BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 4 miesiąc temu #908549 przez Dave
No właśnie dziś już mnie to mocno napitala. Normalnie się czuję jakbym miała @ dostać.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #908550 przez Ada2424

Dave napisał: No właśnie dziś już mnie to mocno napitala. Normalnie się czuję jakbym miała @ dostać.

Ja najsilniejszy ból miałam w dniu owu myślałam, że oszaleje ale na drugi dzień po niej samo przeszło :) po prostu niektóre kobiety wcale nie odczuwają tego bólu a inne go mają, często też po porodzie się to zmienia także nie masz co się martwić to normalne :)

[/url] [/url]

10 lata 4 miesiąc temu #908551 przez Dave
No nigdy tak nie miałam, dopiero po Mateuszu takie cóś :huh: Ja się nie martwię, ale tak się zatanawiam o co kaman. Dzięki Ada :kiss:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

10 lata 4 miesiąc temu #908552 przez gosia28

Ada2424 napisał:

Dave napisał: No właśnie dziś już mnie to mocno napitala. Normalnie się czuję jakbym miała @ dostać.

Ja najsilniejszy ból miałam w dniu owu myślałam, że oszaleje ale na drugi dzień po niej samo przeszło :) po prostu niektóre kobiety wcale nie odczuwają tego bólu a inne go mają, często też po porodzie się to zmienia także nie masz co się martwić to normalne :)

popieram ;)

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

10 lata 4 miesiąc temu #908562 przez Anabelle
Dave wiele osób po porodach zaczyna odczuwać owu nawet jak wcześniej nie odczuwało, już kilka osób na to narzekało :)
Mój M nosi :P

10 lata 4 miesiąc temu #908563 przez Gosia 2712
Hejka :)
Dzieki za mile przywitanie :)
Heh jak wczoraj okna pomylam to dzisiaj sie zachmurzylo i chyba bedzie padac :S (ale to juz norma)

Gosia28 a ja sie zastanawialam gdzie Ty sie kochana podziewasz :P a Ty sie tu schowalas hehe :P dziekuje i pamietaj ze ja tez Tobie bardzo kibicuje :) Ja tez czasami jak dodam posta to niby jest dodany ale go nie widac i dopiero po chwili sie pokazuje... :S

Ann zdrowka dla babci heh moja dwa tyg temu dostala udar i wczoraj wyszla ze szpitala :( strasznie sie o nia martwie... :( a ma 67lat i w sumie nigdy jej nic nie bylo ostatni raz byla w szpitalu w 2001roku (!) a tu rano w niedziele wstala i ja wzielo...

Aggi dokladnie zeby nie ten net to bym swira dostala :S

Dave co do tego bolu to ja nie pomoge bo nie mam czegos takiego

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

10 lata 4 miesiąc temu #908584 przez Asiaa
Monique chodzisz do gina prywatnie tak? I to on/ona skierowała Cie na HSG? Robione było w innym miejscu czy tam gdzie chodzisz?

Ula wczoraj właśnie zaczęłam się zastanawiać co dalej robić jeśli w tym cyklu się nie uda. Na chwilę obecną nawet nie wiem gdzie indziej miałabym pójść, tu gdzie chodzę jest na NFZ, nie wiem czy przede wszystkim prywatnie nie pozostaje? :S
Dobrze że wyniki ok :) Teraz czekamy na wielkanoc :laugh: czyli ujawnienie jajeczek u Twego dziecia :)

Gosia2712 witaj na testach owu :laugh:

Julka fajnie wygląda pokoik :) a z malowidłami będzie jeszcze weselej :)

Pinezka trzymaj się :kiss: a jak do męża nie docierają Twoje argumenty to trudno, może w końcu sam zrozumie ;)

Anabelle masz racje, babie nie dogodzisz :laugh:

Dagnes no właśnie nie do końca wiem, bo ostatnio podpytywałam czy badanie drożności robią, powiedziała że nie i że u mnie nie ma wskazań do tego zabiegu i chyba zaczęła mówić coś o komplikacjach, a potem przerwała i powiedziała, że mam odblokować się psychicznie i w ciążę zachodzić

Gosia czyli Ty HSG miałaś w szpitalu? Dobrze że ten gin idzie na rękę i wypisuje skierowania jakie trzeba ;)

Ann jutro będziesz z nami siedziała na forumie :laugh:

Dave mnie ostatnio pobolewa od owulacji aż do @ a wcześniej bywało w okolicach owu a potem przed @

Wczoraj wieczorem czułam się jak w "dniu świra". Wieczorem z mężem pojechaliśmy do marketu budowlanego. On poszedł na dział budowlany, a ja gdzie indziej. W pewnym momencie zorientowałam się że zostawiłam kom w aucie i się trochę przestraszyłam, bo na widoku był. Poszłam szukać małża, 3 razy obeszłam cały sklep i nigdzie go nie ma, więc poszłam zerknąć do samochodu czy tam nic się nie dzieje. Wychodzę a tam nie ma samochodu! A ja nie miałam ani kom, ani portfela, normalnie jak wariatka się poczułam :pinch: wróciłam do sklepu by znów się przejść i wtedy mąż mnie złapał. Ale byłam zła :angry:

Dziś odebrałam wyniki, wczoraj zrobiłam prolaktynę i tsh. Tsh w normie, a prl 34,12 przy podanej normie 3,5-25 i zastanawiam się co robić

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #908588 przez mesy
moni obys miala racje i po 10 sierpnia , zeby sie ochlodzilo :P jakos wytrzymam jeszcze te 10 dni :P

eeeeej nie uwierzycie , ale dopadla mnie zgaga :/ lapie mnie tylko w nocy ...druga noc pod rzad i teraz nie wiem czy z jedzenia czy tak ma byc :sick: renii poszlo w ruch ;)

Asia prolaktyne masz za wysoka.... wynik w lapki i sruuu do gina ;) niech daje leki na zbicie jej ;) ja bralam parlodel 2 lata ....

bylam dzis u auchana i kurde widzialam tyle bab z wozkami....jak ja im zazdroszcze , ze nie musza juz nosic tego balastu :P

10 lata 4 miesiąc temu #908595 przez Gosia 2712
Asiaa jak masz prolaktyne za wysoka to idz do gina i niech Ci da tabletki na jej obnizenie :) ja mialam ten problem w listopadzie i dostalam najpierw Castagnus a pozniej po tym kazal mi gin przyjsc po jeszcze jakies inne tabsy ale juz nie poszlam bo mi sie unormowalo :P i przy tym dostawalam @ co 20dni :S a z tego co mi mowil to zbyt wysoka prolaktyna tez utrudnia zajscie w ciaze i wlasnie przy niej sa @ co 20dni lub wiecej niz 35 dni...

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

10 lata 4 miesiąc temu #908597 przez Asiaa
Gosia2712 tylko u mnie @ bywają co ok 30 dni, bywa z wahaniami, bo w zależności kiedy owu się pojawia, zazwyczaj mam późniejsze, ale raz miałam ok.10dc, a ostatni cykl w 15dc.

10 lata 4 miesiąc temu #908600 przez mesy
Gosia nie do konca tak jest z tym @ przy wysokiej prolaktynie.....ja mialam zawsze @ jak w zegarku...zero spoznienia , a wyszla tez cos ok 30 jak badanie robilam.....
ale zajsc w ciaze ciezko z wysoka prolaktyna , bo wysoka prolaktyna dziala jak naturalna antykoncepcja ;)

10 lata 4 miesiąc temu #908609 przez Gosia 2712
Moj gin mowil ze czesto tak jest ale widocznie to nie jest regula skoro u was jest regularnie @ ... Ja badania zrobilam na prolaktyne bo wlasnie @ dostawalam co 20 dni i zaczelo mnie to niepokoic bo zawsze mialam co 28 gora 29 dni...

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

10 lata 4 miesiąc temu #908611 przez Asiaa
Julka okazało się że mężu próbował do mnie dzwonić, ale ja nie odbierałam więc stwierdził że idzie do samochodu, tam zobaczył że zostawiłam kom i pomyślał, że gdzieś tam chodzę i coś oglądam więc autem podjechał z boku by załadować to co chciał kupić bo było 15min do zamknięcia sklepu. A ja nie wiedziałam, że dział budowlany mają również na podwórku pod dachem i szukałam go tylko w sklepie. Czuć się jak wariatka, bezcenne :D ale wtedy do śmiechu mi nie było.
Wczoraj miałam ostatni dzień @ więc przytulanek nie było i byłam z rana na czczo. Czyli dziś mam nie jechać do gina?

10 lata 4 miesiąc temu #908612 przez Gosia 2712
Julka troche sie z Toba nie zgodze bo moim zdaniem skoro kobieta sie stara o dziecko od jakiegos czasu i nie wychodzi to nawet taka troche podwyzszona prolaktyna moze byc istotna w tym wypadku... :) wiec lepiej ja czyms zbic niz sie zastanawiac czemu nie zachodze...

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

10 lata 4 miesiąc temu #908624 przez Gosia 2712
Julka wspolczuje brania Bromka przez 5 miesiecy :S ja go bralam przez ponad 2 tyg i przez pierwszy tydzien nie umialam funkcjonowac normalnie :S czulam sie jakbym na haju byla :S w ogole z lozka nie wychodzilam :S Mi najpierw gin dal Castagnus a to jest ziolowe i w sumie wzielam pol opakowania i po tym @ dostalam normalnie dla tego nie poszlam juz pozniej do niego po nastepne tabletki a w nastepnym miesiacu juz zobaczylam dwie kreski :D

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka