BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 6 miesiąc temu #392094 przez emma
ewelina, u karmionych piersia poleca sie podawac stale pokarmy dopiero od 6. miesiaca, wiec jeszcze chwilke dluzej :), ale, jak juz pisalam, tesciowa obojgu dzieciom podawala od 3. (a byly na piersi) i wszystko bylo ok! :laugh:

ewa, tak, polecam te z kieszonka, ale to dlatego, ze takie testowalam. troche balam sie, ze wkladka polozona po prostu na otulaczu bedzie sie suwac i wychynac z tej calej konstrukcji... dlatego wzielam te z kieszonka - wkladke z mikrofibry lub bambusa wklada sie do srodka (nie kupuj wkladek, ktore maja mniej niz 4 warstwy - zbyt szybko nasiakaja i moga przeciekac, sprawdzilam, te 4-warstwowe sa fajne :)) zreszta wejdz sobie na te stronke i popatrz, jest zdjecie instruktazowe. i daj znac, co wybralas, jestem ciekawa! :laugh: nosidelko fajne, jaki kolor kupiliscie?

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #392134 przez marigra
ewelina.zak.1991 napisał:

dzieki za mile powitanie;) dziewczyny czyli od 4 miesiaca mozna zaczas podawac marchewke? u dzieci karmionych piersia? i jakoe ilosci? i doradzcie mi bo my juz drugi raz borykamy sie z luszczenieem skory na glowce. pierwszy raz pomogla sama oliwka ale to trwa dosyc dlugo...

Ewelina- mozna wprowadzac p o 4 skonczonym miesiacu

Tee- my tez walczylysmy z ciemieniucha, a przy dlugich wloskach to byl faktycznie problem, bo ciezko bylo ja wyczesac, ale tez smarowalismy oliwka na 30 minut przed kapiela a poznniej wyxzesywalismy grzebykiem
Z macierzynskim to ja odrazu pisaam podanie o urlop na 24 tygodnie, wiec mysle ze jak teraz je napiszesz to nie bedzie problemu. Ja do pracy wracam od pazdziernuka niestety......

Emma- wy z ZOSIA to macie jeszcze czas z tym glutenem, ale bylam ciekawa "piersiowych" dziewczyn ;)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #392144 przez ewelinda83

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

emma wybralismy ten w szare kwiatki, zeby byl uniwersalny ( kiedys dla synka :blink: ) ale bardzo nam sie podobal ten czerwony :)
pieluszki bede ogladac jutro ale kupie tak jak radzisz :blink:

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #392163 przez ewelinda83
emma ja ci pisze o czerwieni a to chyba nie na tej aukcji hehe
jak sie sprzedajacy zgodzi to zmieniamy kolor na braz z turkusem :) baby ach te baby ... :lol:

zmienilam :lol: bedzie braz z turkusem, mam nadzieje ze Kini sie spodoba :blink:

12 lata 6 miesiąc temu #392288 przez emma
marigra, no ja w sumie tez jestem piersiowa :blink:, moze nie tak jak kiedy mialam pokarmu dla blizniakow, ale nadal w stare staniki nie wchodze :silly: - wlasnie musze kupic - kolejny wydatek - maz sie ucieszy ;).

ewa, niestety sa ludzie, ktorym szczescie innych odbija sie czkawka i w sumie jest to dla nas jakas nauczka: 1) zeby ich olac i nie przejmowac sie, skoro nie da sie pogodzic 2) zeby samemu nie popasc w taka paranoje i nigdy nie zazdroscic innym szczescia w zadnej z dziedzin: rodzinnej, finansowej, milosnej itp. - bo nie dosc, ze to zalosne, to jeszcze nie poplaca ;).
bardzo fajne to nosidlo! tez chcielismy kupic, ale ja mam obawy, czy by sie nam to przydalo, bo na zadne gorskie wycieczki sie nie wybierzemy, na spacery i do tesciow/znajomych bierzemy wozek, a w domu rozscielam jej kocyk na podlodze i sie tam turla, a jak chce ja troche "unieruchomic" to zapinam ja w lezaku - i np. ide sie kapac :). wiec chyba sobie podarujemy, chociaz do lekarza czasem by sie przydalo, ale chyba da sie wytrzymac, no nie niem, jeszcze pomysle :).
ciesze sie, ze moglam pomoc z pieluchami, w razie czego pytaj, jak bede wiedziala, to jeszcze ci cos podpowiem. Zośka wlasnie przysnela - a na tylku ma lowickie kwiatki ;).

tatus wczoraj skrecil lozeczko, chociaz oczywiscie musielismy sie troche posprzeczac, zeby sie za to zabral ("dzisiaj? w taki upal? od razu po pracy? po jedzeniu? nie lepiej jutro?" :silly:), ale grunt, ze stoi. teraz czekam tylko na materacyk - ma byc lada chwila! :lol:

okresu dzien drugi - leje sie ze mnie, jakbym co najmniej rok miesiaczki nie miala.. :silly:

12 lata 6 miesiąc temu #392304 przez gusiag
wróciłam :)
ale nie wiem w co ręce włożyć.. prania to mam chyba na 5 razy a miejsca na suszarce brak już.. Przez mieszkanie nie da się przejść, wszędzie torby siatki bagaże... nadrobić muszę czytanie forum też kiedyś :)

a co do okresu bo widzę że coś piszecie, to ja już mam miesiąc bez 4 dni.. dramat jakiś, najpierw umierałam z bólu a teraz się tak przeciąga :ohmy:

pozdrawiam Was kobietki, jakoś się odezwę jak wszystko zrobię - czyli nie wiem kiedy :unsure:

12 lata 6 miesiąc temu - 6 lata 6 miesiąc temu #392311 przez asiula2134
,

12 lata 6 miesiąc temu #392350 przez ewelinda83
asiula mi tez sie wkreca drugi dzidzius :blink:
najbardziej wkurzaja mnie komentarze znajomych, ktorzy mowili ciesz sie spokojem, wolnoscia ble ble ble bo pozniej przy dziecku tego juz nie bedziesz miala, tylko pieluchy, nieprzespane noce itd itp a mi wlasnie to sprawia przyjenmnosc mimo ze czasem jestem zmeczona :blink: juz z tych nieprzespanych nocy, pieluch bym nie zrezygnowala :)

emma ja chce wlasnie zamowic lowickie kwiatki albo wesole zwierzaki ale narazie ich brak :angry: szukam na innych stronach, moze znajde ;) a jak nie to mam jeszcze dwa tygodnie do Polski wiec sie napewno na ktores zdecyduje.
kupie te Pieluszki "małe Me" z Coolmaxem plus wklad chlonny :) rozmiar M ???

12 lata 6 miesiąc temu #392369 przez strangerwold
Hej dziewczyny;)
Tabletki na hemoroidy pomagają czuję po sobie mniej swędzi;)
od wtorku od 23 do wczoraj do 23 nie miałam prądu ostra jazda bez trzymanki dobrze ze mam kuchenke na gaz zawsze znajdzie sie jakis zlodziej ktory ukradnie kable;/
I weź tu cos swojego zrób jak zaraz ktoś zniszczy masakra;/
Ja biore tabletki anty i krwawie juz dwa tyg bedzie w niedziele..
A wczoraj bylam u fryzjera i scielam sobie wloski a co trzeba jakoś wyglądac ,fryzjerka poleciła mi dobrą odzywke na wypadanie włosów po porodzie;) tylko jak narazie szukam i szukam;D
Ahh Ci tesciowie;/ nie fajnie czasem jest.
My chcemy drugie dziecko max za 3 lata a minimum kto wie;D chciałabym mieć córkę Lenkę ! :))
Ewelina my uzywamy do całego ciała linoderm omega i rowniez do glowki ciemieniuszki Bartek nie ma.
Asiula ja nie gotuje zupek moze w pozniejszym czasie gdzies czytalam ze zupki w sloiczakch maja wszystkie produkty potrzebne dla takiego malca my podajemy z gerbera.:)
Emma-lozeczko fajne i praktyczne:)

12 lata 6 miesiąc temu #392381 przez ewelina.zak.1991
to moze skusze sie na to skoro ma pomoc;) Michas juz 3godz spi na tarasie i chyba do jedzenia nie spieszy mu sie wstac;) od 4miesiaca czyli moge juz niedlugo podac;) ale ile tej marcheweczki? ugotowac i zetrzec na tarce?

Moje maleństwo !!!:*

12 lata 6 miesiąc temu - 6 lata 6 miesiąc temu #392406 przez asiula2134
.

12 lata 6 miesiąc temu - 6 lata 6 miesiąc temu #392944 przez asiula2134
,

12 lata 6 miesiąc temu #393042 przez ewelinda83
jestem zaniepokojona, moze wymyslam ale juz sama nie wiem :( mam wrazenie ze Kinga nie reaguje na glos :( miala w szpitalu sprawdzany sluch i wyszlo wszystko OK, ale teraz jak stoje z jednej strony uszka i do niej mowie to ona nawet sie nie obroci, reaguje dopiero jak juz mnie zobaczy. rozmawia ze mna, smieje sie w glos, jak cos trzasnie to ona sie wzdryga. oj chyba jestem przewrazliwiona :dry: za tydzien mamy szczepieni to sie spytam pani doktor a jak cos to za dwa tygodnie i tak mamy umowiona wizyte w Polsce u lekarza to tam poprosze zeby mi to sprawdzic.

asia udanego wypoczynku :)

12 lata 6 miesiąc temu #393213 przez marigra
Witajcie

U nas taki upal, ze mala lezy sobiena golaska na materacykuw cieniu a i tak jej goraco. W cieniu mamy 35 stoopni....

Ewelinda-mysle ze nie ma powodow do obaw, nie zawsze dzieci chca odwracac glowke w strone halasu, ale najlepiej zapytaj lekarza. Acprobowalas grzechotka za glowka pohalasowac i sprawdzicczy ma jakas reakcje?
Asiula- Kacperek sliczny z tym jabluszkiem na brzuszku:-)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #393365 przez gusiag
hej dziewczyny mniej więcej nadrobiłam czytanie :)
u nas nie ma upału, 22 st dziś i pochmurno.
My już od prawie miesiąca jemy słoiczki, obiadki i deserki. Ola lubi wszystko oprócz kurczaka którego i ja spróbowałam - od razu wylądował w koszu. Najbardziej lubi deserki ale obiadkami nie pogardzi :)
dziś ją zważyłam i waży już 5300 i robi się bardzo długa. Może będzie wysoka a nie taki kurdupel jak ja ;)
ogarnęłam już troszkę dom po powrocie z Polski, nawiozłam sobie gazet pełno ale jeszcze nie miałam okazji spojrzeć nawet na okładki...

Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka