BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 8 miesiąc temu #638702 przez ewelina.zak.1991
Hej dziewczyny. U nas wczoraj totalna masakra. Maly obudzil.sie.z wielkim krzykiem o 23 i jak wzielam go na rece zwymiotowal. Chyba z 5 razy , trzasl sie caly nie moglam go uspokoic , plakalam razem z nim i chodzilismt tacy obrzygani.troche sie uspokoil i szybko go przebralam i przemylam,biore na rece a ty znowu... Biedny tak sie umeczyl:( oddalam go tatuiowi a ja szybko pod peysznic bo kapalo ze mnie, cale lozko i dywan w wymiotach. i nadal nie wiem od czego te wymioty. Wczoraj pierwszy raz jadl rube czy to mozliwe ze od tego? Albo grypa jelitowa sama nie wiem. N szczescie juz wszystko w porzadku ufff

Moje maleństwo !!!:*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #638716 przez gaabrysia
O renty.. A może (oby nie!) to rotawirus?
Dobrze, ze już dobrze! Ja też bym płakała..
A co takiego jadł?

11 lata 8 miesiąc temu #638718 przez ewelina.zak.1991
Wlasnie tez mi to przemknelo przez mysl ale na szczescie juz dzisiaj jest ok. Tesciowa ugotowala zupke z ryba na parze ,nie wiem dokladnie jaka to ryba byla

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #638726 przez ewelinda83
my jestesmy po krotkim spacerku bo zimno jest brrr :dry:

Gosia to sie wygrzewaj :)

Ewelina raczej po rybce nic nie powinno byc, ale moze jednak :S :unsure:
dobrze ze juz dzisiaj lepiej :)

Gabrysia ja chyba skorzystam z twojej rady i tez pojde pod kolderke ;)

a z mojego formatowania nici :angry: jak sie naczytalam jak to sie robi to zwatpilam w swoje umiejstnosci :silly:

11 lata 8 miesiąc temu #638771 przez martyna123
hey mnie dziś tak głowa boli że masakra. Szymon też wczoraj wymiotywał jak szedł spać ale wydaje mi się że przez zęby i musiałam łóżko przebierać siebie itp.

Gosia - zdrówka życzę.

Ewelina- może to zęby bo wątpie że zupka by zaszkodziła my jak mieliśmy jelitówkę to Szymon najpierw wymiotywał a później miał biegunkę cały dnie.

Dzięki za informacje o fotelikach jeszcze nie kupiłam foteliku ale rower już mam. :)

Ide leniuchować. pa

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #639000 przez Tee
Hej

my dziś jedziemy do ortopedy- trzymajcie kciuki...

Wpadłam na chwilkę by się przywitać i pochwalić.
Zuzia od czwartku chodzi przy kanapie... może nie tyle chodzi co się powolutku "przemieszcza" ale już widzę różnicę nóżki układa bardzo różnie, ale jak stanie "próbuje przyjąć poprawne ustawienie" :) :) :)

miłego dnia :)

11 lata 8 miesiąc temu #639042 przez gusiag
Ewelina jak mały dziś? Może ta ryba była stara? Po rybie to wymioty mogą natychmiastowo wystąpić i powalą nawet dorosłego, a jak jakiś sprzedawca czy sklep jest nieuczciwy to sprzeda starą :( niestety, ale oby wszystko już było ok

Ewa Ty się sama za format absolutnie nie zabieraj, bo stracisz wszystko co masz na dysku

Tee trzymamy kciuki za wizytę i czekamy na wieści!
i brawa za przemieszczanie się i prawidłowy układ stóp :kiss:

Martyna skorzystałam wczoraj na wieczór z twojej rady podałam Oli Sab simplex. Nie wiem czy to przypadek, czy nie ale spała od 20:30 do 6 bez ani mruknięcia, zjadła i dospała do 7 40.

11 lata 8 miesiąc temu #639090 przez georgette102
hej

u nas noc tragiczna a poranek jeszcze gorszy, wczoraj Maja miała tylko jedną drzemkę, bo później nie dała się już uśpić i myślałam, ze z tego zmęczenia prześpi całą noc ale nic z tego, cały czas budziła się z płaczem, wstała już o 5 i wyła do 8 aż zasnęła

kupiłam wczoraj bobotic (podobno dobry na kolki i wzdęcia) i dziś jej podałam, zobaczymy czy to pomoże

wczoraj udało mi się kupić prezenty, na komunię - rower a na roczek - zjeżdżalnię ale było z tym zachodu, że hoho, teraz tylko pamiątki i już będzie ok

gusiag zazdroszczę przespanej nocy, mam nadzieję, że u nas dziś będzie podobnie

ewelina
jak mały? współczuję! oby już było lepiej

ewelinda ja tam bym się też sama za formatowanie nie zabierała, chociaż o ile dobrze pamiętam to ty jesteś "złota rączka" :silly:

gotuję dla małej zupkę a jak wstanie pójdziemy na spacerek
miłego dnia

11 lata 8 miesiąc temu #639198 przez ewelina.zak.1991
U nas w porzadku , nie powtorzylo sie juz :) wiec sie ciesze. Ja tez sie musze pochwalic Michas juz chodzi ! :)

11 lata 8 miesiąc temu #639261 przez marigra
cześć dziewczynki

tak na szybko bo jestem w pracy, a weekend na dzialce wiec nie miałam kiedy pisac i czytać. nadrobie wieczorem ,ale na szybko

Tee - powodzenia na wizycie. trzymam kciuki

ewelina - dovrze ze juz Michać lepiej się czuje....moze faktycznie to ta rybka mu zaszkodziła... ale wazne ze juz ok

martyna - a jak Szymonek???

georgette - a moze ząbki u Majki tak dokuczają.... chociaz u nas tez dzisiaj bardzao zła noc, Zuza budziła sie dosłwonie co godzine z płaczem....wiec jestem nieyspana....a jeszcze mamy kontrolę z Inspekcji pracy...;/

a z nowosci - Zuza zaczyna powolutku chdozic. wczoraj przeszla już pól dywanu...ale tak jej sie pdoobało ze chodziła w ta i spowrotem...:) ale genialne uczucie...moje dziecko juz takie samodzielne :):):) mam nadzieje ze z dnia na dzien bedzie juz coraxz lepie

przepraszam, ze pominełam niektóre z Was ale tak na szybko chciałam się odezwać. Reszta obiecuje bedzie wieczorem..

11 lata 8 miesiąc temu #639295 przez ewelina.zak.1991
Marigra no jeszce tydzien i bedzie.wszedzie chodzic tak jak moj misiek :)

11 lata 8 miesiąc temu #639653 przez gaabrysia
O tak, Adrian ledwo co stawiał niepewnie pierwsze kroki, a teraż już chodzi jak nakręcony chcialby nawet już biegac:-Dbiegać

TEE daj Znac jak tam po wizycie?
Ja jakąś dziś bez mocy wieć nawet nie mam siły się rozpisywac, potrzebuje słońca!

MARTYNA jak uczulenie, zeszło?

Gusiag jak się masz? Jak zdrowia?

ASIA GDZIE JESTES????

EMMa jak majowka?

11 lata 8 miesiąc temu #639671 przez martyna123
Witajcie

Gabi -uczulenie jest ale na nożkach znika a na rączkach dalej jest szorstke ale to juz dawno.

Gosia- mnie sie wydaję ze to może nie są na tyle kolki co poprostu zła praca jelit spowodowana przez zęby bo mój mały chociaż śpi lepiej po kropelkach to słyszę jak popłakuje przez sen.

Asia- gdzie ty właśnie jesteś.

marigra- brawo dla Zuzi.

Tee- co lekarz powiedział??

Mam problem i nie wiem czy się tym martwić czy wyrośnie z tego ale jak się bawi a coś nie idzie po jego myśli to się neruje rzuca tym albo trzaska po tym i nie wiem czy to normalne ???

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #640098 przez ewelinda83
:)
Musze sie pochwalic ze udalo mi sie nafrobic wszystkie zaleglosci :huh: a troche ich bylo ;)

Wiec tak :) witamine D podaje dalej, ale musze w piatek spytac jak to sie ma do MM. W Irlandii raczej z naturalnej slonecznej witaminki nie skorzystamy :(

Badan tez nie mamy robionych, tylko te bilanse na ktorych jest tylko wazenie, mierznie i pytania. Nawet nie wiedzialam ze jak dziecko zacznie chodzic to powinno sie isc do ortopedy :unsure: ale dzieki wam juz wiem i sprawdze to w Pl bo tu nie mam na co liczyc :dry: mam nadzieje ze te 4 tygodnie nie zrobia nam roznicy :unsure:

Butki mamy Befado rozmiar 20 Jesze sa duze ale juz czasami je Kini zakladam :) na dwor do biegania ma wysokie sztywne trampki z ccc i adidaski :)
Teraz szukamy powoli jakis sandalow na lato - linki mile widziane :)

Do picia mamy kubek z Ikei z nakladka, Kinga czasmi pije z nakladk a czasami bez, lubi tez pic z naszych kubkow :)
Mamy tez kubek/bidon niekapek www.tommeetippee.pl/product/kubek_sportowy/ ktory polecam na wyjscia :)
A ostatnio duza frajde sprawia Kindze picie wody z butelki z dziubkiem cos jak te butelki od Kubusia lub soczku przez slomke :)

Noc mialam paskudna :( Kinga zasnela o 24.00 obudzila sie o 5.00 zjadla i spi, ale ja juz nie zasnelam :( a wczoraj sie obufzila o 4.00 i do 6.00 sie bawila :angry: jakis diabel w niej siedzi ostatnio :lol:
Za formata sie nie bralam bo to wyzsza szkola jazdy :cheer: jednak to nie dla mnie :huh:

Tee jak wizyta ? Co sie dowiedzialas ? No i ogromne gratulacje dla Zuzy, teraz to juz z gorki :laugh:

Ewelina dobrze ze zatrucie minelo :)

Martyna mi tez Kinga nerwy pokazuje, ale ja nie reaguje albo staram sie tlumaczyc ze tak nie wolno bo np to lale boli. Czasami pomaga :blink:

mariga dla twojej Zuzi tez gratulacje i buziaki :side:

11 lata 8 miesiąc temu #640104 przez Tee
hej
witam was w tym słonecznym "aczkolwiek" niezbyt ciepłym dniu :)

doktor zalecił nam profilaktyczne buciki i ortopedyczną wkładkę. Za wizytę wziął 90 zł- myślałam, że wyjdzie więcej więc jest oki :) teraz przynajmniej wiem co robić. Kolejna wizyta za 6 mieś.
Buciki ma nosić praktycznie cały czas- w domu, na podwórku... w piaskownicy i na żwirku może sobie odpuścić...

dziś jedziemy do miasta dobrać buciki i wkładkę. Pewnie dostaniemy je po długim weekendzie- myślę, że będą profilowane "na miarę".

miłego dnia ;-)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka