BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 11 miesiąc temu #824566 przez zoi
emma, teraz wychodzę, to napiszę Ci dziś wieczorem, albo jutro rano jeśli już nie dam rady :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #824572 przez Asiaa
Emma z racji że mam nieregularne to nigdy tak do końca nie wiadomo kiedy @ się zjawi. Od kiedy stosuję testy owu (bo wcześniej nie wiadomo było kiedy owu występuje) ilość dni pomiędzy pozytywem a @ też nie jest taka sama więc staram się grzecznie czekać na rozwój sytuacji i się nie nakręcać.
Wydaje mi się że dłużej niż do przyszłego wtorku na @ nie będę musiała czekać.

Nie bój nic przede mną powinny testować inne dziewczyny więc jakoś zleci :silly:

Jak @ przyjdzie zamierzam iść do lekarza; może uda się wydusić jakieś skierowanie na badania.

Gwiazdka z tym ginem to faktycznie coś nie tak, albo Ty już go nie słuchałaś kiedy dowiedziałaś się że ciąży nie widzi :silly:

10 lata 11 miesiąc temu #824600 przez Asia K
Gosia - tak , chodze do tego samego

10 lata 11 miesiąc temu #824610 przez monique1983
Cześć dziewczyny!

Postanowiłam podzielić się w Wami moją historią, może są tu dziewczyny o podobnym doświadczeniu. W październiku 2013 przeszłam zabieg usunięcia ciąży pozamacicznej :( Jak dobrze pójdzie to może od marca zaczniemy się znowu starać o dziecko, ale bardzo się boję, że sytuacja może się powtórzyć. Pewnie nawet teraz kiedy uda mi się zobaczyć na teście 2 kreseczki to i tak nie ucieszę się do końca dopóki nie zobaczę na usg, że fasolka umieściła się w tym miejscu co powinna :/ W ogóle myślałam, że się trochę już z tym pogodziłam, ale ostatnio same ciąże wśród znajomych i znowu chodzę totalnie rozwalona :(

10 lata 11 miesiąc temu #824615 przez moofka
Ann jak ta ciężarna miała przyjść za 2h to pewnie piła 75g bo czasami przy tym badaniu pobierają tylko na czczo i po 2h. przy obciążeniu 50g pobierają po 1h a jeśli wynik nie jest jednoznaczny to trzeba wtedy zrobić obciążenie 75g.

Julka to ja już trzymam kciuki za niedzielne testowanie :kiss:

emma ja też nie kupowałam żadnych gazet dla ciężarnych ale teściowa mnie uraczyła kilkoma numerami to ledwie przejrzałam więc popieram tego ginka :)

a książkę to nie wiem czy pisałam już ale polecam "język niemowląt" :) a na ciążę to "ciężarówką przez 9 miesięcy" :)

10 lata 11 miesiąc temu #824627 przez aggi
Witam :) Z co prawda temperaturą na plusie w granicach 4terech stopni, ale pochmurnego, deszczowego i wietrznego południa :P okropna pogoda !

jadę na zakupy z mamą bo jej obiecałam i potem Was nadrobię :)

10 lata 11 miesiąc temu #824629 przez ann-sunshine
Monique musisz byc dobrej mysli, zycze powodzenia.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Aggi uff a juz myslalam ze masz temperature.

Moof pewnie masz racje. Mam nadzieje ze sie sama przekonam za 14 tygodni

10 lata 11 miesiąc temu #824685 przez gosia28
moniqe witaj, nie zamartwiaj się, musi być dobrze :kiss:
była tu kuleżanka helenne, która przeszła ciążę pozamaciczną i aktualnie jest w książy ;)
Agni z Tobą jest zdaje się na lipcówkach cnie?

ciekawe gdzie ferri wywiało :unsure:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

cenne spostrzeżenie co do synchronu malin i monitoringu. W zasadzie mnie ich widok tak rajcuje, że od razu celuję :blush:
fajnie się zapowiada ten poradnik :lol:
telewizor u mnie by nie przeszło bo em by zbzikował :P i tak wywalczyłam, że nie ma go w sypialni :S

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #824707 przez Agnilla
ej co do badania cukru, to ja mam kuwa jechac tam i potem 2 godz nadal nie jesc :unsure: :ohmy: toc ja rady nie dam i mnie nie zbadaja :P
Jula, dzis kupilam bialo-mietowe sliniaczki w tesco :P chcialam je wczesniej za 25 zł były,a dzis patrze promocja 17,50 wypas :) a jaka radocha :P gdybym tylko znała płec, ze to Pola :P
wiecie co wyszlo z zupy grzybowej? gotowy obiad w bistro, bo odwiedzila mnie ciocia i tak sie zasiedziała, ze z obiadu nici wyszly. i czekolade mi kupila, 6 kostek mam na boku a to ta maxi :ohmy:
ja mam 2 siaty gazet od koleżanki, nie ruszyłam żadnej. sorry wziełam kiedys jedna na kibelek, ale ja sie nie modle jak faceci i nie zdążyłam jej nawet otworzyc :P
a teraz mamy jakis gratis z tesco w łazience ;) i ostatnio jak kupiłam fasoli te cążki i szczotczke i mowie mezowi co do czego, a on "wiem", wiec pytam skad. "noo na kibelku czytalem ta z tesco, jest tam cała wyprawka" :lol:
co do nazwiska to ja uzywam dwoch, choc przyjelam nazwisko meza :P dla tych, ktorzy znali mnie przed slubem dluuugo to przedstawiam sie panienskim, dla nowopoznanych jestem juz pania K. :P
tez chcialam slub brac w maju, no ale wyszedl wrzesien, bo moja mama w maju co roku wyjezdza za granice. aaaa właśnie Gos, bo bym zapomniala. ofc siostra juz slubu w maju nie bierze :lol: rzekomo ze wzgledu na moja zaawansowana ciaze, wiec jej powiedzialam, ze ma przestac pieprzyc, bo sie nie wyrobia a nie ze wzgledu na mnie :P padlo na wrzesien, ale poki nie poznam daty jakos mam wylane :P tzn i tak mam :lol: ale to druga sprawa ;)
Monique glowa do gory, tak tak helenne miala pozamaciczną a jest w ciazy :kawałek" przede mna :)
j ja maliny mialam rzekomo rano w pon, a przytulanie bylo w ndz rano i we wt wieczorem, bedzie Pola cnie? a w czwartek mnie zdziwko chwytnie :P
a wiecie, bylismy dzis w tesco i mi maz wyskakuje z tulipanami, na imieniny, bo mowi, ze jutro nie bedzie mial gdzie kupic :P to jest kolo. no i siedzimy w domu i gadamy i ja cos mowie, ze chcialabym isc na aquaaerobic dla ciezarnych a on mowi, ze nie pojde. i przyznal sie, ze chcial mi na imieniny kupic karnet, obdzwonil co mogl...i tu jest wlasnie minus malego miasta :angry: bo mamy wypas centrum nidaleko, ale akurat dla ciezarnych nie ma. ponoc sa 3 chetne a lista otwarta juz dawno i nie moga zebrac grupy 10 osob kurde felek.

10 lata 11 miesiąc temu #824729 przez monique1983
dzięki dziewczyny za wsparcie i miłe słowa, fajnie wiedzieć, że jest tutaj pozytywny przypadek po ciąży pozamacicznej :) nie pozostaje mi nic innego jak tylko brać się do roboty jak tylko dostanę zielone światło od lekarza :)

10 lata 11 miesiąc temu #824737 przez moofka

mówiłam że przydałby nam się meldunek ale nikt go nie chce zrobić :P

Ann trochę się bujałam z tymi cukrami to czytałam to i owo, na glukozie byłam 2 razy i jeszcze jedna powtórka mnie czeka....

właśnie gdzie ferri jest?

10 lata 11 miesiąc temu #824741 przez gosia28
ehh ta Twoja siora :lol: ale żeby na ciężarną winę zwalać B)
to grzybowa będzie jutro, akurat się grzyby dobrze namoczą ;)
ja w telefonie mam fajnie kuleżanki pozapisywane ze starego i nowego nazwiska bo jak bym tylko nowego użyła to ciężko by mi było się skapnąć kto to, a jak bym starego tylko użyła to nawet nie wiedziałabym na jakie nazwisko kartkę zaadresować :silly:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #824744 przez Agnilla
Ferri bliźniaki robi a co :P
nooo grzyby gotowalam cala wizyte ciotki, na cos sie przydala i zostawilam do jutra w tej wodzie :)

10 lata 11 miesiąc temu #824761 przez aggi
Witam się zmachana po zakupach, mam dość, nadrobię Was i idę spać bo padnę :P

Emma jak u CIebie??

gwiazdka u mnie Alicja będzie na liście imion dla dziewczynki :S

Asiaa a u mnie właśnie dziś był szaro bury dzień z deszczem i wiatrem :dry:

moofka jak to zrobiłaś że mąż tak długo mógł z Wami zostać? Wiesz zastanawia mnie sytuacja czy gdy matka est bezrobotna to czy ojcu przysługuje coś więcej niż tylko 2 tygodnie urlopu.. może się orientujesz? eeee już nie musisz odpowiadać, znalazłam odpowiedź: "Szansę na czas w domu spędzony z dzieckiem mają jednak tylko ci ojcowie, których żona pracuje (etat, oskładkowana umowa-zlecenie, samozatrudnienie). Bo urlop rodzicielski ojca uzależniony jest od tego, czy prawo do urlopu ma matka. Jeśli go nie ma - jest bezrobotna, pracuje na umowie o dzieło i nie płaci składek na ZUS i NFZ lub jest studentką - to nawet wtedy, gdy ojciec pracuje i opłaca składki, z urlopu rodzicielskiego nie może skorzystać." szkoda. :dry:

gosia
dzisiaj niestety plucha i brzydota za oknem :( wczoraj pięknie było :dry:

zoi i prawidłowo :) nie szalej, niedługo zobaczysz że wszystko jest dobrze :)

julka starać to się trzeba ciągle :D Ale w dniu malin obowiązkowo :D

moofka właśnie ja sobie zakupiłam o tej ciężarówce i czekam aż do mnie dotrze :S :blush:

Ann hahahha :D Ty to zawsze jakiś podtekst inny w moich wypowiedziach znajdujesz :D :P

10 lata 11 miesiąc temu #824780 przez gwiazdka2014
dobranoc dziewczyny, mam dziś dołka

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka