BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 4 miesiąc temu #909834 przez gosia28
bry

toś my miały się ciążami tu zarażać :P

moff ale cudo nam wrzuciłaś :) :silly: :kiss:

Porto, mogę Ci podać mój sprawdzony przepis na pizzę, bo ten z pizzerni to mam przepis ale na dużą ilość więc nie wiem jakie były by to proporcje, jedną czy tam dwie zrobić ;)

Składniki:
500 g mąki włoskiej typu 00 lub
250 g mąki tortowej typu 450 i 250 g mąki pszennej typu 500
250 ml ciepłej wody
10 g świeżych drożdży
płaska łyżeczka soli
pół łyżeczki cukru
4 łyżki oliwy

Drożdże z cukrem rozpuścić w wodzie połączyć z 4 łyżkami mąki pozostawić przez 15 minut pod przykryciem.
Do mąki wlać rozczyn drożdżowy i wyrobić ciasto.
Na koniec dodać soli i dalej wyrabiać ciasto. Połączyć z oliwą i zagniatać.
Pozostawić pod przykryciem do wyrośnięcia na minimum 30 minut. Po tym czasie dzielę ciasto na dwie części. Z każdej rozwałkowuję ciasto na wzór koła. Robię to na wysmarowanej olejem folii aluminiowej. Smaruję ciasto przygotowanym wcześniej sosem i kładę na nim to na co mam ochotę. Wkładam na ok 8 minut do rozgrzanego wcześniej do maksymalnej temperatury piekarnika.

Przepis na sos:

Składniki:
pomidory puszka 250 g
1 łyżeczka soli
pół łyżeczki cukru
2 łyżeczki suszonego oregano
3 łyżeczki oliwy z oliwek

Połączyć składniki, dokładnie zblenderować, wstawić do lodówki na min. 1 godzinę.

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #909836 przez Ada2424
Porto z pierwszego usg i z terminu @ wychodzi 18 marzec, a no fakt zapomniałam, że Ty też marcowa mamusia jesteś może mi napiszesz jak kompletowałaś swoja wyprawkę po ile sztuk czego może być nawet na pw była bym bardzo wdzięczna :)

Aggi no jeśli by mi ktoś powiedział, że kolejna ciąża będzie bezobjawowa to bym się zgodziła, ale jeśli bym się miała znów tak męczyć jak teraz to nie dziękuje.

Mesy ale sie wierci w tym brzuchu Twoim i tak cały dzień?

Zrobiłam dla Męża spagetti ale co się umęczyłam przy kuchence to matko, musiałam stać z poduszką na twarzy co by nie czuć zapachów gotowania bo jak tylko poczułam to albo wychodziłam z kuchni albo odruch wymiotny masakra :( no ale zmusiłam się i zjadłam trochę obiadu. Teraz spróbuje zasnąć choć na troche po tej zarwanej nocce. Moja mama miała identycznie w pierwszej ciąży, mówi, że jak mnie widzi to jakby siebie w ciąży widziała. My nawet identyczne objawy na @ mamy.

[/url] [/url]

10 lata 4 miesiąc temu #909843 przez Anabelle
Ada to krzywda dla dziecka jak jest jedynakiem, ciąża szybko minie, o dolegliwościach zapomnisz, a każda ciąża inna (wiem bo jestem w 5) więc nie możesz się nastawiać że w kolejnej będzie tak tragicznie. Poza tym nawet jak ktoś ma I trymestr bezobjawowy to większość osób pod koniec ciąży jest już zmęczona. Spory ciężar do dźwigania więc nie ma się co dziwić. Ja mimo wielu niepowodzeń na samą myśl, że Antek zostałby jedynakiem to płakałam. Nie ma porównania i jeśli chodzi o rozwój społeczny, emocjonalny, motoryczny, jak i w dorosłym życiu jest ktoś do kogo można się zwrócić.

Zosia piękna :) :)

Na spaghetti też mam mieloną łopatkę, ale zaczekam na męża. Dzisiaj wyjątkowo ma być za godzinę już, to namówię go, żeby steki zrobił :)

10 lata 4 miesiąc temu #909847 przez mesy
Ada no niestety tak....caly dzien , a czasem nawet cala noc i dzien....on nie spi 20 godzin na dobe :/

10 lata 4 miesiąc temu #909849 przez Ada2424
Anabell jeśli w drugiej ciazy by sie potwierdzily objawy co u mojej mamy to ja dziekuje, wole zeby jedynakiem zostalo. No ale fakt kazda ciaza inna. Dlatego zaluje teraz ze jednak nie mam blizniakow za jednym razem i spokoj ;)

Mesy oby po urodzeniu taki energiczny nie był tyle godzin i dał Ci odpocząć i pospac.

[/url] [/url]

10 lata 4 miesiąc temu #909866 przez Asiaa
Moofka Twój robaczek jest do schrupania :cheer: :kiss:

Gosia2712 takimi rzeczami to nie ma co się zarażać ;) co innego ciążowe fluidy :D

10 lata 4 miesiąc temu #909879 przez aggi
Wóz dotarł wkońcu, kurier wtachał mi niechętnie paczkę do domu - ja nie wiem swoją drogą co oni mają do gadania przecież to ich robota dostarczyć towar - no mniejsza z tym :P Namordowałam się żeby gondolkę do stanu używalności doprowadzić bo złożona była i za cholerę nie umiałam jej usztywnić, ale udało się chyba po pół godzinie mordęgi i wypoceniu się przy tym :P Już myślałam że urodzę przy tym wózku hahaha. Ale stoi, jest mogę się chwalić :woohoo:
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

10 lata 4 miesiąc temu #909880 przez Anabelle
Ada chyba mój mąż poczuł zapach twojego spaghetti bo właśnie dzwonił, że będzie później, więc żebym zrobiła jednak spaghetti z tej łopatki :D

10 lata 4 miesiąc temu #909881 przez gwiazdka2014
Hejka

doczytałam was, 4 strony do nadrobienie, szalone kobitki...
Jak na razie jestem 75% na tak dla MUTSY EVO.
Nie pamiętam kto dodał bulwy ale super fota - kocham tą rase... DODAJE wam foto PIxa zaraz po powrocie do domu :P

Wypychający się Antke mnie niż u mesy ale coś jest :P he he

10 lata 4 miesiąc temu #909882 przez gosia28
aggi bryka pierwsza klasa ;)

mesy szaleniec z Twojego Patryka :woohoo:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

10 lata 4 miesiąc temu #909886 przez mesy
Aggi fajny woz ;) kolory superowe :D

Ada jak sie urodzi i taki bedzie to T bedzie sie nim zajmowal....on tak mowi caly czas , ze to jego syn , ze ja mu tylko potrzebna do wynoszenia go i urodzenia hahaha to jak se tak gada to sobie ze swoim synem bedzie siedzial :P

10 lata 4 miesiąc temu #909887 przez aggi
kuwa ale mnie rozstęp swędzi na brzucholu, normalnie będę to do końca życia mojemu dzieciowi upartemu wygadywać chyba :blink: :blink: :blink:
wóz w chałupie to ej no teges nie żebym wyganiała czy coś ale Maksymiliano ZBIERAJ SIĘ :pinch:

Porto nic nie mów proszę :P

moofka a bierz ciastko :P No fakt Zocha na każdym foto jak prezeska wygląda o :whistle:

Ada nie przewidzisz jak będzie, ale jedno Ci powiem że jak dziecia swojego rodzonego zobaczysz to napewno o rodzeństwie pomyślisz :D

10 lata 4 miesiąc temu #909892 przez Ada2424
Nie moge zasnac to czytam sobie poradnik :)

Aggi o wlasnie dokladnie takie wózki mi sie podobaja! Dokladnie takie modele, ekstra są, bardzo mi się podoba :) też cos podobnego będę szukać.

[/url] [/url]

10 lata 4 miesiąc temu #909901 przez ann-sunshine
Moof no wyjścia nie miałam bo co otwierałam lodówkę to jej tam coś w środku ciekło, bo ja jej od nowości czyli dwóch lat nie odmrażałam, a lodu miała już tonę i nie dawała rady w te upały, czy mi się chciało, hmmm nie bardzo, ale trza było :unsure:

Mesy nie licz na to że Patryk po ewakuacji spokojniejszy będzie ;)

Aggi zapomniałam na sierpniówkach ci napisać - daj kawałek ciacha, zasłużyłam dzisiejszym szaleństwem

Ada poczekaj jeszcze parę tygodni i wtedy porozmawiamy o tym jak się w ciąży czujesz

A tu macie moją starą brykę, w foteliku jedna lala kima, w wózku druga, Marta co 5 minut chodzi i sprawdza czy nadal śpią :silly:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 4 miesiąc temu #909908 przez Ada2424
Ann i Twój wózek też mi się podoba, właśnie takie modele najfajniejsze nie to co te nowości takie nijakie :)

[/url] [/url]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka