BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

13 lata 3 miesiąc temu #248238 przez gaabrysia
ja to jak pomyśle o piwie, to mnie .. jakaś blokada mi się wł. ostatnio robiliśmy urodziny tatusia i wódke czułam na kilomert.. fuj, fuj!

a pizze to ja bym zjadła , mimo tego że już najedzona.

mnie to już dupka od leżenia boli ;) hihi

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 miesiąc temu #248242 przez gaabrysia
ja mam podobnie, puste pudełko po pieguskach z 3 gumy mamby malinowe, pusta miska po zupie pomidorowej -jakoś sama niechce do kuchni ;) 3 butelki wody. wszystko czego trzeba do słodkiego lenistwa pod ręka ;)
napewno maleństwa są radośniejsze po czymś słodkim, mój wtedy bardziej szaleje ;)

13 lata 3 miesiąc temu #248245 przez gusiag
ja sama w domku jestem to nawet nie ma się jak samo sprzątnąć.. mężuś jak wróci na pewno będzie uradowany :)
a co do piwka to tu mają pyszne bezalkoholowe piwa pszeniczne, może by Ci posmakowało :) normalnie bym nie piła bo nie mam takiej zachcianki, ale jeśli tylko ma pomóc a i przy tym jest smaczne to czemu nie :)

13 lata 3 miesiąc temu #248248 przez marigra
ale Wy sobie dogadzacie:) mniam....

ja jakoś mam pusto w lodówce i brak weny na jakis posiłek... a tez dobregobym cos zjadla

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #248267 przez georgette102
gusiag napisał:

hej dziewczyny
znacie wagę waszych maleństw w brzuszkach?

na ostatnim USG (w 24 tc) moja córcia ważyła 610g +/- 90g takie informacje mam na wydruku :) margines błędu jest spory jak na takie małe dziecko ale tak orientacyjnie wiem

ja w przeciwieństwie do Was mam porządek wokół łóżka a to dlatego, że mam full service :P mąż na bieżąco donosi i wynosi wszelkie bardziej i mniej potrzebne rzeczy :)

a co do alkoholu... od kiedy jestem w ciąży nawet nie tknęłam, ale często dopada mnie ochota na kieliszek czerwonego wina albo szklaneczkę piwa... hmmmm

13 lata 3 miesiąc temu #248271 przez emma
fajnie, ze leniuchujecie! :) ja niestety mialam dzis w pracy obowiazkowe szkolenie 8-15, potem duze zakupy spozywcze i pierwsze dzidziusiowe (jupi! :D): 2x niedrapki, 2x cienkie czapeczki, 2x milutkie skarpetki :). jutro mam szanse po razy pierwszy do 2 tygodni spac dluzej niz do 7 :D, a w poniedzialek totalnie obijam sie na glukozie (po ktorej planuje wydac wyplate na sliniaczki, kocyki i reczniczki ;)).
moja dzidzia ponad miesiac temu na usg wazyla pol kilograma, ale jakby bylo troche mniej, tez bym sie cieszyla, bo - chociaz raczej sie nie przejadam - wolalabym nie rodzic wielkoluda (tesciowa mowi, ze maz wazyl 4500 g! - nie chce jej dorownac! niech dzidzia rosnie lepiej w swoim tempie ;)).

13 lata 3 miesiąc temu #248543 przez marigra
witajcie:)

emma - widze ze poczyniłas pierwsze zakupy:) przecudne takie ubranka.

13 lata 3 miesiąc temu #248606 przez emma
zgadzam sie! cudne i milutkie w dotyku, sama chcialabym sie w nie ubrac :)
dla zaspokojenia ciekawosci zalaczam fotki. co prawda, czapeczki, ktore kupilam maja jeszcze troczki, ale poza tym wszystko sie zgadza :).

Załączniki:

13 lata 3 miesiąc temu #248623 przez gaabrysia
to prawda śliczne są :) ja też posiadam 2 wory w szafie i od czasu do czasu soboe oglądam te mega duze ciuszki :D tatuś jak zobaczył czapeczke to był mocno zdziwiony ,że bedzie miał głowkę dużo mniejsza niż mój cycoch ;))

cos cicho u nas dziś ...
my dalej leżymy i zbieramy siły na cały tydzień .. ale tak się jutro wstawać niechce ,że ho ho! do tego jeszcze ta pogoda, dość motywująca do czego kolwiek ..

13 lata 3 miesiąc temu #248645 przez ewelina.zak.1991
Cześć dziewczyny... u mnie niestety weekend okropny...śmierć teścia:/ jutro pogrzeb....

ochota na piwko hmmm ogromnaaaa... ale cóż. Ubranka superrr, ja też mam już kilka rzeczy i je oglądam parę razy w tygodniu:)

Moje maleństwo !!!:*

13 lata 3 miesiąc temu #248683 przez georgette102
emma gdy widzę takie słodkie ubranka dla maluszków to się rozpływam, już nie mogę się doczekać kiedy ja zacznę kupować ciuszki :) na pocieszenie gapię się na wózek i łóżeczko :) mam nadzieję, że niedługo wyrwę się z łóżka i ruszę w miasto :D

ewelina.zak.1991 baardzo Ci współczuję, przyjmij proszę szczere kondolencje

13 lata 3 miesiąc temu #249047 przez marigra
ewelina.zak.1991 - szczere współczucie, trzymaj sie dzielnie......

emma - sliczntki pokupiłaś, ja ostatnio tez ogladałam czapeczki i skarpetki, tylko mialam dylemat jaki rozmiar kupic, bo czapeczki sa bodajze 10-12 i 13-14, wiec prawdopodobnie kupie z kazdego roadzju a jak mala sie urodzi to zobacze jak to jest rozmiarowo, sadze ze kazdy rozmiar sie precej czy pozniej przyda..

13 lata 3 miesiąc temu - 6 lata 8 miesiąc temu #249155 przez asiula2134
error

13 lata 3 miesiąc temu #249216 przez marigra
asiula2134 - mój mąż też jest uparty i narazi gromadze takie drobnostki dosłownie, większe gabarytowo rzeczy pewnie uda mi sie przeforsowac dopeiro po świetach:)...

a co do tego programu niestety nie pomoge, ja zuplnie inna branza ;)

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #249245 przez emma
ewelina: i ode mnie przyjmij wyrazy wspolczucia, staraj sie za mocno nie denerwowac i trzymaj sie mocno!

witajcie! :D
w stolicy byla w nocy taka wichura, ze myslalam, ze wywieje nas z mieszkania razem z dachem i oknami ;). jak szlam na glukoze, to zwiewalo mnie z chodnikow ;). a sama glukoza nie byla taka zla. pod koniec troche drapalo mnie w gardle, ale - jak juz ktos ostatnio napisal - czego nie zrobimy dla naszych dzidziusiow... :D tak sie ciesze, ze mam wolne, ze nie wiem, co mam robic ;). na razie rzucilam sie w wir zakupow i kupilam 5 kolorowych sliniakow z ceratka, 2 kocyki (cienki i gruby) i 2 reczniki z kapturkiem :) - oczywiscie nie dziele sie tymi rewelacjami z mezem, bo po co mamy sie we troje denerwowac ;)

tylko z wami sie tym dziele :)
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka