BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 4 miesiąc temu #415999 przez ewelinda83
gabrysia a ty tez tylko piersia karmisz ? moze i ja pomysle o rozszerzaniu diety :S ale gdzies za tydzien jak juz wybije te 5 mcy. dzisiaj od rana Kinga nie chciala jesc cyca a pozniej dwa razy zwymiotowala, tak wiec dziaisj odpuscilam sloiczek i na noc kaszki tez nie bedzie :(

no to pieknie czmychnelas jak sie panna napila :) pewnie ciagle spogladalas na zegarek :blink: ile telefonow wykonalas ? ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #416002 przez asiula2134
.

12 lata 4 miesiąc temu #416013 przez gaabrysia
bardzo szybko .. do limuzyny wsiadła ok , a wysiadła już ledwo co ;) Ale i tak było bardzo fajnie i o dziwo nie dzwoniłam ! ;D napisałam tylko 3 smsy.

za tydz z babcia- jest niania, ale coś czuję też dostanie do wiwatu ;(

coś takiego : www.hipp.pl/?id=485

tak Ewa jestem na cycku,ale do tego podaje słoiczki nasz lekarz pow ,że dobrze jak je to niech je. Więc je ;) chociaż czasem wybrzydza , a jak coś smakuję otwiera szeroko dzióbka ;)

łososia(cukinia z łososiem i ziemniaczkami), poleciła jakaś mam obok ;) pow ,że jej córa uwielbia.. więc wziełam 2 słoiki z polecenia ;D

12 lata 4 miesiąc temu #416021 przez asiula2134
gabi dzięki za info :)

Mały wykąpany, nasmarowany :laugh: nakarmiony zasypia sobie w łóżeczku, a ja przeglądam zdjęcia i cały czas gapie się na oczy. Psychoza jakaś moja.... ehhh

12 lata 4 miesiąc temu #416023 przez ewelinda83
gabrysia no nam tez tak lekarz powiedzial zeby wprowadzac powoli, tak po 3 lyzeczki. mimo ze karmie piersia tzn karmilam :( wlasnie maz pojechal do sklepu po mleko modyfikowane :( a tak sie cieszylam ze laktacja wraca a tu du..a
Kinga od rana jakas wybredna, nie chce cyca a jak juz go wezmie to possac 5 min za chwile placze wiec daje jej drugiego i znowu 5 min spokoju. po ty karmienu wzielam laktator a tu tylko 10 ml nakapalo z oby dwoch cyckow, mimo ze przez caly dzien prawie nie jadal :(

asia nie wiem po czym zwracala :( ale mysle ze po kaszcze bananowej ktora jej dodawalam do mleka od dwoch dni tzn do karmienia na noc

12 lata 4 miesiąc temu #416025 przez ewelinda83
asia nie wkrecaj sobie, Kacperek ma sliczne oczka :) Kinga tez czasami robi zeza a ja do niej wtedy krzycze nie zezuj :lol:

smutno mi :( :( :( :( :( :( :(

12 lata 4 miesiąc temu #416028 przez gaabrysia
Ewa uszy do góry wypij 2l wody i herbate na laktacje (pijesz regularnie ?- ja 2) a mleko m jezeli chcesz wprowadzać to niewiem czy dobrze, ale moja siostra radziła jezeli jest taka mozliwość wprowadzać stopniowo, bo mogą byś problemy z kupą...

12 lata 4 miesiąc temu #416033 przez ewelinda83
no niestety Kinga wlasnie wydoila 90ml mleka MM :( byla glodna. kupki i tak robi jedna na tydzien :( bede walczyc dalej bo chce karmic ale musialam podac ta butle bo nie moglam patrzec jak placze i sie domaga cyca :(

12 lata 4 miesiąc temu #416036 przez gaabrysia
pij dużo naprawde to pomaga w produkcji ;) a Kinia chociaż się wyśpi.. a jak się obudzi cycki będą pełne ;)

12 lata 4 miesiąc temu #416062 przez martyna123
Ewa- kaszka bananowa jest mdląca lepiej kup malinową.

Gabi- Adi pokazał tacie że mama nie ma tak łatwo jak zostaje w domu sama :)

Asia- ja kupiłam łososia w dzwonku ugotowałam razem z marchewką i ziemniakiem troche soli. No a wizyta u okulisty myśle że jeszcze w tym miesiącu pójdę. Wyczytałam też że na wade wzroku dziecku podawać duzo marchwi bo ma witaminy które odpowiadają za wzrok.

Mój mały był dziś trochę przeciągniety z spaniem i tak płakał bo chciał i jeść i spać jednocześnie biedny. jutro pokaże wam zdjecie jak siedzi sam bez oparcia i trzymania.

12 lata 4 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #416212 przez asiula2134
.

12 lata 4 miesiąc temu #416401 przez Mirella
po weekendzie Emilka utraciła pierwsze miejsce, do końca konkursu pięć dni, zagłosujcie proszęęęęęęę pl.lennylamb.com/user/show_photo/5035

12 lata 4 miesiąc temu #416539 przez gaabrysia
hej,

Martyna ,Adek przy mnie to czysty Anioł ;)) poprostu było to dla niego coś innego, brakowało mu mamy - która od urodzenia bierze do cyca .. zobaczymy jak babcia da rade.. ja oczywiście się już martwie:(

fotki super, i ani trochę nie widać że oko ucieka..
chyba tez niedługo zakupimy fotelik bo w lezaczku fajnie je, ale potrafi też machnąć ręka prosto w łyżkę ;)

12 lata 4 miesiąc temu #416625 przez asiula2134
a co tu dzisiaj taka cisza?

12 lata 4 miesiąc temu #416653 przez marigra
hej

ja jestem wlasciwie cały dzień, ale nie miałam czasu odpisywać , ale juz nadrabiam

asiula - zdjęcia swietnie, a to jest hustawka?? czy krzesełko do karmienia??? bo ja własnie mysle nad zakupem krzesełka i zbieram opinie.
Kaceprek jest boski, normalnie jestem w nim zakochana :lol: i wg mnie nie ma zeza w oczku, albo przynajmniej na zdjeciach teg nie widac, ale wklejasz juz ktores z kolei wiec nie wiem....ja tam nic nie widze
a swoja droga ile bym dała zeby chociaz jedna noc moje dziecko spalo od 20 - 7 :huh: dzisiaj byulo nawet niezle, bo spała 21.30 - 4.30, tylko pozniej zasnela dopeiro przed 7, a o 8 juz wstawalysmy bo miałyśmy wizyte u lekarza

gabi- Adrianek poprostu tesknił za mamusia, ale trzymam kcuki mimo wszystko zeby bylo ok

my tez zakupilismy rybke, ale w sloiczku. W skladzie jest marchew, ziemniak i wlasnie łosoś. Najpierw sprawdzimy jak jej posmakuje, a pozniej bedziemy najwzej same gotowac. Chcoiaz nie wiem czy akurat rybe oplaca sie samemu robic, bo wyjdzie tego na miesiac z tkaiego jednego dzwonka :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka