BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 1 miesiąc temu #492620 przez gaabrysia
Emma robię co w mojej mocy by wpaść na te babki -co prawda się odchudzam więc obejdzie się wodą ;) nie mam zapału jak ty to muszę sobie odmawiać . I teraz najlepsze nie jem czekolady, smazonego, białego pieczywa i innych kalorycznych rzeczy prze ponad 3tyg a spadło mi może 2kg :/ i teraz sądze ,żę te hormony mi jednak "szkodza" :/ bo kiedyś w przeciągu 1,5 schudłam dość dużo, a teraz waga ani drgnie, ale brzuch spada..

AAA co do choroby, ja mam ból gardła.. i wodę w nosie-lecze się i mam nadzieje,że Adka nie wezmie jak nie i ze mna bedzie lepiej to jesteśmy jak pisałam ;)

tymczasem spadam do wyra :* buźka

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #492624 przez emma
no i niestety tata ani tesc nie lubia roslin, ryb ani dziczyzny (chyba ze jesc ;), a przeciez nie kupie im mrozonego lososia ani kielbasy :blink:). tata slucha jazzu, wiec moze cos w tym kierunku pomysle. chcialam mu kupic bluze, ale martwie sie, ze nie trafie w gust... ech... :dry: a z tesciem w ogole mam problem. jego pasja to modelowanie, a ja sie na tym nie znam. poza tym on zamawia czesci z hongkongu :unsure:. nie mam pojecia, pewnie skonczy sie na odmrazaczu do szyb samochodowych... masakra... :silly:

gusiagu, i popieram twoja aktywnosc! :lol: ja niestety mam sklonnosci do tycia, a bardzo lubie jesc i to niekoniecznie zdrowo ;), wiec od czasu do czasu musze sie poruszac. ide w poniedzialek i srode, a moze i w czwartek! :lol: spalam na swieta! :silly:

12 lata 1 miesiąc temu #492626 przez gusiag
Emma Dextera nowy odcinek już widziałam - taki se ten odcinek, nie wiem czy oglądasz może Homeland?? wczoraj widziałam najnowszy odcinek i jak zwykle szczena opada! I z seriali jestem pod ogromnym wrażeniem i czekam na nowy Breaking Bad. :)

biszkopty to już dużo, od tego się zaczyna :)

a Dallmayr jest wszędzie w większych sklepach, typu Real, Leclerc i inne - akurat nazwy mi wyjszły z głowy..

przylatuj w ten swój urlop to Ci zrobię kawusię i dam ciastek potworów, bo mi zawsze takie wychodzą na święta :)

Gabi zdrówka

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #492628 przez gusiag
Emma jak jazzu to może pianina + jazz :) jak tak to może płytę Oscara Petersona? wrzuciłam jakiś czas temu na tablice na FB - tzn dziś linka do jednego utworu tego pana, zobacz może przypadnie do gustu :)

a tu jeszcze o kawie www.cafemarket.pl/kawa-do-senseo/dallmay...-pads-do-senseo.html
my pijemy mieloną z ekspresu przelewowego bo nie mamy tego na te pady :huh:

12 lata 1 miesiąc temu #492635 przez emma
niestety nie znam tych seriali, o ktorych pisalas. a o czym sa? tez takie kryminalne? nowej serii Dextera w ogole nie widzialam, chodzi mi o zamkniecie serii 5., ostatni odcinek, wszystko sie wyjasni, wiesz :).

ja sie bardzo ciesze z naszego ekspresu. tesciowie maja taki na kawe mielona i tez jest fajny, ale dobra kawa droga (ulubiony davidoff), a w kapsulkach masz dodatkowo mleko i rozne smaki (np. chai latte), no i nie trzeba potem niczego myc, tylko wkladasz kapsulke i wyrzucasz po zmuzyciu (tak, wiem, len i tyle ;)). dlatego polecam! :)

12 lata 1 miesiąc temu #492638 przez emma
niestety przyjechali, wiec teraz to naprawde dobranoc! :) :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #492642 przez gusiag
aa no tak bo ja oglądam na bieżąco aktualnie seria 7. A Homeland i Breaking Bad są 100 razy lepsze od Dextera, uwierz mi, musisz zacząć! Homelandu akcja toczy się w USA i jest to coś mniej więcej na czasie o walce rządu i CIA z terrorystami, rewelacyjny. A BB to nie mogę powiedzieć o czym jest i też lepiej nie czytaj bo lepiej obejrzeć pierwszy odcinek i dopiero zobaczyć o czym będzie. Jak dla mnie Breaking Bad to numer 1 zaraz po Homeland i Dexterze.. chociaż nie wiem czy Dex zasługuje na takie wysokie miejsce przy tych dwóch

wiem wiem jak to działa bo teściowa ma taki na kapsułki, ta kawa o której ja mówię też ma różne smaki jak inne.

12 lata 1 miesiąc temu #492646 przez gusiag
dobranoc dobranoc, ale jak masz urlop to daj szanse serialom :) iitv.info

śpijcie wszystkie dobrze,papa

12 lata 1 miesiąc temu #492654 przez ewelinda83
dzieki emma i gosia za informacje odnosnie kaw :) ja dopiero sie ucze i zaczne wyprobowywac rozne smaki :silly: kawoszem tez nie jestem ale czasami mam ochote sie napic jakiejs dobrej ... ostatnio sie naczytalam o tych ekspresach, a pozniej tu na foeum tez wyszedl watek i namowilam meza na prezent tzn nawet nie musialam namawiac :lol:
tak wiec kupilismy Philips Senseo i powoli sie zaczynamy delektowac :)

co do prezentow to nie pomoge bo u nas zawsze sie konczy na skarpetach albo jakims kosmetyku ;) no a teraz to sie skupimy na dzieciach :)

12 lata 1 miesiąc temu #492660 przez gusiag
to miłego próbowania różnych kaw i smaków :) niestety nie dotrzymam Ci już dziś towarzystwa, bo ledwo siedzę i muszę łyknąć tabletkę żeby spać dobrze do karmienia.. niby człowiek zmęczony a rzuca się po łóżku z boku na bok..

buziaczki i dobrej nocy

do jutra

12 lata 1 miesiąc temu #492668 przez ewelinda83
emma weszlam teraz na ta stronke z kawami, ta co gosia podala i teraz juz ciemniak Ewa wie o co chodzi ... moge pic sobie najrozniejsze kawy byle by mialy wklady do tego mojego ekspresu :) a ja myslalam ze np. jacobsa do mojego ekspresu nie ma :silly:
tak wlasnie sie znam na technice :cheer:

co do sanek to mam zamiar kupic na luty jak bedziemy leciec , mam nadzieje ze sie zalapiemy na snieg :) sama bym na sankach pojezdzila z gorki na pazurki :lol: ja bede siedziec z Kinia a tata bedzie nas ciagal :lol:

12 lata 1 miesiąc temu #492671 przez ewelinda83
Gosia nic sie nie martw :) ja tez zmykam do lozeczka odespac wczorajsza noc
Dobranoc :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #492881 przez gusiag
dzień dobry :)
Ewa cieszę się, że mogłam pomóc w sprawie kaw :) nieświadomie ale jednak pomogłam :)
sanki kupiłam przez allegro więc przyjdą do domu do mnie w PL
Tak Emma drewniane :) miałam takie jak byłam mała i byłam strasznie szczęśliwa zimą :)
Moi rodzice mieszkają niedaleko lasu, jest dużo fajnych dróżek w okolicy w sam raz na sanki. Zobaczymy po świętach czy Oli się spodoba, jak nie to skorzysta w przyszłą zimę, przecież się nie przeterminują :) :silly:
Kupiłam od razu ze śpiworkiem, śpiworek będzie też na przyszłość do wózka bo wzięłam dokładnie taki kolor jak mam spacerówkę :)

Wyspane jesteście?
ja nie, wzięłam tą melatoninę o 22 i zasnęłam przed 1! nic mi nie pomogła :( :angry:
a po 1 Ola się wybudziła na jedzenie.. potem o 6 płakała, ale wstała z mężem o 7 a ja dospałam do 9, teraz śpią oboje a ja robię żurek :)

wiecie, że za 9 dni moje dziecko skończy 10 miesięcy?! ale ten czas zapierdziela! :ohmy:
była taką maleńką kruszynką, ledwo ponad 2 kilo, a teraz baba prawie 8kg! :)
wywołuje bardzo dużo zdjęć Oli od samego początku, w pierwszym albumie, porównując do drugiego i już trzeciego, to jakby nie moje dziecko, tak się zmieniła :) Emma masz rację wydoroślała :lol: włosieje bardziej też, takie gęste jej się te włoski robią..Fajna się robi łobuziara mała :evil:

12 lata 1 miesiąc temu #492899 przez gusiag

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #492984 przez ewelinda83
gosia u mie noc przespana :) spalam z Kinga do 9.00 :lol: a w nocy tatus dawal jej mleko ;)

tez chcialam robic kiedys album ale zwatpilam :dry: cykamy troche tych zdjec i jest mi ciezko wybrac jakies lapszejsze do albumu. poza tym nasze zdjecia sa jakies takie zmimne :( musze poszukac jakiejs szybkiej nauki obslugi naszego aparatu, bo poki co to robimy wszystko na auto, aparat mamy dobry ale nie wykorzystujemy jego pelnych mozliwosci :dry:
na auto najszybciej :silly:

gosia masz spolszczenie do Photoscape ???? bo u mnie cos sie porobilo i nie umie tego zrobic, mam tylko angielski a jezyk polski tylko w pliku tekstowym :angry:

sanki kupujemy na luty jak juz chyba wspominalam :) i tez chce drewniane z oparciem :blink: juz ogladalam i te ze spiworkiem i te bez. ale chyba jednak kupimy te bez bo przeciez niedawno kupilismy nowy spiworek do wozka :)

oj wyrosly juz nam te nasze slodkie malenstwa :) teraz sa dalej slodkie ale coraz to wieksze i ciezsze :silly:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka