BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 1 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #497590 przez asiula2134
,

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #497597 przez asiula2134
.

12 lata 1 miesiąc temu #497617 przez asiula2134
aaaa właśnie jak stymulujecie rozwój maluchów teraz? Co fajnego można robić, jakie np. zabawy stosujecie?

12 lata 1 miesiąc temu #497688 przez georgette102
hej

tee gratulujemy ząbka! u nas na razie w tej kwestii cisza, mamy 6 i na tym stanęło

asia
z lekarzem wstrzymam się jeszcze jeden dzień, dzisiaj byłam w urzędzie pracy a po południu mam zabieg, więc jak na jeden dzień wrażeń mi wystarczy;
a swoją drogą... wkurza mnie to, że oferują ci pracę za najniższą krajową a do tego na 3/4 etatu i jeszcze są oburzeni, że nie chcesz korzystać z ich oferty :ohmy: :angry: wrrrr

asia
z tego co pamiętam emma polecała samsunga galaxy ace 2 (bo też się nad nim zastanawiałam)

ewelinda ja też się czuję osłabiona, chyba taka aura :silly:

emma
podoba mi się twoje nastawienie! zawsze trzeba znaleźć jakiś pozytyw w każdej sytuacji, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło i takie tam :kiss: a jak humor? mam nadzieję, że lepszy i znowu jesteś piękna i szczupła :silly:

12 lata 1 miesiąc temu #497729 przez gusiag
dzień dobry :) noc u nas podobna do poprzedniej, o 3 dwa łyki wody i wykręcanie głowy o 6 mleko i pobudka po 8 :) także super..

A moja szwagierka jest super! Jest ode mnie starsza dużoo ale jest fajna babka z niej :) często przesyłamy sobie zdjęcia naszych dzieci, w sensie mojego jedynego ;) a ona swoich, często piszemy do siebie maile. Powiem więcej, oprócz szwagierki to jeszcze kuzynki męża piszą do mnie bardzo często. Ogólnie wszystkie bardzo się lubimy. On nie ma takiego kontaktu z nimi jak ja i to też jest fajne, zawsze mogę na niego ponarzekać :lol:

Ewa jak będziesz miała czas na oglądanie seriali to polecam Homeland, Breaking Bad, Dexter a coś dla luzu i śmiechu Modern Family

Asia fajnie, że Kapi też zaczyna dawać sypiać w nocy :) a i trzymam kciuki za posiew, będzie dobrze :kiss:

jeszcze żebym ja nie budziła się tak często to byłoby super :S

coś chyba przeoczyłam o pracy za najniższą pensję?? nie kojarzę tego, wybaczcie

u nas dziś rano było -20 mam nadzieję, że się ociepli żeby chociaż na pół godziny na spacer wyjść... Olka śpi teraz to ja mogę popatrzeć co w sieci słychać.

Mnie coś gardło boli i odrobinę smarkam, jakoś zimno w domu mamy, chyba przez ten mróz..
Co do witamin to sobie zawsze nakupuje jak głupia i zapominam po 2 dniach o nich, jestem strasznie nie systematyczna, dlatego strasznie boje się tych minipigułek a okres lada chwila i muszę zdecydować czy chce je brać czy nie :unsure: :ohmy: :pinch:
boje się ich, trzeba je brać tak bardzo regularnie co do minuty a z moją głową jest kiepsko..

12 lata 1 miesiąc temu #497989 przez marigra
czesć dziewczyny

mnie rozkłąda coraz bardziej.....kaszle jak jakas gruźliczka..... wiec kiepsko, ogólnie noc należała do w miare spokojnych....

emma - a szwagierce kij w oko, jesli nie ptrafi sie zachowac stosowanie do wieku to jej problem, a wy wypoczywajcie ile możecie. a fotelik faktycznie z Zochą w środku wygląda dobrze (myslałam, ze dziecko jest bardziej unieruchomione).

asiula - ty juz tak nie panikuj x tymi badaniami bo wykraczesz (to tak apropos przesądów) :silly: . poczekaj na wyniki i skonsultuj się z lekarzem (bo farmaceuta tu nie pomoze), zartuj, a powaznie to trzymam kciuki zeby wszystko było dobrze
i oczywiscie brawa dla KAcperka za samodzielne stanie - wystarszł sie biedny, b to cos nowego dla niego, ale z dnia na dzien bedzie corazsielniejszy

georgette - tak to jest z tymi urzedami pracy, ja sama sqwego czasu "korzystałam" z ich usług i tez mi proponowali posade spawacza ;) typowo w moich kwalifikacjach biotechnologa :P

gusiag - moze Ola tez sie przestawi na spanie jak zobaczy tylko "lichą wodę" zamiast pysznego mleczka

w kwestii zebów nie zawyze statystyk - bo u nas nadal 0 :woohoo:

szwagierke mam - ale widzimy sie od święta, bo tez nie mamy zbyt ciepłych stosunków i relacji

a z innej beczki - dajecei dzieciom żółtko codziennie??? bo ja ostatnio w jakies "fachowej" prasie wyczytałam ze juz od 9 miesiaca powino dawać się żółtko codziennie (tzn połowe ) w 11 miesiącu codziennie, a w 12 całe jajko

12 lata 1 miesiąc temu #498206 przez georgette102
już po zabiegu i już wam opowiadam cóż to za cudo - smarują cię żelem jak do usg, i najpierw masaż głowicą z falami a później większą głowicą z ultradźwiękami i na koniec znowu pierwsza głowica - obie się nagrzewają ale nie parzą ciała, zabieg dość przyjemny ale ultradźwięki wywołują takie uczucie jakby w uszach szumiało i nawet zatykanie uszu nic nie daje, no zobaczymy czy będą jakieś efekty, kolejny zabieg w środę

a tak w ogóle zapomniałam napisać jak nam noc minęła - a minęła fatalnie, Maja obudziła się z płaczem o 2. i do 4. już nie spała, marudziła i płakała, mam nadzieję, że dziś będzie lepiej

gusiag ja mam podobnie jak ty, że zapominam o witaminach a najgorsze, że od lat rano na czczo przyjmuję leki na tarczycę i jeszcze potrafię o nich zapomnieć; na twoim miejscu jeśli chcesz brać te mini pigułki to ustaw alarm w telefonie i przyjmuj o takiej porze kiedy zazwyczaj jesteś w domu

marigra
urząd pracy to dla mnie jakieś nieporozumienie, nawet bym się tam nie wybierała. ale musiałam bo jestem na zasiłku, oferty pracy niedorzeczne i jeszcze mnie pyta czego ja oczekuję skoro nie chcę takiej pracy :huh: marigra ja staram się podawać codziennie pół żółtka ale t jest tak jak z moimi lekami, często bywa, że dostaje co drugi dzień :silly:

12 lata 1 miesiąc temu #498326 przez gusiag
marigra kuruj się kobieto, przecież nie możesz być chora na święta!
georgette no ciekawa jestem tych zabiegów, nawet ciut zazdroszczę :)
co do tabletek to odwlekam jeszcze o miesiąc decyzje, pójdę może w PL do lekarza może w końcu normalnie się dogadam i ktoś powie co i jak będzie pasowało..

dziś byłam w centrum popatrzeć za sukienką dla Oli i z ciekawości weszłam do Zary.. kurde jakie tam są ładne kiecki dla dzieci, aż żal mi było wychodzić.. strasznie drogo i na razie przetrawiam czy kupić jakąś kieckę czy nie, prawie 100zl licząc w PL, ale przepiękne i materiał świetny, nawet myślałam, że potem sprzedam na allegro czy ebayu. Muszę pomyśleć. Weszłam też do United Colors of B. ale nie było nic ładnego mimo dużych przecen. W H&M za to były różne sukienki nawet 3paki, sukienka sweter rajstopy.. ale chyba błąd zrobiłam idąc do tej Zary, gdybym nie widziała tych sukienek kupiłabym coś w H&M.

12 lata 1 miesiąc temu #498843 przez marigra
dzien dobry dziewczynki

u nas kolejna noc na szczescie spokona,wstawałam moze ze 2 razy tylko iec super, nawe się wyspałam, ale niestety Zuzia zaczelama nam kaszleć , prawdopodobnie zaraziła się od nas :( dajemy jej wit. C, ale musze kupic masc rogrzewającą na plecki na noc - polecace coś, wem ze pisalyście o nich ale akurat nie potrzeboałam i niesety nie pamietam

georgete - fajny zabeg, zobaczyz czy beda efekty.....ja to musze poszukac czegos na rozstepy brzuzne (mam do odebrania zaległy prezent urodzinowy ) :silly: , albo moze jakiś masaż..... o taaaaak masaż :lol:

gusiag - ja tez patrzyłam na sukieneczki w H@M ale u nas nic ciekawego nie było, takie same "lumpki".....ogólnie jakoś nie mogę znaleść nić odpowiedniego na święta, chodzi mi tylko o wigilię, bo na kolejne dni już mamy jakieś tam ubranka- nie będę szaleć i kpwać wszystkiego nowego. Chciałam tylko coś "odświętnego" ale bez szaleństw.
A tabetki jak nie są takie pilne to moze faktycznie poradź się opini lekarza w Polsce, co dwie głowy to nie jedna

12 lata 1 miesiąc temu #498927 przez ewelina.zak.1991
hej:) jesli chodzi o nas to schemat dnia wyglada tak
10.30 - 11.00 mleko120 ml
14.00 zupka ( taki sredni pojemniczek mniej wiecej 120-150 ml)
17.00 kaszka 120 ml
20.00 mleko 120 ml
22.30- 23.00 cycek
i w nocy jescze ze 2 razy cycek ;)

oj zazdroszcze zabiegu:) dziewczyny ktore juz nie karmia jak tam Wasze piersi wrocily do dawnego wygladu? boje sie ze beda takie puste i obwisle :/

Moje maleństwo !!!:*

12 lata 1 miesiąc temu #499034 przez gusiag
hej, u nas dziś noc kijowa, chciałam być konsekwentna z tą wodą dawałam o północy, 1, 2 ale Ola była jednak głodna bo o 3 stała w łóżku i krzyczała a tak nigdy o jedzenie w nocy nie prosiła. No i mimo wszystko wstała o 7.
Wody pić nie chce, jak nie pije nie robi kupy, więc muszę dawać te soki rozcieńczone wodą.
Co do sukienek to w H&M tylko jedna godna była uwagi taka w kratę z krótkim czerwonym sweterkiem zapinanym na jeden guziczek, ale wydaje mi się, że pójdę do tej Zary i kupię jej którąś z tych pięknych sukienek..

12 lata 1 miesiąc temu #499087 przez Tee
Jeżeli chodzi o Zuzolinkowy strój to my zdecydowaliśmy się na białą tuniczkę formy Baby holiday.
O taką :

www.we-dwoje.pl/kolekcja;ubranek;dziecie...1726.html?foto_id=10

ze zdjęcia nr. 10 i 11

kupiłam ją już jakiś czas temu- założę do tego jasno różowe body i jasno różowe rajstopki z H& M.
Powinno starczyć. Gosiu a masz jakiś link do tej sukieneczki z Zary????

12 lata 1 miesiąc temu #499097 przez ewelina.zak.1991
aaa wlasnie a jak wasze dzieci radzily sobie z raczkowaniem po panelach?Michas od wczoraj raczkuje i jak schodzi z dywanu to sie slizga po tych panelach, takie odnosze wrazenie

Moje maleństwo !!!:*

12 lata 1 miesiąc temu #499119 przez georgette102
hejka

nadal mam problemy z oddychaniem, byłam u lekarza, osłuchał mnie i nic nie stwierdził, przepisał jakieś kapsułki z potasem i grzecznie mnie pożegnał; no cóż mam nadzieję, że mi przejdzie a jak kopnę w kalendarz to Tomek pozwie tę przychodnię i z odszkodowania będą z Majką ustawieni do końca życia :silly:

marigra ten zabieg też podobno jest dobry na rozstępy a na masaże sama bym się skusiła, Tomka siostra jest fizjoterapeutką i skończyła mnóstwo kursów - obiecała, że jak się następnym razem spotkamy to zrobi mi masaż, już się nie kogę doczekać (nie tak spotkania jak masażu :blink: ) kuruj się kuruj, mam nadzieję, że szybko wyzdrowiejecie, a co do maści to nie pomogę, bo w końcu nie kupiłam żadnej - byliśmy u lekarza i stosowaliśmy tylko leki

ewelinda moje piersi nie wyglądają tak jak przed ciążą, u mnie to w ogóle całe ciało nie przypomina wyglądem tego co było wcześniej, ale ja bardzo dużo przytyłam, więc w twoim przypadku może będzie lepiej, a Majka nie raczkuje i chyba już nie będzie ale za to pełza po podłodze i na panelach też idzie ślizgiem :)

gusiag
widzę, że masz jak ja, że jak coś ci wpadnie w oko to już koniec :blink:

12 lata 1 miesiąc temu #499235 przez marigra
ewelina - Michaś nieduzo je jak patrze po twoim opisie, ale wazne ze nie jest glodny. a karmic juz nie karmie, ale ze natura nie obdarzyła mnie hojnie biustem, wiec w sumie nie ma nawet o czym mówić :silly:
gusiag - szkoda ze jednak Ola nie chciala picia.....u nas tez to nie przeszlo i pozostalismy przy mleku....

Tee- sukieneczka bardzo fajna :silly:

georgette - musze poszukać czegos fajnego na ten brzuchol....a ty wykorzystuj szwagierkie na maxa :blink:

a z ubrankiwłasnie nic mi nie wpadlo w oko bo takto dawno bym już kupiła :woohoo:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka