlobek wybrany, miejsce zaklepane, zaliczka wplacona i czekamy na wrzesien :/. ja wracam do pracy we wrzesniu, Zosia ledwo skonczy 6 miesiecy. no ale nasze mamy i babcie pracujace tez musialy sobie jakos radzic, a za komuny macierzynski trwal tylko 3 miesiace. tak sie pocieszam! :)

pamietam , pisałaś o żłobku. A z ciekawości (Zosia idzie do prywatnego) ile placicie??? i wiesz moze czy da sie zostawic dziecko tylko na kilka godzin i za nie wylacznie płacic???
Musze sie zorientowac jak to jest u nas..... Na szczescie to tylko pól etatu a nie cały (q sumie mi to na reke) Zuzka pewnie az tak tego nie odczuje, gorzej z nami :silly: ale tsksa kolej rzeczy.

gusiag - co ty mówisz, bardzo dobrze wygladasz:D a Ninuia to cukeirecxzek

12 lata 6 miesiąc temu #383153 przez emma
marigra, w wawie i okolicach na pewno mozna zostawic dziecko tylko na "pol etatu", chociaz oczywiscie nie w kazdej placowce. ale wiekszosc prywatnych zlobkow oferuje cos takiego jak "abonamenty godzinowe", mozesz wykupic 50, 80 lub 100 godzin do wykorzystania w ciagu miesiaca, no i jest to o wiele tansze niz pobyt 7-17. ja znalazlam zlobek pod warszawa, niedaleko miejscowosci, w ktorej pracuje i dzieki temu oszczedze sporo pieniedzy, bo za miesiac opieki bede placic 700 zl, natomiast w wawie ceny zaczynaja sie od 1200 do nawet 3000 ;). niestety nie wiem jeszcze, jaki bede miec plan w przyszlym roku szkolnym, dlatego na razie wykupilam pobyt miesieczny, a z czasem moze uda sie jakis abonament godzinowy. pracuje najpozniej do 14-15, wiec tragedii nie bedzie, no i zawsze kiedys trzeba wrocic... :)

12 lata 6 miesiąc temu #383162 przez marigra
tak myslałam, ze to tak wyglada, ale wiadomo zorientuje sie jak to jest u nas.....bo nam najlepiej wlasnie by odpowiadał pobyt godzinowy...

a długo czekałaś na miejsce???czy tbylo odrazu

12 lata 6 miesiąc temu #383170 przez emma
w panstwowym powiedzieli nam, ze jakbysmy byli uposledzeni albo mieli nadzor kuratora, to by przeszlo, a tak to tylko prywatnie :silly:. z tego, co sie orientowalam, jak podzwonisz teraz, to jeszcze beda miejsca i mozna sie zapisac "na zaś", jak to mowia ;), ale ponoc okolo sierpnia juz ciezko z miejscami. my w ogole nie czekalysmy. zadzwonilam, w najmlodszej grupie 5 dzieci i akurat zwalnialo sie miejsce, bo jedno z nich przechodzi do starszej grupy :).

12 lata 6 miesiąc temu #383172 przez martyna123
gustig- nazwa tych tabletek na obfitą miesiączkę cyclonamine. A ogólnie świetnie wyglądacie jakie śliczne dziewczyny :)

emma- no ja też mam takie cycki jak opisujesz zastanawiam sie nad zakupiem tabletek ale się boję.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #383176 przez emma
martyna, mysle, ze jeszcze za malo czasu minelo od zakonczenia karmienia, ja przestalam odciagac dopiero 2 tygodnie temu. slyszalam, ze dobry i lekko za ciasny stanik tez pomaga, no i smarowanie :). poczekamy, zobaczymy!

a to jeszcze moja mala "modnisia" (sukienka juz poszla do prania, bo byla cala upaprana serwatka ;))

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #383190 przez Emme
emma napisał:

martyna, mysle, ze jeszcze za malo czasu minelo od zakonczenia karmienia, ja przestalam odciagac dopiero 2 tygodnie temu. slyszalam, ze dobry i lekko za ciasny stanik tez pomaga, no i smarowanie :). poczekamy, zobaczymy!

a to jeszcze moja mala "modnisia" (sukienka juz poszla do prania, bo byla cala upaprana serwatka ;))

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Cudna modnisia! super modelka- ślicznie prezentuje biedronę.

12 lata 6 miesiąc temu #383192 przez emma
dziekujemy, Emme! zdjecie i usmiech specjalnie dla ciebie! :laugh:

12 lata 6 miesiąc temu #383201 przez Emme
emma napisał:

dziekujemy, Emme! zdjecie i usmiech specjalnie dla ciebie! :laugh:

och jak miło, dziękuję
Biedronkowe pozdrowienia :D

12 lata 6 miesiąc temu #383268 przez Tee
Witam :)
nazywam się Iza i w marcu (9.03.2012)również zostałam mamą, w związku z tym chciałabym dołączyć do was "internetowych mam"

12 lata 6 miesiąc temu #383309 przez ewelinda83
czesc iza :)
co tak pozno ? napisz cos o sobie ? masz chlopca czy dziewczynke ? jak przebiegl ci porod ? jak sie czujesz w roli mamy ?

12 lata 6 miesiąc temu #383317 przez ewelinda83
emma biedroneczka tez urocza :)

gusiag ja twojego zdjecia po porodzie nie pamietam :( pamietam jednak ze mialysmy podobne problemy w ciazy, zastrzyki, czeste wizyty ... cale szczescie wszystko sie dobrze skonczylo i nasze malenstwa sa zdrowe z nami :)
Kinia mierzy 59,5, jest dluga ( po tatusiu ) i chuda ( nie wiem po kim ;) )
tez mam juz dlugasne kudly i nie wiem co z nimi robic ale troche szkoda mi scinac

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #383342 przez Tee
Mam 26 lat, 9 marca urodziłam wyczekiwaną córeczkę- Zuzannę. Poród rodzinny (towarzyszył mi mąż), siłami natury, córcia urodziła się w 39 tyg ciąży, ważyła 2830g i miała 56 cm. Jednak wzrost nie był miarodajny ponieważ 6 tyg po porodzie (na pierwszym szczepieniu) Zuza została zmierzona ponownie i miała 54 cm… więc nie mogła przy porodzie mieć 56…
Obecnie ma 61 cm i waży prawie 5,5 kg.
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #383363 przez ewelinda83
a u mnie sie zaczynaja znowu bezsenne noce, nie moge zasnac, krece sie w lozku :angry: mialam tak przed ciaza :( teraz nie ma sesu sie klasc bo zaraz powinien sie obudzi glodomorek :)

Tee ale ladna Zuzanna i jak duzo ma wloskow :)
kruszynka z niej byla jak sie urodzila, za to teraz ladnie nadrabia :)
mi wogole dziecka nie mierzyli po porodzie :S

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka