- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
tee gratulujemy ząbka! u nas na razie w tej kwestii cisza, mamy 6 i na tym stanęło
asia z lekarzem wstrzymam się jeszcze jeden dzień, dzisiaj byłam w urzędzie pracy a po południu mam zabieg, więc jak na jeden dzień wrażeń mi wystarczy;
a swoją drogą... wkurza mnie to, że oferują ci pracę za najniższą krajową a do tego na 3/4 etatu i jeszcze są oburzeni, że nie chcesz korzystać z ich oferty wrrrr
asia z tego co pamiętam emma polecała samsunga galaxy ace 2 (bo też się nad nim zastanawiałam)
ewelinda ja też się czuję osłabiona, chyba taka aura
emma podoba mi się twoje nastawienie! zawsze trzeba znaleźć jakiś pozytyw w każdej sytuacji, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło i takie tam a jak humor? mam nadzieję, że lepszy i znowu jesteś piękna i szczupła
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
A moja szwagierka jest super! Jest ode mnie starsza dużoo ale jest fajna babka z niej często przesyłamy sobie zdjęcia naszych dzieci, w sensie mojego jedynego a ona swoich, często piszemy do siebie maile. Powiem więcej, oprócz szwagierki to jeszcze kuzynki męża piszą do mnie bardzo często. Ogólnie wszystkie bardzo się lubimy. On nie ma takiego kontaktu z nimi jak ja i to też jest fajne, zawsze mogę na niego ponarzekać
Ewa jak będziesz miała czas na oglądanie seriali to polecam Homeland, Breaking Bad, Dexter a coś dla luzu i śmiechu Modern Family
Asia fajnie, że Kapi też zaczyna dawać sypiać w nocy a i trzymam kciuki za posiew, będzie dobrze
jeszcze żebym ja nie budziła się tak często to byłoby super
coś chyba przeoczyłam o pracy za najniższą pensję?? nie kojarzę tego, wybaczcie
u nas dziś rano było -20 mam nadzieję, że się ociepli żeby chociaż na pół godziny na spacer wyjść... Olka śpi teraz to ja mogę popatrzeć co w sieci słychać.
Mnie coś gardło boli i odrobinę smarkam, jakoś zimno w domu mamy, chyba przez ten mróz..
Co do witamin to sobie zawsze nakupuje jak głupia i zapominam po 2 dniach o nich, jestem strasznie nie systematyczna, dlatego strasznie boje się tych minipigułek a okres lada chwila i muszę zdecydować czy chce je brać czy nie
boje się ich, trzeba je brać tak bardzo regularnie co do minuty a z moją głową jest kiepsko..
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
mnie rozkłąda coraz bardziej.....kaszle jak jakas gruźliczka..... wiec kiepsko, ogólnie noc należała do w miare spokojnych....
emma - a szwagierce kij w oko, jesli nie ptrafi sie zachowac stosowanie do wieku to jej problem, a wy wypoczywajcie ile możecie. a fotelik faktycznie z Zochą w środku wygląda dobrze (myslałam, ze dziecko jest bardziej unieruchomione).
asiula - ty juz tak nie panikuj x tymi badaniami bo wykraczesz (to tak apropos przesądów) . poczekaj na wyniki i skonsultuj się z lekarzem (bo farmaceuta tu nie pomoze), zartuj, a powaznie to trzymam kciuki zeby wszystko było dobrze
i oczywiscie brawa dla KAcperka za samodzielne stanie - wystarszł sie biedny, b to cos nowego dla niego, ale z dnia na dzien bedzie corazsielniejszy
georgette - tak to jest z tymi urzedami pracy, ja sama sqwego czasu "korzystałam" z ich usług i tez mi proponowali posade spawacza typowo w moich kwalifikacjach biotechnologa
gusiag - moze Ola tez sie przestawi na spanie jak zobaczy tylko "lichą wodę" zamiast pysznego mleczka
w kwestii zebów nie zawyze statystyk - bo u nas nadal 0
szwagierke mam - ale widzimy sie od święta, bo tez nie mamy zbyt ciepłych stosunków i relacji
a z innej beczki - dajecei dzieciom żółtko codziennie??? bo ja ostatnio w jakies "fachowej" prasie wyczytałam ze juz od 9 miesiaca powino dawać się żółtko codziennie (tzn połowe ) w 11 miesiącu codziennie, a w 12 całe jajko
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a tak w ogóle zapomniałam napisać jak nam noc minęła - a minęła fatalnie, Maja obudziła się z płaczem o 2. i do 4. już nie spała, marudziła i płakała, mam nadzieję, że dziś będzie lepiej
gusiag ja mam podobnie jak ty, że zapominam o witaminach a najgorsze, że od lat rano na czczo przyjmuję leki na tarczycę i jeszcze potrafię o nich zapomnieć; na twoim miejscu jeśli chcesz brać te mini pigułki to ustaw alarm w telefonie i przyjmuj o takiej porze kiedy zazwyczaj jesteś w domu
marigra urząd pracy to dla mnie jakieś nieporozumienie, nawet bym się tam nie wybierała. ale musiałam bo jestem na zasiłku, oferty pracy niedorzeczne i jeszcze mnie pyta czego ja oczekuję skoro nie chcę takiej pracy marigra ja staram się podawać codziennie pół żółtka ale t jest tak jak z moimi lekami, często bywa, że dostaje co drugi dzień
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
georgette no ciekawa jestem tych zabiegów, nawet ciut zazdroszczę
co do tabletek to odwlekam jeszcze o miesiąc decyzje, pójdę może w PL do lekarza może w końcu normalnie się dogadam i ktoś powie co i jak będzie pasowało..
dziś byłam w centrum popatrzeć za sukienką dla Oli i z ciekawości weszłam do Zary.. kurde jakie tam są ładne kiecki dla dzieci, aż żal mi było wychodzić.. strasznie drogo i na razie przetrawiam czy kupić jakąś kieckę czy nie, prawie 100zl licząc w PL, ale przepiękne i materiał świetny, nawet myślałam, że potem sprzedam na allegro czy ebayu. Muszę pomyśleć. Weszłam też do United Colors of B. ale nie było nic ładnego mimo dużych przecen. W H&M za to były różne sukienki nawet 3paki, sukienka sweter rajstopy.. ale chyba błąd zrobiłam idąc do tej Zary, gdybym nie widziała tych sukienek kupiłabym coś w H&M.
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
u nas kolejna noc na szczescie spokona,wstawałam moze ze 2 razy tylko iec super, nawe się wyspałam, ale niestety Zuzia zaczelama nam kaszleć , prawdopodobnie zaraziła się od nas dajemy jej wit. C, ale musze kupic masc rogrzewającą na plecki na noc - polecace coś, wem ze pisalyście o nich ale akurat nie potrzeboałam i niesety nie pamietam
georgete - fajny zabeg, zobaczyz czy beda efekty.....ja to musze poszukac czegos na rozstepy brzuzne (mam do odebrania zaległy prezent urodzinowy ) , albo moze jakiś masaż..... o taaaaak masaż
gusiag - ja tez patrzyłam na sukieneczki w H@M ale u nas nic ciekawego nie było, takie same "lumpki".....ogólnie jakoś nie mogę znaleść nić odpowiedniego na święta, chodzi mi tylko o wigilię, bo na kolejne dni już mamy jakieś tam ubranka- nie będę szaleć i kpwać wszystkiego nowego. Chciałam tylko coś "odświętnego" ale bez szaleństw.
A tabetki jak nie są takie pilne to moze faktycznie poradź się opini lekarza w Polsce, co dwie głowy to nie jedna
- ewelina.zak.1991
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Michaś ze mną wreszcie ;*******
10.30 - 11.00 mleko120 ml
14.00 zupka ( taki sredni pojemniczek mniej wiecej 120-150 ml)
17.00 kaszka 120 ml
20.00 mleko 120 ml
22.30- 23.00 cycek
i w nocy jescze ze 2 razy cycek
oj zazdroszcze zabiegu:) dziewczyny ktore juz nie karmia jak tam Wasze piersi wrocily do dawnego wygladu? boje sie ze beda takie puste i obwisle :/
Moje maleństwo !!!:*
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
Wody pić nie chce, jak nie pije nie robi kupy, więc muszę dawać te soki rozcieńczone wodą.
Co do sukienek to w H&M tylko jedna godna była uwagi taka w kratę z krótkim czerwonym sweterkiem zapinanym na jeden guziczek, ale wydaje mi się, że pójdę do tej Zary i kupię jej którąś z tych pięknych sukienek..
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
O taką :
www.we-dwoje.pl/kolekcja;ubranek;dziecie...1726.html?foto_id=10
ze zdjęcia nr. 10 i 11
kupiłam ją już jakiś czas temu- założę do tego jasno różowe body i jasno różowe rajstopki z H& M.
Powinno starczyć. Gosiu a masz jakiś link do tej sukieneczki z Zary????
- ewelina.zak.1991
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Michaś ze mną wreszcie ;*******
Moje maleństwo !!!:*
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
nadal mam problemy z oddychaniem, byłam u lekarza, osłuchał mnie i nic nie stwierdził, przepisał jakieś kapsułki z potasem i grzecznie mnie pożegnał; no cóż mam nadzieję, że mi przejdzie a jak kopnę w kalendarz to Tomek pozwie tę przychodnię i z odszkodowania będą z Majką ustawieni do końca życia
marigra ten zabieg też podobno jest dobry na rozstępy a na masaże sama bym się skusiła, Tomka siostra jest fizjoterapeutką i skończyła mnóstwo kursów - obiecała, że jak się następnym razem spotkamy to zrobi mi masaż, już się nie kogę doczekać (nie tak spotkania jak masażu ) kuruj się kuruj, mam nadzieję, że szybko wyzdrowiejecie, a co do maści to nie pomogę, bo w końcu nie kupiłam żadnej - byliśmy u lekarza i stosowaliśmy tylko leki
ewelinda moje piersi nie wyglądają tak jak przed ciążą, u mnie to w ogóle całe ciało nie przypomina wyglądem tego co było wcześniej, ale ja bardzo dużo przytyłam, więc w twoim przypadku może będzie lepiej, a Majka nie raczkuje i chyba już nie będzie ale za to pełza po podłodze i na panelach też idzie ślizgiem
gusiag widzę, że masz jak ja, że jak coś ci wpadnie w oko to już koniec
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
gusiag - szkoda ze jednak Ola nie chciala picia.....u nas tez to nie przeszlo i pozostalismy przy mleku....
Tee- sukieneczka bardzo fajna
georgette - musze poszukać czegos fajnego na ten brzuchol....a ty wykorzystuj szwagierkie na maxa
a z ubrankiwłasnie nic mi nie wpadlo w oko bo takto dawno bym już kupiła