BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 6 miesiąc temu #390007 przez emma
martyna, ja tych wielorazowek wyscielanych mikropolarem zdecydowanie nie polecam. przetestowalam i nie ma w ogole porownania z coolmaxem! :) (to material, ktorym sa wyscielane pieluchy, do ktorych zarzucilam linka - to taka bardzo mila w dotyku gesta "siateczka" - cos jak ta w jednorazowych pampersach, tylko ze z materialu - szybko przepuszcza siki do wkladek, pozostaje niemal sucha, no i nie grzeje tak jak polar) ten mikropolar to moze dobry na jesien czy zime, latem nie ubralabym Zosi w cos takiego, zwlaszcza w takie upaly jak teraz ;). niestety okazalo sie, ze w tym przypadku tansze nie znaczy lepsze...

gabi, bardzo chetnie na spacer, daj znac co i jak. my w tych dniach malo wychodzimy, bo u nas w domu chlodno, a nie moge patrzec jak Zośka sie poci w tym wozku... ale z wami do parku to co innego! :laugh: jaki wspanialy nowy pojazd, Adzik moze sie wreszcie rozwalic. widze, ze kolorystyka podobna do poprzedniego! :)

dziewczyny, strasznie zazdroszcze wam tych basenow... szukalam w necie, ale u nas sa tylko jakies "turnusy" i to trzeba zaswiadczenie lekarskie pokazac, czy dziecko moze brac udzial :dry:, a nie chce mi sie do lekarza z nia biec, jeszcze w taki upal! gabi, jak bedziesz mogla polecic jakis basen, daj znac, albo zadzwon po nas, to pojedziemy razem!

Zosia skonczyla wczoraj 4 miesiace i pokonala pierwszy "dorosly" posilek - marchewke! :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #390019 przez ewelinda83
tak gabrysia, bylysmy na basenie krytym :) niestety u mnie pogody nie ma i tylko odliczam dni zebym mogla liznac tych Polskich upalow :)
gabrysia a Adek to super chlop i jaki luzak ;)

emma wlasnie wczoraj myslalam o tym kiedy podasz Zosi jakies warzywko ? a tu prosze juz za wami ten posilek :) i jak Zoska zareagowala ? ja tez mysle ze nie bede czekac do 6 miesiaca tylko skusze sie szybcie :blink:

12 lata 6 miesiąc temu #390043 przez gaabrysia
Emma u nas koło parku jest pływalnia przy szkole i z tego co wiem , chodzą tam z takimi maluchami, dowiem się co i jak ;)

upał straszny...
a wózek mamy 2 w 1 ;) i chyba juz zostaniemy przy spacerówie.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #390062 przez emma
ewa, podejrzewam, ze jak zakosztujesz tych polskich upalow, to zaraz oklapniesz, wiec ciesz sie poki co tym rzeskim powietrzem! :) wlasnie podobno dzieciaczki na piersi powinny zaczac jesc inne pokarmy po 6. mieisacu (poczatkowo tez tak planowalam, ale jak wiecie - nie wyszlo ;)), ale tesciowa mowila mi, ze ona swoim dzieciom (tez karmionym piersia) zaczela wprowadzac jarzynki juz po skonczeniu 3. miesiaca! :) nie musze dodawac, ze wyrosly dzieciaki (175 - szwagierka, 195 - moj maz ;)). tak ze pewnie jak podasz wczesniej na probe, nie bedzie dramatu :). wazne, zeby uwaznie obserwowac dziecko. balam sie, ze Zosia bedzie plula, ale zjadla pieknie wszystko, co jej przygotowalam i sama otwierala potem buzie! :lol: oczywiscie chciala jeszcze - po tacie! :silly: obserwowalam ja, ale nie bylo ani bolu brzuszka, ani wysypki, wiec jak tylko sie obudzi - podam kolejna porcje marchewki! :laugh: tylko kupa niestety baardzo smierdzaca - dorosly posilek, dorosla kupa, nie ma lekko ;).

gabi, czekamy na wiesci basenowe z niecierpliwoscia! :) czy w tej waszej spacerowce Adzik lezy zupelnie na plasko jak w gondoli, czy inaczej? bo na zdjeciu malo widac :).

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #390084 przez ewelinda83
emma ja bym chciala podac warzywko tylko dla sprobowania, zobaczyc reakcje Kingi :) no ale mam jeszcze przynajmniej miesiac, bo do tego 4 mca to poczekam napewno, wczesniej nie bede testowac :blink:
pewnie masz racje ze po chwili bede miala dosc upalow, ale sonca juz dawno nie widzialam wiec zazdroszcze i czekam :)

12 lata 6 miesiąc temu #390160 przez ewelina.zak.1991
hej mamusie!!!

Moje maleństwo !!!:*

12 lata 6 miesiąc temu #390168 przez ewelina.zak.1991
hej mamusie!!! pamietacie mnie jeszcze?;) bo wrocilaaammm ;) hehe nie pisalam tak dlugo bo nie mialam dostepu do neta. niedawno zaopatrzylam sie w tel z internetem wiec nadrobilam Was ;) ponad 100 str przeczytalam a przy malym dziecku to nie lada wyczyn;) ale bralam malego na taras a gdy juz zasnal to bralam sie za czytanie. i nadrobilam w koncu po kilku tygodniach;) zaluje ze nie moglam byz z Wam przez pierwsze miesiace zycia naszych dzieciaczkow...mialabym sie kogo poradzic i otrzymac wsparcie. Dzieciatka macie przesliczne,nie moge sie napatrzec. takie slodziaki te nasze maluszki;) pozdrawiam serdecznie

12 lata 6 miesiąc temu #390172 przez gaabrysia
Emma spacerówa ma regulacje oparcia biorę go trochę wyżej (mniej wiecej jak w leżaczku) żeby sobie patrzył jak zasypia to rozkładam.
Pozatym strasznie zasdroszczę temp w domu u nas non stop słońce i mimo rolet temp dobija 30.. wrrr :/

też już nie mogę się doczekać jak dam marchewke, i nie będę czekać do 6mc- chociaż też słyszałam,że dzieci na piersi tak zaczynają "ludzkie" jedzenie ;)

12 lata 6 miesiąc temu #390174 przez gaabrysia
Ewelina pamiętamy ! ;) fajnie,że masz już neta im nas więce tym lepiej ;)

Jak się masz w roli mamy ?:)

12 lata 6 miesiąc temu #390249 przez ewelina.zak.1991
bardzo dobrze sie mam:-) chociaz na poczatku mialam np duze klopoty z karmieniem ale walczylam jak lwica ijest ok;-) na szczescie;-) potem np bylam bardzo zazdrosna o synka gdy na rece brala go tesciowa...normalnie nie wiedzialam co mam zrobic zeby go nie brala...do tej pory nie lubie eh:-/ ale coz zrobic... Michas rosnie jak na drozdzach juz ponad 7kg wazy i jak na malego grubaska jest bardzo energiczny:-)

12 lata 6 miesiąc temu #390252 przez ewelina.zak.1991
dolaczm zdjecie mojego aniolka:-)

Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #390262 przez ewelinda83
Ewelina witamy spowrotem :)
Michas przystojniak :) sliczne ma oczka i fajne dlugie wlosy :)

12 lata 6 miesiąc temu #390350 przez martyna123
Witam,

gabi- jaki zadowolony w spacerówce też się zastanawiam nad zmianą tylko mój ma jeszcze dużo miejsca w gondoli i nie wiem co zorbić.

emma- ale twoja córcia ma przepiękne oczka no i widze ze smakowała marchewka.

ewelina.zak.1991 - fajnie że wróciłaś i witaj w klubie też nie lubie jak mi dziecko bierze teściowa jeszcze nigdy ją nie zostawiłam samą z małym ani męża nie pusciłam do niej z małym tylko jak jej nie ma to idzie bo teścia lubie i z nim bym zostawiła małego.
I fajną fryzurkę ma twój Michałek

ewelinda83 - też w piątek wybierzemy się na basen chce zobaczyć reakcje mojego małego.

12 lata 6 miesiąc temu #390470 przez ewelinda83
martyna polecam basen w 100% fajna frajda dla maluszka :) dzisiaj nawet kupilam Kindze kolo do plywania
allegro.pl/show_item.php?item=2456309416

12 lata 6 miesiąc temu #390481 przez gaabrysia
Ewelina Michaś super chłopczyk:)

Martyna, muszę przyznać że Adrian bardzo zadowolony.. już nie tylko niebo i liście widzi ;)
my już w gondoli nie mieliśmy miejsca, nogi już sobie zarzucał na.
Ale jeżeli nie będziesz sadzała to myślę ,że można już zmienić. I w takie upały więcej powietrza wpada.

Ewa koło super! widzialam podobne na basenie sprzedawali, ale tak się włąśnie zastanawiałam czy dziecka nie odczuwa tego jako siedzenie i czy nie ma ucisko na kregosłup... hmm ale chyba nie skoro jest od 0kg. Daj znać jak się sprawdzi.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka