BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #479481 przez marigra
ja to chyba jakis cykor jestm z tym jedzeniem.....ja sie boje ze ona mi sie zadlawi itp...wy to juz tyle dajecie dzieciakom a my w kolko to samo ;P kaszka obiad owoce i mleko

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #479572 przez asiula2134
.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #479628 przez ewelinda83
weekend :lol:
dzieki tym zmiana zmiany w pracy mam wiecej czasu dla Kini :)
w nocy byl placz i mnie glowa bolala :( a placz byl bo sie nam gorna jedynka przebija :)
Kinia coraz bardziej mobilna, pelza po calym salonie i czasami nawet dupke podnosi tzn tak bardziej raczkuje :blink:

gosia nie wiem czy dobrze zrozumialam ale czasami dzieci nie raczkuja a odrazu zaczynaja chodzic, moze tak wlasnie jest u Oli :S pominela raczkowanie :)

Kinga tez rwie sie do stawania i czasami ja podczymuje za paszki a ona stoi na paluszkach a czasami na calych stopkach, pozwalam jej tak doslownie przez 30 sekund moze minute wiec chyba tym jej krzywdy nie zrobie :unsure: tym bardzie ze ona sama sie do tego rwie, ja jej tylko pomagam.
o chodzikach i pchaczasz slyszalam rozne opinie :ohmy: ja nie bede inwestowac w chodzik, a pchacza mamy ale on nie jest stabilny wiec nie bede Kingo nawet do niego stawiac bo sie boje :huh: ale ja i moje rodzenstwo mielismy chodziki i nic nam nie jest :) wydaje mi sie ze jak sie kozysta z takich urzadzen z umiarem to nie zaszkodzi dziecku.

Kinia tez je rozne jedzenie, papki i sloiczki z kluseczkami, kanapeczki z szynka, chrupki i nie ma z tym problemu, nie dlawi sie, pieknie gryzie/ memla i lyka :) a kabanosy uwielbia :blink: chyba bedzie miesozerna po mamusi :silly:

Kacperek sliczniutki :) pieknie stoi :)

Szymonku rosnij zdrowo :) sto lat :)

12 lata 1 miesiąc temu #479742 przez ewelinda83
tabletki dalej biore te cerazette, bo jakos dobrze mi bez okresu :) dzisiaj biore ostatnia wiec moze sie przelamie i nie zaczne kolejnego opakowania.
z seksem u mnie podobnie, brak checie :( ciesze sie ze nie jestem sama, bo juz sie zaczynalam martwic o siebie ;)
wczesniej zadnej innej antykoncepcji nie uzywalismy, ani gumek ani tabletek i bylo dobrze :) tak wiec pewnie jak juz odloze te tabletki to tez nic nie bede brala :blink:

12 lata 1 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #479753 przez asiula2134
.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #479761 przez Tee
my mamy bilans "9- miesieczniaczków" wyznaczony na 7 grudnia (piątek).

Ewa gratuluję odważnej decyzji ;) :)

12 lata 1 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #479769 przez asiula2134
.

12 lata 1 miesiąc temu #479789 przez marigra
dzien dobry

asiula - to KAcperek je juz "dorosłe " jedzenie...my sie ograniczamy do słoików, chociaz tam tez są tak "niezwykłe" dania czasami ze sama bym w zyciu takivh nie zrobiła :P
a co do bilansu 9-miesięczniaka - u nas nic takiego nie ma...nic o tym nie slyszałam nawet

ewelinda - kolejna dzidzia??? super trzymam kciuki zeby szybko sie udało

to dlatego wasze dzieciaki takie silne, skoro wcinają juz tyle rzeczy....ja to mam wrazenie ze te kabanosy nie sa zdrowr dla takich malych dzieciaczkow...moj zdrowy rozsadek podpowiada mi ze to jeszcze za wczesnie ;P

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #479809 przez gaabrysia
Hej

bilans na 9 miesiecy ?? a to ciekawe, my mamy sie zglosić po 13mc na szczepienie dopiero.

Ewa odważna jesteś ;)

a oto śniadanie w nowym krzeselku- oboje jesteśmy zadowoleni ;)
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #479811 przez ewelinda83
z tym dzdziusiem to poczekamy napewno do przyszlego roku :) ale tak bardzo chcemy drugie i to w najblizszym czasie :silly: tylko nie wiem czy teraz to sie nie skomplikuje przez ta moja prace, bo jak wspominalam moja firma jest sprzedana i na starych warunkach zostaje przez 6 miesiecy a pozniej nie wiadomo :huh: moga mnie zwolnic albo w najlepszym wypadku zmienic warunki umowy :ohmy: tak wiec musimy powaznie rozwazyc nasze checi, bo w chwili obecnej wydaje mi sie to nierozsadne z naszej strony :(

my mamy bilans wyznaczony na 20 grudnia wiec wychodzi na to ze w Irlandii tez jest takie cos ;) sami list przyslali do domu z wyznaczona data :)
tak wiec asia dopytaj u siebie albo zmien przychodnie :S

12 lata 1 miesiąc temu #479813 przez ewelinda83
gabi super Adek wyglada w tym krzeselku i jaki zadowolony :)
a kubek mamy taki sam, to chyba z polecenia gosi :blink:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #479816 przez ewelinda83
a u nas wyglada to tak :woohoo:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

no i Kinia juz lubi swoje krzeselko :)
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #479822 przez gaabrysia
kubek zakupiliśmy pare dni przed fotelikiem(jakoś nie zarejestrowałam rozmowy o nich ;), może w nim będzie pijał mleko mody. -którego na razie nie mam ;) ale trzeby przyznać,że faktycznie jest niekapek no chyba ,że się ściska smoka ..
mamy takie jeszcze zwykły tomee t. ale sie nie nadaję, jak na razie.
A ten barrdzo lubi i czasem mu sie zdarza napić ;)

Fajne ,Kinia ma towarzystwo ;)

w takim razie i ja dopytam... bo nic mi nie wiadomo, a Ty Emma ?
może byśmy wpadli w tym tyg. Kiedy kończysz najwcześniej ? to by T nas podrzucił przed praca ,a sami byśmy wrocili ;)

12 lata 1 miesiąc temu #479846 przez marigra
gabi - ale Adek pieknie w nim wyglada super...przekonałaś mnie do zakupu ;)

Kingusia też super, ale chyba ma większe to krzesełko prawda???

12 lata 1 miesiąc temu #479860 przez ewelinda83
tak mariga te nasze krzeselko to taki kolos :ohmy: fajne jest, stabilne ale juz drugi raz bym takiego duzego nie kupila ;) dobrze ze mamy gdzie je trzymac :blink:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka