BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 11 miesiąc temu #827484 przez aggi
moof powiedziała mi że mam iść do gina i on mi może wypisać ciążowe L4, że ona tego nie robi bo zawsze ciężarne odsyła do gina ze wszystkimi dolegliwościami - nic im nie przepisuje bez kontaktu z ginem. No a mi wypisała zwykłe bo ją wyprosiłam że w robocie wysiedzieć nie umiem te 8h bo mi ciągle słabo :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #827486 przez monique1983
ja też poleciałam standardem, czyli imię i data :P

julka tutaj masz dużo różnych tekstów, może coś Cię zainspiruje ;) mnie się nawet łacińskie sentencje podobają :)

www.planowaniewesela.pl/warto_wiedziec/g...r-na-obraczki-slubne

Alter ego - drugie ja
Ama, si vis amari - jeśli chcesz być kochanym, kochaj
Amantes amantes - zakochani są jak szaleni
Amor omnia vincit - miłość zwycięży wszystko
Defit nunquam in amore timor - nigdy nie brak w miłości obawy
Ib imo pectore - z głębi serca
In corda nostra scripts - zapisane w naszych sercach
In omnibus – Caritas - we wszystkim - miłość
In perpetuam rei memoriam - na wieczną rzeczy pamiątkę
męska: ...Ibi ego - tam i ja
damska: Ubi tu... - gdzie ty
Semper fidelis - zawsze wierny
Semper in animo meo - na zawsze w moim sercu
Si vis amari Ama – chcesz być kochanym, kochaj
Sic itur ad astra - tak się idzie do gwiazd
Totus Tuus - Cały Twój
Ubi tu Ibi ego - gdzie Ty tam Ja

www.planowaniewesela.pl/warto_wiedziec/g...r-na-obraczki-slubne

10 lata 11 miesiąc temu #827488 przez moofka
aggi jakaś za przeproszeniem durna ta Twoja rodzinna :angry: ja nie miałam żadnego problemu, moja sis też dopiero co była kilka dni na L4 i też ciążowe od rodzinnej miała. a jak ktoś ma zapalenie płuc w ciąży to też do ginka odsyła?! to się nie trzyma kupy :ohmy:

Ferrunia ja Ci zazdraszczam tego superfarmu :blush: u nas ma być dopiero za kilka miesięcy otwarcie jak ruszy nowe CH. wtedy zostawię Zochę z tatusiem i se brykne i też nawrzucam do koszyka ile wlezie :S

10 lata 11 miesiąc temu #827492 przez ferritka
mama moofka, noo mówie Ci czad nad czady ;] do 29trgo jest ta promocja 1+1 za 1 gr...czyli tak jakby 2 rzeczy w cenie jednej .. :lol: no i wyobrażasz sobie mnie wśród tych wszystkich półek z takimi cenami :lol: kupiłam kwasu foliowego i magnezu do końca świata chyba :lol:
p.s. i pampersy są wtej promołszyn też i baby brały po 4 paczki nawet bo płaciły za 2 ..a z tego co okiem rzuciłam pieluchy to masakra jakaś cenowa jest :dry:

Kuba Maly Kregielek <3

10 lata 11 miesiąc temu #827493 przez monique1983
a właśnie, już wiem co zapomniałam napisać :)od kilku dni używam tego mikroskopu owulacyjnego Afrodyta i dzisiaj zobaczyłam paprotkę :) jestem w 12 d.c., długość mojego cyklu to tak 26-28 dni, szkoda, że nie mogę tego jeszcze wykorzystać w praktyce, ale cóż muszę cierpliwie czekać :)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #827494 przez aggi
moof jaka wiocha taka służba zdrowia niestety :dry: u mnie lekarzy ze świeczką szukać choć gin jest naprawdę dobrym specjalistą. Ale reszta.. szkoda gadać

10 lata 11 miesiąc temu #827506 przez moofka
ferri wyobraziłam sobie jak biegasz między regałami z rozdziawionymi rękami i zgarniasz wszystko do koszyka :lol: a pampersy to daj spokój.... Zośkowe kosztują 5 dych za paczkę, a ona na dodatek lubi se siknąć w trakcie zmiany na świeżego i w rezultacie 2 idą. i tłumaczę jej że jak mniej zużyje to mamusia jej kupi ładny ciuszek ale nie kuma nic to moje dziecie :P albo kuma za dużo i wie że mamusia i tak jej kupi jak coś jej wpadnie w oko :side:

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #827527 przez issska1986
hejka,

ja umieram na zatoki :S zaraz sobie w głowę strzelę tak mnie boli :(

Co do obrączek my mamy zwykłe płaskie 4mm pół na pół żółte z białym złotem, bo taki mam pierścionek zaręczynowy z białego złota i do srebra żeby pasowała... a grawer mamy zdanie,
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Co do fury to my do Kościółka też na piechotkę szliśmy, a na salę mieliśmy BMW w podwózce ;)

ja tak sobie myślę,że zamiast ciuszków to powiem żeby mi odwiedzający pampersy kupowali :)

A teraz oglądam TLC Porodówkę i płaczę, a co :blush:

edit: Aggi a co do L4 to nie wiem co ma kobita za problem, zawsze lekarz musi wpisać B w miejscu kody choroby... a nawet jak nie wpisze Ci kodu a masz zaświadczenie o ciąży od ginka to upomnij się w kadrach o wyrównanie zwolnienia do 100 %. I tyle...

10 lata 11 miesiąc temu #827562 przez zoi
Hej :)
Nie mam czasu na czytanie wszystkiego, ale zauważyłam pytanie od gosi- masz PM :)

10 lata 11 miesiąc temu #827573 przez Porto1987
Witam Was :)

Już nie pamiętam co komu miałam :P

My tez na piechotkę szliśmy do kościoła :) a szliśmy jedną z głównych ulic :D :D

Aggi ja nie wiem co Ty masz tam za lekarza. Moja lekarka od początku ciąży pytała się czy potrzebuję zwolnienia. Teraz ten drugi lekarz w Gnieźnie sam się pytał o zwolnienie. Poza tym moja droga, to możesz przecież powiedzieć, że nie czujesz się pewnie chodząc do pracy w takich warunkach jakie są teraz za oknem. Bo tak po prawdzie, to jest to prawda :) masło maślane :P ale jak sama nie zawalczysz o swoje, to nikt za Ciebie tego nie zrobi. My Cię chcemy tylko zmobilizować, żebyś miała to, co Ci się należy.

Co do obrączek, to ja mam grawer standardowy, ale też zastanawiałam się nad jakimiś cytatem podzielonym na dwie części :) Moof super macie grawer :)
My mamy takie obrączki www.wsliwinski.pl/uploads/product/40ffe6...31101127c7bdc212.jpg i mamy soczewkowane i potwierdzam, że są bardzo wygodne :) Jak moja obrączka była rozmiarowo w miarę ok, swobodnie się kręciła itd. tak teraz jej nie noszę, bo ciasna :(

Ferri zrobiłam ciasto marchewkowe :) :) :)

Monique to chyba Ty pierwsza uwidziałaś paprotki :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 11 miesiąc temu #827586 przez Asia K

10 lata 11 miesiąc temu #827593 przez Porto1987

10 lata 11 miesiąc temu #827602 przez Agnilla
Porto, mamy tę samą teściową? ;) ostatnio dzwoniła i mąż mówi, że segregujemy ubranka od siostry a ona, że nie wolno :ohmy: wziela mnie do telefonu i niby delikatnie i mi to samo powiedziala.na co jej odpowiedzialam, ze nie jestem zabobonna i chcialabym urodzic w piatek 13 czerwca :lol:
ps. czekam na pierwsza lepsza okazje, by jej sie pochwalic, ze kupilam wozek yeah sasasasa :P

10 lata 11 miesiąc temu #827609 przez Porto1987
Ja też powtarzam cały czas, że nie wierzę w przesądy. I nie mam zamiaru martwić się, czy wszystko będzie dobrze. Wolę cieszyć się tym małym skarbem w brzuchu, niż chodzić smutna. A szczęśliwa mama, to szczęśliwe dziecko :S No a jak będą chcieli, to się dołożą do wózka, a jak nie to nie. Dzięki temu zaoszczędziliśmy 400 zł na wózku. Moim zdaniem, to jest całkiem sporo. No ja jestem ciekawa jaka będzie reakcja teściów, jak się dowiedzą o wózku. A będę go miała w przyszłym tygodniu i od razu go składamy i będę całymi dniami nim jeździła i na niego patrzyła :D W d...e mam zabobony :P :P B)

10 lata 11 miesiąc temu #827610 przez monique1983
Porto1987 - hoho to czuję się wybrańcem ;) no nic będę dalej obserwować :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka