BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 6 miesiąc temu #389256 przez marigra
witam mamuski

Nie odzywam sie, bo jestem na działce i nie mam za bardzo czasu na siedzenie przy lapku - spedzamy całe dnie na dworze, ale czytam na bieżąco. Ostatnio mielismy dwa dni "histeryczne"...nic nie pomagało..noszenie,bujanie kołysanie, nawet sen nie pomagał bo budziła sie z płaczem....ale babcia przelała wosk odczyniła czary i odrazu pomogło ;)

gabi - Adek bardzo silny, podziwima jego umiejętności, duzy silny chlop:D....a przygnębienie mineło???

justyna - najwazniejsze ze wziełaś sprawy w sowje ręcę, wiadomo rodziny sie nie wybiera...wazne ze dajesz rade:D

ewa - my używamy Dady 3 i jak zapinam to tre rzepki dotykają do siebie, ale i tak jak mała robi kupkę rano to zawsze sie przelewa, próbowałam i pampersa i huggiesa i rosmanowych i w każdym było tak samo...nawet mocniejsze zapiannie pieluchy nic nie dało.
Poprostu kupki naraz jest az tyle, ze pielucha nie nadąrza wsiąkać.

emma - Wy jeszcze 2 uzywacie?? nie są już za małe??? bo my mamy dady 3 (4-9kg) i są w sam raz, a Zosia z tego co pamiętam duza dziewczynka....daj znac jak te pieluchy bo jestem ciekawa,,,,jak z praniem i prasowaniem???

martyna - są takie pampersy do kąpieli - takie ala majteczki.Ale wtedy juz chyba nie trzeba kapielówek

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #389257 przez emma
martyna, zalaczam ci liste z naszej plywalni. jest mowa o specjalnych pieluszkach! :)

www.babelkiplywaja.pl/wazne_informacje_polonez.html

marigra, "dwojki" powoli robia sie za male (ale ja w ogole nie patrze na te dane wagowe, bo u nas sie to nie sprawdza, Zosia wazy juz ponad 7 kg, a jeszcze niedawno "trojki" byly na nia za duze) i wlasnie sie nam koncza, ale dosyc wolno, bo na razie w dzien smigaja wielorazowe. spodobalo mi sie i zamowilam cala partie! :) prac mozna normalnie z ubrankami, jak zdarzy sie kupka to po prostu zapieram najpierw pod biezaca woda. prasowac niczego nie trzeba, bo to takie pieluszki w formie pampersow sa :laugh:.

zarzucam linka: :)
www.decoraliki.pl/738,pieluszka-wieloraz...tajemnicze-sowy.html

12 lata 6 miesiąc temu #389270 przez martyna123
Dzięki dziewczyny za info najlepiej będzie jak zadzwonie tam albo napisze e-maila bo na strone nic nie pisze o niemowlakach. Czytałam że dzieci do 6 miesiąca pamiętają wodę jak byli w brzuszku mamy i się tak nie boja na basenie więc pod koniec przyszłego tyg chce sie wybrać tylko się boję zeby potem nie zachorował

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #389277 przez ewelinda83
martyna ja mam specjalne pampersy do kompieli :) wydaje mi sie ze lepiej takiego ubrac zeby pozniej jakiejs niespodzianki w wodzie nie bylo :blink:

emma fajne te pieluszki :) chyba sie skusze :blink:

12 lata 6 miesiąc temu #389306 przez emma
ewa, moge polecic! :) testuje je od czwartku i strasznie mi sie podobaja. nie dosc, ze sa ekologiczne, w rezultacie wychodzi taniej, bo zuzywasz mniej jednorazowek, a te sie przydadza i przy kolejnym dzieciaczku, pupa sie nie odparza, bo jest przewiew, nie trzeba stosowac zadnych kremow, a podraznien nie ma, to jeszcze maja fansastyczne kolory i wzory, ze ja Zosi zakladam tylko koszulke, zeby bylo pieluche widac! :laugh:

12 lata 6 miesiąc temu #389322 przez martyna123
emma- ja też czytałam na temat tych pieluch i sie właśnie zastanawiam znalazłam je na allegro za około 30 zł masz może na z allegro sprzedawcy tych pieluszek ?? i dajesz je Zosi na noc ??

12 lata 6 miesiąc temu #389339 przez emma
martyna, przetestowalam jedna z allegro, wlasnie taka za 30 zl, ale nie bylam zadowolona, jakas taka byla duzawa, niezgrabnie uszyta... najtansze z najlepszych, jakie znalazlam to te, ktore umiescilam w linku. dwa razy drozsze od tych z allegro, ale warte swojej ceny. no i nie musisz miec ich duzo, okolo 12 bedzie ok :). na noc nie uzywamy, bo chce, zeby Zosi sie dobrze spalo. takie pieluchy trzeba zmieniac co ok. 2-3 godzin, no chyba ze pojdzie kupka, to czesciej :). my uzywamy tylko na dzien, zeby mozna bylo interweniowac :).

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #389358 przez sylka
Dziewczyny widzę, że rozmawiacie o pieluszkach wielorazowych. Ja używam z lulajbaby www.lulajbaby.com/pieluszki-wielorazowe-ekologiczne-c-1.html i jestem z nich zadowolona. Wkłady chłonne, nic nie przecieka, pieluszki szybko schną. W środek często wkładam tez zwykłą pieluszke tetrową :) Pieluszki wielorazowe nie dychodzą tak drogo jakby się wydawłao. Koszt zakupu szybko się zwraca a piorąc je razem z ubrankami nie zużywa się wiecej wody :)

12 lata 6 miesiąc temu #389446 przez martyna123
sylka - twoje pampersy wychodzą jeszcze taniej niż na allegro chyba się skusze.

No i wogóle jak już polecacie je obie to napewno warto.

Pozdrawiam

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #389456 przez sylka
Mi te poleciła znajoma i jestem zadowolona. Wewnętrzny mikropolarek jest bardzo miękki i mimo codziennego użytkowanie nie poszarzał i nie ubił. Kupka ładnie odchodzi i po praniu nie ma śladu. Jak chcecie to zawsze mogę wrzucić foto jak wyglada pieluszka w środku bo niestety na zdj. sklepu nie widac. Mam jeszcze 1 pieluszkę innej firmy i w porównaniu z tymi polarek jest cienki i nie tak (jak to napisać) włochaty-puchaty :) Teraz na balkonie raz dwa i są suche :)
Sama na próbę kupiłam 1 pieluszkę i później dokupiłam resztę :)
Co prawda mój synek zaczął używać tych pieluszek jakoś po roku, wcześniej nie zwracaąłm na nie uwagi. Przy nastepnym dziecku napewno je wykorzystam :) Bo pracy wcale wiecej nie ma. Róźnica taka że zamiast do kosza lądują wypłukane w oddzielnym pojemniku do prania i czekają na wrzucenie do pralki z ciuszkami. Jednorazówki na spacer, w odwiedziny i do spania :)

12 lata 6 miesiąc temu #389471 przez martyna123
No mogłaś by mi pokazać zdjecie jak wyglądają w środku.

12 lata 6 miesiąc temu #389627 przez gaabrysia
hej , witam GORĄCO ;)

marigra humor zdecydowanie lepszy - dziękuję ;)

pieluchy wielorazowe , bardzo fajnie .Ale chyba za leniwa jestem szczerze mówiąc ..

Emma z chęcią się wybierzemy gdzieś razem.. nawet nad jeziorko czerniakowskie ;)
Dziś za to odwiedziliśmy basen (moczydła) i gdyby nie burza Z gradem która nas przegoniła było bardzo fajnie:) Adrian przy brodziku zrobił rumor .. po 1 chyba woda za zimno (co innego na takich krytych podgrzewanych) a po 2 za dużo krzyczących chlapiących i bawiących się dzieci. No nic , pieluchy(z rosmana) przydadzą się jeszcze napewno.
A co do pieluch... rodzice dziewczynki z koca obok włożyli ja w zwykłym pampersie i miała pupę(ciężką) jak jlo ;)

My dziś się pierwszy dzień woziliśmy w spacerówie, Adriankowi się bardzo podobało, wszystko widać..
poniżej fotka ;D
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #389694 przez mariola2041

12 lata 6 miesiąc temu #389783 przez ewelinda83
my dzisiaj bylismy z Kinia na basenie :) Myszka zadowolona, pochlapala sie troszke. z poczatku byla bardzo zdziwiona bo nie wiedziala co sie dziej i obserwowala a pozniej sie usmiechala i sobie gaworzyla, chyba musimy czesciej robic takie wypady :)

12 lata 6 miesiąc temu #389943 przez gaabrysia
Ale na basenie krytym byliście?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka