- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
weekend spędziliśmy u dziadków i nie było czasu na czytanie, ale dzisiaj nadrobiłam
asia, marigra, stranger - fotki i filmiki dzieciaków super, uwielbiam je oglądać i jako ciocia ich wszystkich lubię być na bieżąco
ewelinda a widzisz u mnie jest odwrotnie, ja chciałam wprowadzić mm, ale mi pokarmu nie brakuje, wręcz przeciwnie cycki w szwach pękają, gdy omijam wieczorne karmienie; na razie podaje tylko mm ale będę chciała dodawać do niego kleik ryżowy albo kaszę to może Maja dłużej pośpi, bo ciągle budzi się w nocy - ostatnio najczęściej już o 1.
a dzisiejsza noc to w ogóle była przechlapana, bo mała od 23.00 do 2.00 budziła się co chwilę pospała spokojnie do 4.00 i znowu pobudka za pobudką i tak do rana... nie wiem co się dzieje ale ja padam na twarz
poza tym dzisiaj wizyta u neonatologa, wszystko było ok, dopóki nie pobierano jej krwi... ale najpierw pochwalę się "wymiarami" mojego skarba 8200g i 72cm więc jak będę miała chwilę czasu znajdę listę i ją uaktualnię a tak w ogóle to Maja w piątek skończyła pół roku i nie tylko potroiła wagę urodzeniową to jeszcze 700g wrzuciła dodatkowo
a teraz pobieranie krwi... czegoś takiego to jeszcze nie było nie wnikając w szczegóły to była tragedia, nie potrafili pobrać jej krwi, posiniaczyli obie rączki, trwało to tak długo, że mała nie miała już siły krzyczeć więc tylko wyła, było to po prostu straszne
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
a wogóle Majeczka jaka długa 72cm to wysoka dziewczyna bedzie:). A mleko mm dajesz tylko na noc??
a z tym pobieraniem krwi to nie chciałam nawet czytac do końca biedna kruszynka.... czy te pielegniarki nie maja wyczucia czy co zeby tak dziecko pokłuć do nieprzytomnosci...ucałuj Majeczke...
dziewczyny, które dają kaszke mleczno-ryzową, czy tez na poczatek dawałyście małe ilości tzn kilka łyżeczek???czy odrazu wieksza dawkę???? bo mam kaszke malinową i chciałam spróbowac podawac na noc, a pozniej dopchac ja cyckiem, ale teraz nie wiem czy na poczatek po trochu dac....a wogole dajecie łyzeczk czy butelka??? jestem jeszcze zielona wtych kaszkach i kleikach...uzywa ktoras z was kleik kukurydziany???
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
marigra też mamy podobną piszczącą książeczke kubucia puchatka i lubi ją czytać zwłaszcza buzią
ja jeszcze nie wprowadziłam kaszek , ale też się nad tym zastanawiam bo też wstaję już o 1..
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
hmm ja mroże ale mleko , chociaż myślę że zupki też byś mogła popakować w te woreczki lub na allegro są takie pojemniki właśnie do przechowywania pokarmu czy to w lodówce czy w zamrażalniku.. szt ok 5zł - ale w przeciwieństwie do worka, można umyć i użyć ponownie. JA chyba zakupie.
marigra też mamy podobną piszczącą książeczke kubucia puchatka i lubi ją czytać zwłaszcza buzią
ja jeszcze nie wprowadziłam kaszek , ale też się nad tym zastanawiam bo też wstaję już o 1..
moge zapytac cóz to za genialna mata??
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
pierwsza lepsza którą znalazłam dla przykładu www.ceneo.pl/406100
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
gabi - adrianek to juz duzy chopak w tym lozeczku..
no nic uciekamy sie kapsac, wpadne pozniej
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
marigra - ja z jednego dzwonka z łososia zrobiłam 3 jedzonka.
Co do kaszki malinowej ja podaje łyżeczką bo ona jest na mleku więc z mlekiem raczej nie można ale nie wiem do konca kleik kukurydziany też miałam dałam do mleka to nie chciał pić a na noc mleka nie zageszczam bo mam 2 i jemu to wystarcza na noc.
Gabi - świetna mata i Adi jaki śliczny.
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
A właśnie dostałam porodnik z bobovita i tam pisało że od pól roku dziecka podawać żółtko z jajka tylko nie wiem jak czy wiecie coś więcej na ten temat ??
hmmm mi sie cos obiło o oczy ze w 7 miesiacu chyba pól żóltka co 2 dni, ale nie jestem pewna, musiałabym sprawdzic na takim kóleczku ktore dostalam od pediatry, ale to jutro, bo akurat jest w pokoju gdzie spi mała
a z ta kaszka to myslałam, ze tak moge zrobic najpierw kaszka potem moje, ale faktcyznie ona jest juz z mlekiem wiec to chyba bez sensu, chyba ze dam samą ryzowa na wodzie a pozniej mleko....tak jak kieds emma pisała
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa