BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 4 miesiąc temu #491806 przez gusiag
wysłałam kod na priv

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #491813 przez asiula2134
teraz ja wysyłam na priv :)

12 lata 4 miesiąc temu #491818 przez gusiag
już :) i jak??

12 lata 4 miesiąc temu #491822 przez georgette102
cześć

u nas noc nieprzespana, przez katar mała nie mogła wypocząć ok 2. nad ranem wypiła 60 ml mleka, później o 6. 90ml i teraz o 9. zjadła kaszkę mleczną mannę, więc przynajmniej nie panikuję, że nic nie je, katar jest nadal ale oczy przestały łzawić, gorączki nie ma tylko lekki stan podgorączkowy, dzisiaj po powrocie Tomka pójdę do apteki i zaopatrzę nas w maść majerankową i rozgrzewającą tak jak radziłyście

teraz nie wiem czy ciągnąć ją do lekarza z samym katarem? jak myślicie?

gusiag, ewelinda
dzięki za radę, co ja bym bez was zrobiła? :kiss:

ewelinda
nie znam się na tych ekspresach i nie wiem czy można stosować kapsułki z innej firmy, nie chcę Ci źle doradzić, żebyś nie rozwaliła ekspresu, ja znając siebie pewnie próbowałabym coś kombinować :silly:

a jeśli chodzi o bezsenne noce to ja nie mam tego problemu, no chyba, że jest pełnia albo jak coś odwalę i gnębią mnie wyrzuty sumienia :silly: , podobno dobrze jest wypić szklankę ciepłego mleka przed snem

12 lata 4 miesiąc temu #491823 przez asiula2134
Gosia teraz już jest suuuper i nie jest lilipowaty - czyli mały :) DZIĘKUJĘ BARDZO!!! :laugh:

12 lata 4 miesiąc temu #491832 przez asiula2134
georgette ja na Twoim miejscu odwiedziłabym lekarza, osłucha małą i będziesz pewna, że nie dzieje się nic złego i że to tylko katar. A jeśli coś się rozwija, lepiej od razu się za to wziąć i zwalczać "zaraza".

12 lata 4 miesiąc temu #491834 przez georgette102
martyna ja w ciąży cały czas o czymś zapominałam i żartowałam, że mózg mi się skurczył, teraz jest już lepiej z moją pamięcią i koncentracją ale jeszcze nie wróciłam do dawnej kondycji :) a jeśli chodzi o ten reportaż to ja też to widziałam, straszne, że niektórzy nie zdają sobie sprawy z czym wiąże się ich zawód, bo właśnie w rękach lekarzy leży nasze zdrowie a czasami życie a powiem Ci, że od kiedy zostałam mamą jestem wręcz przewrażliwiona na punkcie krzywdy jaka dzieje się dzieciaczkom

12 lata 4 miesiąc temu #491837 przez gusiag
Asia cieszę się, że mogłam pomóc :) w razie czego do usług :) lilipowaty od liliputa a nie od lilypie.. kumam :)
Georgette przykro mi, że noc nieprzespana.. maść rozgrzewającą poproś o typową dla niemowlaków, ja kupiłam taką z której można robić też inhalacje oprócz smarowania. I smarować można tylko jak dziecko kładziesz pod kołderkę czy śpiworek, podobno nie można jak dziecko śmiga po pokoju..
ja kiedyś Olę zabrałam tylko z katarem i pani dr mi powiedziała, że niestety taki czas i prócz wody morskiej nic innego nie można robić a katar może trwać nawet do wiosny.. dopóki nie ma gorączki i kaszlu to nie bierz jej do lekarza, jest osłabiona i jeszcze złapie coś w poczekalni od chorych dzieci.. dopiero jak coś by się tfu tfu pojawiło to wtedy.

Ewa no to witaj w klubie, ja śpię tylko jak łyknę melatoninę albo ziółka na uspokojenie przed spaniem, takie z melisy, chmielu itp. Spróbuj bo ja po tym zasypiam..
A i z ekspresem nie pomogę nie mam takiego cuda w domu ani nie jest ze mnie kawosz..

12 lata 4 miesiąc temu #491840 przez gusiag
Georgette ja mam końcówkę do odkurzacza do odciągania kataru żeby nie schodził niżej, świetna sprawa, polecam, bardzo przydatne bo odciągniesz Mai wieczorem przed spaniem katar i będzie lepiej spała

12 lata 4 miesiąc temu #491871 przez marigra
cześć

u nas dzisiaj noc spokojna. Zuza spała pięknie od 22- 5 . zjada mleko i spała jeszcez do 7. Wiec nie moge narzekac do 5 spałam jak zabita, ale pooxniej podobnie jk wy nie mogłam usnąć i trzepałam sie po łózku - chyba dlatego ze tak sie ucieszyłam ze spałam nieprzeranie kilka godzn ze pozniej nie mogłam juz zasnac.....wiec podobnie jak uwas

a dziewczny z tymi kolanami i nogami, to prawdopdobonie od tego ze organizm mamy wyjalowiony ciaz karmieniem i opieką. Mi lekarka kazała brac obowiązkowo wapno z wit. D i magnez. Powiedziała ze gdyy teraz zroic nam badanie kości (densytometrie - czy jak to tam sie nazywa) to wyszłaby nam lekka osteorporoza i stad bóleróżego typu. Powiem wam, zeod tamtej pory zaczełam jesć własnie te leki i rzeczywicie czuje sie lepiej. Spróbujcie może wam pomozę, a na pewno nie zaszkodzi..... magnez i wapń zreszta badzo szybko uciekaja z organizmu, wiec trzeba uzupełniac niedobory....

georgette - zdrówka dla was w te cieżkie zimowe dni.....jak cos cie niepokoi to lepiej idz do lekarza

12 lata 4 miesiąc temu #491872 przez georgette102
gusiag chyba faktycznie nie ma sensu iść do lekarza, mam nadzieję, że poradzimy sobie jakoś z tym katarem, ja mam aspirator do noska i też odciągamy, żeby ułatwić oddychanie a po południu zrobię wypad do apteki

12 lata 4 miesiąc temu #491911 przez gaabrysia
hej
smarujecie i smarujecie..
georgette102 zdrowia, u nas tez katar.. i niestety kaszel- na razie tylko u Jarka, ale tak dziś w nocy go męczył ,że biedny Adek się co chwila z płaczem budził..
do tego zęby .. już prawie mamy 2 -obie na raz. A Majka ? wyszly już?
leć do apteki i sie kurujcie. lekarz podejrzewam ,że niczego innego by nie zalecił a tak jak Asia pisała mogłaby złapać coś poważniejszego .
Ja to mam taką nadzieje, że w świeta będziemy zdrowi. PRzez prace J ciągle choruję . wrrrr

ja to polecam inhalator (powtarzam się wiem ;) ) my chyba poprosimy mikołaja, bo siostra zabrałą dzieciaki jej sie pochorowały :/

Zima piękna za oknem, a u mnie totalny brak sił! ;( wczoraj za to łaziliśmy prawie 2h. fajnie było!

kurde też powinnam okna umyć :/ ale w taki mróz .. heh

12 lata 4 miesiąc temu #491921 przez Marta M
A ja chciałam Wam wszystkim podziękować za oddane głosy na malutką Maję bo jak się okazuje Maja osiągnęła pierwsze miejsce w rankingu :)

Pomóżcie je jeszcze utrzymać, już tylko tydzień do końca głosowania pozostał :)

www.promykslonca.pl/at521/index.php?a=in&u=Kasianowysacz

Oto dowód:

www.promykslonca.pl/pl/na-jednym-wozku/5...zgoszone-do-programu

12 lata 4 miesiąc temu #491965 przez asiula2134
pytanie z innej beczki
Co można kupić dziewczynce na roczek???? Właśnie zostaliśmy zaproszeni na urodziny córeczki znajomych za dwa tygodnie. Macie jakieś pomysły?

12 lata 4 miesiąc temu #491997 przez ewelinda83
jejku masakra :( ten Bolek z tego reportazu zmarla :( ja od kad mam Kinge to jakos sie boje ogladac takie wiadomosci i zaraz placze :(

moje malenstwo spi, a ja sie wzielam za porzadki :angry: musze poprasowac sterte ubran :angry:

asia moze podpytaj rodzicow :unsure: albo jakas zabawke edyukacyjna na roczek :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka