- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
stranger - mam kaszki ryzowe i mleczno-ryzowe malinowe bananowe i gruszkowe, ale jeszcze zadnej nie dałam bo ja sie do tego zbieram jak pies do jeża
a poduszke zgapiłam i polózyłam Zużce pod głową ale taką płaską
ewelinda - ja rozumiem cie doskonale z ta laktacją, bo pewnie z tego tez wzgledu nie wprowadzam kaszek, zeby mleko nie zanikło w konsekwencji, ale jesli Kinga ma sie nie najadać i meczyć to nie ma sensu sie katować. I tak długo karmisz, ale próbuj dalej każda kropla jest dobra
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
ja mam kaszke babanowa a wczoraj kupilam malinowa. bananowa juz podawalam na noc ale po 2 dniach Kinga zaczela zwracac wiec sie wstrzyalam na kilka dni moze dzisiaj sprobuje z malinowa
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
gusiag - córeczka Aleksandra - ur. 17.02.2012 - waga 6100g, wzrost 63 cm
martyna-synuś Szymon - ur. 23.02.2012- waga 8000g wzrost 70 cm
emma - córeczka Zosia - ur. 01.03.2012 r. - waga 8000 g, wzrost 68 cm
asiula - synuś - Kacperek - ur. 14.03.2012 - waga 8150 g, wzrost 70 cm
ewelina.zak.1991 synuś Michaś ur. 14.03.2012 waga 9kg wzrost 68cm
gaabrysia- synek Adrian ur. 21.03.2012 waga 8190 wzrost 71cm
aisod- synciu Misiek- ur. 30.03.2012 r. - waga 7150g, wzrost 67cm
Dodałam dzisiejsze pomiary p mój mały miał badane bioderka i bardziej płakał przy badaniu niż przy szczypieniu następne szczypienie za miesiąc pytałam się o żółtka jajek i mam już podawać co drugi dzień po pół żółtka ugotowanego no i podawać witamine D.
Ewa- Widzę jej włsoki też tak stoją jak mojemu tylko mój ma krótsze. A i tak długo wytrzymałas z karmieniem kiedyś czytałam że tylko pół roku dostaje cenne witaminy z pokarmu matki potem juz nie ale czy to prawda to nie wiem.
marigra- naprawde podobna do ciebie. Jaka fajna kolekcja gruszek my mieliśmy zwykła ryżowo kukurydziną póżniej bananowa która nie jest zbyd dobra a teraz malinowa która jest super.
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
marigra, bardzo dobrze pamietasz, jestem logopeda (a nawet neurologopeda ), ale pani, ktora przeprowadzala ze mna rozmowe na pewno nia nie byla, bo wydawala sie nie miec o tym zielonego pojecia, a na pytanie o pomoce (dla przedszkolakow) pokazala mi szafe z rozwalajacymi sie podrecznikami , wiec to, ze jej sie nie podobalo, ze jestem mloda mama, to przy caloksztalcie male miki i wcale nie zaluje! dzis podpisalam umowe na stale z poprzednim pracodawca i jestem bardzo zadowolona, bo warunki o niebo lepsze, a wracam dopiero w polowie wrzesnia, wiec mam jeszcze 2 tygodnie urlopu!
ewa, nie jeszcze nie wracam, dopiero za 2 tygodnie wlasnie. dzis musialam byc jednak na zebraniach, szkoleniach i podpisaniu umowy, wiec maz wzial urlop i siedzial z Zosią, dlatego nie mialam zadnych obaw i powiem ci, ze mi sie nawet chce wrocic do pracy, bo troche meczy mnie juz to, ze kazdy dzien jest taki sam . obawy ogolnie mam, bo zwykle spodziewam sie najgorszego (wiem, to sie nazywa pesymizm ), ale rownie dobrze ja moge wjechac pod tira, moj dom moze splonac, a moj maz utopic sie w wisle, ktora codziennie przejezdza 2 razy . mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok - wiecej nie moge zrobic.
Kingusia piekna!
stranger, zazdroszcze ci mozliwosci spotkania z mamusiami i ich pociechami! ja moge sie spotykac jedynie z gabi, o ile uda nam sie zgrac kalendarze . no wlasnie, gabi, uda sie niedlugo?
fajnie, ze dzieciaki wcinaja te kaszki! u nas bylo podejrzenie nietolerancji laktozy, wiec my o kaszkach na razie mozemy zapomniec. od soboty bedzie rewolucja, bo bede podawac malej mleko, warzywko na obiad i owoc na deser - normalnie szalenstwo dla nas!
a od dwoch dni u nas magia - Zosia zasypia o 20 i spi do 8 ! wlasnie zasnela. maz mowi: "20, a dzieciak juz spi - szok!" . dobrej i dlugiej nocy dla wszystkich!
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
Adek też już spi z 40 min i oprócz nocnych pobudek 2 to wstaje o 9 - 9.30 )
fajnie,że w obecnej pracy Zosia nie była "problemem" do podpisania umowy spadam leżeć, dzisiejszy dzień-latanie za sukienka, garniturem itd plus długii spacer popołudniowy dały się w kość, masaż by się przydał a Jarek w pracy ;(
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
no to spadaj lezec, spadaj! i niech cie Jarek wymasuje, jak wroci! no i nie zapomnij wrzucic zdjecia w tej boskiej nowej sukience! na pewno nie tylko ja jestem taka ciekawska!
jeszcze raz dobrej nocy wszystkim! tez ide sie relaksowac w meskim towarzystwie!
aaa, no i zapomnialam sie wam pochwalic, ze wreszcie po pol roku dzieki diecie M-Ż udalo mi sie zrzucic wszystkie nadmiarowe kilogramy w liczbie 18 dlatego niniejszym usuwam wagowy suwaczek! jupi!
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Gabi- ja tez chce fotki z cudownej sukienki
Dobranoc mamusie ;**
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
to tak na szybko
emma - fajnie ze dostałas lepsze warunki, a z tamta pracą kij im w oko, skoror nie mieli podstawowych rzeczy (chociaz nie znam sie na tych pomocach wierze ci na slowo)a z tymi tirami pozarami i topieniami to nie szalej kobieto, bo jeszcze ci bomba wybuchnie pod nogami i co wtedy??? tfu tfu.....
A Zosia to bedzie miała nie lada uczte i warzywka i owoce mniam.....my narazie jestesmy na etapie zupek jarzynowych ostatnio z cielęcinką - wcina az sie uszy trzesą, sloiczek to wrecz malo...
martyna - moja Zuzka tez kiedys plakała na ioderkach, ale to ją lekarz targał i straszył wiec jej sie nie dziwie, a swoją drogą czemu jeszcze musisz kontrolowac bioderkaa??? coś jest nie tak???
Ewa - Kongusia slodziak, fryzura na cecule genialna, a usmiech jaki zawiadiacki
gabi - koniecznie pochwal sie sukienką, szukam pomysłu na chrzciny
no nic lece prostowac kregosłup, bo juz trzeszczy na zawiasach od tego mojego pączka
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ale pesymistyczny scenariusz podalas
tak pytalam o odczucia bo ja sama sie zastanawiam jak to bedzie jak wroce do pracy czy bede sie martwic i panikowac, czy raczej bedziemy sie rozstawac sie bez wiekszych emocji ja tez chce wrocic do pracy i mam nadzieje ze odbedzie sie to bezbolesnie dla mnie jak i dla Kingi
zazdroszcze tego menu u nas samo mleko narazie
moja dieta MŻ nie dziala sama nie wiem dlaczego chyba za bardzo kocham jedzienie dobrze ze chociaz maz mi powtarza zebym nie probowala pozbyc sie tyleczka
marigra ja uwielbiam te sterczace wloski Kingi, sama ja tak nawet czesze a zadowolona byla bo ja oparlam o poduszki mogla wszystko obserwowac
martyna mi tez Kinga poplakiwala na bioderkach bo lekarz kazal ja trzymac nieruchomo a ona byla ciekawska i sie ruszala
gabrysia ja tez czekam na fotki w sukni
a wlasnie czy wasze maluchy maja jakies zgrubienia po szczepieniu ? u nas zostalao na jednej nozce ( sczepienie bylo 3 tygodnie temu ) ale ja jej to rozmasowuje i tak jak by znikalo.
Kinga dzisiaj przeszla sama siebie mialam juz jej dosc caly dzien wyla ( nie plakala ) stekala, marudzila nic nie szlo z nia zrobic
te cholerne zabki !!!! te jedzenie a raczej brak jedzenia tez ich wina !!! spala mi dzisiaj w ciagu dnia 2 razy, ale w sumie 55 minut
cale szczescie po kapieli dostala cyca i spi
mam nadzieje ze jutro nasz dzien bedzie bardziej przyjemniejszy
dzisiaj ubralam jej pierwszy raz pajaca do spania rozmiar 74 i sa na styk mam nadzieje ze to rozmiarowka jakas dziwna jest bo ja bym chciala zeby ona byla niska po mnie a nie wyskoa po tatusiu
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a teraz szok Adriankowi wyrznęła się już prawa jedynka - teraz musi urosnąć
a tym czasem spadam robić porządki - teściowa u nas zostaje w weekend a ja ostatnio mam leniaa strasznego...
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
- Otrzymane podziękowania: 72
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
Ewa nawet nie wiesz jak ja Ciebie rozumiem... u nas to samo - Maja całymi dniami jęczy a czasami to marudzenie przechodzi w płacz, o nocach to już nie wspomnę... jestem zmęczona
gabi ja też z zaciekawieniem czekam na fotki cudownej sukienki
emma ja wracam do pracy w przyszłym roku i z jednej strony cieszę się, że ja będę się opiekować Mają, bo wiem, że nikt nie zrobi tego tak jak ja ale z drugiej strony tęsknię za dorosłymi ludźmi i za tym całym biurowym zamieszaniem aaaaa gratuluję zrzuconych kg
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
gusiag - córeczka Aleksandra - ur. 17.02.2012 - waga 6100g, wzrost 63 cm
martyna-synuś Szymon - ur. 23.02.2012- waga 8000g wzrost 70 cm
georgette - córcia Maja - ur.24.02.2012 - waga 8200 wzrost 72 cm
emma - córeczka Zosia - ur. 01.03.2012 r. - waga 8000 g, wzrost 68 cm
asiula - synuś - Kacperek - ur. 14.03.2012 - waga 8150 g, wzrost 70 cm
ewelina.zak.1991 synuś Michaś ur. 14.03.2012 waga 9kg wzrost 68cm
gaabrysia- synek Adrian ur. 21.03.2012 waga 8190 wzrost 71cm
aisod- synciu Misiek- ur. 30.03.2012 r. - waga 7150g, wzrost 67cm
martyna dzięki za odnalezienie listy, bo miałam się za to zabrać i jakoś tak zapomniałam