BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 4 miesiąc temu #415813 przez emma
Na twoim miejscu podalabym kaszke na wodzie albo na mleku modyfikowanym, zeby nie meczyc sie z tym sciaganiem :-).
A jesli chodzi o to budzenie na possanie ;-) to ja niestety wczesniej o tym nie slyszalam, wyszlo ometoda prob i bledow, troche to trwalo, ale w koncu sie wyjasnilo :-).

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #415870 przez marigra
to moje dziecko mnie zadziwia......poszlo spac wczoraj o 21 i obudzilo sie o 3..... badz tu czlowieku teraz madry :lol: no nic bede probowac cały czas wydluzyc jej ten sen:) Jak odniose wkoncu sukces to dam zanc :silly:
a z tym dokarmianiem to dlatego boj sie dawac, bo lekarz powiedział, ze już jest dosyc gruba, zeby narazie sie wstrzymac z tymi soecyfikami i kaszkami stad moj opór ;)

strangr - mialam sie ciebie zapytac, Bartuś spi w samym body??bo widziałam na face.... i ma poduszeczke pod glową??nie boisz sie ze sie w nia zawinie?

12 lata 4 miesiąc temu #415881 przez emma
Marigra, Zosia tez spi tylko w body, a jak inaczej? A jak goraco to tylko pieluche jej nakladam :-). Ma jeszcze co prawda kocyk z polaru, ale zwykle robi sobie z niego taka kule i zakrywa nia buzke ;-).

12 lata 4 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #415937 przez asiula2134
,

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #415945 przez ewelinda83

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #415947 przez ewelinda83

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #415949 przez ewelinda83
witam po spokojnej nocy :) pomijajac fakt ze do 3 nie moglam zasnac :/
Kinga na noc dostala 150ml mleka cycowego z kaszka bananowa i spala do 10.00 raz w nocy sie pokrecila wiec dostala cyca, ale pociumala chwile i poszla spac dalej.

emma niestety kazda z nas czeka powrot do pracy brrr ja chyba jutro pojade dogadac sie na jakich warunkach wracan tzn chce przesunac godziny, moze sie uda :S

asia a od kiedy zaaobserwowalas takie zachowanie ? moze to jednak normalne i nie ma co sie zabardzo przejmowac, moze Kacper teraz odkryl inna zdolnosc na ktorej sie bardziej skupia :blink:
przystojniak ci rosnie :)

ja Kinge klade w spioszkach :) ma kocyk kolo siebie, zawsze jej przykrywam chociaz nozki ale ona i tak sie rozkopuje :)
tez mam spiworek ale to bedzie na chlodniejsze dni ;) :)

maz kupil Kindze duzego pluszowego pieska, ktory lezy z nia w lozeczku a ona go bierze i naciaga na siebie i tuli :) ale to smiesznie wyglada :lol:

upsss a co to mi sie narobilo :ohmy: :unsure: :S

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #415955 przez marigra
emma napisał:

Marigra, Zosia tez spi tylko w body, a jak inaczej? A jak goraco to tylko pieluche jej nakladam :-). Ma jeszcze co prawda kocyk z polaru, ale zwykle robi sobie z niego taka kule i zakrywa nia buzke ;-).

my spimy w pajacyku i spiworku, bo bardzo sie rozkopuje. Do tej pory tez przykrywałam ja tylko kocem, ale w nocy skopywała go w nogi, albo nakrywała sobie twarz, a przy tym miała zimne raczki. Ale teraz widze ze jest jej gorąco wiec chyba bede ja zostawiac wlasnie w body i spiworku....albo znow spróbuje z kocem ;)

asiula - ale twoj Kacper ma genialne oczy, bedzie łamał kobiece serca :lol: a z tym rozwojem to mysle ze nie ma sesnu sie martwic, bo u nas jest podobne z tym przekrecaniem. z pleców na brzuh przekreca sie normalnie non stop, natomias z brzucha ne plecy wogóle, a przypomne ze jeszcse miesiac temu to uwielbiała. Myślę, podobnie jak ewelinda, ze poprostu teraz ma inna formę ruchu i dlatego nie wykonuje "stałych" juz elementów.
a wogóle zazdroszcze samozasypiania Kacperka w lóżku - u nas temat spania to temat tabu....na samą myśl o spaniu dostaje dreszczy :silly:

ewelinda - widze ze ta kaszka bananowa działa cuda :lol:

12 lata 4 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #415963 przez asiula2134
.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #415973 przez mariola2041
hej u nas jest bardzo dobrze odkąd Zosia obraca się w dwie strony(z pleców na brzuch i odwrotnie to ciągle jest w ruchu)jeśli chodzi o spanie to ona od zawsze zasypia w swoim łóżeczku sama...i jak mi zje o 22 tak śpi do rana zwykle przed 9 wstaje...po za tym bardzo chce siadać lecz nie może i się denerwuje a teraz odkryła że jeśli podnieść dupkę to może się przemieścić...a w łóżeczku jak ją w nocy kładę do spania to zawsze rano jest w innej pozycji
malenstwo.aguagu.pl/zdjecie/pokaz/270712/

[url=http://

[url=http://

[url=
Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #415983 przez asiula2134
.

12 lata 4 miesiąc temu #415984 przez martyna123
Asia- co do zeza mój mały też robi i trze oczka znalazłam taki artykuł www.rodzice.pl/niemowle/zdrowie/Oczka-oczka-roztanczone.html i teraz sie boje bo powinien już nie mieć w tym tyg polece do lekarza bo ja tez mam te wade astygmatyzm i mój mąż też.

12 lata 4 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #415989 przez asiula2134
,

12 lata 4 miesiąc temu #415992 przez martyna123
Asia- ja znowu w dziecisntwie miałam okulary bez zeza a później jak już dorosłam wada się zmiejszyła do 0,5. na zdjeciach tez nie ma zeza bo jemu oczko nie ucieka tylko jak jest spiący to tak jak by robił zeza i trze oczka no i jeszcze jak np patrzy za zabawka w prawo to jedna teczówka dochodzi do konca a druga nie i widac białe. Ja nie chce żeby moje dziecko nosiło okulary i bardzo sie tego boje.

A dziś ugotowałam malemu obiadek zamiast mieska dałam łososia marchewka i ziemniaka zrobiłam blederem i zjadł najpierw troche sie krzywił a później zjadł wszystko więc teraz już będe podawać rybke coraz częściej bo jest zdrowsza tak mi się wydaje

Pozdrawiam

12 lata 4 miesiąc temu #415994 przez gaabrysia

gabi opowiadaj jak tam po panieńskim??

śpiąca.. ;)

A tak po za tym , wyszłam o 19 i wróciłam o 1. Przyszła młoda się spiła i o 24 za nie mogła , więc ja odrazu czmychnęłam do domu ;))

takto spoko limuzyna , zabawa- chociaz czułam się jak odmieniec bo jako jedyna była trzeźwa.

Młody wypił z butli , ale dał czadu. Płakał i wołał mamama.. poszedł w ruch leżaczek i bujanie.. i zasnął (takto W OGÓLE go nie bujamy, ale zteroryzował tate... może dlatego,że takto w ogoóle do niego w nocy nie wstaje
wróciłam, przyssał sie zasnał i spał do rana .. wiec ciezko.
ale na wesele trzeba isc.. swiadkowac tak jak sie obiecało.

adrianek tez spi w pajacu bo się odkrywa.. chyba ,że jest gorąco bardzo to w body.

zaraz kąpiel i sennnnnnnnn ;))

może i my spróbujemy niedługo z kaszą, kupiłam mu dziś owoce i zboża jabłka i banany z biszkoptami hippa od 5mc. smakowałoooo bardzo! i zawiera gluten , bo biszkopty podałam niewiele zobacze reakcje. kupiłam też rybkę i łososia.. ;D rozszerzymy menu ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka