BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #640881 przez gaabrysia
Witaj w klubie też na poprawę humoru poszłam na solarium, po takiej przerwie teraż mnie pieką uda, cale szczęście opalalam się w majtkach;)

Też nie lubię odrostow, dlatego już parę lat nie farbuje ;)

Myślę, ze to zachowanie to przez żeby, a może skok? Ciężko się domyślić;)

Justyna to mnie powiększyła, ze nie jestem sama z tym "odchudzaniem";)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #640936 przez martyna123
Hey ja na szybko z tel widze ze nie tylko moje dzidzi takie uparte i zle. Wiecie co dzis nawrocil mi sie hemoroid ale to pewnie przez stres itp

Co do diety polecam nie jesc ziemniakow makaronow i mniej chleba za to duzo miesa i kapusty a na sniadania bez chleba znam osoby co tak chudna ja tez tak jem i powiem szczeze ze nie jest to takie ciezkie w utrzymaniu

Dobranoc odp jutro na posty

11 lata 8 miesiąc temu #641165 przez marigra
czesc dziewczyny

my majówkę spedzamy w domu...dobrze ze nic nie planowalismy bo pogoda do bani... u nas dzisiaj noc kiepska, mała budziła sie co chwile z płaczem, nie mogła usnąc...ale nie dawalam zadnych leków bo to chyba nie sa zabki...mamy ostatnio troszke rewolucje z brzuszkiem - najpierw zatwardzenia, wiec daje sliwke, pozniej ja czysci i tak w kólko...ale w sumie nic nowego nie je wiec nie wiem od czego tak siedzieje

martyna - co do złosci ,to u nas jak Zuze czegos zabraniam to wpada w wielki płaz kladzie sie na brzuchu i czasami uderzy glowa o podloge..ale ja staram sie nie zwracac uwagi dopoki nic sobie nie robi i najczesciej wychdoze...powiem ze to skutkuje bo wystarczy ze znikne zpola widzenia a juz jest spokoj, ona wstaje i zajmuje sie czyms innym

justyna - gratuluje zabka, kolejny do przodu:)
???
Tee - a pytalas o te rehabilitacje?? o to chodzenie itp??? dobrze ze z tymi bucikami ci wyjasnił

georgett, gabi - ja to na solarium wybieram sie juz od miesięcy...i jakos dojsc nie moge.... :silly:

emma - jak wasza majowka?
asia - skonczyliscie juz remont???
gosia- co u was?

11 lata 8 miesiąc temu #641261 przez gaabrysia
Szliśmy do parku, a ze jest po drodze to wpadlam na taki pomysł;)
A dziś już nie jest tak wspaniałe, bóli mnie bardzo brzuch do tego chyba będę miala katar.. Generalnie do dupy! Może inaczej by było jakby słońce chociaż świeciło..

Wpadne później... Teraż ogarniam się do póki młody spi..

11 lata 8 miesiąc temu #641289 przez gusiag
hej witam pierwszo-majowo
u nas ok :) wróciliśmy z rowerów zrobiliśmy ponad 15 km więcej się nie dało bo Ola kończyła tak:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

ogólnie bardzo fajnie, bo my tu mamy piękne trasy rowerowe, ale jak widać trzeba stopniowo :)
jak wrócimy z PL to będziemy jeździć więcej i częściej :)

szczerze mówiąc to nie wiem czemu ale mam 2 kilo więcej :( i chyba wszystko mam w brzuchu, łudzę się, że to ten trwający wieczność okres ale pewnie nie, pewnie jestem znów gruba :( a jeszcze teraz w PL mama będzie mi ciągle wciskać jedzenie, kurde będzie kiepsko..
Martyna masz rację z tym jedzeniem, mój R nie je chleba je tylko chrupkie pieczywo, je ryby w tym dużo łososia na śniadanie i kolacje, nie pije alkoholu już miesiąc i zjechał 8 kilo.. nic nie ginie w przyrodzie widocznie ja przejęłam..
ale ja kocham makarony, ziemniaki, mięso, chleb! :ohmy:

Marigra może nie dawaj za dużo tej śliwki, podawaj jabłko i sok jabłkowy to pomaga no i jeszcze musli możesz wprowadzić. Ze śliwką można bardzo przesadzić..
ale jest taka kaszka owsiano pszenna ze śliwką, może do mleka dodawaj?

na solarium i ja bym poszła, może dziś mi się uda :)
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #641566 przez asiula2134
Czesc :-) koniec koniec koniec :-):-):-) wyszło jak mówi mój mąż szalowo :-) zdjęcia wrzuce po powrocie od rodziców bo rano jedziemy do malutkiego bo strasznie tęsknię.... A teraz już się kładę bo kolejnej zarwanej nocy nie wytrzymam. W trzy dni pokonaliśmy dwa pokoje kuchnię przedpokuj i pozaprogramowa łazienkę :-) o sprzątaniu i całej reszcie składania mieszkania już nie myślę nawet.

Kochane mimo wszystko słonecznego i powolnego weekendu :-)

Rozwine się bardziej jak się wyspie

11 lata 8 miesiąc temu #642447 przez gusiag
widzę, że rozpisałyście się wszystkie na maxa!! normalnie nie wiem czy czytanie nadrobię
a na FB to wszystkie się pojawiają :S

Asia chyba jeszcze śpisz skoro nie piszesz ;) czekamy na zdjęcia poremontowe :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #642463 przez gaabrysia
No dobra!;)..

Dziś pojechałam rowerem do pracy ok 15km w jedną str( zzmieniłam się z koleżanka która mogla jechac do siebie..)
Wczoraj już czułam "gluta" no i chyba się dobilam, adrian już spi ja nafaszerował prochami leze.. Liczę, ze szybko wyzdrowieje! Tak długo było fajnie bez chorób.. To w pracy dwie osoby zasmarkane, unikalam się jak mogłam i o!
Ale dość narzekania.
ASIA czekamy na fotki, fajnie ze już po wszystkim ;) daj znac jaj Kacperek się miał? Jak zareagował na zmiany?
Gusiag śmiesznie Ola zasnela, ja to się staram chodzic po drzemce. Ale jeszcze tak długo z nim nie jeździliśmy bo pogoda paskudna..;/
Dorota czekamy na fotke "nowej" Ciebie;)
Ewa za Twoja rada kupiłam gripex do picia ale jakiś hotactiv mocny, może postawi mnie na nogi;) chociaż po 2 dawkach mam się trochę lepiej tylko senna. Ale muszę przyznać, ze lepiej się choruje jak można się leczyć.. A nie tylko czekać jak przejdzie.
Tee i co znalezliscie jakies buciki?

11 lata 8 miesiąc temu #642513 przez ewelinda83
Witam :)
My jutro na szczepienie, troszke sie martwie jak Kinia to zniesie bo te szczepienie na rok to ponoc najgorsze jest :(
No po szczepieniu mam cytologie do powtorzenia bo sie okazalo ze poprzednia mi zle wyszla i az za mna dzwonili :huh:

No i mielismy kolejne spotkanie w sprawie firmy :( 13.05 przejmuje juz nas nowy wlasciciel i wtedy tez sie dowiem czy mam prace nadal czy mnie zwalniaja :(

Gosia padlam jak zobaczylam Olenke na rowerze :lol: ona jest boska :)
Co to jedzenia to jem podobnie jak ty a do tego duzo tzn. ja nie wywalam jedzenie i zjadam tyle ile mi dadza a pozniej sa efekty :silly:

Gabi ciesze sie ze ,,herbatka,, ci troszke pomogla :)

Asia czekamy na zdjecia poremontowe :) jak Kapi zniosl ta rozlake ?

11 lata 8 miesiąc temu #642572 przez georgette102
hej

o widzę, że jakoś strasznie się nie rozpisałyście ;) my jesteśmy u rodziców od środy, jest fajnie, całkiem przyzwoita pogoda, dużo czasu spędzamy na działce albo na spacerach... natomiast jestem już przejedzona na maxa i nie wiem czy stanę na wadze po powrocie :dry: mama ciągle wciska mi jedzenie a ja głupia jem :angry:

gusiag śmieszne zdjęcie Oli, oj chyba nie było jej wygodnie :) byłaś na solarium? i wypraszam sobie - mnie na fb nie było :P

asiula super, że już skończyliście! czekamy na fotki! Kacper pewnie bardzo stęskniony co?

gabi z tego wszystkiego nawet nie zrobiłam sobie zdjęcia w nowej fryzurze, ale na pewno jutro jakieś powstaną na imprezie roczkowej, więc czekaj cierpliwie :blink:

ewelinda
dobrze, że już niedługo dowiesz się na czym stoisz w pracy, bo najgorsza jest niepewność, oczywiście trzymam kciuki, żeby wszystko poszło pomyślnie :) kurcze wstyd się przyznać ale po porodzie nadal nie wybrałam się na cytologię - ciągle to przekładam

teraz pewnie odezwę się dopiero w sobotę, więc życzę wszystkim udanego weekendu
buziaki

11 lata 8 miesiąc temu #642638 przez ewelinda83
Dorota ja rez chyba mialam robiona cytologie przed porodem i cos tam wyszlo zle :( nie wiem bo nie pamietam :unsure: a moze zaraz po porodzie :S ale w IE jest tak ze po 25 roku cytologia jest za darmo ( wiele dziewczyn nawet w tym wieku nigdy sie jeszcze nie badalo ginekologicznie - takie sa zacofane pod ty wzgledem i sie dziwia ze w PL nastolatki juz chodza do ginekologa ) i jak juz sie zapisalam do tego darmowego programu to oni mnie pilnuja i scigaja :blink: )

Widze ze ty tak jak ja z tym jedzeniem, jak daja to sie nie odmawia :) a dupa rosnie :silly: :dry:
Zaprzestalam cwiczeni i znowu szukam mobilizacji :dry:

11 lata 8 miesiąc temu #642804 przez georgette102
Ewa ja to w ogole powinnam robic takie badania regularnie, bo w mojej rodzinie kobiety chorowaly na raka szyjki macicy (np moja babcia) i w ogole lekarz zalozyl mi jakas tam specjalna karte juz nawet nie pamietam o co tam dokladnie chodzilo, tez dostalam list zeby zrobic bezplatnie cytologie ale jeszcze sie nie wybralam
Pisze z tel, wiec mam nadzieje ze nie rzygam linkami ani nie przesylam burakow
:laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #642832 przez gusiag
Ewa jak szczepienie? jak się martwisz to pewnie świnka odra i różyczka, u nas było z wysoką gorączką 4 dni ale przeszło jakoś :) a na cytologie leć koniecznie
i inne dziewczyny też to nie są żarty, badajcie się regularnie!!

Dorota super, że macie udaną majówkę, cieszę się razem z Wami.

na solarium nie byłam bo mnie połamało w plecach, mam taki ból w łopatce, że nawet ciężko mi oddychać no i mam plaster rozgrzewający więc na razie z opalania nici..
za to zrobię dziś sernik bo mam wiaderko sera i trzeba je wykorzystać przed moim wyjazdem z domu

11 lata 8 miesiąc temu #642859 przez ewelinda83
Gosiu tak to te szczepienie :dry: i jeszcze zeby bylo smiesznie nie moge znalezc Kingi ksiazeczki szczepien :angry:
dobra spadam, odezwe sie pozniej jak mi dziecko na to pozwoli.

mi mama wczoraj upiekla sernik :P

Dorota nie rzygalas linkami ani nie przesylalas burakow :lol:

11 lata 8 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #643053 przez asiula2134
/

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka