BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #390571 przez ewelinda83
wyprobuje je za 3 tygodnie :) mam nadzieje ze nie bedzie zadnego problemu z kregoslupem, w sumie to ja ja tam wsadze ale dalej bede podtrzymywac zeby nie opadla calym ciezarem na siedzienie ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #390723 przez ewelina.zak.1991
dziekuje!:* od urodzenia takie ma i sie wogole nie wytarly;) chociaz ostatnio zaczely ojedynczo wypadac;/ jak tam sie maluszki czuja w te upaly? Michas baaaardzo sie poci w wozku

Moje maleństwo !!!:*

12 lata 6 miesiąc temu #390739 przez martyna123
ewelinda83 - dzieki za koło tez sobie takie kupimy. mój brat kupił mu basenik na podwórko ale myśle że jest za wcześnie żeby siedział na dworze w baseniku ???

My dziś szczypienie masakra ale sie boje

Miłego dnia

12 lata 6 miesiąc temu #390746 przez strangerwold
hej wybaczcie ze nie odp ale zbytnio nie mam czasu ale nadrobie
w przyszlym tyg jade na Mazury a tymczasem
Emma pomogły ci te tab na hemoridy jak one sie nazywaja?
Mi juz zadne czopki nie pomagaja;/

12 lata 6 miesiąc temu #390764 przez emma
stranger, tabletki pomogly, to znaczy hemy nie zniknely zupelnie, ale zmniejszyly sie i od razy przestaly bolec, wiec moglam normalnie chodzic. tabletki nazywaja sie Cyclo3Fort, ja lykalam 2 razy po dwie tabletki - rano i wieczorem. pomoglo juz na drugi dzien :).

12 lata 6 miesiąc temu #390769 przez strangerwold
emma mnie one wgl nie bola tylko swedzi mnie a to jest okropne caly czas powtarzam ze bol jest o wiele lepszy niz swedzenie

12 lata 6 miesiąc temu #390782 przez strangerwold
A co u nas?
Urodzny mialam troche do bani..chlopak musial byc w pracy pogoda tez koszmarna bo parno ogolnie chcialam zeby dzien sie skonczyl.
A Co u Syneczka
Wszadza sobie duzego palca od nogi do buzi;D jak uda mi sie to go zlapie na goracym uczynku i zrobie zdjęcie:)
Tak jak Emma już Bartuś je zupki poki co lubi jesc jarzynowa i powiem ze nie widzialam jeszcze zeby dziecko tak ladnie jadło z lyzeczki
Tuptuś coraz więcej piszczy i coraz bardziej jest zainteresowany co jest w lozeczku m.in. karuzela na ktora sie wscieka piszcząc az uszy bolą:)
Też jestesmy juz w spacerowce wiecej widzi i w takie upalne dni jest mu chlodniej.
Ewelina witaj ale masz cudasne dziecko i te wloski!<3

bartus0603.aguagu.pl/zdjecie/pokaz/259000/niemowlak

12 lata 6 miesiąc temu - 6 lata 6 miesiąc temu #390981 przez asiula2134
,

12 lata 6 miesiąc temu #391004 przez ewelinda83
asia gratulacje :)
ja mam Kinge nie Michalka :silly:
basenu nie ma co sie bac, ja po basenie ubralam Kini czapeczke i szybciutko opatulona do samochodu wsadzilam i do domku bo u nas za oknem deszczowo :(

12 lata 6 miesiąc temu #391011 przez gaabrysia
hej, ale mamy pogodę... zimno źle, gorąca też..

ja chyba na początek ugotuję i rozpaćkam marchewkę zwykła. Ale przed nami jeszcze czas.
filmik super Justyna, faktycznie ślicznie je ;D

12 lata 6 miesiąc temu #391018 przez asiula2134
ewelinda83 napisał:

ja mam Kinge nie Michalka :silly:

przepraszam, chciałam napisać ewelina i z rozpędu napisałam ewelinda - jeszcze raz przepraszam moje przeoczenie :)

12 lata 6 miesiąc temu #391019 przez gaabrysia
Asiula - GRATULACJE :)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #391031 przez emma
asia, brawo! wiedzialysmy, ze dasz rade! :laugh: gratulacje, pani magister! czy tak? :lol: jesli chodzi o wprowadzanie nowych posilkow, mi pediatra radzila na poczatek kupic sloiki, bo przy wprowadzaniu nowych rzeczy, dziecko je tego malutko i nie oplaca sie gotowac, a sloik moze stac w lodowce do 48 h, wiec mozesz podac z niego dziecku az 3 razy, a kosztuje to 3 zl, wiec wypada po zlotowce na dzien :). ja podalam marchewke z gerbera (chcialam hippa, ale ciezko dostac, sa tylko juz takie obiady, a samych warzywek nie znalazlam :dry:) - pierwszego dnia 5 lyzeczek przed karmieniem mlekiem, drugiego dnia poszla juz 1/3 sloika, a dzisiaj - polowa. mala na szczescie nie ma zadnych dolegliwosci ani wysypki, ale... dzisiaj zauwazylam pasemka sluzu - znowu... krwi nie bylo, ale zle wspomnienia wrocily. popatrze, jesli sluz nie zniknie, przerzucimy sie na ziemniaka... mam nadzieje, ze moje dziecko nie bedzie do konca zycia na nutramigenie... :dry: :( byloby szkoda, bo dzsiaj az sie trzesla na widok sloika, a jak dalam jej sprobowac, zaczela sie glosno smiac i tak smiala sie i ciamkala na zmiane, wyglodalo to komicznie ;).

ewelina, witaj z powrotem! slicznego masz synka! :) "wpadaj" czesciej! :laugh:

gabi, jak wam zle, przyjdzcie do nas. to w koncu niedaleko, a u nas chlodno, bo mamy grube sciany, po 2 okna w kazdym pokoju i wiatrak :). dzis i jutro kuchnia serwuje mielone, dla dzieci moze byc marchewka albo ziemniaki ;). ew. mozemy zlikwidowac zapasy mrozonego melka... :silly:

stranger, chodzilo mi wlasnie o swedzenie, ciezko opisac, no ale bylo to uczucie uniemozliwiajace chodzenie... a moze musisz przejsc sie do gina, bo moze to jakas inna infekcja, niestety tez to przerabialam... :dry:

12 lata 6 miesiąc temu #391099 przez martyna123
U nas po szczypieniu jak narazie znowu nic się nie dzieje trochę popłakał jak go ukuli a potem się smiał.

asiula2134 -GRATULACJE. ja wprowadziłam słoiczek z marchewka a poźniej ugotowałam i chcialam dać to pluł dalej niż było to moźliwe nie wiem dlaczego no i jemy kaszki zwyłką z kukurydzą i ryżym i bardzo mu smakuje sam buzie otwiera więc też polecam. A od jutra gołąbek pediatra powiedział mi że jak najbardziej mam już dać z marchweką i ziemniaczkiem zobaczymy jak posmakuje.

stranger i emma mnie czasem swedziały hemoroidy mnie tylko krew leciała i był straszny ból ja dawkowałam 4 x 2 na dobę a później zmiejszyłam dawkę i znikły całkowicie.
stranger- idz do apteki i zapytaj się czy możesz brać te tabletki jak karmisz piersią wydaje mi się że raczej tak bo ja też brałam te tabletki w ciązy na bół nóg to nie ma sensu żebyś dlaej chodziła i się męczyła z tym a jak mnie i emmie pomogły to może ty też spróbuj.

Gabi no upały są straszne ja dziś nie mogłam wychodzić po szczypieniu.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #391101 przez ewelinda83
asia ale ja sie nie gniewam :) szukalam ptaszka i nie znalazlam .. :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka