BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 4 miesiąc temu #909553 przez Anabelle
Ja pewnie pisałam, że mieliśmy silver cross z gondolą ale to była porażka i wózek walneliśmy w kąt. A używaliśmy i używamy z uśmiechem na twarzy do dziś baby jogger city elite - jest rozkładany na płasko więc tak służył nam poczatkowo a teraz jako spacerówka. Wózek niezniszczalny, na każdy teren, składany jedną ręką. Waży jednak 12 kg więc jak ktoś mieszka w 3-4 pietrze bez windy to ciężko by było. Nie jest też wózkiem małym - co ma plusy i zalety, bo dziecko ma dużo miejsca, ale zajmuje wiecej miejsca w aucie wiec do małego fiacika nie wejdzie zapewne. Wózek zostawiamy oczywiście na 2 dziecko a później bede sprzedawać bo wózek ma dożywotnią gwarancje na ramę.

Gorąco ufff -.-
Antek się właśnie budzi, musimy jechać na zakupy spożywcze bo po powrocie do domu nic nie mamy w lodówce :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #909569 przez Gosia 2712
Hejka :)
Heh goraco jak nie wiem co :S nawet z domu nie chce sie wychodzic :S wczoraj bylismy na grillu u kuzynki jak fajnie sie wieczorem siedzialo tak cieplutko bylo :) posiedzialam troche w basenie chcialam sie poopalac ale moj M dostal tel ze na 16 do pracy musi jechac heh i musielismy sie do domu zebrac :S :S

Gwiazdka psinka jest swietna hehe :) ubranka tez sliczne :) chcialam jakiegos psiaka do domu ale na razie mamy trzy na podworku :whistle: wiec na czwartego raczej sie nie zdecydujemy :P Co do wozka to wydaje mi sie ze tak jak dziewczyny mowia zalezy gdzie mieszkasz i jaki teren masz... wiem ze jak ja kiedykolwiek bede kupowac wozek to musze miec z duzymi kolkami bo na wsi mieszkam :)

Gosia28 to Ty w pizzerii pracujesz? Jak chcesz Tefala to ja tez Ci pozycze hehe mam taka wielka :D :D nie raz chcialam na tym moim wytestowac :P :evil:

Agni ja tam tez Pole przygarne z checia :D :P

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #909570 przez mesy
Mi np ciezko sie co do wozka wyypwiedziec :P bo ten co ja mam nie kazdemu sie podoba , ale ma duza gondole i dosc spora spacerowke no a fotelik to standardowy jak do auta ;) moj tez ma kola duze ...

Te nowe mi sie srednio podobaja....tzn u kogos ok ale u siebie takiegi nie widze bo tak jak ktoras napisala sa to wozki na pokaz dla mamy niz dla wygody dziecka i mamy , bo wiadome czym mniejsze kola tym gorzej bedzie sie ten wozek po sniegu prowadzilo. No chyba , ze ktos palnuje przewegetowac zime w domu :P

Poprasowalam ostatnia partie...plan porodu wypisalam , torba spakowana do konca...ej jade na porodowke hahha kurde zeby to takie proste bylo :P

Ulka a po co wymianiac wozek jak ten co masz ci jezdzi dobrze ci sie nim manewruje to po cholere ;)

A wy dokupowalyscie nowe foteliki samochodowe czy korzysralyscie z tych co byly przy wozkach juz ? Bo ja mam ten wozek 3w1 i teraz kurde nie wiem ...

Cos mi sie wydaje , ze aggi to na porodowce jest :P

Agni
mowisz Pola taki diabel wcielony ? Wiesz jak to sie mowi....dziecko sie chrzci , zeby diableki wygonic :P
A tak serio wiem co masz za sajgon.... mojej znajomej dziecko mialo zegarek w dooopie i co 20 min sie budzilo i ryk ....
Trzym sie matka ... z dnia na dzien Pola bedzie dzeczniejsza ;) i wez jej kurde nie sprzedawaj nooo :P

Patryk szuka wyjścia :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 4 miesiąc temu #909580 przez Porto1987
Asia K Asia K!!!!!
Gdzie dzisiaj byłaś z rodzinką?

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #909581 przez ann-sunshine
Gosia28 przytulam, oby mąż naprawił co narozrabial i po rozum do głowy poszedł.

Mesy smsa od Aggi nie mam, chyba że zapomniała konto doladowac i nie ma z czego napisać ha ha ha. A tak swoją drogą to wiecie że u nas posucha tzn w lipcu się posypały ale sierpniowej dzidzi jeszcze nie mamy

Ula może i lepiej że nie pojechaliscie bo gorąco wsciekle. W cieniu lazilam a padlam potem

Edit: Porto co tam u was?

10 lata 4 miesiąc temu #909587 przez Porto1987
Ann staram się Was czytać na bieżąco, ale tak drukujecie te strony, że nie wiem :)
no a u nas Zuzia rośnie ;) fajna jest chociaż beksa i krzykaczka jakich mało. Było już fajnie ze spaniem, bo spała do 5-6 później cysio i dalej spanie, ale ostatnio się coś jej przestawiło :( dalej torbiel jej rośnie i czekam na wizytę w połowie września u chirurga a później operacja.

10 lata 4 miesiąc temu #909609 przez Anabelle
Mesy ja kupowałam inny fotelik niż był z wózkiem, ale ja generalnie mam fioła na punkcie bezpieczeństwa dziecka w podróży - nie każdy musi być tak nagdorliwy.

Uffff koszmarnie się dzisiaj czuję :sick: :sick: :sick: :sick: :sick:

Jak mówiłyście o tych porodach to mi się przypomniało, że jak się Antek urodził to go z oka nie chciałam spuścić bo miałam paranoje że mi go podmienią, albo zabiorą :lol: :lol: :lol: Kurcze teraz to tak zupełnie inaczej jak już wiem dokładnie jak to wszystko wygląda :) Jakaś spokojna jestem odnośnie tego etapu "dziecko na zewnątrz"

10 lata 4 miesiąc temu #909620 przez betka81
Cześć Wam dziewczynki

Tyle mam do nadrabiania?

Majka Misia to ma willę z ogrodem jeszcze. Super brzuszek.... :woohoo: a u mnie w szpitalu jak urodziłam rano o 6.30 i 8.25 to po porodzie na salę dziecko przywieźli mi dopiero około południa :side:

Ann Ty jeszcze jednak nie na porodówce a myślałam, że jak wejdę to będą może jakieś wieści :whistle:

Jula u mnie trzymają 3 doby... i w moim przypadku skrzepy w macicy (byłam przerażona jak takie coś wielkie wyleciało mi na podpaskę) zrobiły się dopiero w 3 dobie na szczęście obyło się bez czyszczenia..więc czasem lepiej odczekać te 3 dni obserwacji :(

Dzięki w imieniu dziewczynek..no różne bo jedna podobna do mnie a młodsza to czysty M

Agni brzuszek super się prezentuje taki okrąglutki hehe i ładnie Ci go wyrzuciło do przodu ale to już 40 tc... i tylko 8 kg przytyłaś - zazdroszczę

Ada ja też bym nie podała niech sobie poświęci trochę czasu na poszukiwania to może coś innego jej wpadnie w oko bo to już przesada aby ściągać od kogoś :evil:

moof jak Zosia ma już 7 miechów to może czas pomyśleć o drugim co byś się nie nudziła? A jak się kobieta na ciążę napali to nie ma bata...hehehe

Gosia mam nadzieję, że z mężem da się poukładać te problemy...a jak u Ciebie?

mesy Patryk rewolucje w brzuchu urządza. Super. A wiesz jak fajnie się takie filmiki ogląda po latach aż się łza w oku kręci i mimo iż teraz narzekasz to będzie Ci tego brakowało uwierz mi....

Szczerze to Wam współczuję tych upałów w ciąży i to jeden z powodów dlaczego sierpień...już jedne upały w ciąży przeżyłam gdzie trzeba było leżeć i męczyłam się na 4 piętrze i się gotowałam przy wiatraku...

A ja się zastanawiam jak upchnę do samochodu 3 foteliki albo siebie z tyłu między dwa foteliki to będzie wyczyn bo raczej nowego samochodu nie zamierzam się dorobić..no chyba, że będzie więcej niż jedno to już konieczność....
Trzymajcie się bo jutro też ma być ponad 30 stopni bynajmniej u nas. Coś się kotłowało na burzę i nic z tego...normalnie okropnie jest w domu wszystko się do mnie lepi..kurcze lubię ciepło ale nie w bloku... :sick:

10 lata 4 miesiąc temu #909636 przez gwiazdka2014
dziewczyny

jak mi dokucza rwa, każdy krok sprawia mi bol :((( i ten kur... upał :(((((((((

WYĆ MI SIE JUŻ CHCE

10 lata 4 miesiąc temu #909637 przez ann-sunshine
Ja nie wiem co wy mnie tak na te porodowke wypychacie, mnie tam wcale nie spieszno. Aaaa wiem bo obstawialyscie mnie przed Aggi ha ha.

Zeby nie bylo wam smutno samym to wlasnie scielam sie z mężem i zła jestem jak osa.

Porto :-( przykro mi z powodu torbieli i operacji :-( jedyne pociszenie to ze malutka szybciutko dojdzie do siebie i o wszystkim zapomni. To wy musicie byc silni i uzbroic sie w stalowe nerwy :-*

10 lata 4 miesiąc temu #909642 przez Asia K

Porto1987 napisał: Asia K Asia K!!!!!
Gdzie dzisiaj byłaś z rodzinką?

10 lata 4 miesiąc temu #909646 przez Asia K
gdzie mój post ja si pytam :whistle:

10 lata 4 miesiąc temu #909647 przez gosia28
Porto trzymam kciukasy za malutką :kiss:

która to miała ochotę na pizzę? Wpadać proszę bo właśnie do domu przywiozłam :P

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

10 lata 4 miesiąc temu #909649 przez Porto1987
Asia no pewka, że widziałam! Spotkałam Cię tam z tyłu. Szliście w kierunku dzwonnicy. My byliśmy z takim granatowym wózkiem ;) Ale Ty laska jesteś! O mamuniu!! A poznałam Cię po mężu ;) jak sobie dumnie szedł z Asią w wózku :) Nie widziałaś, że ktoś Ci się przygląda?
My z tamtąd pojechaliśmy do Ślesina.

Ale numer widziałam Asię :) :)

Dzięki Gosia i Ann :kiss: widzę, że ta torbiel rośnie. W przyszłym miesiącu będzie decyzja co do operacji.
Gosia zdradź dobry przepis na pizzę :P a na męża mam dobrą ciężką patelnię!

10 lata 4 miesiąc temu #909663 przez aggi
Dzień dobry ! :blush:
Melduję się nadal w dwupaku.... uparty dzieć ooooj uparty. :pinch:
Poza tym weekend minął miło i raczej leniwie jak na mnie :blush:
Teraz czas na herbatkę i nadrabianie :D

Gosia2712 no ten płyn fajnie pachnie a raczej jest niemal bezzapachowy i póki co chwalę, zobaczymy czy dzieciowi spasuje :)

mesy hahahha to ja chyba też złą matką jestem bo wypraszam Maksa już hohooo... a on nic. :P

Ann właśnie jak to z praniem ciuszków, jeśli dzieć niewrażliwy to można przejść na normalny proszek? Bratowa od emka spróbowała ciuszki od młodej wyprać w zwykłym proszku i żadnych uczuleń nie ma. A ma 2 miesiące. I tym o to sposobem oszczędza na proszki typowo dziecięce.. co sądzisz?
mmmmm prawdziwe lody, ze świeczką szukać takich lodziarni.. pychotka :woohoo:

gwiazdka Ty zaś ciuchów nakupowałaś, ten Twój to Ci nie wychodzi w tym chyba że go będziesz 5x dziennie przebierała :P a jak się czuję... hmm zupełnie normalnie, jak nie w ciąży :dry: nie chcę już brzucha ale mojego upartego dziecia średnio to obchodzi... :S

Ada kurier mnie wyrolował i nie dotarł w piątek - dzisiaj ma być......... podobno. Więc jak tylko dotrze to fotę zrobię ;)

Asiaa nie dołuj mnie ale już wiem na 100% że termin przenoszę, czuję to w kościach... baaaaaaaa czuję że mogę jeszcze z tydzień pochodzić :S

moofka miejscówki czekają to nic tylko męża dopadaj i będzie rodzeństwo dla Zośki jak malowane :D

julka gondola z mojego ma 85cm w środku i masz rację - ja też szukałam jak największej gondolki i nie da się tak jednoznacznie komuś powiedziec 'kup ten wózek!' bo każdy ma inne wymagania, dla każdego co innego jest priorytetem. Co z tego że podoba mi się wózek taki łał nowoczesny jak na drogi wokół mojego domu on się zwyczajnie nie będzie nadawał a szkoda kasę wydawać i zniszczyć wóz po trzecim spacerze ;) Także gwiazdka tak jak julka radzi - poczytaj, poszukaj, zastanów się czego właściwie potrzebujesz :)

dagnes czekamy na foto fryza :D hahaha większość obstawia na Ann - było już 'głosowanie' i niestety jednogłośnie przegrałam :P

gosia28 no jak to jak się zakończy :blink: przytulankami ! bo wiesz miejscówy czekają........................ :whistle: trzymam kciuki za rozwiązanie problemów skoro aż tak źle jest :kiss:

ulka duży brzuch? no co Ty z której strony :blink: :blink: :blink: chudzino :whistle: fajny wózek jak był szał na te 4kołowe pompowane kiedyś to mi się mega te zestawienia kolorystyczne podobały :woohoo: :woohoo:

Agni biedna :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Anabelle ja też nie chcę żadnych wizyt :blink: żadnych, oprócz męża i matki mojej rodzonej nie chcę nikogo widzieć...... o recaro dobra firma. Mąż już sobie fotelik z recaro do młodego znalazł od 9kg ;)

hahahahahhaha czekałam która pierwsza napisze że ja na porodówce jestem :P No niestety mesy :dry: :P :P :P :P :P a szkoda..................... mogłabyś mieć rację.. :P choć małż mnie wczoraj chciał wywieźć do szpitala - jego słowa 'to jak już tu jesteśmy to jedziemy po drodze do szpitala?' :P

dobra idę coś zjeść i zaraz dopiszę cz.2 bo masakra
ile Wy naprodukowałyście :blink: :blink: :blink: :blink:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka