BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 9 miesiąc temu #845901 przez Porto1987
Mam wrażenie, że brzuchol jest niżej. Jak siedzę to czuję go na kolanach. Ale mam brzuch spięty. Obstawiam, że jutro położy mnie lekarz do szpitala.

Agni nic nie mów bo się zestresuję i urodzę zaraz w łóżku. Ale wydaje mi się, że lekarze wiedzieli o wadzie. No chyba że trafili na takiego konowała, który nie umie robić usg. Szkoda ludzi i dzieciaczka.

Ann znalazłam fajny parowar. Ma kilka pojemników i ukladasz wszystko piętrami. Z kompa wstawie link. Tylko ciekawa jestem jak to wszystko sprawdza się w praktyce. Może Chudzinka nam powie ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #845904 przez Agnilla
nie wiem czemu, ale ja wkoło siebie rozłozylam wielka banke mydlana i nie wpuszczam do siebie zadnych zlych mysli, mloda urodzi sie zdrowa, bedzie wszystko dobrze itp. powiecie, ze nie jestem czuła, wiadomo, że mi przykro, ale nie chce myslec o tych ludziach i sie zamartwiac. dziwi mnie kilka faktow, ale wiadomo, ze sie nie dowiem, chyba ze ten kolega wroci do pracy i sam opowie.chodze mowie, ze mi ich zal,a zaraz glowa odpycha zle mysli, ale to moze lepiej dla mnie.
hehe koncze 5 mc a moj maz w pracy opowiada, ze ja juz w 6 jestem ;)

10 lata 9 miesiąc temu #845905 przez ann-sunshine
Agni dlatego mysle zeby choc na polowkowe isc prywatnie.

Jestem ciekawa czy smaczne jest z parowara

10 lata 9 miesiąc temu #845906 przez Agnilla
Ann ja bylam prywatnie, bo moj gin przeszedl tylko na prywatne wizyty, dlatego chcialam z niego zrezygnowac. ale ciul, kasa kasą, ale w razie co bede miala do siebie pretensje. a fakt jest taki, ze u niego nawet jak byl jeszcze na nfz zawsze mialam usg, serducho slyszalam, wszystkie pomiary mi robil i wychodzilam spokojniejsza.
ej ja cos mam tez w domu, ani razu nie uzyte, to chyba parowar jest :P

10 lata 9 miesiąc temu #845908 przez Asia K
Dzisiaj wizyta - prosze (jak to mówi Ferri) krosowac paluszki za mnie i Aske :D

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #845909 przez Agnilla
krosujemy krosujemy i czekamy na same dobre wiesci :)
ale za ten brak brzucha do dzis cos czuje, ze Cie jeż nie ominie ;)
dobra laski, uciekam i Was zostawiam, bo mi czas ucieka przez palce :)

10 lata 9 miesiąc temu #845910 przez ann-sunshine
Asia skrosowane :-)

Porto jak brzuch sie napina to cos moze byc na rzeczy. Krosujemy za was tez fingersy :-)

10 lata 9 miesiąc temu #845930 przez Asia K
Jestem gładka i pachnąca - czujecie ? :lol:
Zmykam do ginka ale pewnie dopiero odezwe sie popołudniu bo jeszcze mam mase spraw do załatwienia ;)
pa nara :)

10 lata 9 miesiąc temu #845934 przez Dagnes
Asia czekam na wiesci z wizyty.
Agni ja tez jak bylam w ciazy to odcinalam sie od wszystkich zlych wiadomosci na temat chorych dzieci itp. Nie dopuszczalam do siebie mysli ze cos moze byc nie tak. Dobrze ze bylam juz po porodzie jak wydarzyla sie ta sprawa z blizniakami. W ogole jakos wtedy posypaly sie w tv info o tego typu nieszczesciach i jakbym sie nasluchala wczesniej to mogloby mi na glowe pasc.
Wczoraj jak sie wkurzylam. Zamowilam na allegro 3 komplety poscieli. Miala byc super dobrej jakosci i piekne wzory a przyszla chinska sztuczna tandeta co u nas na targu za 20 zl sprzedaja a ja wybulilam prawie 200 zl. Ja bym sie wstydzila ludziom takie cos sprzedawac i jeszcze zachwalac jakie to cudo. Dzwonilam do nich z reklamacja i dzis odsylam to badziewie. Niech strace na przesylce ale kurde te szmaty to nawet na sciere do podlogi sie nie nadaja bo wody wcale by nie wchlonely.

Wiktoria

10 lata 9 miesiąc temu #845975 przez gosia28
hejoł

Asia zaciskam za wizytę :kiss:

ja mam parowar jednopoziomowy i wkładam naraz to co mi się podoba- ziemniaczki, marchew, ryba- nigdy nie wkładałam mięsa, nie wiem czemu, jakoś założyłam, że nie smaczne to będzie :laugh: ale wszystko co parowałam smakuje wyśmienicie ;)

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

10 lata 9 miesiąc temu #845977 przez moofka
Asia zaciskam kciuki :kiss:

ja przed każdym usg srałam po gatkach ale to chyba normalne. teraz muszę moją sis prostować bo ta to się sraczy do kwadratu....

ulka ja miałam maliny w piątek rano, działaliśmy w sobotę wieczorem i niby większa szansa była na chłopaka a jest Zośka także wiesz no różnie bywa. mi zależało tylko żeby zajść a w płeć nie celowałam :)

Porto no lada dzień będziesz nam się tu chwalić :lol: dobrze, że już możesz bezpiecznie rodzić :kiss:

10 lata 9 miesiąc temu #845990 przez Ada2424
Hejka :)

Melduję się już po wynikach, sprawnie poszło :) teraz będę czekać co tam mi powychodziło, mam śledzić na necie będą dziś po południu bądz jutro rano, ale predzej jutro, oby wszystko wyszlo dobrze.

[/url] [/url]

10 lata 9 miesiąc temu #846011 przez Pinezka
Asia, krosuje kciuki :blink:

Gosia, przytulam mocno :kiss:

Gwiazdka, ja bym takiego slodkiego buldozka chciala, nawet kosztem butow :) i sliczna Fasolka :)

U mnie koniec koncow @ przyszla w poniedzialek, ale nawet nie mialam czasu bardziej sie tym przejac, bo - uwaga uwaga - zlamalam prawa reke pierwszego dnia na stoku,na ostatnich metrach niebieskiego szlaku. No :angry: Poniedzialkowa noc i wtorek spedzilam w szpitalu, zrobili mi komplet badan, skaner i bog wie co jeszcze ( na szczescie ubezpieczenie mialam), po czym stwierdzili, ze jedyne co moga jeszcze w ramach ubezpieczenia zrobic, to wyslac mnie taksowka do mojego szpitala w Walencji, taki zabi skok, 500 km :ohmy:
Na szczescie tutaj zajela sie mna tesciowa, ktora jest pielegniarka, uruchomila kontakty i w ciagu godziny obejrzal mnie traumatolog i koniec koncow tylko mnie unieruchomili, nie jest konieczna operacja. Ale najblizsze co najmniej 4 tyg bede miala troche wyjete zycia, o staraniach o potomstwo moge w marcu zapomniec. Zadnych gwaltownych ruchow :blink: , bo nawet zwykle podnoszenie sie z pozycji siedzacej powoduje bol.

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #846044 przez Porto1987
No to ja już "siadam" do kompa :P Pranie ciuszków nastawione, nie wiem skąd tego tyle, ale kilka pralek będzie :S Dziś chyba ogarnę torbę do szpitala, bo to już nie ma to tamto.

Agni najlepszy sposób, to odłączyć się od takich informacji. I musimy myśleć, że u nas będzie wszystko dobrze, bo po co stresować maluchy. No ja właśnie cały czas wychodzę z założenia, że wszystko będzie dobrze i tak być musi, innej opcji nie ma :D

Asia zaciskam kciuki razem z tym moim spieszącym się dzieciem :P ale i tak wsio ok będzie :)

Ann nic nie mów, że może byc coś na rzeczy, bo to nawet łóżeczko nie złożone i torba nie spakowana :0 a ciuszki dopiero się piorą :P :P ja dalej na Luteinie jestem i mam nadzieję, że jeszcze ona mi trochę tam podziała :S ale gotowa muszę być. No a co do parowaru, to mi się marzy chyba ten: allegro.pl/parowar-tefal-vitacuisine-com...wie-i3977722430.html :D :D :D

Dag ja kupowałam kilka kompletów pościeli firmy z Kraśnika. Mają bardzo dobrą gatunkowo pościel. Kupowałam u nich prześcieradło z jersey'u, pościel z bawełny satynowej i flanelę. Jakościowo bardzo fajne. W praniu nic się z tym nie dzieje. Naprawdę polecam. Firma nazywa się Fan. I zdarzyło mi się właśnie, że mailem mi wysłali konkretne wzory w danym kolorze jaki chciałam, wybrałam, odesłałam mailem, a oni pocztą mi przysłali.

Moofka może nie tak lada dzień :P jak mała nie chce siedzieć dwa tygodnie, to chociaż niech z tydzień posiedzi :S :S myślisz, że to już jest bezpieczny termin?

Ada, no to czekamy na wyniki :)

Pinezka kurcze, to Ci się wyjazd udał :dry: zdrowiej tam!!

A ja łyknę sobie nospę.

edit:
ale nam nawciskali reklam na forum :dry:

edit 2:
Chryste 6 marcówka już rodzi. Jak tak dalej pójdzie, to do połowy marca już nikt nie zostanie z rodzeniem.

10 lata 9 miesiąc temu #846071 przez Agnilla
mnie tez te reklamy denerwuja, ale na czyms zarobic trzeba ;)
wrocilam wlasnie z mega zakupow, maz bedzie mial co wnosic. nakupowalam sobie sokow dr witta i bede pila szklanke dziennie, choc ja oprocz wody ( i coli raz na ruski rok, zeby sobie
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
) raczej nic nie pijam, w ciazy to rzadko herbate a jak mam ochote na kawe to pije z mezem,bo ja 3 lyki reszte on :P
wiecie co ja mam ostatnio z glowa. matko swieta. wczoraj mowie do meza, ze jedziemy po zakupy, po wode. no i wracamy z siatkami a ja na cala klatke oooo kuwa. no przeciez, ze kupilismy milion innych rzczy...procz wody :P jeden sklerotyk w rodzinie jakos pociagnie, ale dwoch pod jednym dachem...dzis maz rano dzwoni, ze dziekuje za pyszna bulke do pracy...juz cos wyczulam, nie moglam ze smiechu. a okazalo sie, ze dalam mu sucha, rozkrojona bulke do pracy :lol: bo on zaczal je robic, ja przyszlam dokonczyc i wyszlo, ze dostal sucha :P normalnie zaczne to spisywac wszystko, to niezly komiks powstanie :P zakupy zakupami, mialam wziac co potrzebuje do obiadu i tez zostalo w aucie :angry: i mam runde. ale spoko, zjadlam pycha bule i ide polezec :)
Porto podziwiam, ze Ty to wszystko teraz robisz. ja to w 8-9 mcu ciazy bede czytac ksiazki i korzystac ze spacerow, taki jest plan :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka