BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 8 miesiąc temu #645949 przez marigra
gosia - najwazniejsze ze lot przebieg pomyslnie, a wy jestescie całe i zdrowe u dziadków. Odpoczywajcie ile sie tylko da.... no i moze Ola poczuła ze jest u babci i je sama, żeby babcia nie wpychała:D

Ewa - hmmm nawet nie wiem co mam poradzić...a je moze chlebek albo inne pszenne rzeczt? to moze jakas kanapke z twarozkiem np, albo jogurt, albo jakies pulpeciki

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #646184 przez ewelinda83
marigra no wlasnie mamy taki problem ze od soboty Kinga nie je nic oprocz mleka :dry: wogole nie chce buzi otworzyc a jak juz sie uda jej lyzke wcisnac to wszystko wypluwa :(
Wczoraj zjadla parowke i jagody i na tym koniec, dzisiaj znowu nic :(
Martwie sie bo ona jest straszna chudzinka, wszystko jej z dupki spada a teraz jeszcze ten bunt na jedzenie.

11 lata 8 miesiąc temu #646188 przez aisod
Hej!

U nas niby słońce i cieplutko, a nic się nie chce, chyba te ciśnienie nas dobija powoli.
Teraz mały śpi, ja lecę sprzątać, a może się przekimam z nim :P zobaczymy...

gusiag dobrze, że lot udany i chyba tak jak marigra mówi Ola przestraszyła się babci i sama zaczeła wszystko zjadać :D

ewa próbuj jej dawać cały czas coś do jedzenia, nawet jeśli wcześniej tego nie lubiła. Misiek np. nie lubił ziemniaków, za nic nie dał sobie włożyć ich do paszczki, a teraz sam garściami wpycha i zjada porcję troszkę mniejszą niż tata. Dzieciom szybko się zmienia. A jak lubi parówki to niech je parówki, w końcu się jej przejedzą :) Głowa do góry! My teraz przechodzimy wstręt do kaszek, tak na pocieszenie... ;)

Pozdrawiam

11 lata 8 miesiąc temu #646192 przez aisod
ooo Michał ma same jedynki w suwaczku dzisiaj :P

11 lata 8 miesiąc temu #646295 przez gaabrysia
Witajcie nie mam ceny i czasu, przepraszam ale widzę, ze wyjątkiem bie jestem..

11 lata 8 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #646395 przez asiula2134
/

11 lata 8 miesiąc temu #646585 przez ewelina.zak.1991
Asia ja tez mam nadzerke

Moje maleństwo !!!:*

11 lata 8 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #646591 przez asiula2134
/

11 lata 8 miesiąc temu #646767 przez aisod
gaabrysia napisał:

Witajcie nie mam ceny i czasu, przepraszam ale widzę, ze wyjątkiem bie jestem..

niezawodny telefon, jak zawsze :D od razu się humor poprawia ;)

Asiula dobrze mieć zmywarkę :) ja czekam, że kiedyś się dorobię takiego wynalazku dla siebie :P

Ja uciekam spać, także mówię dobranoc! :) Do zobaczenia jutro!

11 lata 8 miesiąc temu #646809 przez strangerwold
Witajcie kochane
widzę mowa o nadzerce która przechodziłam w październiku dostałam globulki dopochwowe dwa tygodnie leczenia i później wyniki i było ok. Którąś z was miała robiona już mamografie?
Co u nas bartek rusza dupkę do chodzenia! Ale złośnik z niego straszny!

11 lata 8 miesiąc temu #646954 przez martyna123
hey kochane

A więc jesteśmy zdrowi ciągle na podwórku, a i kupiłam fotelik na rower i podróżujemy tylko kask mamy za wielki i muszę jechac gdzieś kupić nowy. Fotelik mam na bagażnik.
W niedziele byliśmy na komunii na obiad z małym potem poszedł do teściów i jak wrócił patrze a on papers na odwrót ubrany babcia zapomniała jak się ubiera :)

A najważniejsze byłam u tego ulubionego lekarza z tym uczuleniem i on powiedział że to na buzi i rączkach to jest od zębów bo jak wychodzą zęby to enzymy czy coś takiego się wytwarza no i przez te zęby jelitka też w nocy źle pracują bo dziecko jest nerwowe i szarpanie się za włosy uszy itp to od zębów też jest i te zeby powodują w nocy stan zapalny i kazał dawać camille te kropelki przez 3 dni krople na brzuszek i do tego nurofen paracetamol itp i dziecko jest spokojne i śpi ładniej. No i u nas 3 zęby i bedzie spokój ale wychodzą wszystkie na raz.

Gosia- jak Ola bez taty zauważa różnice?? Fajnie że lot spokojny my lecimy pod koniec maja.

Gabi- super Twój tel idzie się pośmiać.

Emma- a ty gdzie się podziewasz

Ewa- Szymon też ma dni że nic nie je ciesz się że mleko pije i się nie przejmuj zacznie jeść za parę dni.

Asia- super że Kacperek ma dobre wyniki czekamy na zdjęcia jego pokoju.

Reszcie zapomniałam co odpisać ide już mały wstał pa

A i mamy piaskownice. :)

11 lata 8 miesiąc temu #647104 przez gusiag
hej
witam was upalnie..
u nas ok wszystko, pierwsza noc Oli fatalna ale za to dziś spała ładnie od 21 do 6 rano, teraz też śpi ale zaraz będzie wstawała więc ja tak na szybko. Na noc dostała kropelki na brzuszek i Viburcol i nie przebudziła się przez całą noc dopiero o 6 na jedzenie.
Za to nie wiem czy normalne jest 3-4 kupy dziennie? Ola zawsze tak robiła bezproblemowo kupy ale zaczęłam się nad tym zastanawiać bo siostrzeniec w ogóle nie chce robić i zatrzymuje a moja robi ciągle.
Zjada ładnie, dużo podjada w ciągu dnia a dziś spróbujemy jej dać obiadek robiony przez babcię.
A co do braku taty to zauważa bo mówi tata tata i rozgląda się, ale tylko czasem, no i codziennie widzi tatę na skype pocieszy sie chwile a potem nie jest już zainteresowana bo fajniej jest powciskać klawisze na klawiaturze.
Musimy to przetrwać i tyle, nic nie zmienimy..

11 lata 8 miesiąc temu #647844 przez ewelinda83
Witam :) ja na chwilke bo padnieta jestem, bylam wpracy 12 godzin i tak do konca tygodnia .... w sobote tez pracuje bo przed sprzedaza mamy remanent, korzystam z nadgodzin bo taka okazja juz sie moze nie trafic ;)

Martyna ale mnie pocieszylas ... za pare dni zacznie jesc :silly:
Cale szczescie juz zaczela :) co prawda moja mama troche ja wczoraj do tego jedzenia zmusila, ale podzialalo i powoli cos sie rusza :blink: ten brak apety:-) tu to chyba przez zeby, bo wczoraj gryzla telefon i musiala sie urazic w dziaselko bo zaczela strasznie plakac :(

Gosia dacie rade bez tatusia, odpoczynek tez wskazany, a co to pozniej sie bedzie dzialo jak sie stesknicie :silly:
Dobrze ze Ola juz sie zaklimatyzowala u dziadkow :)
Kupkami raczej sie nie przejmuj bo to moga byc na zabki, albo zmiane klimatu, wody i jedzenia :unsure:
U nas tez wczoraj byly 4 az Kiniulka miala dupke czerwona i nie chciala dac sie przebrac :( dobrze ze dzisiaj juz ja dupka nie bolala i zaczerwienienie zeszlo.

Asia dobrze ze badania Kapiego wyszly dobrze :) nareszcie :laugh:
Ja tez czekam na wyniki cytologi :S

11 lata 8 miesiąc temu #648308 przez Tee
Hej dziewczyny!

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaja chyba zwariuje!!!!!

Zuza miała dziś kolejną wizytę u ortopedy - tym razem wypadło na Ełk.
Ortopeda przebadał ją dokładnie(chyba) od góry do dołu - obejrzał jej wszystkie stawy i kosteczki...
najciekawsze że stwierdził że ona nie ma osłabionego napięcia mięśniowego!!!!!!
ma jedynie "luźne stawy" :unsure: :ohmy: które nie są wyćwiczone!!\

Zalecił by nie kupować butów ortopedycznych - zaproponował byśmy kupili- sandałki wyższe za kostkę - ale one chyba też są profilaktyczne :cheer:

no ale nic. poszukam jej jakieś buciki i dam sobie spokój z kolejnymi specjalistami...

teraz już wiem, czemu Zuza ma tak "słabą i rzadką" rehabilitacje!!! bo jej najprawdopodobniej nie potrzebuje.

szok!!!! co specjalista to opinia!

11 lata 8 miesiąc temu #648859 przez Tee
kupiliśmy dla Zuzy takie buciki- polecane przez ortopedę... wyższe ponad kostkę.

allegro.pl/lekkie-sandaly-bartek-21386-r...tis-i3219804938.html

ortopeda u którego byliśmy wczoraj powiedział, że mamy przyjść jak Zuza zacznie chodzić - a nawet
biegać... wtedy dopiero gdy będzie coś nie tak zacznie "działać" a na razie mamy
się wstrzymać i nie martwić...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka