BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #495305 przez ewelinda83
wspolczuej nieprzespanych nocy :( sama znowu dzisiaj taka mialam :( Kinga obudzila sie po 3.00 cos tam zjadla, pogadala sobie i zasnela, ale ja juz nie umialam do 6.00 zsnac :angry:

chorym zycze duzo zdrowka :)

emma dzieki za informacje, ale ten pan ze sklepu naprawde nic nie umial o tym siedzonku powiedziec wiec i tak mi sie wydal niekompetentny :angry:

gosia u nas z tym IsoFixem to byly jaja ... najpierw pojechalismy do mechanika zeby sprawdzil, on popatrzyl cos z przodu na poduszkach i stwierdzil ze nie go mamy, ale mi cos nie dawalo spokoju :blink: wczesniej sprawdzilam w internecie liste aut/modeli ktore powinny juz posiadac takowe cos i nasze autko mimo 11lat znajdowalo sie na tej liscie. wrocilismy do domu i zaczelam grzebac w siedzeniach i cos tam wyczula, odsunelam siedzenie i znalazlam takie cos jak na zdjeciu :lol: to chyba to :S

a tu masz linki do stron
cybex-online.com/index.php?id=998&L=9
envo.nazwa.pl/alle/lista_aut.html

moja Kiniulka siada sama, ale nie wiem jeszcze jak to robi :silly: pierwszy raz siedla w nocy a drugi dziaisj jak bylam poza jej zasiegiem, pozniej juz nie chcialam mi pokazac ;) i klaska w raczki piastkami :)

a ze mna cos sie dzieje niedobrego :( wczoraj juz zrezygnowalam z tabletek, rano zaczely mnie plecy bolec z promieniowaniem na brzuch ( jak bym byla bardzo bardzo glodna, chociaz jadlam ) w pracy to sie ledwo ruszalam :( tak sobie mysle ze moze organizm domaga sie okresu :unsure:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #495307 przez marigra
dzień dobry

dziękuję za miłe słowa ;) dzisiaj na sczescie noc spokjniejsza

aliah - nareszcie!!!! maluszek rośnie jak na drozdzach zreztą jak wszyscy tutaj :d zmienia ię starsznie....a ciebie kobieto to ogóle podziwiam,bo ja czasami z jednym dzieckiem nie mm sił a trojkato już nawet nie bede myslec co by sie dzialo - chociaz kazdy mówi, zezkazdym kolejnym dzieckiem coraz łatwiej...

guiag - niestety mimo nieprzespanych nc musze isc do pracy wiec jedne co moge od biurkiem sie schować na małą drzemke ;P

emma - wadaj na czekoladę (kawy nie posiadam) i ciasteczka. poplotkujemy razem odrazu przejdzie. A Zosia nie budzi sie w nocy bo twierdzi ze nie ma sensu sie zrywac tylko na heratke :D.. a no i gratuluje połkanych kawałków, oby tak dlaej

co tam jeszcze miałam wam napsiać hmmmmm.... zapomniałam .....eh skleroza..... no nic lece dalej pracować

12 lata 1 miesiąc temu #495346 przez gusiag
zaraz się rozpiszę ale Olka mi nie daje.. niedługo będe

12 lata 1 miesiąc temu #495389 przez georgette102
emma ja dziś też bez humoru, czuję się zmęczona, Maja tak mi daje w kość od rana, że już nie pamiętam kiedy mnie tak zezłościła
stara, gruba, brzydka? no proszę cię... tu już przesadziłaś, ale powiem ci, że każdy ma gorsze dni i ty też masz do nich prawo, uszy do góry! będzie lepiej!

aliah
podziwiam cię, że dajesz sobie radę z trójką dzieciaków, nie wyobrażam sobie tego, tym bardziej jak zostaniesz z nimi sama, pozytywne nastawienie to podstawa, ja mam dziś marny nastrój to i mnie wszystko przerasta

marigra
dobrze, że noc już lepsza, mam nadzieję, że masz dużo miejsca pod biurkiem, żeby wygodnie wypocząć :silly:

ewelinda
gratulacje dla Kini, jak będziesz grzeczna i zasłużysz to może ci pokaże jak to robi :) daj znać czy odstawienie tabletek pomogło czy to z innego powodu źle się czułaś

12 lata 1 miesiąc temu #495418 przez gusiag
Emma po pierwsze to <plask> jaka stara?? założę się, że jesteś młodsza ode mnie! a ja tam stara nie jestem :laugh: szczuplejsza też jesteś i jeszcze jędrna pewnie od tej siłowni jak nie wiem.. zresztą co ja się będę produkować, wszystkie wiemy jak wyglądasz i niejedna tam w tej warszawce Ci zazdrości :lol:
a teraz poradź mi jak przestawiłaś Zochę z mleka na herbatę w nocy? Mi Ola z przyzwyczajenia budzi się o 2, zazwyczaj je ale dziś w nocy nie miała zamiaru jeść, zasnęła szybko po walce nieudanej zresztą z butelką a ja już do 5 nie. Także chętnie skorzystam z rad odstawiania mleka na rzecz wody czy herbaty w nocy.. :pinch:
Dextera bardzo lubię, czekam aż przejdziesz 6 serie i dojdziesz do ostatniej! Niedługo bo jeszcze odcinek z niedzieli i za tydzień w niedziele koniec! Koniec całego Dextera! oj dzieje się, dzieje, oglądaj szybko :) ALE powtarzam się, daj szanse Homeland i Breaking Bad będziesz zachwycona.

Aliah ale jak to wyjeżdża, na jak długo? Trzymam kciuki, żeby szybko minęło i żebyś dała sobie radę z trójką, mam nadzieję, że masz do pomocy kogoś, mamę, siostrę itp

Ewa ze spaniem mamy podobnie, jak wstaje karmić o 2 czy 3 to już do 5 czy 6 nie zasnę a Ola i tak wstaje o 7 :ohmy:
zaraz zajrze w te linki co mi je pokazujesz i będę może wiedzieć więcej.

Marigra no tak praca.. wybacz nie pamiętałam o pracy :pinch:

a co do tabletek to przepisała mi lekarka (inna do ruskiej już nie poszłam) mini pigułki.. ktoś ma doświadczenie z nimi, póki co to przeraża mnie to, że trzeba być przy nich dokładnym co do minuty a ja do dokładnych nie należę.. Któraś z karmiących mam pewnie takie bierze, brała? proszę o opinię

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #495427 przez gusiag
Ewa na tej liście z cybex online znalazłam moje auto czyli, że co? że mam?? :) muszę w PL wziąć za fraki sprzedawce niech mi wszystko tłumaczy i pokaże, bo ja za głupia jakaś jestem na to. Jedyne co w aucie znalazłam to jakiś hak jakby na fotelik ale w siedzeniach nic.. może źle szukam

a dupa tam na tej stronie jest masa różnych rodzai tych isofixów.. zgłupiałam,.. każdy fotelik ma inne mocowanie i inną nazwę i każde auto może mieć inny rodzaj isofixa

a ja nie wiem jaki fotelik bym wybrała, i jaki będzie miał ten system :) może trzeba szukać fotela na podstawie danego isofixa w aucie?

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #495433 przez ewelinda83
gosia nie zauwazylam wczesniej ze sie zdjecie nie dodalo :S
chodzi o cos takiego

poszukaj pod siedzeniami :blink:

to prawda ze sa rozne te podstawy, ale jak ogladalam to kazda ma takie samo mocowanie.
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #495572 przez emma
Dziewczyny, dziękuję za pocieszenie, przyjdzie okres, to mi przejdzie ;-). Jesteście jak zwykle niezawodne!
Nie rozpisze się dziś, bo z komórki, fotel przyszedł, jutro wszystko opowiem ze szczegółami. Obiecuje!
Noc bajeczna, co prawda była kupa o 23 i przewijanie na śpiocha ;-) ale potem spanie bez pobudek do 8! Nie chciała nawet herbaty! :-) jestem wyspana jak nigdy!
Rozpisze się jutro, tylko, jeszcze powiem wam, że w tym foteliku cybex pallas isofix jest opcjonalny. To znaczy te bolce do mocowania sa ukryte i można przypisać normalnie pasami, nie używając ich. Czyli można kupić, a hak się wymieni w, przyszłości auto, przypiąć również isofixem!
Ściskam was! Aliah też, przepraszam, że tak późno, ale jakoś mi umknęłaś :-).

12 lata 1 miesiąc temu #495580 przez emma
Fuck, wyszły jakieś bzdury przez ten głupi słownik!!!
O żadnym haku nic nie pisałam..
Chodziło mi o to, że te bolce od isofixa można ukryć w podstawie fotela i przypiąć go pasami, a jak kiedyś zmienicie auto na nowsze, przypiąć też isofixem.
Dobra, napiszę jutro... Echhh...

12 lata 1 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #495615 przez asiula2134
.

12 lata 1 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #495621 przez asiula2134
.

12 lata 1 miesiąc temu #495705 przez marigra
helooołłł

emma - a moze zrobimy handelek, przespana noc dobry humor :woohoo: nic sie nie martw jutro bedzie lepiej, a gorzej byc nie moze :D i brawa dla Zochy - spi jak kamor, ze nawet nie psozuła jak ja przewijasz :D

asiula - brawa dla KAcpra.... i jak to na mężczyznę przystało walczy o swoje :D ae żeby kobiecie nie ustąpić :side: hihihih

12 lata 1 miesiąc temu #495917 przez gaabrysia
Hej.wczoraj duzo do was nasmarowalam.,ale mi wcielo.wiec krotko na poczatek to chce sie uspr.gdyz "umarl "mi komp.:( ale czytam z tableta ale pisanie to meka okropna! My chorzy na amen.,dzis powalilo adka,-z nosa leci.,maruda i przylepa.ja zamias lepiej to kaszle jak gruzlik,!fajnie aliah.,ze wpadlas :)a u justyny,?jak sie mieszka na swoim.,

12 lata 1 miesiąc temu #495943 przez gusiag
Gabi zdrówka! mam nadzieję, że szybko chorobę wygonicie :kiss:

Asia!
panikaczu, to Ty sama te wyniki interpretowałaś?? ja myślałam, że przy odbiorze, ktoś powiedział Ci, że jest kiepsko itp. No widać chciałaś z Kapiego dorosłego chłopa zrobić :P
ważne, że krew ok. A co z moczem to będziemy czekać na wyniki. Nie martw się :)
no i masz co nosić, jest od Oli cięższy o dwa i pół kilo i wyższy o jakieś 7 cm
starszy kolega Oli też walczy o zabawki ale z inną dziewczynką, z Olą nawet się dzieli :) dziś głaskali się po główkach, nie ciągnąc się nawet za włosy :laugh:

A Ty Gabi nie na takich tabletkach o które pytałam?

12 lata 1 miesiąc temu #495953 przez gusiag
aa Ewuś, nie poszukam na razie tego czegoś do fotelika bo mam metr śniegu na samochodzie a żeby do niego dojść musiałabym wykopać tunel :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka