BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 6 miesiąc temu - 6 lata 6 miesiąc temu #383730 przez asiula2134
.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #383733 przez gusiag
Asia ja też jakoś chyba przegapiłam akcję facebook.. więc nie jesteś sama.
Też mieliście wczoraj szczepienie??
Ja pakuje się już trzeci raz i ciągle zmieniam te ubranka bo nie wiem w końcu jaka będzie pogoda!

i jeszcze się pochwalę moją pięknioszką :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #383736 przez martyna123
Mamuśki wszystkie nasze dzieci są jakieś bardzo urodne.
Podaje mój link na Facebook www.facebook.com/photo.php?fbid=29517259...62694&type=3&theater więc zapraszam bo mnie też ominęła akcja na Facebook

12 lata 6 miesiąc temu #383740 przez gusiag
Martyna a jak to z Tobą jest, jesteś blondi czy brunetką? :)

12 lata 6 miesiąc temu #383741 przez martyna123
Byłam blond a teraz jestem brunetką :) jakoś mi się znudziły blond i strasznie niszczyły.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #383743 przez gusiag
a mi się marzą rozjaśnione włosy ale wiem że to straszne dla włosów i zostaje przy swoim brązie. Tak to jest, ma się blond chce się brązu, ma się kręcone chce się proste i na odwrót :silly:

a swoją drogą to ten gustig czy jak to napisałaś to mi się z Gustlikiem skojarzyło z 4 pancernych :lol:

12 lata 6 miesiąc temu #383746 przez martyna123
gusiag nie rób blond masz świetne włosy ja też do blondu nie wracam zostaje przy ciemnych naturalne też mam ciemne więc może wrócę do naturalnych.

A no był taki film haha chyba naprawdę z nim mi się pomyliło :laugh:

12 lata 6 miesiąc temu #383755 przez gaabrysia
hej, ale napisałyście

Witam nową mamę , napisz jeszcze skąd jesteś ?
My dziś spotkałyśmy się z Emma i gdyby nie krzyki Adriana i mały brak słonka było by cudownie ;) swoją drogą szkoda,że nie możemy się spotkać w większym gronie w końcu mamy wspólny temat rzeka ;)

dzieci cudowne, wczoraj mi się nie wyświetlały-bo sie nie zalogowałam , gapa:)

cyklo 3 forte, na żylaki mi w ciązy pomagało bardzo więc pewnie na hemoroidy też zwalczy.

a to mój łobuziak :
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #383761 przez georgette102
cześć dziewczyny,

tak jak pisałam my byłyśmy dość zajęte - wizyta w poradni preluksacyjnej (ostatnia jupiii) i wizyta w poradni neonatologicznej...na szczęście przebiegły pomyślnie, wstępnie zarezerwowaliśmy 2 restauracje na chrzciny, a więc wszystko do przodu, ale wy w tym czasie nie próżnowałyście i znowu miałam dużo do czytania :laugh:

Iza witaj na forum, zaglądaj i udzielaj się jak najczęściej, na pewno dobrze się wśród nas poczujesz

dziewczyny zdjęcia maluszków super, uwielbiam je oglądać, bo cały czas widać jak się zmieniają, rosną... wy też wyglądacie rewelacyjnie

mnie akcja na fb też jakoś ominęła, a więc:
www.facebook.com/profile.php?id=100001518189504

12 lata 6 miesiąc temu #383787 przez Tee
Hej
Marigra moja przygoda z karmieniem zakończyła się jak Zuza skończyła 3 miesiące, więc należę do tych „mam- nie mam” ;) . A tak poważnie to przez pierwsze sześć tyg. Zuza strasznie malutko przybrała na wadze i mimo, że całymi dniami (dosłownie) wisiała na piersi przy pierwszym szczepieniu ważyła troszkę ponad 3 kg. Tak więc dostaliśmy zalecenie by ją dokarmiać, wtedy zaczęły się protesty, Zuza wyczuła, że z butelki łatwiej leci i nie trzeba się napracować ( mamy butelki tom mee tippee- aktywne ssanie- nic to nie pomogło). Zaczęłam jej odciągać laktatorem i podawać z butelki, nie były to duże ilości ale zawsze coś. Próbowałam wszystkiego na zwiększenie laktacji – często odciągałam, litrami piłam herbatki, nawet piwo karmi poszło w ruch bo podobno pomaga. Niestety, nic nie pomogło i gdy Zuzanna skończyła 3 miesiące musiałam całkowicie przejść na mleko modyfikowane.

Żałuję, że tak szybko zakończyła się moja przygoda z karmieniem, ale niestety nie zawsze ma się to co by się chciało… najważniejsze że Zuziaczek ładnie rośnie!!
Dziewczyny śliczne macie dzieciaczki :) wszystkie fajniutkie bez wyjątku :)

PS: Martyna 123, georgeete102- nie wiem czy mnie przyjmiecie bo jestem nowa ale zaryzykowałam i wysłałam wam zaproszenie na fb.

12 lata 6 miesiąc temu #383792 przez martyna123
Tee- jasne że przyjęłam nie ważne że jesteś nowa ważne że do nas dołączyłaś ja nie jestem mamusią marcową tylko lutową bo mój dzidzuś o 2 tyg się pospieszył ale jakoś tutaj tak przyjemnie w marcówka i miło i mam nadzieję że Tobie też będzie.

Teraz jak Was oglądam na Facebook to choćby Was znała bardzo długo i powiem że wszystkie jesteście bardzo atrakcyjnymi kobietami :laugh:

12 lata 6 miesiąc temu #383799 przez ewelinda83
asiula2134 dzieki :) kocyk jest prezentem od dziadka a i fajna pamiatka bo umiescilam na nim wszystkie informacje z porodu :)

tez wyslalam zaproszenia na fc a co tam ;)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #383800 przez emma
witaj, Tee! fajnie, ze dolaczylas! :laugh: nie przejmuj sie karmieniem, tez musialam przestac, jak Zosia miala 2,5 miesiaca, bo okazalo sie, ze ma nietolerancje laktozy, wiec od miesiaca jestesmy na sztucznymm:).

martyna, jak to nie jestes marcowa?! przeciez sama zalozylas marcowki rok temu! jestes najbardziej marcowa z nas wszystkich! :lol:

dzieki, dziewczyny, za mile slowa pod adresem panienki Zosi! :kiss: :woohoo:

cos mialam rzec, ale zapomnialam co :blink:, czyli pewnie chcialam sklamac, jak mowi przyslowie :silly:.

bylysmy dzisiaj z gaabi na spacerku - eskapada bardzo udana, trzeba koniecznie powtorzyc! :laugh: ponizej zdjecie Zosi i Adzika! :lol:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #383804 przez marigra
a to do nas facebook:
www.facebook.com/media/set/?set=a.124858...#!/mariola.szyszka.9

gabi, emma - fajnie ze spacer sie udał, zazdroszcze....musicie czesciej robic takie wypady

Tee- absolutnie nie potepiam karmienia mlekiem mod. sama chciałaś jak najlepiej, ale najwazniejsze jest dziecko:)

martyna - dobrze ze goraczka spDŁA....tzn ze organizm walczył

12 lata 6 miesiąc temu #383815 przez ewelinda83
emma to wy juz z gabrysia swatacie dzieci od wozka ;)
fajnie ze wam sie spacer udal :)

martyna fajne mialas te wlosy blad a nawet rzeklabym ze platynowe, sama o takich marze ale jakos sie boje ryzykowac po tym co moje wlosy juz ze mna przeszly ;)
czesto zmieniam kolor wlosow ale zawsze konczy sie tak samo ... wracam do ciemnych :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka