BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 8 miesiąc temu #637846 przez martyna123
Ewa i georgette102 - polecam infacol bo ma te same składniki co sab simplex no i spróbujcie przez jeden dzień i w nocy dawać do jedzenia i zobaczycie czy pomoże.

A co do kupienia na komunie to myśle coś do góra 300 zł ino co by kupić do takiej kwoty zaznaczam że te dzieci nic nie mają.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #637861 przez gusiag
cześć wszystkim weekendowo :)
Martyna a ten infacol to w DE czy PL jest? Bo ja mam sab simplex tu ale nie wiem czy kupować tutaj i zabierać do PL czy kupić na miejscu to oo czym piszesz??
Mam nadzieję, że ulżysz w bólach Szymonowi i będzie smacznie spał w nocy.

Gabi super, że i Wam rowerowo się udała wycieczka, ale odważna jesteś, ja bym z przodu krzesełka z dzieckiem nie dała. Tu w Niemczech 99% rodziców wozi w krzesełku z tyłu albo w przyczepce.

Emma udanego urlopu życzę, oby pogoda dopisała jednak :)

Ewa super, że Kinie masz już przy sobie, pewnie cały weekend będziecie się we trójkę bawić :)

Georgette nie wiem jakiego rzędu to wydatek rower, moja chrześnica marzy o tablecie, ale powiedziałam jej, że dostanie pieniądze i sama sobie wybierze jaki chce jak sobie na niego uskłada, poza tym nie wiem, czy ktoś już nie ma w planach jej takiego tableta kupić. Mnie nie stać na taki prezent i ona to rozumie,bo to mądra dziewczynka, a że zbiera już pieniądze jakiś czas i wiem, że ma uzbierane już dość sporo, to może po komunii zamiast tableta kupi sobie laptop.

u nas póki co słońce, ale po południu ma lać. Ola śpi teraz ale jak wstanie i zje to pójdziemy na spacer i po zakupy
jestem przerażona pakowaniem siebie i jej na prawie 2 miesiące, jak to zabrać do samolotu..

11 lata 8 miesiąc temu #637864 przez gaabrysia
Dorota rozsmieszylas mnie;)

ADRIAN. Dziś w nocy płakał przez sen, ale to na bank zeby bo ma zajada ciągle trzyma rękę w buzi.. Myślę, ze te wielkie dają mu popalic;( biedny, dobrze ze w dzień lepiej to znosi.. Właśnie od 9 bylismy pod domem na placu zabaw, teraz padł jak wstanie pojedziemy rowerami nad jeziorko mamy bezpośrednio ścieżkę ok 10km w jedną str. Wczoraj wybadalismy jak młody i dziś ruszymy już w trase:-D i sobota będzie w pełni wykorzystana:) i moze znowu dziecko padnie o 20..

Ja dam kasę na komunie.. Eh, dobrze ze więcej chrzestnic nie mam ;)

11 lata 8 miesiąc temu #637866 przez gaabrysia
Ooo właśnie się zastanawiałam, ze Gusiag nic nie piszesz;)
Czy odważna. . Nie wiem, ja bym się bała mięc go z tylu pozatym myślę ze jemu tak się bardziej podoba, moja pupa by mu wszystko przyslonila;-) ja wogole nie czuje, ze go wioze.. W niczym mi nie przeszkadza, a przynajmniej nie muszę się co 2 min za trzymywać żeby buzię mu wytrzec;) wypadków nie przewiduje wieć nie będę gdybac z której str dziecko jest bezpieczniejsze..

11 lata 8 miesiąc temu #637869 przez gaabrysia
Swoją droga zawsze lubię mięc, robić inaczej jak inni ;)

11 lata 8 miesiąc temu #637872 przez gusiag
to udanej wycieczki nad jezioro, oczekujemy zdjęć :)

11 lata 8 miesiąc temu #637874 przez martyna123
Gosia- Infacol jest w Polsce bo Sab simplex nie ma i on ma podobne składniki i też jest również skuteczny ale jak umiesz i możesz zabrać Sab simplex do samolotu to lepiej go zabierz.

ide na spacer odezwe się później

11 lata 8 miesiąc temu #637879 przez georgette102
martyna może faktycznie spróbuję, to jej na pewno nie zaszkodzi a może pomóc, ja już naprawdę nie wiem co robić, żeby chociaż jedną noc spokojnie przespać

gusiag
rowery widziałam od 500 zł wzwyż - nawet do 1500 zł ale raczej będę chciała kupić taki z niższej półki cenowej, bo nie mam kasy

gabi fajnie, że Cię rozśmieszyłam, ze strachu przed Tobą nie weszłam wcześniej na fb, ale teraz już obejrzałam zdjęcia i powiem szczerze - rewelacja, już nie mogę się doczekać kiedy przywiozę swój rower od rodziców... no i kolejny wydatek, bo nie mam jeszcze siedziska dla Mai

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #637881 przez ewelinda83
Gosia infacol kupisz w Pl :-). Ja osobiscie polecam bo nam pomagal, dawalam go Kini od urodzenia a teraz glupia nie wpadlam na to ze te histerie to moga byc kolki :(

Ubram za duzo nie bierz bo napewno cos na miejscu przez ten czas jeszcze kupisz :)

Jak mozesz to podaj mi nazwe salonu w ktorym robilas Oli kolczyki, bo jak u siebie nie znajde takiego w ktorym mi przebija dwa uszka na raz do moze uda mi sie z Kinia do Wrocka wybrac ;)

Gabi jakiego masz tableta tzn z jakiej firmy, jak ci sie sprawuje ?
Ja mam Prestigio ale bardzo czesto mi sie wiesza i nie wiem czy mam go reklamowac czy nie, mam go dopiero dwa miesiace :angry:
Nawet przed chwila naskrobalam posta a on sie zawiesil i musze pisac od nowa :angry:
Te siedzonko przednie bardzo fajne, tez nad takim myslalam ale cena mnie odstraszyla :silly: no i Kinga z niego skorzysta tylko kilka razy do roku jak sie przelamie i przestanie sie bac :) ale jak wy bedziecie jezdzic przez caly sezon to jest to warte tej ceny :-)

11 lata 8 miesiąc temu #637882 przez gaabrysia
O ile nie zacznie padać... Mam taka nadzieje;)

To miłego dnia mamusie, ja jestem w każdej wolnej chwili z komórki, od kad przestała mi przekrecac myśli to rzadko co odpalam kompa;)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #637889 przez gaabrysia
DOROTA nie rób ze mnie potwora ;-)
Pow Ci, ze ja miałam kupić takie siedzonko (przednie-bo tylko takie mnie interesowały) za 350zl, kupiłam za 180zl i ciesze się, bo myślę ze oprócz tego ze tamto mialo wyższe oparcie (co mogłoby tylko przeszadzać, teraż wiem;) )niczym sie nie różniły. mogę się też dowiedzieć u siostry bo ona ma i nie używa na tyl..

Może i ja dam te kropli dziś, mam esputicon czy jakoś tak..

11 lata 8 miesiąc temu #637908 przez georgette102
gabi jeszcze nie rozglądałam się za tymi siedziskami i nawet nie wiem czy wolałabym przednie czy tylne, u nas pewnie to i tak T. będzie woził Maję ale jakbyś mogła zapytać siostrę to byłabym wdzięczna, bo jak już wspominałam jestem spłukana, więc cena gra ważną rolę ;)

11 lata 8 miesiąc temu #637914 przez gusiag

11 lata 8 miesiąc temu #638004 przez ewelinda83
Gosiu dziekuje :)
milego dnia zycze :)

11 lata 8 miesiąc temu #638038 przez martyna123
My po spacerze i po obiedzie mały zjadł dwa kawałki łososia z masłem czosnkowe i do tego pół bagetki z ziołami no i poszedł spać.

Zauwazyłam że po kropelkach jak poje sobie to mu się odbija dużo albo pruka.

A co do rowera tez mnie teraz kręci ino zastanawiam się czy na przód czy na tył kupić fotelik ?? Mam stary rower znaczy się górski trochę zaniedbany jest i się zastanawiam nad rowerem miejskim ale trochę szkoda kasy mi

Gabi jeżeli można wiedzieć ile wyszedł Cię koszt fotelika.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka