- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
jeden dzien mnie nie było a wy tyle nasmarowałyście, ze nie wiem od czego zacząć
prezenty - święta - uwielbiam ten czas i szczerze powim ,ze mi nie przeszkadzają te wszystkie bombki choinki swiecidełka i mikołaje - ja to lubie - podobnia jak Gosia. Zawsze narzekam na ten tlok świaeczny - ale sama się w niego pcham, bo skąd bym akurat wiedziała ze takowy jest .
widze ze temat prezentowy nastał to dobrze bo szukam pomysłów na prezenty.. u nas w tym roku zadecydowalismy ze kupujemy tylko dzieciakom ( mam az 7 nie licząc Zuzki), wiec jest co kupować ....
emma - przede wszystkim sdto lat sto lat nieeeeech zyyyyyje naaaaam . oczywiscie Zosienka właśnie taką pireamidke miałam Zuzince kupic bo mi tez sie strasznie podoba, a sama pamietam jak taka sie bawiłam.
a co do fotelików to widze ze pani która pracowała w smyku była "specem"
od wszystkiego i niczego.... pozazzdroscic wiedzy i talentu
Tee - garnuszek z fisher - mysle ze Zuzi sie spodoba i nie bedziesz załowac - jak juz reklamowałam kiedyś...zreszta Zuzia pierwsza zabawke jaką chwyta (z typowo dziecięcych, pomijajac wszelkie kable piloty, telefony i pudełka)
georgette - my mamy kulę do raczkowania, Zuzia oszem się nią bawi, ale raczej nie zachęca do raczkowania. Sądze ze te które wybrałyście z gabi są lepsze..... allegro.pl/kula-pelzak-fisher-price-supe...nia-i2822888028.html
ewelina - Michać jaki duzy chlopak i usmiech taki zaczepny;)
Gosia - zdjęcie Oli w kasku genialne- jak mały pirat drogowy hihih ale sowją drogą przydatna rzecz bo u nas Zuzka jesdzcze nie wstaje ale tak sie wierci na dupce, ze tyle razy trzasneła już głową o łózko i podłoge, ze az sie dziwie ze nie ma zadnego guza....
my kupilismy ostatnii Zuzolce bębenek - nie wiem czy wspominałam , ale powiem wam, ze danwo zuzka tak sie nie baiwła żadną zabawką, uderza łapkami, przekreca itp. naprawde widze ze sie rozwija dzieki niemu, bo wie, ze jak uderzy to on bedzie grał i świecił.
Nie jest co prawda cichy (dla emmy nie polecam;), ale na krótką chwile można wlączyć...
allegro.pl/interaktywny-obrotowy-bebenek...tis-i2822528552.html
święta zawsze spędzamy w rozjazdach - wigilia i u jednych i u drugich rodziców (co roku kto inny "zaczyna", na szczescie mamy tylko kilka km od siebie - mieszkamy na jednym osiedlu, wiec nie jest dlaeko, jedyne co to ubieranie i rozbieranie. A kolejne swieto to juz jeden dzien u moich rodziców, drugi dzien u tesciów. Ja na szczescie lubie obie strony (z tesciami nie mam zadnych zatargów, gorzej z rodzeństwem, ale raz w roku można zacisnąć język i zjeść karpika ...swoją drogą już nie mogę sie doczekać tych wszystkich pierogów, rybek, grzybków... mniaaam...odbije sobie za wielkanoc wtedy moglam tylko powąchać
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Emma- Najlepszego dla mojej kochanej synowej buziaki ;*
- ewelina.zak.1991
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Michaś ze mną wreszcie ;*******
Moje maleństwo !!!:*
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
emma mam nadzieję, że od lekarzy wrócimy z samymi dobrymi wiadomościami
gabi my naszą kulę kupiłyśmy właśnie w realu w promocji, wydaje mi się naprawdę fajna i mam nadzieję, że pomoże nam w pokonaniu oporów przed raczkowaniem
gusiag super zdjęcie, my jeszcze kasku nie potrzebujemy chociaż już parę razy stuknęła głową o ścianę, więc kto wie...
a święta... od kiedy mama Tomka nie żyje (od 2008 r) spędzamy je u moich rodziców,bo oboje tak chcemy, a wcześniej też wigilię spędzaliśmy raz u jednych rodziców a raz u drugich
Maja ostatnio nie ma apetytu, zjada połowę dotychczasowych porcji, może to przez zęby - nie wiem, ale trochę mnie to martwi
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
a zdjęcie mikołajki jest z serii jeszcze nigdzie nie publikowanych to taka sesja domowa była wymyślona przeze mnie na potrzeby kartek świątecznych dlatego jeszcze nie publikowane tu ani na FB bo nikt ich nie widział i nie zobaczy dopóki nie dostanie kartki na święta.. niedługo zacznę wysyłać to i przed świętami pokażę zdjęcia. Wymyśliłam te kartki bo chciałam jakoś wyjątkowo złożyć życzenia - wyjątkowo bo pierwszy raz od trójki kartka składa się z 3 zdjęć, na jednym Ola mikołajka, na drugim my we trójkę Ola w stroju mikołajki, a my w czapkach mikołajowych i na trzecim Ola w sukience mikołajkowej ale już w porożu renifera
jak ktoś ma ochotę może ściągnąć mój pomysł na kartki
co do apetytu to u nas jest podobnie jak u Mai, Ola zjada połowe tego co wcześniej a ja się tylko denerwuję tym.. Wydaje mi się, że to te jeszcze nieobecne zęby.. ale czekam już i czekam na nie i nic..
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
georgette102 a nie chcieliście różowej ?
gusiag zdjęcie super i na prawde bardzo pomysłowa sprawa i widać,że nie przeszkadza;)
wena gdzieś się ulotniła przez przerwę na przewijanie.. zajrze w spokoju wieczorem
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
A miałam napisać jak tam przygoda z tabletkami a więc tak dziś 4 dzień i do wczoraj miałam brzuch jak balon byłam taka wzdęta no i chciało mi się wymiotywać ale od dziś co chwilę siku chodzę jeść mi sie nie chce i nie mam już brzucha mam nadzieje ze wytrzymie na nich 3 miesiące.
Muszę się pochwalić Szymon sam zaczyna jeść i gryzie już i wogóle się nie dławi dziś zjadł sam kromkę chlebka a wczoraj pół bułki tak ładnie ciastka też je czy twardę czy miękę ugryzie i gryzie gryzie aż wie kiedy ma połknąć.
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
ten Twój Szymon to jest niezły aparat, chodzi, gryzie, aż czekamy co będzie dalej a przecież jest o tydzień tylko młodszy od Oli
a to ubranko nie takie drogie było a z ciekawości zajrzałam na allegro, jest cała masa licytacji - pewnie raz dziecko założyło i odsprzedają.
ja teraz szukam - ale nowej sukni na wigilie dla Oli..
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Asia choinki swoje ceny mają ale jak kupisz to na parę lat Ci starczy na allegro bym Ci nie radziła kupować bo moja ciocia tak kupiła i cała oblatywała gorzej jak prawdziwa i musiała ją wyrzucić bo się sypała strasznie a była to dla dzieci do pokoju taka chyba z meter miała lepiej sprawdzić i pomacać poszarpać czy nie oblatuje
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
ahh byliśmy dzisiaj w cntrum handlowym pokupić troche rzeczy i w sumie niewiele przynieslismy. Zuzia ma jedną bluzeczkę ja sweterek i to wszystko;/....a prezentów dla dzieciakó brak......aha za namową Gabi i emmy kupiliśmy Zuzi piramidkę z foremek z Ikei....hicior stuka puka wklada wyjmuje przekłada przewracs - opcji milion wedle uznania wiec trafiony zakup
asiula - tez nie polecam zakupu choinek na allegro, lepiej pomacać i obejrzeć - zgadzam sie z martyną, chyba ze znasz sklep który je wystawia to owszem
gusiag - dzisiaj tez psozukiwalismy sukieneczki na wigilie, ale ceny powalające....a chciałabym coś co założy jeszcze kilka razy....no nic bede szukać dlaej...
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
gosia te buciki kupilam 2 cm wieksze, beda na teraz ale mysle ze i w lutym tez powinny byc jeszcze dobre. jak nie to w zapasie mamy wieksze
pozazdroscilam tobie tej swiatecznej goraczki i szlu zakupow ze sama sie z mezem wybralam basen dla Kini kupiony, odrazu ja do niego wsadzilismy i sie jej podoba, gryzie pileczki i turla sie w nim. emma to jest chyba mini wersja bo cale szcescie sie w nim nie topi
a i musze sie pochwalic ze moj malzonek nie wytrzymal do mikolaja ani do choinki i postanowil mi kupic tzn nam ekspres do kawy niestety jeszcze nie wiem jak smakuje z niego kawa bo nie mielismy kiedy kupic saszetek
u mnie swieta spaedzalismy raz u jednych dziadkow a raz u drugich. pozniej tylko u jednych bo drudzy sie przeprowadzili az w gory czyli 300km od nas. no a od kad jestesmy malzenstwem to sweita spedzamy sami za granica w tym roku tak sie zlozylo ze jest u nas moja mama i przyleci tato z bratem wiec bedzie troche rodzinne, a troche dlatego ze siostry z rodzina nie bedzie.
mimo ze moje stosunki z tesciami i meza rodzenstwem sa mieszane to marza mi sie swieta u nich, zawsze jak tam jestem to czuje taka rodzinna atmosfere moze kiedys ....
aaa wspominalam wam kiedys ze wlasnie meza brat i bratowa zepsuli nam slub i zaczela sie wojna ... wiec na chrzciny Kingi zaprosilismy tylko brata bez zony no i wojny ciag dalszy ... az do wczoraj a raczej dzisiaj
wczoraj maz sie przypadkiem dowiedzial ze bedzie wujkiem dzidzius ma przyjsc na swiat w styczniu tyle miesiecy i nawet rodzice nam nic nie powiedzieli L dzisiaj zadzwonil do brata, pogratulowal, co nie co wyjasnili sobie przez telefon, a jak bedziemy w Polsce to mamy sie spotkac no i chyba pogodzic wszyscy w czworke. ta klotnia miedzy nami trwa od 6 lat a od slubu czyli od 3 lat przeksztalcilo sie to w wojne, chyba czas na rozejm.
dzieci ucza jednak pokory
tak wiec w niedalekiej przyszlosci wybieram sie do Warszawy ktora mamuska mnie zaprasza
zgubilam watek, czas na kapiel
- ewelina.zak.1991
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Michaś ze mną wreszcie ;*******
Moje maleństwo !!!:*
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa