BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 8 miesiąc temu #643216 przez gaabrysia
Ale u nas nuda...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #643248 przez ewelinda83
no my po tym nieszczesnym szczepieniu :dry: moje malenstwo chwile plakalo, najbardziej jak ja musielismy unieruchomic :( ale po chwili sie uspokoila, w domu odrazu poszla spac :) a teraz sie bawi, wiec jak narazie jest ok :)

ale mamy tez chyba inny problem, tzn pani doktor jeszcze nie straszyla ale ja juz sie boje
mi bo Kinia mi wazy tylko 8400 :( za miesiac mamy kolejne szczepienie i wtedy zobaczymy czy cos sie ruszylo :(
ja za dwa tygodnie lece do Polski ale tylko na 3 dni i chce sie wybrac z nia na jakies winiki mam nadzieje ze uda mi sie to wszystko ogarnac :S
cytologie tez pobrali i teraz musze czekac na wyniki.

a zeby jeszcze troszke ponarzekac to dostalam list ze zdjeciem za przekroczenie predkosci :angry: tzn. przekroczyl L ale auto jest na mnie i mandacik przyszedl do mnie, ale placac nie zmienialam danych kierowcy bo z racji tego ze ja nie mam pelnego prawa jazdy nie przypisza mi punktow a mezus zarobil by 2 :angry: ( tutaj mozna zdobyc 12 albo 13 punktow i kasowane sa po 3 latach :ohmy: ) ja tu prace moge starcic a ten mi mandaty kolekcjonuje :angry:

Asia moze Kapi przezywal w nocy te rozstanie z wami, mi Kinga tez jak wrocila z Polski to byla markotna i mi sie wydawalo ze moze ona sie boi ze ja znowu zostawie :unsure: :S albo ja sobie tak wkrecalam :S :(

co tu taka cisza ??? babeczki gdzie jestescie ???

11 lata 8 miesiąc temu #643305 przez gusiag
Asia Ewa moja Ola bardzo przeżywa w nocy każdy dzień, a jak dzieje się coś nowego to płacze, rzuca się widzę różnicę jak przeżywa a jak coś boli. Np po rowerach przeżywa bardzo, płacze krzyczy, także może wasze dzieci też przeżywały, Kinia lot samolotem, nowości a Kapi sobie przypomniał że was nie było i już jesteście i też przeżywał powitanie z wami.. nie wiadomo co te dzieciaki mają w tych małych główkach

Ewa Kinia jest młodsza od Oli, też miałaś sporo problemów w ciąży z praktycznie z tego samego powodu co ja i obie są malutkie, moja Ola ledwo ponad 9 kilo ma a za 2 tyg skończy 15 miesięcy i mnie nikt tu nie straszy wręcz chwalą, że przecież była taka malutka i jaka super jest teraz, że rozwija się prawidłowo, dobrze zdrowo wygląda jej cera itp. Nikt o wadze nie mówi nic złego. Ale badania zrób jej w PL jak masz ochotę i masz być spokojniejsza, gdybym miała pewność, że zrobią Oli badania krwi z palca a nie z dłoni pobieranie to też bym zrobiła jej krew na sprawdzenie bo tu też nie robili. Ale przeraża mnie to pobieranie takie dziwne..

u nas dziś pogoda do bani, ja umieram na ból pleców.. sernik zrobiony, wyszedł mi lepszy od poprzedniego, zostanie mężowi jak wyjedziemy bo u nas ciasto na długo starcza..
jeszcze tylko dwa dni w domu.. :huh:

11 lata 8 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #643647 przez asiula2134
/

11 lata 8 miesiąc temu #643650 przez asiula2134
Takie z Tel

11 lata 8 miesiąc temu #643654 przez asiula2134
I d..a nie udało się :-(

11 lata 8 miesiąc temu #643791 przez ewelina.zak.1991
dziewczyny macie przy dzieciach wlaczony telewizor w dzien?

Moje maleństwo !!!:*

11 lata 8 miesiąc temu #643839 przez gaabrysia
Hej,
Szkoda Asia, ze nie weszło zdjęcie ale ja też nie potrafię dodawać z telefonu..
Ewelina u mnie zależy kiedy, ale często jest włączony . młody gapi się tylko jak leci dobranocka, ewentualnie reklama peedigre z psami ;) ale nie stoi i nie gapi się, woli dreptac w kółko;)

11 lata 8 miesiąc temu #644019 przez georgette102
cześć dziewczęta

już jesteśmy po dwudniowej imprezie roczkowej mojego chrześniaka, było suuuper :lol: zrobiłam dużo zdjęć, wrzucę po powrocie do domu

asiula 12 godzin snu??? nawet nie potrafię sobie tego wyobrazić :side: cieszę się, że Kacperkowi podobało się w jego pokoiku - widocznie jest zadowolony z efektów waszej pracy :blink: szkoda, że nie udało ci się wrzucić zdjęcia

ewelinda obyście nie mieli żadnych przykrych dolegliwości poszczepiennych,a jeśli chodzi o wagę Kingi to chyba nie ma się czym zamartwiać, ale dla własnego spokoju zrób badania, żebyś później sobie niczego nie wyrzucała; mąż złapał mandat? nie martw się mój jest w tym temacie mistrzem, dostał już tyle mandatów, że nie zliczę, a punkty "zdejmował" na szkoleniu, bo już mało brakowała do utraty prawka; później przynajmniej na tym zyskiwałam, bo wiedział, że jak przyniesie kolejny mandat to się wścieknę, więc kupował mi prezenty np aparat lub karnet na fitness :silly: wszystkie były oczywiście za przekroczenie prędkości :angry: teraz na szczęście zdarza się to sporadycznie, ale wiem co czujesz

ewelina ja mam zazwyczaj włączony w dzień telewizor, ale jak Majka do niego podchodzi i moje upomnienia nic nie dają to go wyłączam

11 lata 8 miesiąc temu #644065 przez strangerwold
Czesc kochane:* buraków nie przesylamy xd
pamiętacie jak pisałam że moje libido spadło? Teraz już wzrosło xd nie wiem czy chcecie o tym słuchać. Ogarnął mnie demon seksu taki aż mój damian padł ze zmęczenia a mi ciągle mało hehe.
Układa nam sie dobrze póki co w końcu! Teraz trochę powiem co u małego jeszcze nie chodzi jest mega leniwy..śpi po 13godzin na noc ja już wstaje wyspana o 7 a on śpi do 9 szok ale nie zapeszam. Co tu więcej powiedzieć czasami jest nieznośny ale myślę że to normalne kiedy dziecko coś chce a dorosły zabrania:) u mnie tv jest cały dzień włączone program muzyczny głównie. Ja nie lubię ciszy. Za tydzień też mamy komunię niby ma być ciepło ale zobaczymy:) a jutro z bartkiem idę do kościoła:) wiecie co bartek dzisiaj zrobił psu mojej mamy? Haha lach w ostatniej chwili zobaczyłam że ściska psa za skórę tak aż oczy mu na wierzch wychodziły normalnie pies chyba by sie rzucił na człowieka ale on tylko piszczal i nie był agresywny. Ale jeszcze dwie rzeczy zrobił wziął miskę psa z woda i wylał na podłogę i najlepsze..dopadł sie do pustej puszki po piwie i przechylił całe szczęście była pusta ale bartus skomentował to jako mniam:)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #644319 przez Tee
Stanger pożycz tego libido troszkę ;) ;)

w kwestii butów idzie się załamać... pojechaliśmy do sklepu zobaczyć modele i popytać o tą wkładkę- sprzedawczyni spytała nas "dlaczego chcemy zapakować ją w buciki"- ja powiedziałam, ze nie chcemy tylko mamy takie zalecenie... po długiej rozmowie doszła do wniosku że buty dla Zuzy nie są potrzebne a jak bardzo "chcemy kupić" to możemy za jakiś miesiąc dwa "coś wybrać"... powiedziała też byśmy nie kupowali tej wkładki bo ona tylko rozleniwia mięśnie i dziecko nie uczy się układać nóżki jak należy tylko stopa po prostu sobie leży w tej wkładce... bez większego wysiłku :( :unsure: :unsure: i bądź tu mądry człowieku!!!!!
dodam, ze w tym sklepie nie było ani butów ani wkładek odpowiadających stópce Zuzi...

nie wiem co robić- chyba poradzimy się kolejnego ortopedy :unsure: :unsure: tylko muszę jakiegoś dobrego, poleconego znaleźć bo chyba zwariuję!!!!

mamy zamiar wybrać się też do innego sklepu (gdzieś dalej bo u nas jest tylko jeden słabo zaopatrzony) zobaczyć czy mają coś na Zuzy stopkę i czy w ogóle sprzedadzą!!!!

rzadko mamy włączony telewizor - Zuza zazwyczaj interesuje się reklamami w których występują zwierzątka.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #644457 przez aisod
cześć mamuśki!

wróciliśmy wczoraj z wesela mojego szwagra :) świętowaliśmy od czwartku... fajnie było gdzieś pojechać i się wybawić ;) (nawet udało się zapomnieć o problemach na chwilę).
Długo mnie tu nie było więc trochę mam do czytania, ale postaram się wszystko nadrobić. Wszystko przez to wesele :P musiałam trochę pomóc przy przygotowaniach, kupić sukienkę itp.

Misiek wyjątkowo dobrze zniósł wyjazd i imprezę. Nawet trochę potańczył :D Oczywiście był najbardziej rozchwytywanym kawalerem na imprezie :P Wszyscy myśleli, że jest dziewczynką... Już nie wiem jak go mam ubierać, żeby się nie myliło :P

a i kupiłam spacerówkę Michałowi w kolorze szarym (niestety dałam 2 stówy, bo nie mogłam czekać na przesyłkę, ale dosyć fajny jest) allegro.pl/okazja-wozek-4baby-rio-2013-l...-kg-i3193538589.html

Dobra idę gotować obiad, później spacer i może wystarczy czasu, żeby trochę poczytać :)
Miłej końcówki długiego weekendu życzę ;)

11 lata 8 miesiąc temu #644492 przez ewelinda83
Witam was :)

Nie wiem czy dziekowalam za linki do letnich bucikow :S jak nie to dziekuje a jak tak to dziekuje jesze raz :)

U nas kryzys :( Kinga jeszcze od rana nic nie zjadla :( ogolnie po szczepieniu jest taka sama, na jednej nozce ma zaczerwienienie i troszke spuchniete a druga jest ok. Tylko te niejedzenie .... :(

Ewelina u nas czesto jest wlaczony telewizor, ale Kinga sie nim raczej nie interesuje, no chyba ze laca jakies reklamy z muzyka to odrazu patrzy i tanczy :lol:

Tee wspolczuje :dry: badz tu madry ... chyba jednak poradz sie kogos innego :S

aisod fajnie ze mieliscie udana zabawe, zawsze to jakas odskocznia od codziennosci :blush:

11 lata 8 miesiąc temu #644508 przez ewelinda83
maly sukces :dry: Kinga pospala 20 minut od rana i zjadla 180ml mleka, tez od rana a nawet nocy :dry:

Gosia jak tam przygotowania do wyjazdu ??? lepiej sie czujesz ???

emma jak tam majoweczka ???

Gabrysia, Martyna, mariga, Mariola, Dorota, Asia a wy gdzie sie podzialyscie ????

11 lata 8 miesiąc temu #644710 przez gusiag
hej
nie rozpisze się bo padam, spakowane jesteśmy ale jak przysłowiowi cyganie albo rumuni ;) nie wiem jak się z tym zabiorę i jeszcze Ola w wózku :)
dziś cały dzień na powietrzu, robiliśmy grilla ze znajomymi nad rzeką i wróciliśmy przed 20 i teraz chyba skończyłam się pakować, Ola zasypia i ja też zaraz idę spać, lot o 11. Mam stracha jak mała zniesie tym razem lot, poprzednie 3 loty to była maleńka a teraz już więcej rozumie i nie wiem jak wysiedzi. Ewa jak Kinia zniosła? spała na kolanach u babci?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka