BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 8 miesiąc temu #634107 przez emma
ewa, bylam, bylam, ale tylko z komorki, wiec i tak nie wrzucilabym ci linka, bo nie umiem :silly:. nie zapominaj, ze nadal jestem slomiana wdowa z dzieckiem i mnostwem innych problemow :blink:. wlasnie sobie siadlam i dalej pisze programy terapii (konca nie widac ;)), wiec jakos nawet weny na forum nie mam. dlatego nie obrazaj sie, zdarza sie, ze i mi nikt nie odpisuje :silly:.

nie wiem, czy uda mi sie znalezc ten wozek, bo nawet nie pamietam nazwy, ale poszukam :)
allegro.pl/wozek-dzieciecy-spacerowy-han...ign-i3123902872.html

kupilismy brazowy, tylko ze znalazl sie o 150 zl tanszy niz na tej aukcji ;)

dobrej nocy, dziewczyny! :)
spadam, bo musze to skonczyc, a rano do roboty... :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #634125 przez ewelinda83
martyna123 dziekujemy za zyczenia i komplementy :)

emma dziekuje :) i zwracam honor ;) zapomnialam ze ty chwilowo samotna jestes i zapracowana za nas wszystkie :)
wozek fajny, jak juz wyprobujecie to zdaje prosze ralacje, bo chcialabym kupic cos sprawdzonego.

chyba ze mamusie maja jakies inne propozycje wozkow :unsure:

ja dalej nadrabiam ten czas kiedy mnie tu nie bylo, wiec nie wiem czy byl ten temat poruszany :S

11 lata 8 miesiąc temu #634449 przez mariola2041
hej dziewczyny...u nas wszystko dobrze... Zosia szaleje jak co dzień... jeśli chodzi o jedzenie obiadków Zosia je z nami od 4 miesięcy to co ja gotuję dla nas i nie ma z tym problemu chyba że jest za duży kawałek to wypluwa i tyle ale ja jej nie daję jak już nie chcę nawet jeśli zje mało to i tak zawsze dojada sobie mlekiem po obiadku....
u nas dzień wygląda tak
między 6 a 7 mala wypija mleko zawsze około 180 ml między godziną 9 a 10 śpi sobie tak pół godzinki jak wstanie to je śniadanie a na śniadanie kanapki, musli, jogurt lub parówkę w zależności co jej dam i tak zje i do tego herbatka później się bawi o godzinie 12 wychodzimy z domu i idziemy do męża zanieść obiad i go zjeść jemy tak o 13 około 14 lub po wychodzimy od męża i wracamy do domku robimy przy tym 10 km dziennie...czasem wracając od męża zachodzimy na zakupy albo do koleżanki około 17 Zosia je albo owoce albo jakiś mus w między czasie oczywiście je jeszcze chrupki,ciastka około godziny 19 jest kąpiel ale co drugi dzień i po kąpieli jest albo mleko albo kaszka i idzie spać i śpi do 6-7 więc ja bym się nie martwiła jedzeniem bo czasem Zosia wo gole nie je obiadu ale to jest tak samo jak z nami raz mamy ochotę na jedzenie a raz nie i ja się tym nie przejmuje nie zje obiadu to potem coś dobie zje tylko ja wtedy nie daje jej mleka jak wo gole nie ruszy obiadu coś innego i to tyle z naszego dnia dobra uciekam bo właśnie domaga się śniadanka pozdrawiam wszystkich i przepraszam że tak mało piszę ale jest teraz ciepło to my na dworze siedzimy i pielęgnujemy ogródek żeby mala miała gdzie się bawić

[url=http://

[url=http://

[url=

11 lata 8 miesiąc temu #634582 przez ewelinda83
Mariola fajnie ze Zosia spedza tak duzo czasu na dworze :) pielegnuj ogrodek, bedzie gdzie sie bawic :blink:

Gosiu jak sie dzisiaj czujesz ? dalej bierzesz te tabletki ? ja juz biore kolejne opakowanie, ale z poczatku to byla masakra bo mialam plamienia przez ponad 20 dni :angry: ale juz jest spokoj, teraz czekam na okres i mam nadzieje ze juz bedzie OK tzn ze to sie wszystko unormuje i nie bedzie dodatkowych plamien :huh:

aaaaa cos y mi zrobila z tym ebay :ohmy: :blink: siedze, szukam, kupuje :lol: :side:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #634609 przez gusiag
cześć
Ewa oj tak ebay to zło! siedzę kupuję a nawet czasem płacę z konta męża ;) co ciekawego tak kupujesz? pochwal się :) jutro Kinia wraca?? Ewa a o jaki wózek pytasz bo ja chyba przegapiłam..

biorę tabletki cały czas, nazywają się Jubrele i nie mają w sobie estrogenu. Toleruje je świetnie, bardzo dobrze się po nich czuję, nie mam bóli głowy, nóg ani nie jestem napuchnięta. nie wiem czy te tabletki mają jakiś polski odpowiednik albo czy irlandzki. nie wypowiem się na jej temat za wiele. Dla mnie ważne że jest ok. Okres jest skąpy i ból trwa tylko dzień a nie jak zawsze to było 7 dni i lało się jak z kranu. Przy tych tabsach jest tak, że może w ogóle nie być okresu ale mnie cieszy, że ja mam bo inaczej ciągle bym myślała, że jestem w ciąży :side: a no i bierze się je bez przerwy 28 tabletek i kolejne opakowanie 28 tabletek.

Mariola
fajnie, że u Was dobrze, że mała ma apetyt i że masz ogródek własny :) jak tam rehabilitacja i twoje zadanie naciąganie ścięgien? Mam nadzieję, ze Zosia już nie płacze przy tym i widać skutki :)
my też ciągle siedzimy na placu zabaw, teraz w domu bo Ola śpi :) ale jak zje to wychodzimy znów i tak do 19 pewnie posiedzimy.

Emma wyzdrowiałyście już obie? mam nadzieję, że tak, pozdrawiamy gorąco- bo u nas gorąco jak latem :)

Marigra Aisod Georgette Ewelina Tee Martyna StrangerGabi jak Wam mija dzień? a i odezwij się do nas Aliah co u Was bo dawno nie było żadnych wieści od Was :kiss: dla wszystkich

11 lata 8 miesiąc temu #634625 przez gusiag
allegro.pl/wozek-spacerowy-espiro-2013-m...isy-i3171066125.html ja mam ten wózek jako drugi, do auta i samolotu, już długo go mamy bo potrzebowałam do samolotu przed jesienią jakoś ale powiem Ci, że na dłuższą metę to badziew. Normalnie korzystam z wózka Teutonia od samego początku, gondola, nosidło i spacerówka i powiem szczerze, że mimo, że jest duży i ciężki to najlepszy jaki może być. Zima lato wszystko jedno, jest rewelacyjny. Parasolki z Teutonia też na pewno są świetne. Ale podejrzewam, że drogie..

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #634683 przez martyna123
Hey my akuart wróciliśmy z spaceru zrobić obiadek.

Gosia- mnie lekarz powiedział że może go uczulać nowy obiadek deserki a szczególnie te po roku a ja używałam z hippa te serduszka obiadki. no i kupiłam też deserek z kiwi i mogło to mu wyskoczyć no teraz sobie pisze co daje i jak po 3 dniach nic nie wyskoczy nowego na nogach to będę dawać dalej masakra.

Ewa- Dzięki za linka na temat alergi i ci powiem że te ostatnie zdania dały mi do myślenia o imbirze że pomaga i może spróbuje przyprawiać nim mięsa bo właśnie ostatnio oglądałam program i mówili że chinczycy nie mają alergi pokarmowej a oni przecież używają dużo imbiru do potraw.

Ja kupiłam wóżek z Quinny allegro.pl/wozek-quinny-zapp-xtra-przekl...-i3184219506.htmlten niebieski z tą złotawą ramą jest super mały uwielbia w nim jeżdzić i nie marudzi szybko się składa a kupiłam go też dlatego bo idzie go szybko sprzedać np na ebay i są używane droższe niż w polsce nowe.

11 lata 8 miesiąc temu #635018 przez gusiag
Martyna no dzięki za info, dziś oglądałam tą rączkę jej i chyba zniknęło, więc widocznie nawilżenie pomogło. Za to ma okropny katar, leci jej z nosa i nie wiem,czy zaziębiła się, czy od zębów czy alergia na pyłki?? nie wiem, leci jej bardzo, odciąganie nic nie daje bo na nowo leci, już śpi i słyszę jak charczy biedna :(
te wózki co masz to na prawdę są fajne, koleżanka go ma i też jest z niego zadowolona :)

11 lata 8 miesiąc temu #635211 przez gusiag
ale cisza, mogę monolog poprowadzić.. ale mi się nie chce :/

11 lata 8 miesiąc temu #635313 przez strangerwold
Witajcie:*
przepraszam że sie nie odzywam wiecie jak to jest ładna pogoda tu sprzątanie tu obiad itd. Którąś o tabletkach anty pisała ja biorę daylette i nie narzekam ani nie tyje a dobrze je znoszę i jestem z nich zadowolona. Co do wózka to ja od roku używam tego samego 2w1 gondola spacerówka i jest lekki i składa sie jak parasolka. Emma doskonale cie rozumiem pewnie padasz z nóg wszystko na głowie plus praca ale Zosia ci to wszystko wynagradza swoją obecnością:). Ewelinda witaj znów! Tęskno nam było! Jeszcze któraś z was pisała o kryzysie w związku. U nas od roku był kryzys . Wyjechałam na 5 dni myślałam że to nic nie dało ale w nocy obudził sie we mnie demon seksu xd wiecie nie sądziłam że seks tak wiele może zmienić w związku. Jest dobrze mam nadzieję że tak dalej będzie! Trzymajcie kciuki za nas!

11 lata 8 miesiąc temu #635329 przez strangerwold
A dzisiaj spacerek był Bartus od paru dni bez apetytu ale nie martwię sie tym bo wiem że to zęby nie chce to nie zmuszam zgłodnieje to będę o tym wiedzieć a dzisiaj robiłam spaghetti i odziwo zjadł z apetytem a makaron miał wszędzie! A teraz dla relaksu pije sobie warke cytrynowa a młody zasypia:) stosowalyscie na zabkowanie dla dzieci camillia?

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #635410 przez ewelinda83
mariga mialas racje ze babcia bedzie wiedziala jak odpowiednio do pogody ubrac Kinie ;)
ja mialam przed oczami juz obraz jak to Kinia biega w krotkim rekawku i spodenkach, a ona dalej w dlugich ubraniach tyle ze lzejszych :) zdjecia na fejsie ;)
mam nadzieje ze przez ta zmiane klimatu i pogody mala mi sie nie rozchoruje bo za tydzien mamy szczepienie :dry:

Gosiu tak juz jutro wraca moje malenstwo :lol: :side: :) :laugh: :woohoo: :lol:
O 15.00 powinna byc juz w domu :) ja mam pierwsza zmiane wiec juz o 16.00 bede tulic swoje malenstwo :)

na ebayu kupuje ubranka :) wczoraj kupilam plaszczyk przeciwdeszczowy i leginsy www.ebay.ie/itm/Baby-Boy-Girl-Toddler-Le...&hash=item3cd0ae6b30

ja biore cerazette i tez sie dobrze po nich czulam, ale pozniej je odstawialm ( nie pamietam dlaczego, ale chyba wtedy jak przestalam karmic :unsure: ) i znowu do nich wrocilam i wtedy zaczely sie te plamienia, ale poki co odpukac jest dobrze.

dziekuje dziewczyny za informacje odnosnie wozkow :)
podobnie jak Gosia potrzebuje wozek do samolotu i na jakies dalsze wyjazdy, tak zebym szybko go zlozyla i zeby zajmowal malo miejsca, bo tu bede nadal uzywac mojego ktory jest superasny na kazda pogode i dziure ;)
zznalazlam nawet dzisiaj uzywany u nas w miescie i jak w likend nadal bedzie to chyba pojedziemy go zobaczyc :S

strangerwold tez sie ciesze ze wrocilam :laugh:
powiem ci ze ten ,, demon ,, w naszym przypadku tez pomogl rozladowac napiecie :silly: no a reszta to rozmowa rozmowa i jeszcze raz rozmowa :blink:

martyna123 oby ten imbir wam pomogl i wiecej nie bylo alergii :)
zeby nasze dzieciaczki mogly sie chowac bez niepotrzebnych przygod :angry:

ale sie dzisiaj wkurzylam :angry: rozlal mi sie dlugopis w kieszeni moich nowych spodni no i jak wiadomo nie idzie tego doprac :angry: wiec postanowilam je zafarbowac na czekoladowy braz, a byly takie ladne musztardowe :dry: zobaczymy jutro co czy cos z nich bedzie :S

11 lata 8 miesiąc temu #635509 przez ewelinda83
Witam z rana :-)
Mimo ze noc mam nie przespana - od 3 .00 na nogach , a za oknem szaro buro i do d .... to jest we mnie tyle energii i radosci ktorej dawno juz nie mialam :laugh:
Obiad ugotowany :-) specjalnie dla Kini zrobilam pulpety w sosie koperkowym, mam nadzieje ze beda jej smakowac :blink:
A teraz zbieram sie do pracy i czekam na godzine 16.00 mam nadzieje ze czas bedzie szybko lecial :side:

11 lata 8 miesiąc temu #635527 przez Tee
hej
na wstępie przepraszam że was nie czytam (i nie wiem co komu odp.)i nie pisze ale mamy troszkę zamieszania plus moja praca... ładna pogoda- staram się w każdej wolnej chwili nadrobić stracony czas z Zuzakiem

obiecuję, że w długi weekend nadrobię wszystkie zaległości!!!

u nas od dziś szykują się wielkie wydatki... Dziś są urodziny mojej siostry, jutro chrześniaka i drugiej siostry, 4.05 komunia a 12 urodziny Hani i Róży... no a 29 jedziemy z Zuzą do ortopedy! mam nadzieję, że mój podatek do końca tyg. przyjdzie ;) ;)

miłego dnia :) :)

11 lata 8 miesiąc temu #635798 przez gusiag
hej
to miłego i bardzo szybkiego dnia Ewa opowiedz nam potem jak cieszyła się Kinia z powrotu do domu

Tee no te wydatki są straszne, ja też mam 11.05 komunie i to chrześnicy :ohmy: ale nie poszaleje, bo nie mam czym..

Stranger trzymamy kciuki :)

moje dziecko pierwszy raz w życiu spało od 20 do 6 30 bez wstawania, chyba się tak najadła wczoraj, że nie musiała się budzić :)
u nas już upał, zaraz idziemy na plac zabaw potem spanie a po spaniu i obiadku wyruszamy we trójkę na wyprawę rowerową :laugh:

COŚ TO FORUM MI DZIŚ NIE DZIAŁA A WAM?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka