BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 10 miesiąc temu #383816 przez georgette102
Tee serdecznie witamy nie tylko na forum ale na fb również :lol:

i ja podobnie jak martyna urodziłam w lutym (2 tygodnie przed terminem 1 dzień po martynie) ale tak się zżyłam z dziewczynami, że nie mogłam ewakuować się z "marcówek" :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #383825 przez martyna123
emma- fajnie że udało się spacer też bym się z Wami wybrała i z wszystkimi mamusiami fajnie by było takie wielkie grono wózków ludzie y myśleli że strajk mamusiek :laugh:

ewa- no fajne wygląda blond platynowy ale ciężko go utrzymać by trzeba co miesiąc do fryzjera latać.

12 lata 10 miesiąc temu #383841 przez gusiag
Tee to i ja dodam że też nie powinnam na marcówkach siedzieć bo ja 6 tyg wcześniej urodziłam moją żabkę - 17 luty ale nie przeszłam na forum lutowe bo to jest nasze :)

12 lata 10 miesiąc temu #383985 przez aisod
Hej!

U nas noc znowu wyjątkowo dobrze przeszła, obyło się bez jednej pobudki o północy :woohoo: normalnie jak się Michał obudził o 4 rano to prawie wyspana wstałam :silly:

My z Miśkiem też witamy nowe koleżanki na forum :)

Widzę, że wczoraj była akcja fb ;) Mam nadzieję tylko, że się nie przerzucicie tam z rozmowami :blink:, bo nie chcę zostać tu sama :blush:

Miłego dnia

12 lata 10 miesiąc temu #384003 przez strangerwold
to ja tez wstawiam swoj link:D

www.facebook.com/justyna.brus.5

Emma Gabi fajnie Wam zazdroszcze az!<3
Dziewczyny czy karmimy piersia czy modifikowanym jestesmy najlepszymi matkami dla swoich dzieci tak los chcial i tak mialo byc najwazniejsze zeby dziecko bylo zdrowe i szczęśliwe;))

Gabi my to mamy jakies przeznaczenie najpierw termin porodu w tym samym czasie teraz mamy taka sama mate co jeszcze;D?
Martyna dzieki musze sprobowac tych tabletek po szalu dostaje jak sie spoce to najbardziej swedzi-.-
Marigra cos nie tak z twoim linkiem na fejs;p

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #384056 przez marigra
dzień dobry!!!

ale leje....a my dzisiaj mamy szczepienie.....już sie boje......

Dziewczyny czy karmimy piersia czy modifikowanym jestesmy najlepszymi matkami dla swoich dzieci tak los chcial i tak mialo byc najwazniejsze zeby dziecko bylo zdrowe i szczęśliwe;))

zgadzam sie w 100% :lol:
moj face... www.facebook.com/mariola.szyszka.9

a chwaliłam sie:) mojke dziecko od 2 dni przesypia prawie całą noc. wczoraj spała od 22- 7,20, a dzisiaj 22-6,20.....a ja chodze wsypana :lol:

12 lata 10 miesiąc temu #384073 przez gaabrysia
sobie parasol , na wózek foli i dasz radę .. mus to mus ;)

Justyna niewiem co jeszcze ;) chyba bierzemy te same tabletki :laugh: a co do maty Adrian dostał drugą , bardziej kolorową i ją sobie upodobał ;)

zazdroszczę wam tych przespanych nocy, my wstajemy 2 razy, ale wszystko odbywa się na śpiocha . Ale za to dziś pospaliśmy do 9, 30 oczywiście po porannej pobudce na 2 kupy ;D

Emma zdjęcie fajoskie , takie dwa nasze pączusie ;)

12 lata 10 miesiąc temu #384074 przez gaabrysia
może dlatego ,że teraz widzi tylko żółty i czerwony kolor. Tak wczoraj powiedziała pielęgniarka środowiskowa.

12 lata 10 miesiąc temu #384083 przez strangerwold
Marigra- ktore to wasze szczepienie?:) nasz po drugim zachowywal sie normalnie tylko na wieczor mial goraczke to czopek i rano juz byla normalna temp.
Gabi- ja wlasnie musze kupic ta folie do wozka;/ bo my dostalismy wozek i folia jest tak zrobiona ze pasuje tylko do spacerowki-.- Bartuś na chrzciny dostał tą matę tak mi się ten kolor podoba hehe tak pisze pisze a maly sie cieszy az kupe zrobil z wrazenia;D
U nas też Maly spi o 20 do 6 rano ale nie chwalę bo zacznie znow spac mniej;D ostatnio jak moja mama pochwalila go to nie spal mi;D
Emma tak się ciekawię gdzie kupowałaś te woreczki na mleko zeby zamrazac i ile tak moze byc zamrozone mleko?

12 lata 10 miesiąc temu #384094 przez georgette102
cześć

w Olsztynie dzisiaj znowu pochmurno i ze spaceru pewnie nici...

marigra ja na sen też nie narzekam, Maja śpi od 21. do 5 lub 6. a później jeszcze śpimy do 9. ale ja nie przywykłam do tego luksusu i budzę się w nocy

12 lata 10 miesiąc temu #384096 przez gaabrysia
ja zawsze mam folie - dostaliśmy z wózkiem, i moskitierę coś co teraz też się przyda.
A może któraś z mam wie czym dobrym (czy w ogóle czymś) można smarować dziecko, przeciw komarom i innym. Wyjedziemy najprawdopodobniej na mazury.

Wczoraj rozmawiałyśmy z Emma o tym mleku i można przetrzymywać ok 3mc jak nie nawet 6mc - poczytaj w necie.
Justyna, a cały czas karmisz tylko piersią ? bo na sztucznym mleku jest chyba inaczej z tym snem , dłużej się trawi.

poproszę słońce, bo przez pogodę całkowity brak mocy :/

12 lata 10 miesiąc temu #384098 przez strangerwold
Gabi tylko i wyłącznie piersią;) on tylko zje i juz kupe robi albo w najmniej odpowiednim momencie;D

12 lata 10 miesiąc temu #384102 przez martyna123
Ja też dostałam folie do wózka i zawsze jak pada deszcz też wychodzimy na spacer.

gaabrysia - ja widziałam reklame że jest coś przeciw ukoszeniu po 3 miesiącu życia ale nie zwróciłam uwagi na nazwe idz do apteki i niech Ci coś polecą. Ja byłam dwa lata temu na Mazurach i była masakra z komarami mieliśmy wszystko na komary a i tak nas dopadły żałowaliśmy że nie pojechaliśmy nad morze i że posłuchaliśmy facetów że na Mazurach nie ma komarów. :laugh:

Mnie położna też mowiła że do 6 miesięcy można przetrzymać mleko w zamrażalniku.

My różnie śpimy od paru dni mój mały jest niespokojny i ma tyle śliny że musi w śliniacku być bo nie nadążam przebierać.

12 lata 10 miesiąc temu #384107 przez gaabrysia
No to mnie nastraszyłaś tymi komarami , jeździmy co roku i mi jakaś taka plaga się nie przytrafiła. Ale u nas w parku już atakują więc na mazurach też mogą ... no nic, coś się wymyśli mam nadzieje.

Co do "plucia" to i my przez to przechodzimy, ciąglę go przebieram a dziś rano też wpadłam na pomysł śliniak ;)
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #384110 przez strangerwold

a to moj niunioo z ucięta ciocia;d
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka