BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 1 miesiąc temu #487570 przez gusiag
hola hola, tu się nikt nie olewa! :)
wszystkie trzymałyśmy kciuki za Twoje badania i prawie każda Ci o tym napisała :) także uszy do góry, wszystkie tu jesteśmy żeby sobie pomóc doradzić i po prostu pogadać :)
a co do mleka widocznie nikt nie pije Bebiko poza Zuzią marigry
u nas po Hipp - nie podobało mi się, króluje Nestle
a ta skaza to stwierdzone przez lekarza? bo ostatnio też koleżance lekarz jeden powidział, że skaza a drugi że to od jajka :) i się okazało, że za dużo jajka zjadła jej mała :)

marigra ja jutro zobaczę czy nie ma czegoś ciekawego i w normalnej cenie, jakbym kupiła powiem gdzie i co :)

Ewa fajnie, że przyleci tata i że troszke bardziej rodzinnie będzie :) to ważne no i wojny trzeba zakończyć, trzeba się w ostateczności tolerować jeśli nie lubić czy przyjaźnić ale po co walczyć

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #487575 przez gusiag
powiedziałam co wiedziałam ;) i teraz idę spać. Przespanej dłuugiej nocy życzę, do jutra.

ja jutro do gina idę :( nie lubię ale trza się zbadać

papa buziaków sto dwa

12 lata 1 miesiąc temu #487593 przez ewelinda83
gosiu ja wiem ze nie trzeba sie ,, kochac ,, zeby w zgodzie zyc. ale nam zepsuto wesele i nawet nie uslyszelismy przepraszam, a wrecz przeciwnie obrucono kota ogonem i wyszlo na to ze to nasza wina ze tak wyszlo :angry:
minelo 3 lata i dalej nikt nas nie przeprosil i juz chyba tego nie zrobi, wiec musimy byc madrzejsi i wyciagnac reke :P
mam nadzieje ze bedzie dobrze, bo juz mnie meczy taka sytuacja i jest mi przykro niekiedy ze tak wyszlo :( no ale coz ... takie zycie :dry:

co do mleka to ja podaje Aptamil, chyba odpowidnik Bebilonu :unsure: czasami podaje normalny a czasami dla bardzo glodnych dzieci, mimo ze Kinga do glodomorow nie nalezy ;) ale pracyje w takim magazynie gdzie zgnieciona puszka idzie do smieci albo dla mnie :lol: wiec czasami korzystam, no a ze Kini nic po nim nie jest to chyba moge ... ???

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #487723 przez Tee
Hej

a u nas też prószy śnieg :) :) :woohoo: (szczęśliwa, uwielbiam)

Gosiu ale super pomysł i jaka Mikołajka fajna - buziaczki dla Oleńki :kiss:

Ewuś- nie przejmuj się czasami tak trzeba, odpuścić sobie... dać spokój. dzięki Bogu nie musicie ze sobą (często) przebywać

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

nigdy nie zostaliśmy przeproszeni i chyba już nie zostaniemy!!!! myślę, że jedyne czego możemy się spodziewać/ ja mogę się spodziewać to kolejne awantury z byle powodu

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

też zrobiłam Fotkę Mikołajkowej Zuzy- tzn. nasza jest przerobiona w Photoshopie więc nie wygląda tak "naturalnie jak wasza" :)
pochwalę się nią ale to dopiero w święta :) :) zamierzam wrzucić na Facebooka (ale tak bliżej świąt)

aha - dziś też jedziemy z Zuzą do lekarza :( :( kaszlała całą noc :( :( moja biedna kluseczka!!!!

wczoraj jedna z "cioć" Zuzi przywiozła jej misiaki/ przytulaki (nie przepadam)... ale jeden mi się bardzo podoba- taki "chudy" i milutki... może i jej "PAN PRZYTULAK PRZYPADNIE DO GUSTU", dostałą jeszcze stolik z krzesełkiem... i pudło dużych klocków - przez godz była taka cisza jakbym dziecka nie miała- siedziała przy kominku i rzucała w niego klockami :) strasznie jej się podobały... :laugh:

Miłego dnia

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #487725 przez Tee
aha- któraś z mam pytała o basen zimą- my zamierzamy kontynuować (oczywiście jak Zuza wyzdrowieje)... my mamy najbliższy basen około 40-50 km od domu... ale wyszliśmy z założenia, że nam to nie przeszkadza... ciepło ją ubierzemy... otulimy kocykami- a od razu po kąpieli nie będziemy jej wkładać do samochodu tylko odczekamy z 30 min w barze- od razu wypijemy ciepłą kawkę lub czekoladkę :) :laugh:
tak więc my jesteśmy za... :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #487818 przez asiula2134
,

12 lata 1 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #487826 przez asiula2134
.

12 lata 1 miesiąc temu #487837 przez georgette102
dzień dobry

gabi
no oczywiście, że nasza hula kula jest różowa - jakby inaczej :silly: tylko nie mogłam w necie znaleźć zdjęcia tej różowej

ewelina na temat mleka się nie wypowiadałam, bo Maja pije bebiko, bebilon próbowałam podawać jej na początku ale wszystko lądowało w zlewie, chyba jej nie smakowało, a później kombinowałam tak, że robiłam mieszankę np 3 miarki bebiko i 1 bebilonu, ale żadnych negatywnych objawów nie zauważyłam; o olewaniu kogokolwiek na tym forum nie ma mowy!

gusiag super pomysł na kartki, może ściągnę :lol: co prawda nie mamy stroju mikołajowego, ale może coś się wymyśli

martyna dzięki za informację, sama już chciałam wybrać się do lekarza z tego powodu, że Majka nie chce jeść ale chyba nie będziemy robić paniki

ewelinda
mam nadzieję, że uda Wam się zakończyć te spory, co prawda u nas w rodzinie też dużo konfliktów, ale otwartej wojny nie prowadzimy, tylko każdy robi dobrą minę do złej gry ;)

mówiłam wam, że kupiłam bratankowi pod choinkę pianinko z fisher price - no to mała korekta, teraz już jest ono własnością Mai; wczoraj przyjaciółka oglądała nasze prezenty (cały stos leży w salonie) i właśnie zaciekawiło ją pianinko, więc włączyliśmy na chwilę, a Maja zaczęła wyciągać do niego ręce; oczywiście tatuś dał się pobawić chwilę córeczce a ta już nie chciała go oddać, próba odebrania zabawki zakończyła się płaczem, więc tatuś rozpakował zabawkę i podarował córce w ramach prezentu mikołajkowego
jeżeli będę narzekać, że mam rozpieszczone dziecko to wiecie czyja to będzie sprawka :silly:

12 lata 1 miesiąc temu #487840 przez georgette102
asiula wizytę mamy dopiero 6 grudnia, ale już możesz trzymać kciuki za dobre wiadomości :)

12 lata 1 miesiąc temu #487842 przez martyna123
Asia- nie pamiętam nazwy a jej już nie mam zapytaj sie w aptece ona tak ładnie pachnęła wydaje mi się że mydełko do mycia na alergie jakieś dziwne rozwiązane bo przecież trzeba to natłuszczać.

12 lata 1 miesiąc temu #487870 przez gaabrysia
nie zajrzałam wieczorem... a dziś już nie nadążam w czytaniu ;)

georgette102 tak też pomyślałam ;) a tatuś jak to tatuś.. ;D

asiula2134 my jakieś 6 lat temu kupiliśmy sztuczną i ciągle wygląda jak nowa (bodajże za 180zł) więc nie żałuj bo to wydatek na lata ;) my w tym roku niestety nie mamy gdzie postawić choinki- takiej dużej. I chyba zawinę ją tylko w lampki i wystawie na balkon ;)
a w domu mały stroik..
Adrianka zbawki zajeły jej miejsce ,a mało ich nie jest. Mam nadzieje,że mikołaj nie zwariuje w te święta bo część wyląduje na pawlaczu ;P zresztą moja siostra zawsze tak robi a później wyciąga dziewczynom i jest radość pare razy ;)

Asia pewnie przed wizytą KAcperek się sam nauczy wszystko dookoła wkładać do buzi , tak jak było z siadaniem ;)

hmm nie wiem czy coś przegapiłam albo nie dojrzałam nie bardzo wiem o jakiej mikołajce mowa ?:)

12 lata 1 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #487871 przez asiula2134
.

12 lata 1 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #487879 przez asiula2134
.

12 lata 1 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #487893 przez asiula2134
/

12 lata 1 miesiąc temu #487963 przez ewelina.zak.1991
Kobiety ale sie oburzylyscie!:) a ja nie mialam zlego na mysli wiem ze wszystkie sie udzielacie!:) tylko tak jakos napisalam bo marigra zawsze czesto odpowiadala na moje pytania jeszcze w ciazy i tak mi utkwila:) jesli Was urazilam to bardzo przepraszam""":*** no i musicie mi wybaczyc bo ida swieta :)

Moje maleństwo !!!:*

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka