- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
w serkach humany czuć było taką gorycz i nie smak. przynajmniej dla mnie a Adek też woli te nestle. i zupki czy deserki gerbera.
to samo mi położna o serkach danio powiedziała
a pow jeszcze jak Zosie wciskasz jeszcze w nosidełko ?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Co do czekolady ja od czasu do czasu daje mu troszkę wkońcu zakazany owoc lepiej smakuje a jak teraz wie że to dostępne to może mu nie będzie kiedyś smakować.
Mój też dziś spał 3 godz i tez pomalowałam paznokcie
A własnie ktoś ostatnio pytał o mleko krowie moja koleżnka dwoje dziecion od pół roku jak skończyły podaje od krowy jednej i tej samej dzieci zdrowe nie chorują i spią cale noce ale jest zasada że jak zaczyna się dawać to musi być to jedna i ta sama krowa która daje mleko a jak jest z mlekiem z kartonu to nie wiem.
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
a o danonkach też złe rzeczy słyszałam..
Nie wiem kto to pytał o mleko krowie jakiś czas temu, Ty Gabi? Koleżanka też rozważała przejście rocznego synka na krowie ale bardzo dużo negatywnych opinii jest że to za wcześnie i zazwyczaj powoduje szybko anemie, dlatego trzeba podawać jeszcze modyfikowane.
Emma a Ty już masz tą bazę do tego fotelika tak? Wszystkie oferty tych foteli są bez bazy? trzeba kupić osobno?
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1
Gabi, jeszcze jakoś się mieści, ale słabo .
Gosia, wrzucę link, jak Zosia pójdzie spać. My mamy isofix w standardowym wyposażeniu auta i tylko kupujemy fotelik z isofixem, żadnej bazy do tego nie trzeba.
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
asiula dzięki za zaproszenie, ale mam urwanie głowy w tym tyodniu i chyba musimy przełożyć spacer na hmmmm może wiosnę
fajnie, że rozwinął się temat fotelików, bo ja też zaczynam o tym myśleć; strasznie niewygodnie wkłada się Majkę do fotelika/nosidełka i chyba wybiorę się do sklepu, żeby jakiś "przymierzyć"
danonków nie podajemy, ale za to jogurciki z bobovity - najbardziej smakują bananowe i w ogóle banan to chyba ulubiony owoc, pewnie dlatego, że jest słodki
czekolada również na razie jest w rezerwie, chyba nie będziemy się spieszyć z jej podaniem
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
chyba polubił też swój nowy kubek , który sobie sam trzyma.
po co kupiłam tyle butelek
Ale fajnie ,ciesze się
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
gabi - noooooo super, wkoncu coś zjadł....moze to jest sekret mleka - kaszka bananowa tez stosujemy takową.
widzisz nie zgadałyśmy się wczęsniej bo dpeiro zamówiłam butelke dodatkowa
a z fotelikiem my byłyśmy zmuszone juz dawno przejs na to wieksze, bo Zuzka za chiny nie chciała do niego wsiadać, pręzyła sie i wyginała jak żelka.....zreszta to nasze nosidełko jakies takie małe było, ze az przykro patrzec jak sie dziecko w nie wciska...czlowiek uczy sie na bledach, teraz juz wiem ze tkaiego bym na pewno nie kupiła więcej...
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
gusiag, jesli cos, co napisze juz wiesz, nie obrazaj sie, ale tez troche nie wiem, czego nie wiesz . system isofix to taka "belka" zamontowana fabrycznie w samochodzie - przyspawana do konstrukcji samochodu - w kanapie znajdziesz miejsca, w ktore wpina sie fotelik (taki, ktory ma system isofix, czyli te "wihajstry" z tylu, widoczne na zdjeciu ) - bez zadnych pasow. baza pod fotelik, o ktorej gdzies przyczytalas dotyczy tylko fotelikow dla niemowlakow. te 9-36 kg nie potrzebuja takiej atrakcji. wystarczy sam fotel. jesli masz samochod nie starszy niz 2 lata, musisz miec tam isofix, bo od 2 lat producenci aut maja obowiazek cos takiego montowac. w starszych tez moze byc, ale nie musi (nasze auto ma 5 lat i mamy ten system).
ponizej zdjecie fotela, ktory na pewno kupie (link do strony, gdzie znalazlam najtanszy ).
www.pinkorblue.pl/Foteliki-samochodowe/F...Kolekcja-2012-1.html
a raczki trzyma sie tak:
www.google.pl/imgres?hl=pl&tbo=d&rlz=1G1...t:429,r:55,s:0,i:249
to akurat stary typ, przypinany pasami, ale raczki widac
i krotko do dziewczyn, ktore martwia sie, ze ich dzieci jeszcze nie raczkuja:
przygotowujac sie do pracy, natknelam sie na notatki z wykladow z najlepsza, a na pewno najbardziej uznana rehabilitantka w stolicy. dala nam fajny wykaz umiejetnosci motorycznych dziecka w pierwszym roku zycia. stoi tam czarno na bialym, ze pewne proste siedzenie i sprawne czworakowanie to umiejetnosci, ktore dziecko powinno nabyc do 11 (!!!) miesiaca zycia! blagam was, nie czytajcie niesprawdzonych glupot z babyboom i innych syfow i nie nakrecajcie sie! sciskam!
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
Pójdę niedługo do sklepu i będę oglądać i dopytywać sprzedawców.
Dziękuję :* dobrej nocy
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
i krotko do dziewczyn, ktore martwia sie, ze ich dzieci jeszcze nie raczkuja:
przygotowujac sie do pracy, natknelam sie na notatki z wykladow z najlepsza, a na pewno najbardziej uznana rehabilitantka w stolicy. dala nam fajny wykaz umiejetnosci motorycznych dziecka w pierwszym roku zycia. stoi tam czarno na bialym, ze pewne proste siedzenie i sprawne czworakowanie to umiejetnosci, ktore dziecko powinno nabyc do 11 (!!!) miesiaca zycia! blagam was, nie czytajcie niesprawdzonych glupot z babyboom i innych syfow i nie nakrecajcie sie! sciskam! [/quote]
tak to do mnie, ale emma - dziękuje na ciebie zawsze moge liczyc, czuje sie okrzyczana, ale dobrze bo wiem ze bez sensu czytac te glupoty internetowe....troche pocwiczymy ale jak coś odpuszcze i niech rozwija sie swqoim trybem
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Marigra, ćwiczyć na pewno nie zaszkodzi, ale macie jeszcze sporo czasu. A i znalazłam w notatkach informację neurologa, że czworakowanie to "rehabilitacja sama w sobie", więc jednak warto próbować!
Dobranoc!
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
Zuza nie lubi być czymkolwiek "ograniczana" - nawet zwykłe ubranie bluzy, rajstopek czy wyczyszczenie noska kończy się niesamowitym alarmem...
na basenie jak chciałam pokazać jej koło dla niemowlaczków... skubana nie dała się do niego włożyć... więc myślę, że u nas by się i fotelik nie sprawdził.
ale powiem szczerze - fajny jest (szkoda, że taki drogi )
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Też mamy w aucie isofix ale kupiłam normalny bo w samochodzie mamy nie ma isofixu a często przekładać muszę foteliki.
od wczoraj wieczora zaczełam brać tabletki anty narazie pozytywnie jest zobaczymy co dalej
Mały już około 70 % chodzi na dwóch a reszte na czterech zależy czy chce szybko przyjść czy pomału.
A właśnie teraz zaczynają się mrozy a chciałam się wybrać na basen z małym i nie wiem czy lepiej poczekać do wiosny czy jechać teraz a wy jak sądzicie ???
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Emma kobieta to dziecko przecież ani nogą ani ręką nie ruszy.. hmmm szczerze nie wyobrażam sobie dziecka w takiej pozycji w długiej podróży .. no nie wiem, takie moje zdanie..
Idz lepiej "przymierz" najpierw Zosię do tego fotela -wygląda super i jeszcze bardziej super ,że jest taki bezpieczny, ale czy wygodny..?