BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 4 miesiąc temu #417150 przez ewelina.zak.1991
hej! my juz po chrzcinach:) nareszcie bo mam muz dosc gotowania smazenia i mycia naczyn!:) i od razu z pytaniem bo moj maly siada mi na kolanach... pozwalac mu? nie wiem co robic bo wlasnie rwie sie do przodu i chce siedziec... wasze dzieci tez?

Moje maleństwo !!!:*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #417163 przez Mirella
dla wszystkich cioteczek które kibicują i głosują na Emilkę dla przypomnienia u ułatwienia link pl.lennylamb.com/user/show_photo/5035 za każdy głosik dziękujemy :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu #417244 przez gaabrysia
Ewelina , zazdroszcze.. ja chyba dopiero za rok ..

Czekamy na zdjęcie Szymonka ;)

Emma brzydko mówiąc przeginasz pałkę z frekwencja ;)

zółtko ? ja nic takiego nie słyszałam.. o fuj

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #417272 przez ewelinda83
u nas ciag dalszy walki o mleko :( zmuszona jestem jednak mieszac moje z MM zeby dziecka nie zaglodzic :(
ze sloiczkow zrezygnowalam na kilka dni bo Kinga mi zaczela wymiotowac :( tyle ze teraz sie zastanwiaam czy to moze nie od zebow :unsure:
dziaselka popuchniete, slina leci jak u jakiegos buldoga, a w buzi laduje wszystko co Kinga ma pod reka, bidulka taka sie meczy :( moze te wymioty tez byly od zabkow bo i kupke zaczela mi robic codziennie a nawet 2 razy dziennie tyle ze mala :(

ale te nasze dzieciaczki piekne :) :blink:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #417285 przez ewelinda83
5 MIESIĘCY TEMU O 19.15 URODZIŁA SIĘ KINGUSIA :kiss: :kiss: :)

12 lata 4 miesiąc temu #417321 przez martyna123
A nam dziś wyszły dwa zaki na dole jedynki i odrazu dwa masakra ale ten czas leci za niedługo będe pogryziona chodzić.

Asia- Sam siada jak umie się czegoś podciągnąć ale sam nie umie no i jak ja posadze to siedzi cały czas prosto.
Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu #417332 przez ewelinda83
martyna ale on super siedzi :) jak by juz wiedzial o co chodzi :blink:
zabki przewaznie wychodza w parach, najpierw dwa dolne a pozniej dwa gorne :) czasami na odwrot ale czesciej te z dolu sa pierwsze. my czekamy dalej az juz w koncu cos tam wyjdzie :)

12 lata 4 miesiąc temu #417379 przez georgette102
martyna123 napisał:

A właśnie dostałam porodnik z bobovita i tam pisało że od pól roku dziecka podawać żółtko z jajka tylko nie wiem jak czy wiecie coś więcej na ten temat ??

martyna zgodnie ze schematem żywienia niemowląt od 7 m-ca należy podawać 1/2 żółtka co drugi dzień, najlepiej dodawać do obiadku, jeśli chodzi o ząbki to nam wyszedł najpierw jeden a za 3 dni następny a niedługo chyba będą kolejne :) a zdjęcie - rewelacja jak Szymonek pięknie siedzi :ohmy: nam do takiego siedzenia to chyba jeszcze daleko

ewelinda serdeczne życzenia i buziaki dla Kingusi a co do wymiotów to nie wiem czy to od ząbków, np Maja nie wymiotowała, ale wiadomo każde dziecko przechodzi to inaczej, ale jak w końcu pojawią się ząbki to w końcu trochę odpoczniecie :)

ewelina
super, że chrzciny za Wami; mam nadzieję, że bez takich "atrakcji" jak u nas ;)

emma zaciekawiłaś nas nowinkami o nowej pracy i trzymasz w niepewności; szybko proszę zaspokoić naszą ciekawość :silly:

marigra sama nie rozumiem dlaczego tak wyglądało to pobranie krwi, bo poprzednio Maja nawet nie zapłakała a wszystko trwało 2 minuty, a teraz nie mogli znaleźć żyły i wiercili jej igłą pod skórą w obu rączkach :angry: a jeśli chodzi o kaszkę to ja kupiłam specjalnie taką bez mm, bo ja chciałam, żeby piła z butelki i jakbym zrobiła taką rzadką to ona bardziej się opiła niż najadła dlatego kupiłam taką którą trzeba przygotować na mleku czyli robi się normalnie mleko i zagęszcza kaszą i wtedy to jest bardziej syte a mm podaję jej tylko na noc - na razie tylko mleko a później będę dodawać kaszkę lub kleik

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #417380 przez emma
gabrielo, daruj, nie krzycz ;), przeciez ja wchodze, nawet dosyc czesto, tylko nie mam kiedy odpowiedziec :).
w niedziele caly dzien rozwalony - tesciowa lepila pierogi, a ja bilam ciasto na drozdzowki, a potem dluuugi powrot do domu i rozpakowywanie do poznej nocy. wczoraj pojechalam na te rozmowe (fatalne warunki, przepytali mnie na lewo i prawo, a potem dopytywali sie o meza i dzieci - "o, jak male dziecko, to bedzie chorowac!" - co mnie dodatkowo rozezlilo, a po rozmowie mialam czekac na telefon, czy "wygralam casting". doczekalam sie, ale na "prosze przyjechac na podpisanie umowy" powiedzialam, ze warunki mi nie odpowiadaja, a na proby negocjacji powiedzialam, ze i tak zdania nie zmienie - no i nie zmienilam ;)). z Zosią zostala moja przyjaciolka, wiec w dowod wdziecznosci musialam ugoscic ja obiadem, deserem itp. i tak sie jakos zeszlo, a dzis ledwie wtorek... jutro musze byc caly dzien w pracy, wiec maz wzial urlop, a ja po powrocie i tak pewnie nic nie napisze, bo bede padnieta i zajeta... :dry: prosilam o wyrozumialosc, moge ponowic, jak ktos przeoczyl! :blink: :blink: :blink:

ewa, ojej, wspolczuje Kingusi, nie chce sie wymadrzac, ale z opowiadan wyglada to na zabki, wiec nie przejmuj sie, jesli dziaselka napuchniete, to podobno normalne objawy, goraczka tez moze byc :(. tez bym odstawila sloiki do czasu az sie wszystko wyjasni, czy to zabki, czy nie (u nas na razie objawow brak :)). a herbatki na laktacje popijasz? u mnie dzialaly bardzo dobrze, no i pic trzeba sporo, jak juz dziewczyny pisaly. trzymam kciuki! :kiss: ale jak bedziesz musiala przejsc na modyfikowane, nie rozpaczaj, wierz mi, ze to nie tragedia, z perspektywy czasu ciesze sie, ze u nas tak sie potoczylo :). przynajmniej nie musze teraz zastanawiac sie, co bedzie, jak wroce do pracy :).
buziaki dla Kingi z okazji miesiecznicy! :kiss:

georgette, biedna Majeczka, horror z tym pobraniem krwi, ja bym sie chyba wydarla z nerwow na te pielegnierki - u nas pobierano kilkakrotnie - z raczek i z glowki (w szpitalu) i ostatnio bylo tak fajnie, ze mala nawet nie poczula, ze cos jej tam robia :). a czemu musieli wam pobierac? :unsure:
i fajnie, ze zmienilas zdjecie Majki :laugh:, to w tym zimowym kaftanie pod koniec lata zrobilo sie juz komiczne ;).

martyna, alez piekny ten twoj synek! :kiss: :lol: wrzucaj zdjecia czesciej, prosze! :laugh:

asiula, tez nie widze zadnego zeza, no i nie panikowalabym na twoim miejscu. synek wyglada slicznie, a oczka maja prawo jeszcze byc "zwichrowane", w koncu dziecko jest jeszcze malutkie! :)

marigra, alez ta twoja Zuzia jest sliczna! :laugh: bardzo podobna do ciebie! :woohoo: a wlosy to ma po prostu boskie!!! :lol: niedlugo bedziesz warkocze plesc! :lol:
i bardzo popieram nowy suwaczek - sliczny, no i z boskim zdjeciem! :lol: mam nadzieje, ze sie na mnie nie obrazisz, ale ten pomaranczowy byl malo "twarzowy" ;) :laugh:.

dziewczyny, wrzucajcie fotki jak najczesciej!!! :lol:

12 lata 4 miesiąc temu #417389 przez georgette102
emma Ty jak się nie odzywasz to się nie odzywasz ale jak już napiszesz... to na całą stronę :silly: szkoda, że z nowej pracy nici, a wiesz obawiam się, że głupie teksty o dzieciach, które będą chorować usłyszymy nie jeden raz :angry:
a krew pobierali nam dlatego, że neonatolog kontrolnie na każdej wizycie (następna w grudniu) zleca morfologię i żelazo, no i jak Maja była jeszcze w szpitalu to też pobierali z główki, a ostatnio miała pobieraną z dłoni i też nawet się chyba nie zorientowała co się dzieje; wtedy pobierano nam w gabinecie zabiegowym obok poradni neonatologicznej więc tam mają doświadczenie z takimi malutkimi dziećmi a teraz krew pobierano na izbie przyjęć, bo tamten gabinet jest czynny tylko do 14.00 i pobierali jej krew tak jak dorosłemu człowiekowi a efekt był jaki był a najgorsze jeszcze było to, że tylko jeden z rodziców mógł z nią wejść i wszedł T, a on z nas dwojga jest bardziej uprzejmy, bo ja też już chciałam zrobić awanturę
jeśli chodzi o zdjęcie... nawet nie wiesz jak się z nim męczyłam i upłynęło kilka dni zanim się udało :laugh:
a poza tym odzywaj się jak tylko będziesz mogła bo nam tu Ciebie brakowało

12 lata 4 miesiąc temu #417401 przez marigra
czesc mamuski

nie odzywałam sie cały dzien bo byłam u rodziców i na zakupach i na obiedzie i tak zleciało:)
wiecie co dzis sprawiło najwikesza frajde mojemu dziecku????? najwyklejszy pod sloncem wiatraczek za 3 zl.... dawno nie widziałam tak uchichanego dziecka, smiała sie w głos. wnioskuje ze niepotrzebne sa zabawki za 100zl, wystarczą takie za 3zł :P

emma - no wkoncu "ozyłaś" już miałam jechac do Wa-wy i krzyczeć na Marszałkowskiej " Emma, emmmmmmmmaaaaaaa, gdzie jestes""" :lol: ale oszczedziłaś mi stania w korku, tym bardziej , ze tam u Was bomby znajduja ;) ...szkoda ze z nowej pracy nici, ale skoro już na poczatku robili problemy w zwiazku z dzieckiem to nie bylo sensu sie tam pachac. A myslałam, ze logopedzi, bo ile dobrze pamietam jestes z nim z zawodu są bardziej wyrozumiali dla dzieci :S ale widze ze chyba jednak nie.
z tym suwakiem juz dawno chciałam zmienic, ale pisłalm z telefonu, a tam nie umiem robic takich bajerów :lol:

martyna - ale Szymonek pewnie siedzi, silny chlopak naprawde.... moja to jeszcze sama nie posiedzi bez podparcia bo sie przewraca. a u Was majstersztyk :ohmy: dawno juz tak siedzi???

ewelina - jesli chodzi o siadanie ja bym nie pomagała, niech sama próbuje ile moze wkonuc sie jej uda..

ewelinda - niestety nie pomoge z tymi wymiotami, ale moze to faktycznie zabki skoro dziąsla opuchniete, ale szczerze nie wiem, bo u nas zebów nie widac (ale tez starsznie sie ślini i smakuje wszstko co ma pod reką)

12 lata 4 miesiąc temu #417518 przez ewelina.zak.1991
no wlasnie nie pomagam. on sie tak ze mna siluje.z pozycji pollezacej na mnie zrywa sie zeby siedziec wiec mu zaczelam pozwalac... i niby ladnie siedzi ale go podtrzymjje. jak chcialam sprawdzic na lozku to sekunde siedzial i sie przewraca na bok wiec jest niestabilny.

Moje maleństwo !!!:*

12 lata 4 miesiąc temu #417605 przez strangerwold
Marigra-my wybywamy na swoje gniazdko gdzies okolo 15 wrzesnia;),jakie ty kaszki kupujesz dla malej? ja kubuje takie ze tylko daje wode bo w tym proszku kaszki juz jest mleko modyfik. my podawalismy jablkowa ale w czwartek kupie moze bananowa;)
Pytalas sie czy spi w bodziakach jak jest duszno to spi ale zazwyczaj mu zakladam jeszcze polspiochy bo ona dwa razy da nogi do gory i koca nie ma,a z poduszka sie nie boje bo on bierze rog poduszki i sie przytula i zasypia i jak juz zasnie to nic z nia nie robi;)
asiula tez mam wrazenie jakby moj maly sie "cofal" ze tak brzydko powiem juz fajnie zaczynal sie podciagac do siadania a teraz nic nawet jak go za rece lapie to mu sie nie chce podciagac ale pocieszam sie faktem ze kazde dziecko w swoim tempie sie rozwija oczywiscie go nie zmuszam do siadania robicie jakies cwiczenia zeby wzmocnic miesnie maluszkow czy cos?
Mariola ale masz juz duza corcie ! a jaka piekna;))
Gabi-jak fajnie się bawi adek na macie i jaki on duzy!
Ewelinda-moj jak zaczal sie nie najadac to zaczelam podawac max 2 razy dziennie mm ale z czasem to sie zwiekszylo w koncu je MM 4 razy ,raz zupek i w nocy cycek
Martyna-gratuluje zabkow! slicznie siedzi Szymonek!
A co u nas
weekend u tesciow na obiedzie ale fakt ze ze szwagierka sie nienawidzimy to ustalilam pore do ktorej bedziemy u tesciow;) pozniej poszlam sobie na spacer z kolezanka ktora ma corke o 2tyg starsza od bartusia szok jest troszke wieksza i tak stabilnie siedzi napatrzec sie nie moglam !
W czwartek idę znów na spotkanie tym razem z 4 mamusiami;d

12 lata 4 miesiąc temu #417691 przez Mirella
przypominajka dla kochanych cioteczek pl.lennylamb.com/user/show_photo/5035

12 lata 4 miesiąc temu #417766 przez ewelinda83
dzieki dziewczyny za pocieszenie :) ale powoli wymiekam z ta laktacja :(
wczoraj na wieczor bylo kilka 5 minutowych podejsc do cyca wiec w koncu sie poddalam i dalam MM w nocy to samo ... Kinga plakala przez sen, probowalam przylozyc ja do cyca ale ona sie opierala wiec znowu dostala MM. nad ranem bylo juz lepiej, bo i cycki nabrzmiali i Kinga chetniej pila :) ale nie bardzo to widze, jeszcze sciagm troche pokarmu i ja przykladam ale chyba powoli bede przechodzic na MM bo nie chce meczyc dziecka i siebie, za miesiac i tak wracam na caly etat :dry: moze chociaz uda mi sie ja wieczorem albo rano karmic piersia :)

emma a ty juz wrocilas do pracy ??? tzn jak dobrze zrozumialam to dzisiaj pierwszy dzien :unsure: daj znac jak znioslas rozstanie z Zosia. tzn ja wiem ze ty nie jestes matka kwoka i ze byliscie nad morzem bez niej ale tu jest praca i zastanawiam sie czy jednak jest jakies inne podejscie, obawy ???

strangerwold nie martw sie :blink: nie tylko ty sie kochasz ze swoja ,, bratowa ,, rozumie cie doskonale :P

ewelina.zak.1991 ja tez raz posadzilam Kinge ale tez nie umiala siedziec i odrazu leciala, wiec postanowilam juz jej sama nie sadzac. przyjdzie i pora na nia :blink: ale u mnie jak jest na kolanach to trzymam jak w pozycji polsiedzacej :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka