BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 1 miesiąc temu #491274 przez georgette102
dzień dobry

ależ świątecznie zrobiło się na forum... ozdoby, prezenty, pierniki...
dlatego nie będę się czepiać, że znowu tak dużo napisałyście podczas mojej nieobecności :blink:

Maja od Mikołaja dostała przedwcześnie pianinko o którym wam już wspominałam a dzisiaj jeszcze gumową żabę do kąpieli i uciekającego żółwika, więc od rana zabawa na całego

my już po wizycie u neonatologa i... same dobre wieści,
po pierwsze zdaniem pani dr Maja dobrze się rozwija, ładnie siedzi, to, że nie raczkuje nie jest problemem bo wcale nie musi i najprawdopodobniej pominie ten etap skoro do tej pory nie zaczęła
po drugie to była już nasza ostatnia wizyta w tej poradni JUPIII
po trzecie Maja waży 9650g i mierzy 76 cm

emma super, że u was też same dobre wiadomości i że Zosia już może spokojnie poszerzyć menu, dekoracje prześliczne i kot też może być ;)

martyna życzę dużo zdrowia twojemu mężowi i oby takich dolegliwości było jak najmniej a najlepiej wcale

kurcze nie wiem co tam jeszcze pisałyście
no nic najwyżej wypowiem się później

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #491301 przez ewelina.zak.1991
Hej :) u nas tez " trzesienie sie" na slowa " myju myju ząbki " :) podejrzewam ze to lubi dlatego ze to forma masazu bolacych dziaselek. Ciekawe czy bedzie lubil jak juz wszystkie zabki wyjda:) tak samo reaguje na " czesu czesu czesu" czyli czesanie;) u nas Mikolaj tez zaliczony prezent trafiony!: a mianowicie grajaco-swiecaca dzdzownica ( pianinko) . Fajnie wali w klawisze :) dobrze ze dzwieki mile dla ucha i niezbyt glosne:)

Moje maleństwo !!!:*

12 lata 1 miesiąc temu #491328 przez gusiag
Georgette super, że z Mają wszystko jak trzeba, no i pewnie będzie wysoka, 76cm! super :)
Ewelina fajnie, że Michasiowi podoba się glizda ;) no i że Was głowa nie będzie bolała od hałasu, mi się prezent nie udał bo Ola chce zjadać te kółka i boje się, że sobie tym bolcem na który się je wrzuca wydłubie oczy, także prezent schowałam, będzie na "potem"

12 lata 1 miesiąc temu #491329 przez gusiag

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #491471 przez georgette102
Gosiu tak przypuszczam, że będzie wysoka, niestety nie po mamusi - ja mam zaledwie 165 cm i za kilka cm więcej bym się nie pogniewała :)

kurcze Mikołaj oprócz prezentów przyniósł nam też przeziębienie :( :( :( Maja ma katar, łzawią jej oczka ehhhh

przypomnijcie mi czym się wspomagacie w czasie zachorowania

12 lata 1 miesiąc temu #491546 przez georgette102
nie dość, że nie zjadła kolacji to jeszcze zwymiotowała :( chyba bez wizyty u lekarza się nie obędzie

12 lata 1 miesiąc temu #491580 przez gusiag
ojej to kiepsko.. na wymioty nie wiem co poradzić, u nas jak był katar i łzawiące oko to na drugi dzień wyszedł ząb.. może to o to chodzi? może wymioty są dodatkowym objawem zęba??

12 lata 1 miesiąc temu #491582 przez gusiag
a jeśli przeziębienie to maść rozgrzewająca na noc, plecki i klatka piersiowa i ciepło ubierz na noc, będzie lepiej oddychać, możesz jeszcze maść majerankową pod nosek dać. Ale może to zęby i jutro pojawi się ząb a po katarze nie będzie śladu..

12 lata 1 miesiąc temu #491702 przez ewelinda83
witam nocna a moze ranna pora :dry: jest 4 rano a ja nie moge spac :( gosia wywolalas mojego wilka z lasu, bo zaczely mi sie znowu bezsenne noce :( przed ciaza bylo to norma ale w ciazy i po porodzie troszke sie unormowalo, ale widze ze znowu sie zaczyna. a moze to stres :unsure: jutro mam wolne a nie pamietan czy wypisalam w pracy urlop, nawe pisali do mnie czy nie przyjde na rano :ohmy: kurcze naprawde mam skleroze :huh:

emma ponawiam pytanie, ktore chyba przeoczylas :blink: orientujesz sie czy do ekspresu na kawe musze dawac orginalne saszetki czy te z innych firm tez podejda ?
a moze wy sie orientujeci ???
dobrze ze z Zosia coraz lepiej i mozecie zaczac jesc normalne jedzonko i pic smaczniejsze mleczko :)

mariga sorki za pomylke :blink: w poblizu byly posty georgette102 i pewnie z tad sie to wzielo :silly: faktycznie sierpniowki przeniosly sie na fejsa i juz nie mozna ich podczytywac :(

georgette102 u nas tez byl straszny katarek w zeszlym tygodniu z goraczka 38,5 i lzawiacymi oczkami, uwazam ze to zabek, ktory jeszcze nie wyszedl :angry:
nosek zakrapiam sola morska, katar sciagalam frida ( do momentu az sie pojawila krew ) pod noskiem smarujemy mascia majerankowa, na noc smaruje nozki i plecki mascia rozgrzewajaca, no a na goraczke podawalam nurofen i czopki. oczka juz nie lzawia, goraczki nie ma, zostal jeszcze delikatny katar.
tez mi raz zwymiotowala ale to taka fontanna ze az sie wystraszylam, ubabrane bylo wszystko :ohmy: ale to chyba od goraczki :unsure:
aaa i ciesze sie ze same dobre wiesci Mikolaj wam przyniosl :)

martyna nie ma to ja zlota raczka :silly:
duzo duzo zdrowia dla meza :) a i buziaczka tez przesle :kiss: ;)

Kinia dostala basen z pilkami ale od kad zaczela wstawac to zadna zabawka ja nie interesuje :) a w niedziele dostanie cymbalk, moze one ja na chwile zainteresuja :woohoo:

12 lata 1 miesiąc temu #491751 przez martyna123
Dobry
Ale śniegu mamy jadę szybko kupić sanki bo jeszcze nie zdążyłam.

Ewa- ja też cierpie na bezsenność jak się mały obudzi albo chociaż odezwie i ja się wybudzę to nie umie spać dopiero gdzieś o 6 zasypiam no i chce mi się wymiotywać wydaje mi się że to przez tabletki anty i nogi mnie boli w nocy masakra gorzej niż w ciąży.

Znowu nie wiem co odpisać masakra moja pamięć jest poniżej poziomu minimalnego.

Oglądałyście wiadomości jak rodzice z dzieckiem 3 razy do szpitala jechali bo z rocznym dzieckiem się coś robiło a oni im że ząbkuje i jak ten tata pobił lekarza to zrobili badania małemu chłopczykowi i sie okazało białaczka i jest w śpiączce masakra tak płakałam biedny ten chłopczyk oby jak najszybciej z tego wyszedł nie umie zrozumieć jak takie maleństwa już mogą cierpieć na takie choroby.

12 lata 1 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #491772 przez asiula2134
.

12 lata 1 miesiąc temu #491774 przez asiula2134
pomocy!!!! kto pomoże ustawić mi suwaczek, aby był DUŻY, a nie taki lilipowaty???

12 lata 1 miesiąc temu #491796 przez gusiag
jesteś Asia? pomogę Ci

12 lata 1 miesiąc temu #491798 przez asiula2134
jestem Gosiu :)

12 lata 1 miesiąc temu #491802 przez gusiag
to Twój kod, zrobiłam identycznie jak Ty ale większy, czy może inaczej chciałaś bo nie wiem co to znaczy żeby nie był lilipowaty :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka