- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
wiec w skrocie
Tee - zdrowka dla Zuzi, biedna sie pewnie meczy...
gusiag - chyba kazde dziecko lubi swiatelka tym ardziej ze migają, maja kolory itp ja tez nie moge sie doczekac jak swoja ubierzemy
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
ona chyba nie przepada za takimi "głośnymi" czytaj- grającymi zabawkami??? chociaż może to był przypadek i po prostu telefon jej zwyczajnie nie przypadł do gustu...
Gosiu widzę, że nie próżnujesz a może pochwalisz się nam stroikiem???? z miłą chęcią zobaczyłabym co "żeś wymyśliła"
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Dziewczyny jakie polecacie mi żele na ząbkowanie oprócz Dentinox bo mamy go cały czas i chyba juz nie przynosi ulgi.
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1
chcialam napisac do was wczoraj, ale... zrobilam 3 prania, odkurzanie, sprzatanie, gotowanie, prasowanie ubranek dzieciecych, koszul damskich i meskich i nie zdazylam sie nawet wykapac, nie mowiac o spacerze (spacerowal tatus ). urlop zbliza sie wielkimi krokami , no prawie, bo okazalo sie, ze w piatek bede miec jeszcze 3 pacjentow, ale potem juz laba!!!
asiula, Zosia miala usg przezciemiaczkowe w wieku 2 miesiecy (przez to poczatkowe asymetryczne ukladanie - ktorego ja sie nie dopatrzylam jakos ), zniosla dzielnie i niczego nie wykazalo, wiec tylko strata czasu i nerwow . ciesze sie, ze u Kacperka tez wszystko dobrze! a z tym wkladaniem wszystkiego do buzi - to ja bym go do tego zachecala. moze dawaj mu "sprobowac" roznych rzeczy (sama kieruj mu do buzi) - zabawek, duzych guzikow (przyszytych do swetra), rog poduszki, mokrej gabki w kapieli (Zosia za tym szczegolnie przepada i zaraz zaczyna ssac ). ja bym tak zrobila, bo, jak piszesz, to wazne. a lubi, jak dotyka sie jego buzi/glowy? moze miec jakas nadwrazliwosc w tym obrebie, co mozna zniwelowac samodzielnie wykonywanymi masazami. moge zapytac, czy myjecie zeby? bo to jedno z lepszych cwiczen dla dzieci z nadwrazliwoscia lub niedowrazliwoscia, zawsze zalecam wszystkim moim dzieciakom. swietna jest zwykla szczoteczka dla dzieci i pasta nenedent - smak jablkowy zacheca malych lasuchow (w tym Zosię ) do mycia zebow! no i jednak radzilabym ci nie czytac rzeczy w necie ani nawet cudownych gazetek dla mlodych rodzicow, czesto zamiast rzetelnej wiedzy zamieszcza sie tam niestety dezinformacje .
marigra, gratulacja dla Zuzi! wiedzialam, ze niedlugo ruszy! ostatnio kolezanka powiedziala mi, ze jej corka (obecnie 7-letnia) zaczela chodzic w wieku 14 miesiecy i wszystko z nia ok, po prostu tak miala i juz .
Tee, duzo zdrowia dla was!
Gosia, zazdroszcze ci tych wszystkich pieknych dekoracji! super! az zachcialo mi sie choinki! a u mnie z tym slabo. nawet szukalam dzisiaj czegos nowego w sklepie, ale chyba jestem za wybredna . kupilam tylko kilka poduszek i kocyk dla Zosi . nic swiatecznego. sukienke dla malej juz mam, nawet 2. wisialy w szafie i czekaly, az sie doczeklay! nie sa mikolajowe, ale "wyjsciowe". moze wrzuce jakas fotke .
no i zgadzam sie z Martyna w kwestii kasku. Zosia miala juz pare guzkow, a ostatnio i sliwe pod okiem. pilnujemy jej bardzo, ale straszna z niej krecidupka . uwazam jednak, ze to dobrze. kilka razy przydzwonila niezle, ale widze, ze jest coraz ostrozniejsza. uczy sie, ze trzeba sie zastanowic, a nie leciec na oslep . na rowerze to co innego, bo jest predkosc i inni ludzie. w domu najwyzej puknie w sciane lub dywan, ale nic wielkiego sie jej nie stanie, a za to zbiera doswiadczenia .
w kwestii dzieci jestem chyba w zdecydowanej najmniejszosci . co prawda moze teraz moja macica popuscilaby szwy , ale mam nadzieje, ze za rok bedzie juz porzadnie zrosnieta i goscinna dla przyszlych lokatorow! lekko nie bedzie, ale ja tak lubie. kiedys bylo nam lekko i nudno, teraz ciagle cos sie dzieje .
dobranoc!!!
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
moja Zuza ma z tym problem- od niemowlaczka jak tylko bierzemy ją za ręce lub gdy ubieramy body, bluzeczki to drze się wniebogłosy...
albo z nią coś nie tak fizycznie albo po prostu nie lubi "być ograniczana"... sama nie wiem?????
aha i przyszedł garnuszek- wiecie co jakoś na żywo nie przypadł mi do gustu a ta kobietka co śpiewa ma "drażniący głos"- georgette nie dziwię się że miałaś "klocuszkowe" koszmary
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
co do ostrożności Oli po upadkach to jest coraz lepiej, jak wspina się gdzieś na kanapę czy meble to wycofuje się bardzo powoli, i najpierw jedną rączką łapie podłogi i dopiero schodzi, także z tego jestem zadowolona, a kask jednak nosi skoro jej nie przeszkadza, wiadomo nie cały czas ale wtedy kiedy chce chodzić a ja coś robię w tym samym pokoju
co do ozdób to stroika jeszcze nie mam żadnego bo drogie strasznie, ale jak będą promocje to kupię, moja dekoracja jest słaba i wyśmiejecie mnie bo to tylko kila figurek nic specjalnego.. ale jak chcecie to zaraz coś wrzucę.
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tee, wedlug mnie sa trzy rodzaje nadwrazliwosci: wewnatrzoralna (w ustach), w obrebie głowy i twarzy (zewnatrzoralna)- dziecko nie lubi dotykania glowy i twarzy, nie znosi czapek, czesania itp - i ogolna (kiedy dziecko w ogole nie przepada za dotykaniem, nie znosi ubierania, rozbierania, ale i ubran, draznia go wszelkie metki, buty, rekawiczki itd.). nigdy nei slyszalam, zeby nadwrazliwe mogly byc tylko rece. zwykle chodzi po prostu o skore - na calym ciele .
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
może i biedna ta moja dekoracja ale zawsze jakaś a uzdolniona plastycznie nigdy nie byłam więc musicie mi wybaczyć bo ja bardziej jak facet niż baba pomijając humory
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Emma- nurofen mamy już bo jak kiedyś pisałaś to go kupiłam od razu potrzebuję też jakiegoś żelu co to schłodzi idą tylne zęby jest popuchnięte mocno a takie czerwone i gorące wszystko ciśnie do buzi żeby tylko poczuć ulgę ma całą górę spuchniętą i już daje w znaki znowu jest marudny i płaczliwy.
Wiecie co mój kawaler mały zrobił, tatuś rozebrał pampera i puścił w bodach ja patrzę a on nogi rozkracza i sika i się śmieje a ja stoje i patrze jak zaczarowna a moje dziecko chciało iśc dalej i ujechało i całe w sikach było to szybko pod prysznic z nim a on tyle radochy miał dobrze że na panele chyba kupie nocniczek
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
martyna, ja bym na twoim miejscu kupila ten nocniczek. nasz juz zamowiony u mikolaja, rozowy!
ewa, jak przylecisz, daj znac koniecznie! zapraszamy!
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
biedni ale za to jaki numer, już by umiał z nocnika korzystać?? nie no zadziwiający jest!
miło, że mówicie, że jest ok. Ozdoby na choinkę ikeowe, ale mimo to mi się bardzo podobały
Emma sukienki super, ja też szukam na święta czegoś prostego a eleganckiego ale u mnie w szafie nic nie ma dlatego muszę kupić a Zocha boska jest kurde
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
gosia dekoracje sliczne i pomyslowe, widze ze ty naprawde szalejesz na punkcie swiat zazdroszcze bo ja przez to ze juz dawno ich rodzinnie nie spedzalam to troche odwyklam moze w tym roku bedzie magicznie no i jeszcze w Irlandii nie ma snegu, wisi pelno pieknych swiatelek, stoja choinki ale mi do pelnej atmosfery brakuje sniegu
aaa i Olenka przesliczna my mamy spioszki swiateczne i dzisiaj kupilam opaske ze sprezynka z balwankami, ktora bardzo Kinge zaciekawila.
pomysl z kartkami bardzo fajny, my planujemy zrobic kalendarz z Kinga ale jakos przez jej katar i ostatna goraczke nie mialam jak porobic zdjec
emma kochana wiedzialam ze na ciebie mozna liczyc
ja przy zabkowaniu uzywam Detinox i Nurofenu, wczoraj dla odmiany podalam czopki Virbucol bo od trzech dni przez ta goraczke Kinga byla na Nurofenie. dzisiaj juz goraczki nie ma i byla tez mniej marudna za to jej mobilnosc poprawia sie z dnia na dzien dzisiaj zaczela sie wspinac po kanapach tzn wdrapuje sie i stoi przy nich
tee dzieki za pocieszenie, mam nadzieje ze bedzie dobrze bo juz przez te klotnie wysiadam wiem ze to zabrzmi glupio ale pocieszylas mnie ze nie tylko w moim zyciu takie beznadziejne historie wystepuja ( nie mam nic zlego na mysli )
tyle naskrobalyscie ze nie pamietam co mam odpisac i komu
- ewelina.zak.1991
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Michaś ze mną wreszcie ;*******
Moje maleństwo !!!:*