BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 1 miesiąc temu #493071 przez marigra
dzień dobry mamusie

oj temat kawowy nastał... ja się nie włączę bo nie pijam kawki, bo poprostu nie lubie smaku i zapachu ;P.....

gosia - ale Oleńka piękna i jak fajnie siedzi na tym krzesełku???? właściwie co to jest, bo bardzo mi sie spodobało

sanki - my mamy jeszcze w piwnicy nasze stare drewniane sanie, wiec moze po nowym roku spróbujemy, chcoaiz ja sie boje ze ona wyskoczy z nich , bo nie bedzie wiedziała ze trzeba siedziec sztywno, ale co sie odwlecze to nie uciecze ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #493280 przez gusiag
hej
Ewa mam spolszczenie do photoscape, wszystko mi działa, może masz inną wersję, odinstaluj i zainstaluj od nowa i wstaw spolszczenie.

Marigra to zdjęcie na takim jeździku - pchaczu,ale dla większych dzieci bo nie ma oparcia ani pasów.. to u koleżanki w domu, nie nasze.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #493449 przez marigra
cześć mamsuie

u nas noc z serii milion pobudek......popłakiwała coś jej się sniło, ogólnie bardzo niespokojna noc....

ale cisza....mamusie pewnie bałwany lepia:)

moja Zuza skonczyla wczoraj 9 miesięcy :lol: i pochwale - wczoraj tez pierwszy raz samodzielnie usiadła :D, byłam tak zaskoczona ze musiałam sprawdzić czy sie nie przewidziałam - a mianowicie, miałam ją przewinąc, wiec położyłam ją na łóżku na pleckach odwróciłam się po pieluche - bo mamy zaraz przy łózku na stoliczku wiec wystarczy tylko sięgniąc, aj sie odwracam do niej spowrotem a ona siedzi....chwile sie zastanowiłam czy ja przypadkiem jej nie posdziłam wczesniej, wiec polozyłam ja na pleckach, ale patrze ona myk i już siedzi :D:D:D:D na podlodze jej sie to nie udaje - widocznie za twaro jeszcze, ale i tak pierwsze siedzenie mamy zaliczone :D :lol:
a z kolejnych rzeczy czołga sie na brzuszku jak komandos - tak to smiesznie wygląda :Dbo jak chce czegos dosiegnac to juz potrafi isc do przodu :D

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #493453 przez georgette102
witam w piękny niedzielny poranek

czyżbym wstała pierwsza ? :silly:

seriali o których piszecie niestety nie kojarzę, ja tam najbardziej lubię komedie romantyczne i w ogóle dobre komedie, oglądam też tasiemce trwające latami (m jak miłość, na dobre i na złe) bo są emitowane o tej porze kiedy zalegam w łóżku i jeszcze kilka programów by się znalazło ale nie będę się rozpisywać :)

z kawą to jest tak, że ekspresu się jeszcze nie dorobiliśmy, chociaż przyznam, że teraz prawie wcale jej nie piję, jakoś odzwyczaiłam się w ciąży i karmiąc, ale na pyszną np karmelową chętnie bym się skusiła

o sankach tak jak pisałam - w tym roku raczej nie kupimy, bo wydaje mi się, że Maja jeszcze do nich nie dojrzała

my nadal jesteśmy chore, ale jest już coraz lepiej
w poniedziałek i wtorek zostaniemy same, bo Tomek jedzie w delegację

dziś na poprawę humoru postanowiliśmy ubrać choinkę, właśnie T. biega po marketach i szuka odpowiedniej, zazwyczaj mieliśmy żywą, ale z racji tego, że Maja pełza po podłodze zaopatrzymy się w sztuczną; efekt naszych poczynań zamieszczę później

miłego dnia :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #493550 przez ewelinda83
Witam niedzielnie :)

marigra u nas noc podobna :dry: placzu nie bylo ale za to krecila sie ciagle, nie mogla znalezc swojej pozycji :(
za to rano ni z tego ni z owego jak wpadla w histerie to nie moglismy jej uspokoic :( po nurofenie przeszlo, a przy przebieraniu zobaczylam ze wyzyna sie druga jedynka :dry:

gosia nic z tego, nie udalo sie zrobic polskiej wersji jezykowej :(
chyba musze zrobic formata bo coraz bardziej mi komputer swiruje :angry:

georgette102 u mnie z serialami podobnie jak u ciebie :lol: ,, na wspolnej ,, przepis na zycie ,, lekarze ,, prawo agaty ,, jak taka kwoka :silly:
czasami tez maz mnie wkreci w serial ze steven seagal ,, bezprawie ,,

jestem zla :angry: juz prawie zdecydowalismy sie na ten fotelik Cybex , przeczytalismy opinie, sprawdzilam testy bezpieczenstwa i co :ohmy: nie mamy w aucie IsoFixa :angry:
szukam dalej czegos bezpiecznego, porzadnego i ladnego :)

12 lata 1 miesiąc temu #493593 przez gusiag
brawo dla Zuzy i buziak urodzinowy! :)

aa choinka kolejna po mojej! czekamy na zdjęcia :)

Ewa ja też nie mam Isofixa ale to zawsze można taki fotelik pasami mocować, ja się dowiem wszystkiego w sklepie bo przed świętami będę kupowała, dopytaj Emmy bo ona spec w tej dziedzinie ;)

12 lata 1 miesiąc temu #493599 przez ewelinda83
no wlasnie Gosia czytalam na ten temat ale juz zwariowalam o tych informacji :huh: jak sie dowiesz szczegolow to daj znac :) my nie mamy mozliwosci zapytania w sklepie bo narazie najblizszy fotelik tej firmy jaki znalezlismy to w dublinie. dzisiaj jeszcze sie wybieramy do dwoch albo trzech sklepow wiec moze tam sie takie cudo znajdzie :)

marigra przepraszam przeoczylam postep Zuzy ;) gratulacje :)z tym czolganiem to dokladnie wiem o czym mowa bo u nas bylo podobnie, a po 3-4 dniach zaczela podnosic dupke i juz raczkuje :) ale siadac sama dalej nie siada tylko tak do boku sie podnosi, taka pozycja na luzaka :)
sto lat :)

12 lata 1 miesiąc temu #493626 przez emma
czesc, dziewczyny! :laugh:

u nas sie sporo dzialo, wiec nie bylam na biezaco, ale juz nadrobilam :)
tesciowie na szczescie nie zabawili dlugo :laugh:, sprzatanie, 3 prania i prasowanie z glowy, Zosia nakarmiona i wyspacerowana, zostalo gotowanie, ale to moze za poltorej godzinki, jakos sie do tego nie pale ;).

marigra, wszystkiego dobrego dla Zuzi! niech zdorwo rosnie dalej! :kiss: i gratulujemy takich postepow! :lol: Zosia juz teraz tylko raczkuje i chodzi przy meblach (dosyc szybko :)), juz niedlugo i was to czeka! :laugh:

gusiag, Oli chyba spodobal sie pojazd, wyglada na uszczesliwiona! :lol: obejrzalam ostatni odcinek 5 serii i troche nie rozczarowal ;), myslalam, ze Lumen zostanie w serialu albo przynajmniej zginie, jak Rita :silly:. teraz ogladamy 6 sezon, ale na razie bez rewelacji, chyba jednak 1. byl najlepszy. no i "zalatwilismy" prezenty dla tatusiow: dla mojego 1. sezon Dextera, mam nadzieje, ze nie ogladal ;), a dla tescia multitool, taki shit dla facetow, scyzoryk ze srubokretem, nozycami, obcegami i milionem gadgetow zbednych kobietom :silly:. wczoraj ogladalismy tez taki nowy horror (jestesmy fanami gatunku :)) z Ethanem Hawke, "Gabinet", opinie mial dobre, mial byc niesamowicie straszny, a mnie rozczarowal, taki bardziej dla nastolatkow, nie dla starych wyjadaczy :silly:.

nasz fotelik zamowiony, ma przyjsc w tym tygodniu, ale niestety nie rozowy, tylko szary... :dry: rozowe wyszly, dostawy juz nie bedzie... a idzie z Niemiec, smiesznie ;).

a ja pochwale sie osiagnieciami jedzeniowymi :blink:
wczoraj Zosia zjadla caly moj obiadek z kawalkami indyka (trwalo to baaardzo dlugo, ale sukces!), wczesniej nawet nie tknela, od razu plula :silly:. wieczorem zjadla tez kaszke, ktorej kiedys nie lubila z powodu tych grudek, a dzisiaj pokonala pol obiadku po 7. miesiacu (ze sporymi kawaleczkami :)). mozecie sie smiac, ale dla nas to wyczyn, bo wczesniej domagala sie tylko papek. oczywiscie po zjedzeniu polowy duzego sloja, udawala, ze ma dosyc, wiec sie zlitowalismy i dalismy papke - wyczyscila ja w niecale 5 minut :blink:. echhhh... ale pocieszam sie, ze to dopiero poczatki! :blink:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 1 miesiąc temu #493655 przez gusiag
emma może lepiej, że szary bo jakbyś miała mieć kolejnego syna to w różowym jeździć by pewnie nie chciał :)
fajnie, że Zocha zjada większe kawałki, mówiła, małymi kroczkami i się nauczy i przyzwyczai :)
prezenty też ok :) a co do dextera to 6 będzie kiepska ale już 7 zdecydowanie lepsza, mimo, że nadal twierdze, że Homeland i Breaking Bad najlepsiejsze!! Dex momentami tandetny a tamte niesamowicie dobrze przemyślane :)

Zosia gustowny fiolet i dżins jak się patrzy :) super

ja dziś byłam z Olą i kolegą moim i męża w centrum na straganach Bożonarodzeniowych, porobiłam zdjęcia potem może coś wstawie :)

Ewa ja fotelik będę kupować 22 grudnia chyba więc wszystko napiszę jak już będę wiedziała :)

12 lata 1 miesiąc temu #493658 przez gusiag
ale napisałam Emma - kolejnego syna, jakbyś miała ich setki już ;) w sensie gdybyś miała mieć syna po Zosi, ale chyba zrozumiałyście :)

12 lata 1 miesiąc temu #493681 przez georgette102
choinka ubrana, na "żywo" wygląda lepiej
a nad resztą dekoracji się jeszcze zastanowię :)

marigra a jednak Ty wstałaś pierwsza :blink: nie zauważyłam twojego wpisu, ogromne gratulacje dla Zuzi, pięknie robi postępy

emma gratuluję Zosi postępów jedzeniowych, małymi kroczkami, ale do celu i to najważniejsze a na zdjęciu wygląda prześlicznie
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #493692 przez gusiag
super choinka, też na stoliczku chyba, żeby młoda nie miała ochoty jej przewrócić :)

12 lata 1 miesiąc temu #493693 przez gusiag

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #493696 przez georgette102
tak, choinka musi stać wyżej, żeby doczekała świąt :blink:
my niestety na razie musimy odpuścić spacery, ale jak tylko wyzdrowiejemy - nic nas nie powstrzyma :)

12 lata 1 miesiąc temu #493703 przez marigra
georgette - napisałyśmy prawie w tym samym czasie, wiec mogłaś nie zauwazyc ;) choinka piękna, tez mamy czerwono-złotą (tzn taka mielismy zawsze, w tym roku jeszcze nie uvbraliśmy - zamierzmy w przyszły weekend - teraz robilismy wstepne porzadki, szorowanie łazienki, mycie kuchni, odkurzanie itp wiec do przyszłego weekendu akurat obrobimy sie ze wsztskim.

emma - pierwsze koty za płoty, malymi kroczkami i Zocha bedzie wcinac ze nawet nie zauwazysz kiedy. super. a zdjęcie rewelacja - dzins zawsze modny a w wydaniu Zosi to juz ponadczasowy wrecz . ekstra :lol: my to mamy znowu az za duzo takich ubranek - typu spodniczki sukienki itp a nie ma kiedy zakładać, bo mam wrazenie ze sa niewygodne na wybryki podłogowe, ale od czasu do czasu tez ubieramy

gusia - ale Ola ładnie pozuje, super

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka