BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 1 miesiąc temu #482513 przez gaabrysia
Ewelina pow kiedy kciuki trzymać ;)

Emma, no wiesz co! Adek jest zazdrosny ;P
a co ćwiczeń, hmmm on po prostu tyłka nie ruszy, chodz chęci widać ogromne.
turla się.. a do przodu nie..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #482524 przez marigra
gabi- nic się nie martw, ja rezerwuje Adka dla mojej Zuzki :D on wysoki, sprawny, zdrwy - bo na mleku mamy ;P

ewelina - noi widzisz nie musiałaś sie martwić, usunies to cos i bedzie problem z glowy
. A Dady tez kupiłysmy z reniferem - superasna są - taki akcent switeczny na dupce :D

Jesli chodzi o kisielk to wystarczy do soczków ktore dajemy malchom dodac maki ziemniaczanej i juz kisielek gotowy. A przyznam sczrez ze moja Zuza uwielbia te "dorosłe". Jak jemy to sama jej daje kilka łyżeczek.
W menu probwałam dać banana, ale nawet nie tkneła go, wolała sie nim pobawic - a miała taka radoche :D.Kupiliśmy tez jogurcik w kubeczki i zobaczymy czy zje...

12 lata 1 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #482563 przez asiula2134
.

12 lata 1 miesiąc temu #482590 przez gaabrysia
Asia on już psoci i baraszkuje ;) tylko po swojemu.. tzn turla się i jak chce "dojść"gdzieś to właśnie w ten sposób ;)
hmm myślę,że może pominąć ten etap

mam pytanie, może któraś z mam wie od kiedy można podawać zwykłe mleko. Rozmawiałam ostatnio z koleżanką o karmieniu i ona też karmiła dość długo bo do 10 mc. I pow ,że tylko 2 mc piła jej córka mm i przeszła na łaciate.. hmm ??

W nd był u nas Fabianek 5miesieczny cały dzień , ale Adrianek miał frajdę siedział mu nad głową krzyczał piszczał i zabierał mu zaciekawiony smoka ;)

a tu fotka z fb, też mi się podoba ;)
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #482631 przez marigra
asiula - a zaczełaś uzywać jakiś nowych kosmetykow???? albo proszek???? albo coś nowego z jedzenia????a ma goraczke???

gabi - ehhh.. Adrianek boski, a ten usmiech :) będzie podobał się kobitkom, ale tylko z daleka bo juz jest po zapowiedziach ;)

a z tym chodzniem to moja Zuzka tez woli pełzać, zawsze znajdzie jakis sposób zeby dojsc do zabawki którą chce, a jak przesuwam jej zeby doraczkowała to juz nie jest nia zainteresowana :D

12 lata 1 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #482678 przez asiula2134
.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #482682 przez marigra
asiula - moze faktycznie to ten sok, bo płyn do płukania to predzej na ciele by byskoczyły krostki a nie buzi....obserwuj

gabi - co do mleka krowiego, to jesli dziecko nie ma skazy białkowej, to najwcześniej można podawac po 1 roku życia dziecka, ale zalecają zeby na początek jeszcze dawać modyfikowane.....ale u was mod. sie nie sprawdza wiec moze podejdzie zwykle krowie

12 lata 1 miesiąc temu #482939 przez ewelina.zak.1991
Asia no dobrze ze nic grozniejszego. Dzieki za wsparcie:) ale i tak to usuniecie mnie przeraza i nie wiem czy sie odwaze. Hmmmto ja tez juz musze niedlugo obnizyc ten poziom bo juz sam siada. Co prawda trudno mu w lozeczku aczkokwiek czasami jednak mu sie udaje. Ile razy kladziecie dzieciaczki spac w ciagu dnia? My mamy 2 czasami 3 drzemki. raz sie nie da bo usmalby mi na rekach:) a te nieprzespane noce moze i zeby.pare dni temu wylazla wreszcie gorna jedynka ale nadal jest bardzo zapuchniete i moze dlatego bo powoli powoli sie wyzyna cala. Oj mam juz los z tymi gornymi zebami uchlal mnie tak ze od wczoraj daje cycka tylko i wylacznie na spiocha. Loooj dzisiaj tez sprobowalam i jeszcze bardziej mnie ugryzl ze az sie poplakalam. Jutro juz nie sprobuje na pewno!:) przespanej nocy zycze Wam wszystkim i sobie przede wszystlkim:)

Moje maleństwo !!!:*

12 lata 1 miesiąc temu #483183 przez ewelinda83
ewelina bedzie dobrze :)

gabi Adek sliczny i jaki zadowolony z krzeselka :)

emma u nas tez problem z rozmiarem tej koldry, bo chcialam ja kupic ale za mala :dry: podobnie jak ty sie zwijam w nalesnik, jeszcze do tego przykrywam glowe koldra i spie jak w norze :)

gosia dzieki za opis bucikow :) licytuje jedne, jutro sie aukcja konczy. co myslicie o kupowaniu bucikow czy ubranek dla takiego malucha uzywanych ?
kilka razy mi sie zdazylo, ale za nim zaloze je Kindze to je zawsze piore.

dzisiaj o 19.15 mija 8 miesiecy jak Kiniulek przytulila pierwszy raz mamusie :lol:

aaa i mamy 3 zabek :) gorna jedynka wylazla :)

12 lata 1 miesiąc temu #483219 przez ewelinda83
z tym cycem mialam podobnie :( juz KIngi nie przystawiam od kilku dni bo jak mnie pare razy uchapala to az gwiazdy zobaczylam :(
gabi podziwiam ze Adek cie jeszcze nie zjadl :blink:

12 lata 1 miesiąc temu #483230 przez Tee
Hej
jeżeli chodzi o ubranka i buciki używane- w dużej mierze korzystamy z ubranek po starszych siostrach Zuzolinki... więc większości mamy używane.
Butów w "second handach" nie kupowałam... natomiast jeżeli chodzi o ubranka- szczególnie jak Zuza była malutka- Kupowałam ponieważ były w prawie idealnym stanie... takie dosłownie bez śladów użytkowania. Maluszek nałoży ubranko 3-4 razy i z niego wyrasta więc nie ma kiedy go zniszczyć.
teraz jak Zuza jest starsza nie kupuje... a raczej kupuje bardzo sporadycznie. Szczerze to lubię jej przy każdej wypłacie kupić coś nowego :) każdy ma jakiegoś bzika... ja lubie wydać troszkę na Zuze (chociaż teraz już ostrożniej bo wiem że nie pochodzi w tym długo... ale myślę przyszłościowo i jak coś "nabywam" to z myślą że pochodzi w tym tez młodsze rodzeństwo Zuzaka ;) )

My też dokładnie wszystko pierzemy zarówno te po starszych dziewczynkach (naszych)jak i te kupione w "ciucholandach"... nawet te nowe pierzemy bo nie wiem ile czasu i gdzie leżały więc wolę przeprać i odświeżyć :)

EWELINDA ucałuj Kingusie od "forumowej" cioci... :kiss: :kiss: Sto lat Skarbeczku, rośnij zdrowo

gratuluję zębisk :laugh: u nas dalej bezzębny uśmiech... czyżbyśmy zostałyśmy z tym same???
Marigra daj znać czy Twoja Zuza też czeka na wróżkę zębuszkę :laugh: A może już coś się wykluło????

pozdrawiam was serdecznie

12 lata 1 miesiąc temu #483326 przez marigra
czesc dziewczynki

ewelina - nie znam sie na takich zabiegach , ale mysle ze nie masz co sie bać, bo to chyba taki standardowy zabieg...trzymam kciuki zeby wszystko było dobrze
A z zebami niw ma zartów - dzieci nie czują ze gryzą, a piersi są wrazliwe...

Gabi - ja ciebei tez podziwiam ze dajesz rade z zebami Adka :D

Tee - u nas wrózka zębuszka to chyba jeszcze w innym mieście siedzi, bo nic kompletnie nie zapowiada na szybkie wyjscie zebów :D tak więc Zuzolki sa jak narazie bezzebne :D

ewelinda - no i oczywiscie sto lat sto lat niech zyyyyje naaaaam :D a kto??? Kingusia :D

co do uzywanych ciuchów my mamy ich całą masę, nowe rzeczy kupujemy baaardzo sporadycznie jak cos mi w oko wpadnie, albo nie moge tego znaleźć. JA zawsze piore kazdy ciuszek bez wzgledu czy nowy czy uzywany. JA wychodze z założenia ze te ciuszki tak szybko się nie zuzywają bo dziecko założy je kilka razy i jest małe - chcoiaz przyznam ze teraz we rozmiarze 74 chodzimy juz naprawde długo i widac slady zuzycia.
Drugą kwestia jest to ze moim zdaniem te uzywane są zdecydowanie lepszej jakości niż te nowe. Ten materiał mimo wszystko jest duzo grubszy i lepszy - takie moje zdanie. Tzn są oczywiscie produkty dobrej jakości ale szczerze mówiąc nie usmiecha mi sie płacic za bluzeczke po 30 zł, którą znając zycie zaraz upaprze marchewka :D

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #483693 przez gaabrysia
cześć dziewczyny!

Adek śpi po raz drugi na dworze chyba mu było szkoda czasu, bo przespał się dosłownie 15min,Ale ciepło dzisiaj jak w wiosnę ;D oby jak najdłużej! ;)

eee rzadko Adek mnie udziabie .. więc nie narzekam ;) a zębiska już ma na prawdę spore!
co nie wyklucza tego,że nie ubłaganie zbliża się czas na odstawianie definitywne.. zazwyczaj jestem konsekwentna, czy z tym mi się uda mam wątpliwości .. ale zaczniemy pracować. Ale stwierdziłam,że jak będzie to możliwe to nie będę przyzwyczajać do butli, tylko odrazu do kubka, dziś podałam Nan2 , wypite 50ml. może z czasem będzie lepiej;) nie chce mi się robić mleka w nocy jak o 6 trzeba wstać, ale w weekend spróbuje na spiocha podać.

Ja wiekszość ciuszków "pożyczyłam" ale jak już kupuję to w smyku - u nas jest fajne pietro z wyprzedażami i na prawdę za nie wielkie pieniadze można dostać fajne rzeczy. dla przykładu 5 bodziaków na dł rękaw 30zł.

Ewa jak dobrze zrozumialam, odstawiłaś Kinie całkowicie? jak laktacja ?

12 lata 1 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #483848 przez asiula2134
.

12 lata 1 miesiąc temu #483906 przez georgette102
cześć

ale się naczytałam... aż mnie oczy bolą, taaaakie miałam zaległości

ewelina
cieszę się, że to nic poważnego (w sensie nie nowotwór) i będzie ok, a stres jest przed każdym zabiegiem

emma
śliczne zdjęcia Zosieńki, a obrazkowa historyjka - wręcz wciągająca :lol:

gabi krzesełko okazało się stabilne, no i Adek prezentuje się w nim super - same plusy

ewelinda
100 lat dla Kingusi! nie potrafię tak ładnie śpiewać jak marigra :silly: , więc prześlę jeszcze buziaki :kiss: :kiss: :kiss:

no i teraz nie pamiętam autorów wątków więc lecę po kolei

używane ubranka - my dostałyśmy sporo ubranek po dzieciaczkach znajomych, trochę też miałyśmy pożyczonych, więc uważam to za coś normalnego, zwłaszcza, że maluszki szybko wyrastają; bez względu na to czy nowe czy używane - piorę i prasuję

pieluszki świąteczne - przesłodkie, uwielbiam tego reniferka ;) dla mnie to fajna odmiana, bo Majce to pewnie obojętne :laugh:

pogryzione piersi - ojjj Majka to na mnie praktykowała i wtedy jeszcze nie była tak uzębiona

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka