- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
martyna jakiś czas temu chciałam mieć dwójkę dzieci jedno po drugim, ale z biegiem czasu odmieniło mi się. Nie wyobrażam sobie dwójki małych dzieci, wymagających większej uwagi 24h na dobe i praktycznie cały czas byłabym z nimi sama. Jednak taki biznes nie jest dla mnie.... Nie wiem nawet czy Kacper nie będzie jedynakiem.
ehhh jakbym o sobie czytała.....zawsze myslałam o dwójce, a teraz czasami mam tak dość ze nie wyobrazam sobie ze moge sie podzielic z uwagą..a mąż tym bardziej, nawet nie chce slyszec o kolejnym....czasami go podchodze z tematem ale ucina odrazu ze na pewno z reprodukcją już koniec.....ale nigdy nie wiadomo co zycie przyniesie...mozna sie zabezpieczac a i tak sie trafi...różnie w zyciu bywa, wiec tłumacze mu, ze nie moze sie zapierać bo różne historie życie pisze...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
Asia nic się nie martw, Ola chętnie do buzi wsadza swoje ręce, chrupki, a reszte wącha i nie kieruje do buzi, czasem wymiętoli w łapce i to tyle..
ja na tą chwilę nie wyobrażam sobie bycia w ciąży i biegania za zaczynającą chodzić Olą..
ale kiedyś to raczej chciałabym spróbować mieć syna.. ale jak się nie uda za 2 razem to 3 podejścia do chłopca robić nie będę
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
i teraz siedzę piję drinka i patrzę na moją cudną mrugającą choinkę i dobrze mi
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
ehhh jakbym o sobie czytała.....zawsze myslałam o dwójce, a teraz czasami mam tak dość ze nie wyobrazam sobie ze moge sie podzielic z uwagą..a mąż tym bardziej, nawet nie chce slyszec o kolejnym....czasami go podchodze z tematem ale ucina odrazu ze na pewno z reprodukcją już koniec.....ale nigdy nie wiadomo co zycie przyniesie...mozna sie zabezpieczac a i tak sie trafi...różnie w zyciu bywa, wiec tłumacze mu, ze nie moze sie zapierać bo różne historie życie pisze...[/quote]
u mnie jest odwrotnie ja się spinam a mąż ochoczo namawia do kolejnego maluszka
jakby wiedział na czym polega poród to pewnie by tak szybko nie namawiał chociaż był przy porodzie to wie czym to grozi... zwłaszcza, że miałam bóle krzyżowe i prawie cały czas musiał masować mi kręgosłup
Z seksem już kiedyś pisałam- u nas lipa - dużą rolę odgrywa tu stres, brak czasu... może hormony-????
a jeżeli chodzi o badania - brrrrrrrrrrr też nie przepadam - dyskomfort okropny
byłyśmy u pediatry- Zuza waży 9 kg moja kochana kluseczka
no i niestety obie mamy antybiotyk nie obeszło się bez- Zuza ma klabax , dodatkowo mamy nadal podawać wit C, sól do noska i prebiotyk - w piątek mamy przyjść na kontrolę (od razu mamy też bilans)
ja dostałam zwolnienie ale postanowiłam, że z niego nie skorzystam- muszę chodzić do pracy zwłaszcza że koleżanka złamała nogę i ... coraz nas mniej
Gosiu-zazdroszczę tego śniegu... u nas już mało co zostało - miłej nocki przy choince - a jak córcia reaguje na choinkę, lampki????
podoba jej sie??
my pokazaliśmy dla Zuzy lampki to aż piszczała z radości- chyba lubi błyskotki
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Co do łapania rączkami myśle że nie ma w tym nic złego mój raz łapie a raz samemu trzeba mu podawać do buzi każde dziecko ma swój charakter i swoje kaprysy.
A co do hormonów czasami sie zastanawiam czy nie mam depresji zawsze myślałam że depresja poprodowa polega na tym że dziecku chce się zrobić krzywdę i że występuje zaraz po porodzie ale jak tak raz czytałam to wcalę nie tylko na tym polega ale także jeżeli boisz się ciągle że dziecko będzie chore że braku ocoty na seks płaczliwość problemy z zasnięciem i ciągłe zmeczonie to objaw depresji poporodowej nawet może wystąpić do ponad roku po porodzie więc nie wiem może mam depresję bo jakoś mi to wszystko pasuję
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
Życzymy powrotu do zdrowia
a widział ktoś tą listę z wagą i wymiarami dzieci? może trzeba ją uaktualnić??
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Tee- szybkiego powrotu do zdrowia ;**
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
oprócz choinki zrobiłam jeszcze dekoracje świąteczną w salonie, ale małą, okna w sypialni i drzwi wejściowe, bo już większość sąsiadów powiesiła wianuszki świąteczne
ja mam duże słomiane białe serce malutkie choinki i gwiazdki czerwone i śniegowe bałwany
właśnie spojrzałam na zdjecie moich dekoracji - bo robiłam i wysłałam do domu i wcale nie mam serca tylko gwiazdę porypało mi się bo oglądałam i serca i gwiazdy