BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #417848 przez marigra
dzien dobry

stranger - mam kaszki ryzowe i mleczno-ryzowe malinowe bananowe i gruszkowe, ale jeszcze zadnej nie dałam :silly: bo ja sie do tego zbieram jak pies do jeża
a poduszke zgapiłam i polózyłam Zużce pod głową ale taką płaską ;)

ewelinda - ja rozumiem cie doskonale z ta laktacją, bo pewnie z tego tez wzgledu nie wprowadzam kaszek, zeby mleko nie zanikło w konsekwencji, ale jesli Kinga ma sie nie najadać i meczyć to nie ma sensu sie katować. I tak długo karmisz, ale próbuj dalej każda kropla jest dobra
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #417856 przez ewelinda83
probuje, probuje Kinga possie po 5 minut a pozniej sciagam laktatorem, czasami przez caly dzien uda mi sie uzbierac 120ml wiec dodatkowo daje jej butle cycowego mleka :dry:

ja mam kaszke babanowa a wczoraj kupilam malinowa. bananowa juz podawalam na noc ale po 2 dniach Kinga zaczela zwracac wiec sie wstrzyalam na kilka dni :dry: moze dzisiaj sprobuje z malinowa :S

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #417905 przez ewelinda83
:)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu #417949 przez martyna123
mariola2041 - córka Zosia - ur.16.01.2012 r. -waga 7000 g, wzrost 63 cm
gusiag - córeczka Aleksandra - ur. 17.02.2012 - waga 6100g, wzrost 63 cm
martyna-synuś Szymon - ur. 23.02.2012- waga 8000g wzrost 70 cm
emma - córeczka Zosia - ur. 01.03.2012 r. - waga 8000 g, wzrost 68 cm
asiula - synuś - Kacperek - ur. 14.03.2012 - waga 8150 g, wzrost 70 cm
ewelina.zak.1991 synuś Michaś ur. 14.03.2012 waga 9kg wzrost 68cm
gaabrysia- synek Adrian ur. 21.03.2012 waga 8190 wzrost 71cm
aisod- synciu Misiek- ur. 30.03.2012 r. - waga 7150g, wzrost 67cm

Dodałam dzisiejsze pomiary p mój mały miał badane bioderka i bardziej płakał przy badaniu niż przy szczypieniu następne szczypienie za miesiąc pytałam się o żółtka jajek i mam już podawać co drugi dzień po pół żółtka ugotowanego no i podawać witamine D.

Ewa- Widzę jej włsoki też tak stoją jak mojemu tylko mój ma krótsze. A i tak długo wytrzymałas z karmieniem kiedyś czytałam że tylko pół roku dostaje cenne witaminy z pokarmu matki potem juz nie ale czy to prawda to nie wiem.

marigra- naprawde podobna do ciebie. Jaka fajna kolekcja gruszek my mieliśmy zwykła ryżowo kukurydziną póżniej bananowa która nie jest zbyd dobra a teraz malinowa która jest super.

12 lata 4 miesiąc temu #418003 przez emma
hej, mamusie! :)

marigra, bardzo dobrze pamietasz, jestem logopeda (a nawet neurologopeda :lol:), ale pani, ktora przeprowadzala ze mna rozmowe na pewno nia nie byla, bo wydawala sie nie miec o tym zielonego pojecia, a na pytanie o pomoce (dla przedszkolakow) pokazala mi szafe z rozwalajacymi sie podrecznikami :silly:, wiec to, ze jej sie nie podobalo, ze jestem mloda mama, to przy caloksztalcie male miki i wcale nie zaluje! dzis podpisalam umowe na stale z poprzednim pracodawca i jestem bardzo zadowolona, bo warunki o niebo lepsze, a wracam dopiero w polowie wrzesnia, wiec mam jeszcze 2 tygodnie urlopu! :lol:

ewa, nie jeszcze nie wracam, dopiero za 2 tygodnie wlasnie. dzis musialam byc jednak na zebraniach, szkoleniach i podpisaniu umowy, wiec maz wzial urlop i siedzial z Zosią, dlatego nie mialam zadnych obaw i powiem ci, ze mi sie nawet chce wrocic do pracy, bo troche meczy mnie juz to, ze kazdy dzien jest taki sam :dry:. obawy ogolnie mam, bo zwykle spodziewam sie najgorszego (wiem, to sie nazywa pesymizm :silly:), ale rownie dobrze ja moge wjechac pod tira, moj dom moze splonac, a moj maz utopic sie w wisle, ktora codziennie przejezdza 2 razy ;). mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok - wiecej nie moge zrobic. :)

Kingusia piekna! :kiss:

stranger, zazdroszcze ci mozliwosci spotkania z mamusiami i ich pociechami! :laugh: ja moge sie spotykac jedynie z gabi, o ile uda nam sie zgrac kalendarze :). no wlasnie, gabi, uda sie niedlugo? :lol:

fajnie, ze dzieciaki wcinaja te kaszki! u nas bylo podejrzenie nietolerancji laktozy, wiec my o kaszkach na razie mozemy zapomniec. od soboty bedzie rewolucja, bo bede podawac malej mleko, warzywko na obiad i owoc na deser - normalnie szalenstwo dla nas! :laugh:
a od dwoch dni u nas magia - Zosia zasypia o 20 i spi do 8 :lol:! wlasnie zasnela. maz mowi: "20, a dzieciak juz spi - szok!" ;). dobrej i dlugiej nocy dla wszystkich! :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #418013 przez gaabrysia
JA jestem jak najbardziej za myśle że jakiś dzień z ostatniego tyg Twojego wolnego ;)

Adek też już spi z 40 min i oprócz nocnych pobudek 2 to wstaje o 9 - 9.30 ;))

fajnie,że w obecnej pracy Zosia nie była "problemem" do podpisania umowy ;) spadam leżeć, dzisiejszy dzień-latanie za sukienka, garniturem itd plus długii spacer popołudniowy dały się w kość, masaż by się przydał a Jarek w pracy ;(

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #418020 przez emma
bardzo chetnie, gabi! :laugh:
no to spadaj lezec, spadaj! i niech cie Jarek wymasuje, jak wroci! :) no i nie zapomnij wrzucic zdjecia w tej boskiej nowej sukience! :lol: na pewno nie tylko ja jestem taka ciekawska! :)

jeszcze raz dobrej nocy wszystkim! tez ide sie relaksowac w meskim towarzystwie! :lol:

aaa, no i zapomnialam sie wam pochwalic, ze wreszcie po pol roku :ohmy: dzieki diecie M-Ż udalo mi sie zrzucic wszystkie nadmiarowe kilogramy w liczbie 18 :ohmy: dlatego niniejszym usuwam wagowy suwaczek! jupi! :lol:

12 lata 4 miesiąc temu #418024 przez gaabrysia
gratuluje ;) ja ciąglę coś jem.. wrrr :/ a sukienka jest faktycznie boska ! ;D

miłego relaksowania :)\

12 lata 4 miesiąc temu #418095 przez martyna123
emma- ty i tak jesteś chuda z czego ty wrzucałas te kg

Gabi- ja tez chce fotki z cudownej sukienki ;)

Dobranoc mamusie ;**

12 lata 4 miesiąc temu #418106 przez marigra
napisałam sie napisałam i wcielo mi post....ehhh

to tak na szybko

emma - fajnie ze dostałas lepsze warunki, a z tamta pracą kij im w oko, skoror nie mieli podstawowych rzeczy (chociaz nie znam sie na tych pomocach wierze ci na slowo)a z tymi tirami pozarami i topieniami to nie szalej kobieto, bo jeszcze ci bomba wybuchnie pod nogami i co wtedy??? tfu tfu.....
A Zosia to bedzie miała nie lada uczte i warzywka i owoce mniam.....my narazie jestesmy na etapie zupek jarzynowych ostatnio z cielęcinką - wcina az sie uszy trzesą, sloiczek to wrecz malo...

martyna - moja Zuzka tez kiedys plakała na ioderkach, ale to ją lekarz targał i straszył wiec jej sie nie dziwie, a swoją drogą czemu jeszcze musisz kontrolowac bioderkaa??? coś jest nie tak???

Ewa - Kongusia slodziak, fryzura na cecule genialna, a usmiech jaki zawiadiacki

gabi - koniecznie pochwal sie sukienką, szukam pomysłu na chrzciny :silly:

no nic lece prostowac kregosłup, bo juz trzeszczy na zawiasach od tego mojego pączka

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #418188 przez ewelinda83
emma super ze podpisalas umowe na dobrych warunkach :) obys byla dalej zadowolona :)
ale pesymistyczny scenariusz podalas :ohmy:
tak pytalam o odczucia bo ja sama sie zastanawiam jak to bedzie jak wroce do pracy :unsure: czy bede sie martwic i panikowac, czy raczej bedziemy sie rozstawac sie bez wiekszych emocji :S ja tez chce wrocic do pracy i mam nadzieje ze odbedzie sie to bezbolesnie dla mnie jak i dla Kingi :)
zazdroszcze tego menu :) u nas samo mleko narazie :(
moja dieta MŻ nie dziala :huh: sama nie wiem dlaczego :silly: chyba za bardzo kocham jedzienie :) dobrze ze chociaz maz mi powtarza zebym nie probowala pozbyc sie tyleczka :)

marigra ja uwielbiam te sterczace wloski Kingi, sama ja tak nawet czesze :silly: a zadowolona byla bo ja oparlam o poduszki :) mogla wszystko obserwowac :)

martyna mi tez Kinga poplakiwala na bioderkach bo lekarz kazal ja trzymac nieruchomo :dry: a ona byla ciekawska i sie ruszala ;)

gabrysia ja tez czekam na fotki w sukni :P

a wlasnie czy wasze maluchy maja jakies zgrubienia po szczepieniu ? u nas zostalao na jednej nozce ( sczepienie bylo 3 tygodnie temu ) ale ja jej to rozmasowuje i tak jak by znikalo.

Kinga dzisiaj przeszla sama siebie :angry: mialam juz jej dosc :angry: caly dzien wyla ( nie plakala ) stekala, marudzila :( nic nie szlo z nia zrobic :(
te cholerne zabki :angry: !!!! te jedzenie a raczej brak jedzenia tez ich wina !!! spala mi dzisiaj w ciagu dnia 2 razy, ale w sumie 55 minut :angry:
cale szczescie po kapieli dostala cyca :laugh: i spi :)
mam nadzieje ze jutro nasz dzien bedzie bardziej przyjemniejszy :) :)

dzisiaj ubralam jej pierwszy raz pajaca do spania rozmiar 74 :ohmy: i sa na styk :ohmy: :ohmy: :ohmy: mam nadzieje ze to rozmiarowka jakas dziwna jest :blink: bo ja bym chciala zeby ona byla niska po mnie a nie wyskoa po tatusiu ;)

12 lata 4 miesiąc temu #418337 przez gaabrysia
suknie lub jak będzie jakieś siebie w sukni w kleje po weselu ;))

a teraz szok :ohmy: Adriankowi wyrznęła się już prawa jedynka - teraz musi urosnąć ;)

a tym czasem spadam robić porządki - teściowa u nas zostaje w weekend ;) a ja ostatnio mam leniaa strasznego...

12 lata 4 miesiąc temu #418353 przez Mirella
pl.lennylamb.com/user/show_photo/5035 im blizej końca tym każdy głos ma większą wartość, dlatego dziękujemy i prosimy o jeszcze :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu #418490 przez georgette102
cześć dziewczyny

Ewa nawet nie wiesz jak ja Ciebie rozumiem... u nas to samo - Maja całymi dniami jęczy a czasami to marudzenie przechodzi w płacz, o nocach to już nie wspomnę... jestem zmęczona :(

gabi
ja też z zaciekawieniem czekam na fotki cudownej sukienki

emma ja wracam do pracy w przyszłym roku i z jednej strony cieszę się, że ja będę się opiekować Mają, bo wiem, że nikt nie zrobi tego tak jak ja ale z drugiej strony tęsknię za dorosłymi ludźmi i za tym całym biurowym zamieszaniem ;) aaaaa gratuluję zrzuconych kg :laugh:

12 lata 4 miesiąc temu #418496 przez georgette102
mariola2041 - córka Zosia - ur.16.01.2012 r. -waga 7000 g, wzrost 63 cm
gusiag - córeczka Aleksandra - ur. 17.02.2012 - waga 6100g, wzrost 63 cm
martyna-synuś Szymon - ur. 23.02.2012- waga 8000g wzrost 70 cm
georgette - córcia Maja - ur.24.02.2012 - waga 8200 wzrost 72 cm
emma - córeczka Zosia - ur. 01.03.2012 r. - waga 8000 g, wzrost 68 cm
asiula - synuś - Kacperek - ur. 14.03.2012 - waga 8150 g, wzrost 70 cm
ewelina.zak.1991 synuś Michaś ur. 14.03.2012 waga 9kg wzrost 68cm
gaabrysia- synek Adrian ur. 21.03.2012 waga 8190 wzrost 71cm
aisod- synciu Misiek- ur. 30.03.2012 r. - waga 7150g, wzrost 67cm

martyna
dzięki za odnalezienie listy, bo miałam się za to zabrać i jakoś tak zapomniałam :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka