BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 3 tygodni temu #810009 przez gosia28
jestem i zaraz spadam, ledwo przytachałam te zakupy bo ser rowerkiem pojechałam ale za to problemu z parkingiem nie było :P
a to dopiero pół listy :S

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 tygodni temu #810123 przez moofka
hej dziewczynki :)

coś ja się nie mogę ogarnąć na forum od powrotu do domu, czytam i czytam a potem nie pamiętam co i jak....

julka gratuluję :kiss:

gdzieś mi mignęło że pierniki pieczecie, u nas co roku było wspólne pieczenie z mamą no ale w tym roku pomagał jej tata :lol: polecam przepis jak któraś jeszcze się przymierza:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

my już w miarę ogarnięci jesteśmy, dwie ostatnie noce Zosia dała nam pospać całkiem przyzwoicie. zaliczyliśmy też już pierwszą kąpiel :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

no i pochwalę się, że z 10 kg ciążowego nadmiaru zostały mi jeszcze tylko 3 kg :lol:

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #810127 przez aggi
moofka zazdroszczę że masz Zosieńkę już w domku i do tego jaką grzeczną :) I pięknie waga Ci spadła :) A mi w ciąży zaczął przeszkadzać zapach pierników :( A szkoda bo zawsze lubiłam piec i jeść :dry:

11 lata 3 tygodni temu #810132 przez zoi
Porto, też nam tą stronę, ale tego chleba nie widziałam, pewnie dlatego, że robie zakwasowe ;) Wygląda bardzo apetycznie. Na razowej wyjdzie ciemniejszy, ale na pewno też dobry. Daj znać, a jak zrobisz fotkę, to już zupelnie super będzie!

Agni, ja uwielbiam świeży chleb, ale zapcham się 3 kromkami i więcej nie dam rady :P

Porto jeśli mie pytałaś o pierniczki, to wyszły zadowalające. Nie mam czasu polukrować :(

Emma cyce to chyba po lutku bolą, nie?

aggi, pierdyknij tymi wszystkimi sprzątaniami, odpoczywaj sobie i patrz w książkę, a nie w bałagan :P

moof, teraz masz ważniejsze rzeczy na głowie niż forum, ale szybko wracaj do nas jak tylko wyjdziesz na prostą :silly:

Agni, właśnie, Ty miałaś za niski progesteron, czy plamienia przez @, że brałaś dupka? Czy jak to było?

11 lata 3 tygodni temu #810139 przez Dagnes
Aggi dupek jest na podtrzymanie ciąży też i ja go brałam do połowy ciąży. A co do leków zapobiegających infekcjom i bezpiecznych w ciąży, to ja miałam ecovag. Wcześniej też stosowałam lactovaginal. W sumie jeden i drugi to tylko pałeczki kwasu mlekowego.
Agni mechanior dobrze ci mówi z autem. My przed ślubem mieliśmy starowinkę fieścinkę i to był najlepszy samochód na świecie. Nie było z nim problemów, tylko tankować i jeździć. Oszczędzaliśmy półtora roku i zaraz po ślubie kupiliśmy sobie drugie autko, z myślą o powiększeniu rodziny, o wiele nowsze. No i po 2 miesiącach zaczęła się jazda, bo psuć się zaczęło na potęgę. Tyle co w niego kasy poszło to lepiej nie liczyć żeby głowa nie bolała. I też nam mechanik mówił że nowe samochody są tak robione że mają się psuć a serwisy na tym zarabiają.

Wiktoria

11 lata 3 tygodni temu #810202 przez aggi
Jestem dumna bo mimo swojego dzisiejszego lenia wymyłam jedno <!> okno i wymieniłam firankę na nową B) wyczyściłam klosz z lampy, zapakowałam prezenty, powiesiłam kilka ozdób świątecznych i wyczyściłam drzwi na piętrze :P Więcej nic nie robię, mam w nosie wszystko :blush:

zoi no wysprzątałam tyle ile dałam rady :S

Dag właśnie dostałam go ze względu na to niewielkie plamienie jakie wystąpiło, gin powiedział że on zapobiega poronieniu i mam brać dziennie po dwie i już się niczym nie martwić :)

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #810213 przez Porto1987
Moofka, ale grzeczna Zosia :) cud miód dziewczyna :) i 3 kg tylko :ohmy: super, też bym tak chciała :P

Zoi, chleb upieczony, właśnie go jem :D :D No to na Twoje specjalne życzenie :)

Mężu mówi, że trzeba kupić maszynę do chleba, bo tak to dużo zachodu. No to czekam B) B)
Załączniki:

11 lata 3 tygodni temu #810221 przez aggi
Porto smaka mi narobiłaś na świeżutki chlebek :D Moja mama ma taką maszynkę do chleba i z początku robili chlebki z tatą, nawet takie pyszne na słodko z rodzynkami, ale potem jakoś zaprzestali produkcji :P

11 lata 3 tygodni temu #810222 przez Porto1987
Aggi, właśnie tego się boje, że w końcu jak bym miała maszynę to przestanę piec, bo mi się nie będzie chciało :dry: Ale tak myślę, że te chleby ze sklepu to takie nafaszerowane chemią :dry:

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #810284 przez Agnilla
no i dlatego my nie kupilismy tej maszyny :) ale Porto Ci chlebek wyszedl, pyszny na pewno!
ja dzis cierpie na zoladek kurna :/ nie sprzatnelam kuchni do konca i tak mi sie nie chce isc :P chyba pojde do lozka, laski trzymajcie jutro kciuki o 15, idziemy na usg
Aggi dupka biore ogolnie od lipca, co mc po 10 dni, zeby podniesc progesteron ( zoi, mialam lekkie plamienia przed @, takie jakby brazowe niteczki) i pomoc fasoli sie zagnieździć. jak się już zagnieździła to dupka biore profilaktycznie, zeby nic sie nie stalo zlego.

11 lata 3 tygodni temu #810295 przez zoi
Porto, super chlebek, bardzo się cieszę, że zamieściłaś fotki :kiss: Ja też dziś piekę i zawozimy do teściów, żeby coś było ode mnie :laugh:

11 lata 3 tygodni temu #810309 przez ulka1983
Hejka :)

Emma ja brałam parę dni ale @ wtedy przyszła i przestałam ale oby u Ciebie @ przylazła za 9 miesięcy :blink:

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #810326 przez ulka1983
dziewczyny Ksawery nic mi nie przywiał ;) @ przyszła rozkręciła się na dobre dziś u mnie 1 dc

Aggi ty na siebie teraz chuchaj i dmuchaj a okna mogą poczekać przecież nic się nie stanie jak nie umyjesz ;) kropek najważniejszy

Moofka nie chcę nic mówić ale mi krocze daje o sobie znać co @ :dry:
łał ale szybko te kg Ci spadły u mnie to trwało 2 lata i to przy karmieniu piersią :angry:

Porto ale ślinka cieknie na ten chlebek :S ja też kiedyś piekłam ale z rok temu bo teraz jakoś czasu brakuje a ogólnie lubię piec ciasta ale potem nie ma kto jeść i się wkurzam bo sama muszę z emkiem a jemu to przydałaby się dieta a nie ciasteczka

Agnilla kciuki trzymamy za usg :)

11 lata 3 tygodni temu #810359 przez ann-sunshine
Agni kciuki trzymam za wizyte

Porto smajowicie chlebek wyglada

Ula, no coz nie ten cykl to nastepny

Emma kciuki zacisniete.

A Gos to co taka zalatana ze czasu niw ma?

11 lata 3 tygodni temu #810367 przez gosia28
wpadam znowu na szybko.

Porto ten chleb upiekłaś ekspresem a w przepisie jest, żeby odstawić ciasto na "12 a najlepiej 18 godzin"
nawt drożdże wczoraj kupiłam ale nie zrobiłam chleba z tego względu to jak to jest w końcu.

Ula 1 dc liczy się jak @ przyjdzie do 17.00 danego dnia jak po to od następnego, pamiętasz zasadę? (tak tylko, żebyś dobrze sobie wszystko wyliczyła :silly: )

moof zazdraszczam tak ekspresowego powrotu do formy, super ;)

za mnie też puszczajcie @ się rozkręca :S

uciekam nie rozpisujcie się za bardzo, żebym mogła sprawnie nadrobić yum bardziej że nie wiem czy będę mogła czytać z tel. bo zostawiłam do reklamacji i aktualnie mam taki rozpad poklejony taśmą klejącą, żeby się nie rozleciał B)

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka