BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 1 miesiąc temu #483918 przez georgette102
tak w ogóle zapomniałam wam napisać co u nas

a więc znowu mam okres :angry: chyba okres, bo plamieniem tego się na pewno nie da nazwać, zaczyna mnie to irytować, ale mam nadzieję, że "te" sprawy się w końcu wyregulują

do poniedziałkowego wieczoru miałam gości, Tomasz na urlopie, więc ciągle gdzieś jeździmy i załatwiamy jakieś sprawy, robimy zakupy, odwiedzamy lekarzy... taki młynek zapowiada się do następnego poniedziałku

kupiłam telefon - ostatecznie samsung galaxy s advance - jestem baaardzo zadowolona (tfu tfu tfu...)

ulubiona zabawa Mai - wyrzucanie zabawek "za burtę" czyli mama ma gimnastykę - nawet w tej chwili w tzw międzyczasie podnoszę upadające zabawki

no dobra mój czas wolny się skończył, wracam do przyjemnych obowiązków zajmowania się córcią
miłego wieczoru, pa pa

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #483983 przez Tee
ogłaszam że i my (w dniu dzisiejszym )dołączyłyśmy do grona uzębionych ale jestem podekscytowana... super uczucie- nie mogłam się napatrzeć na ten ząbek.

jeżeli chodzi o ubranka dla maluszków lubię firmę Carter's i H&M, jakościowo też są fajne Early Days... Mamy też parę ubranek z kolekcji "baby holiday" (już kiedys pisałam od ewy mingue)

marigra masz rację na pewno jest lepiej kupić coś "firmowego" używanego w dobrym stanie... niż nowe "badziewie" (jakość często jest nieporównywalna)

12 lata 1 miesiąc temu #483985 przez gaabrysia
Asia mówię, o tym w centrum chyba na kruczej ;) na 3 piętrze od zawsze jest pietro promocji , teraz bardzo to nagłośnili więc ciuszki przebrane , ale i tak warto tam iść! a co wybierasz sie do Warszawy ?

georgette102 Adi mnie podobnie gimnastykuję ;) on też uwielbia jak wszystko zrzucać ;)
mój czas wolny wlaśnie się zaczął bo dziecko śpi ;)

chyba kupię jedną paczkę tych pieluch z ciekawosci (chociaż i nam przeciekałyi wydawało mi się ,że szybko "pęcznieją") .. albo może któraś mam zrobi fotę w świątecznym reniferku :)

dobrej nocy ;)

12 lata 1 miesiąc temu #484198 przez marigra
dobry wiecxzór

my dzisiaj cały dzien poza domem - bylysmy w odwiedzinach u dziadków....

Tee - super gratulacje zebolka...nareszcie sie doczekałaś :D.....to tylko my juz zostalysmy na placu boju bezzebnych :D jak nam wyjdzie pierwszy zabek to wy juz bedziecie miały pełne uzębienie :P

georgette - witaj wkoncu po długich nieobecnościach ;D....a z tym okresem to moze jeszcze ta wkłądka tak działa, ze plamisz.....ale nie wiem nie znam się....

gabi - postaram sie jutro zaprezentować reniferka, tylko qiesz on jest "na zywo" efekt bedzie zdecydownie lepszy ;P wam moze. sie nie sprawdzały bo u chlopaków inaczej "działają" pieluchy, albo moze inaczej siuski w niego leca...nie wiem czy wiesz o co chodzi....

a jesli chodzi o nas to mam wrazenie ze znow mam noworodka w domu bo budzi sie w nocy 3 razy na jedzienie....jak była mała to max 2 razy wstawała....i czemu??? myslalam ze chce jej sie pic, wiec za piereszym razem dalam butle herbatki, to obudziła sie po godzinie z burczacym brzuchem....i wogole ostatnio bardzo mało spi...ma ktoras z was takie spostrzezenia???

12 lata 1 miesiąc temu #484275 przez Tee
Marigra ja tak mam tzn. Zuza ma - ale to chyba przez ten katarek i wiecznie zatkany nosek... i może też troszeczkę ząbek dawał się we znaki.
Trzymam kciuki za Zuziaczka by i ona szybko dołączyła do "naszego" grona :)

jeżeli chodzi o dady, to nam też przeciekały. tzn nie tyle siuśki co dosłownie każda kupka. ale dopiero wtedy gdy Zuza zaczęła siedzieć...po za tym miałam wrażenie że po nocy są tak napompowane, że zaraz eksplodują :laugh: ;)

Zuz też lubi wszystko wyrzucać a teraz jak nauczyła się "jeździć na pupie" rzuca sobie zabawki do przodu i do niej podjeżdża i tak w kółko- cały pokój tak potrafi "przejść"
aha i zauważyłam, ze nie lubi zabawek grających :( :unsure: tzn. kupiłam jej taki fajny telefon - jak go dostała obejrzała, popatrzyła i po chwili wyrzuciła. Za każdym razem jak jej go podawałam to nim rzucała :unsure: chyba jej się nie spodobał.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #484386 przez gusiag
cześć wszystkim,
Georgette z wyrzucaniem zabawek u nas podobnie, najlepiej z wysokości jak siedzi na krzesełku i najlepiej żeby to było coś grającego i ciężkiego. Zrzuci, jest wielki huk i płacz, podaje jej a ona zaraz znów zrzuca, patrzy na podłogę i płacze :)
Tee gratulacje dla Zuzy - pierwszy ząb, fajne uczucie, zapisz w książeczce z pierwszego roku życia :) My czekamy na jedynki u góry i dwójki na dole, widać jak bardzo ją tam wszystko swędzi.
Co do używanych ubranek to ja kupuję czasami coś na bazarkach dziecięcych, ale tylko jak jest w świetnym stanie, i piorę oczywiście i dodaję jeszcze antybakteryjnego płynu do płukania. Buciki też i jeszcze spryskuje je w środku środkiem antybakteryjnym. Tak na wszelki wypadek. Ale takich używanych rzeczy kupnych to nie mamy dużo, bo my mamy 90% rzeczy po siostrzenicy męża a ona ubranka miała bardzo dobre - Zara, Next, Cocodrillo itp. W sklepie kupuje bardzo mało bo nie ma potrzeby, jak już kupuje to tylko dlatego, że coś mi się spodobało bardzo :) np niedawno kupiłam w H&M sukienkę św mikołaja i czapkę :D czadersko w tym wygląda :)
Marigra u nas też różnie ze spaniem i jedzeniem bywa, w ciągu dnia nie chce za wiele jeść, jak idzie spać to już czasem w ogóle nie zje, zaciska usta i koniec. A w nocy o 2 i o 6 zjada czasem wytrzyma do 7. Ale było lepiej bo jadała o 4 i wstawała o 8. Liczę na to że jeszcze będzie lepiej.. mówili nam że im dziecko starsze tym lepiej śpi a tu proszę, jakieś zaburzenia się pojawiają :) trzeba wytrzymać..
Ja też sprawdzam inne pieluszki, cały czas używała Pampersów ale chciałam sprawdzić jak się mają inne pieluszki, kupiłam w DM ich markowe pieluszki, mogą być ale rewelacji nie ma, za to kupiłam bardzo chwalone w sieci pieluszki z ALDI i powiem wam, że są bardzo dobre, i nie wiem czy przy nich nie zostaniemy bo są tańsze od Pampersów i jest ich więcej. Tak pisałyście o tych biedronkowych to stwierdziłam, że i ja sprawdzę tutejsze :)

śnieg sypie u nas już.. już :) nie ma sie co dziwić w końcu to grudzień pojutrze :)
czuć święta :)
wczoraj pokupowałam wystrój na choinkę, lampiony w okno i jeszcze kilka dni i nie wytrzymam i wszystko zrobię już :D

aha wszystko nietłukące się i lekkie, bombki takie śmieszne leciutkie, jakieś kokardy, pluszowe serca i coś jeszcze słomianego - tak, żeby Ola nie ucierpiała w starciu z choinka :)

12 lata 1 miesiąc temu #484550 przez martyna123
Najlepszego dla Kingi :)
Gratulacje Zuzi zęba :)
Ewelina- nie bój się zabiegu wszystko będzie dobrze.

Jeżeli chodzi o ubranka my też mamy używane nowe firmowe róźne i nawet nowe piorę przed założeniem.
Wczoraj byliśmy na urodzinach u rodziny u męża których widział 4 raz i na początku siedział obserwował później zaczął po swojemu gadać i się bawić i był wyluzowany i taka ciotka wzieła go na ręce chodziła z nim i się śmiał ale dała go jej mężowi a on zaczął tak płakać że musieli my szybko wyjść z urodzin i jechać do domu bo nie szło go uspokoić i nie wiem dlaczego.

Dla wszystkich ciotek z forum zdjęcie jak sam chodzi.
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #484570 przez gusiag
niesamowity kozak ;)
silny facet

a może coś w tym jest że dziewczynki wolą jak się nimi zajmują mężczyźni a chłopcy jak panie? Moja Ola zaczepia wszystkich co prawda ale do mężczyzn śmieje się bardziej i zaczepia strasznie.

12 lata 1 miesiąc temu #484595 przez georgette102
dzień dobry,

w Olsztynie leje :( noc (już trzecia z kolei) nieprzespana, wydaje mi się, że zęby, no cóż był czas, żeby przywyknąć

tee gratulujemy pierwszego ząbka, zanim się obejrzysz "wysypią" się kolejne ;)

marigra jestem pewna, że te nieprzyjemności spowodowane są wkładką, ależ ona ma niesamowite właściwości antykoncepcyjne... nawet do zbliżenia nie dochodzi, bo ciągle plamię :silly: a jeśli chodzi o jedzenie w nocy to Maja już od dawna tego nie praktykuje, zjada wieczorem ok 20-21 i później dopiero rano

martyna
jak patrzę na Szymka, to wydaje mi się, że z Mają dzielą ich lata świetlne, a przecież jest starszy tylko o jeden dzień, gratulujemy samodzielnego maszerowania

12 lata 1 miesiąc temu #484601 przez gusiag
a ja się nie zgodzę z tym, że po pierwszym zębie posypie się reszta :) u nas wyszły dwie jedynki w październiku i mimo, że widzę, że mała się męczy i wpycha ręce, dziąsła są białawe to nic nam jeszcze nie wychodzi... także to różnie bywa :)

jakieś rady na to żeby dziecku nie chciało się jeść w nocy?

12 lata 1 miesiąc temu #484602 przez mariola2041
hej jeśli chodzi o pieluszki to my używamy tych z DM i czasem zdarzy się że kupka wypłynie ale to dlatego że Zosia nie raczkuje tylko przemieszcza się turlając a tak to są dobre tylko nie wiem czemu jej się odznaczają...może wypróbuje też z Aldiego...a co do ząbków my mamy dwie dolne jedynki...ze spaniem nie ma problemu bo śpi całą noc...a w dzień sama się usypia mrucząc jak kotek...w niedzielę jedziemy do PL i boję się jak mała zniesie podróż w autobusie...bo to 22 godziny...

[url=http://

[url=http://

[url=

12 lata 1 miesiąc temu #484606 przez gusiag
Mariola polecam Ci te z Aldiego bo są lepsze niż te Babylove z DM. Ja za 50 szt zaplaciłam 7euro. A odznaczają się bo mają dziwną rozmiarówkę, Pampersy mamy 4 i tak samo kupiłam te z DM i mi się ciasne wydają, ale wzięłam te z Aldiego też 4 i są wyższe i nie cisną.
Podróż autobusem pewnie lekka nie będzie, macie wygodny fotelik? Przede wszystkim musisz ty być bardzo dobrze spakowana - jedzonko, pieluszek bardzo dużo, chusteczek nawilżających, ubranka na zmianę itp. Zresztą sama będziesz wiedziała najlepiej. A to już na święta wyjeżdżacie? Pewnie się cieszycie :) czy Zosia była już w Polsce?

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #484613 przez gusiag
bilder.afterbuy.de/images/44459/playpancolor04.jpg
właśnie zamówiłam takie cudo, ciekawe czy się sprawdzi.. mamy w salonie takie regały niezamykane i Ola wszystkiego powoli sięga i zrzuca sobie na głowę albo przewraca się do tyłu, dlatego zdecydowałam się to zamówić.

a jeszcze mam pytanie, zmieniłyście już foteliki samochodowe na te większe? Polecacie jakieś szczególnie, bo ja muszę kupić już taki od 9 do 36 kilo i koniecznie z regulowanym oparciem bo my jednak też mamy troszkę km do Polski, to musi być wygodny.

12 lata 1 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #484622 przez asiula2134
.

12 lata 1 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #484629 przez asiula2134
.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka