BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #919113 przez Asia K

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #919114 przez Asia K
?Mesy i Gwiazdka tak sie licytujaecie z tymi brzuchami to morze sie zmierzcie któa ma wiekszy co?? sama jestem ciekawa :whistle:

10 lata 4 miesiąc temu #919120 przez majka1987gnoWlkp
ALdona bo ja na forum od grudnia jestem :) no i na owu mnie nie było troche bo miesiąc neta nie miałam a jak miałam tyle stron nadrabiać to odpuściłam :) wybacz :)

a ja w brzuchu mam 125 cm :P

[/url [/url]

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #919127 przez betka81
Melduję się :P

Aggi no znalazłam się....bo wszystkie drogi prowadzą na forum ;) i tak do tego podchodzę, wiem, że nie łatwo jest zrobić dziecko jak się celuje dokładnie w owu bo może być o 1,2 a może 5h za późno, nikt mi raczej nie poda dokładnej godziny owulki i ile mojej jojko żyje? Ale oby do przodu!

Gosia :cheer:

Ulcia wiem, wiem już obiecuję poprawę i może się obędzie bez jeża bo z podziurawionym dupskiem od kolców nie bardzo będzie wygodnie robić dzidzie. I może jeszcze przypadkiem M moją dziurkę pomyli z tą po jeżu i znowu nici z planów :whistle:
I buziaki dla Kornelki :laugh: Jak to kto siedzi no trzymam kciuki za synka a wizytę masz chyba 01.09? Dobrze pamiętam?

Agni cycki na czole? W kawale były jakoś jojka męskie co rosły i zakrywały oczy hehe więc jak to sobie wyobrażasz? Ślepa z cyckami na oczach? A tak swoją drogą to Cię rozumiem bo ja ze ściąganiem swoje przeszłam i już nie chciałabym tego maratonu powtarzać. A Pola na zdjęciach wygląda tak słodziutko aż normalnie znowu mi się dziewczynki chce....ale nie teraz już musi być chłopak bo mąż się powiesi hehehe

Karola to nie znam Twojej ginekolog....chcesz rodzić w Łodzi? Powodzenia na wizycie ale pewnie i tak będzie wszystko oki więc mniej stresu!
Twoje posty super się czyta, można się uśmiać...trochę wszystko plączesz ;)
po sposobie pisanie jesteś chyba trochę roztrzepaną osóbką?
Rodzice rodzicami ale to musi być Wasza decyzja..

AsiaK :lol: no z becikowym tak było. Przy pierwszej byłam samotną matką więc dostałam 2×1000 + zasiłek z tytułu samotnego wychowywania dziecka chyba 173 zł ale wtedy byłam na studiach i bezrobotna więc się należało. Przy Idze już się nie załapałam na drugi 1000 zł. A teraz coś pozmieniali bo gdzieś czytałam, żeby dostać ten 1000 zł z tytułu urodzenia się dziecka to trzeba mieć dochody poniżej 85000 zł rocznie tak? Jesteście bardziej na bieżąco?
A rodzinne to dochód na osobę poniżej 573 zł?

Jula ziąb? Ja w pracy dogrzewam się prywatnym grzejniczkiem a jest sierpień c'nie?

Majka mam pytanie prywatne, jak Tobie się udało odpampetsować Tosię bo ja walczę i nic :( a moja jest tylko miesiąc młodsza od Tosi. U mnie nocnik jest "nie", jak zrobi kupkę w pieluchę to też mówi, że nie zrobiła i na dodatek nie chce się dać przebrać bo zwiewa. Jak ją posadzę na nocnik to zacznie robić siusi ale dokładnie kilka kropelek i wstrzymuje, i tak mam całe mieszkanie zasikane bo popuszcza po kilka kropelek i wstrzymuje. Boję się, że nabawi się zapalenia jakiegoś. A jak na pampersa to sika ile wlezie...już nie wiem?

Ann trzymam kciuki za rozkręcenie laktacji. U nas Iga też rośnie i muszę się na zakupy wybrać.

Gwiazdka leż i módl się oby wytrzymać do tej połowy września. Ciebie powinno się przywiązać do łóżka albo lepiej do jeża :P

messy a może przed porodem wreszcie odpoczniesz bo w końcu wywiozą Cię na blok porodowy na kolanach za szmatą w ręku i już nie będziesz miała siły przeć...a tak zacharujesz się a Patryka to i tak nie rusza :S

Emilia witaj! Ale to jeszcze nie owu, grzecznie czekaj jeszcze parę dni.

Asiaa no październik już niedługo! A na wspólne zaciążenie też się piszę bo ostatnio @ i owu mamy prawie łeb w łeb więc może, może :laugh:

Pinezka zamieniam się z Tobą na pogodę...dawaj adresa już lecę bo u nad rano jak wstaję i mam iść do pracy to porażka!
Też mam nadzieję na synchronizację z Asią
A brzuszek już ładny :blush:

Przestańcie się przekrzykiwać, która ma większy bo już niedługo nie będziecie ich miały :P

O kurcze ale żem posta walnęła!
Podziękowania: ulka1983

10 lata 4 miesiąc temu #919137 przez Karolincia
Betka rozgryzlas mnie :) Jestem roztrzepana :(

Jestem po wizycie moj Misiaczek byl podczas usg ze mna w gabinecie. Nasze Malenstwo ma 6,5 mm :) Jedna Fasolka :) Bije serduszko :) Cudowny widok :)
Mam tez krwiaka ktory ma 7 mm i dostalam duphaston mam brac rano i wieczorem po jednej tabletce.
za tydzien wizyta kolejne usg :)
Boje sie ze ten krwiak moze zaszkodzic Fasolce :(

10 lata 4 miesiąc temu #919145 przez Asia K
Karolincia nie bojaj sie - jestes pod kontrolą wiec bedzie git - obaczysz :D

Majka ja sie nie gniewam :kiss:

Betka z tego co wiem to po 1 listopada wejdzie w zycie ze trzeba miec mniej niz 574 zł na osobę, teraz jest to nizsza kwota. A co do 1000 z tyt ur dziecka to mi powiedziala ze jak sie łapiemy na rodzinne to ten 1000 tez dostaniemy no i dostalismy wiec nie wiem czy trzeba miec mniej niz 85000 rocznie. ale my mamy dddduuuuuuuuuuuuuzo mniej niz 85 tys wiec i tak bysmy dostali :whistle:

10 lata 4 miesiąc temu #919155 przez betka81
Karola nie jedna z nas tu miała krwiaka na macicy pod jajem płodowym więc i to przeżyjemy. Tylko staraj się dużo odpoczywać, nie przemęczać, bierz progesteron i raczej zero przytulanek z N bo często od tego robią się krwiaki. Głowa do góry i będzie dobrze!
A fasolka/groszek całkiem, całkiem dorodna!

Asia już naprawdę przeginają z tym progiem finansowym. Niedługo rodzinne będzie dostawała tylko bezrobotna patologia. No ja mam ponad więc raczej się nie załapię... :(

10 lata 4 miesiąc temu #919162 przez ulka1983
Karolcia jest serduszko to super :) a krwiakiem sie nie martw ja też to przechodziłam ale położyli mnie w szpitalu i jest ok :) leż ile tylko możesz to za tydzień będzie spora poprawa ;) Mesy nas wkręcała tylko to nie był raczej czop no chyb a że u niej odchodzi już tydzień ;) rodzice dobrze kombinują :)

potwierdzam co pisała Asia k jak załapujecie sie na rodzinne to dostaniecie nie 1000 tylko 2000 :silly: my tak dostaliśmy jak urodziła się Natalka tylko nie wiem czy to nie zależy od gminy ?
Asia i skorzystałam tez z twojego info bo nie wiedziałam że jak sie pogorszy sytuacja to można rodzinne dostać :blink:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Julka o 7 :woohoo: to ja już wolę o siedemnastej :P

Majka u mnie też dzisiaj była zapiekanka makaronowa :laugh:

Asiaa zajrzysz częściej na testy i nudzić sie nie będziesz ;) dziewczyny zaczną rodzić to będzie się działo :) nie wiem co doradzić z wizytą bo nie wiadomo w jakim czasie najlepiej żebyś tam poszła B) za wczesnie nie dobrze i za późno też nie zależy co wymyśli dla ciebie ta pani gin i co będzie badać :S

Pinezka zrozumiałam :laugh: chyba rehabilitacja nie bedzie potrzebna :S pieknie brzuszek rosnie :) trzymamy kciuki ale bedzie ok :)

Majka nikt nalotów nie robi :)

Betka dobra odpuszczamy ci żeby pomyłki nie było :laugh: bardzo dobrze pamiętasz :)

a i bym zapomniała sie pochwalić detektor od Mesy super działa dzidzia namierzona i wszystko ok :)

10 lata 4 miesiąc temu #919163 przez gosia28
eloł

Ula ruch był ale dziś się zbył nawet stwierdzam, że się nudziłam a tego też nie lubię ;)
no poza tym przyjaciel mój szefu co mnie zatrudnia skroił palca na krajalnicy i musiałam mu ranę opatrzyć i prawie, że reanimować jak to chłopa :laugh:
ale fakt co fakt kiepsko to wyglądało i problem bo wielu rzeczy teraz w kuchni przez jakiś czas nie zrobi :dry:

Agni a kiedy te wyniki?

mesy, Julka, moof, a gdzież mogły my się podzieć :P zawsze wracamy ;)

Karolincia zbieranie grzybków to moje hobby- taki czas gdzie się relaksuję w czasie wolnym :laugh:

Asia K się okaże :cheer:

Julka dobrze chyba, ale gdzie to podziewasz? Przeca w kibelu byś siedziała co 5 minut pocąc się jak stary chłop :P
a co do kolejnego dziecia to brawo, popieram :)

majka gratulacje dla Tosi :)

gwiazdka działania będą a co z tego wyjdzie to się okaże :cheer:
snami się nie przejmuj a kołyska jak znalazł na otarcie niepotrzebnych łez :kiss:

mesy jak nie masz co robić to u mnie jest pare rzeczy do ogarnięcia :P
chyba, że w planach masz jakiś poród :whistle: :laugh:

Asiaa ja brałam od 1 dc ale dlaczego 5 dc miałby być gorszy ;)

hehe mesy mama moof pisze o takich samych propozycjach na jutrzejszy dzień :P

Pinezka to jak masz ochotę nataką pogodę to wpadaj do Pl :) ja powoli zaczynam tęsknić za ciepłem :S
na grzyby zapraszam- mieszkam w niby mieście "mieścinie mieścinie" a mogę iść pieszo :cheer:
brzuś fajnie się zaczyna zaokrąglać :)

mesy, gwiazdka- ale Was teraz Asia podpuściła :lol: no więc kawa na ławę B)

Karola gratki nie mogło być inaczej :kiss:
mówisz o krwiaczku, ale skoro w domu możesz przebywać to jest git

ej odpisuję dalej na posty ale zasypiam więc mogę palnąć gafę

Ula teraz się rozkoszuj słuchaniem detektora :)

the end

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...
Podziękowania: Karolincia

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #919164 przez aggi
bry ;)
miałam być wcześniej ale maruda mi na to nie pozwoliła :P
W końcu udało się go uspać. Biedny

Ale mam nadrabiania :blink: :P

Agni to kawał baby z Poli Fasoli :kiss: :kiss: :kiss:

Asia K dokładnie tak jest można się starać o rodzinne i dodatkowy zasiłek 1000zł jeśli dochód na osobę nie przekracza ileś tam :) I my z mężem też będziemy się o to ubiegać bo u nas nie przekracza :) po wrześniu czy od listopada się dochody za 2013 liczą???????? kurka bo ja będę składać wnioski dopiero w połowie września :S żebym się załapała...

mesy 500 z drobnymi jest maksimum na osobę. Chcesz Maksa na wakacje ???? ale on udaje takiego dżecznego na fotach ino :P

gosia :kiss:

majka zazdraszczam że tak fajnie sobie pospałas :D

gwiazdka KAMIEŃ Z SERCA :) już się martwiłam. super cieszę się jak co to daj znać jeszcze jak wyślecie żebym na listonosza czekała :) kufa teraz dopiero przeczytałam że mam ci adres podać :P Nie bądź zła, adres poszedł na priv

też właśnie jak moof zauważyłam że ferr gdzieś wciągło??????????

Pinezka trzymam kciuki za wyniki :kiss: :kiss: brzusio superowy :)

betka hehehe no najwazniejsze że jesteś :D pewnie że tak nigdy nie wiadomo kiedy celować i nie ma co się stresować :) Powoli do przodu, w końcu się uda, za co mocno zaciskam kciuki :kiss: :kiss: :kiss:

Karolincia też miałam krwiaka i plamiłam przez niego w 7tc... też brałam duphaston. Mały jest cały i zdrowy więc grzecznie bierz lek i nie przemęczaj się :)

no nadrobiłam. uffffffffff :P
mogę iść odciągać mleko hahaha :P
dobrej nocy :D :kiss:
Podziękowania: Karolincia

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #919174 przez Karolincia
WITAM SIĘ :)

Nadrobię zaległości, i Wam odpiszę później :*

Dziękuję Kobietki za słowa otuchy :*
Musi być dobrze!!! Innej opcji nie ma :)

Betka - dwa razy się przytulaliśmy w zeszłym tygodniu :/ Może to właśnie od tego....teraz 100% abstynencja łóżkowa :D Dbam o Naszą Fasolkę, jest jedna - nie będzie bliźniaków :)

Asia K - dziękuję za info w sprawie tych dodatkowych pieniążków, jakie można uzyskać. Muszę z moim N pogadać ile mu wychodzi rocznie pieniążków. Dziękuję za ciepłe słowa :) Będzie dobrze, czuję to ;)

Gosia - Tobie też dziękuję za miłe słowa i gratulację :) Jestem dobrej myśli!! :)

Uleńko - Pocieszyłaś mnie skoro nic o szpitalu nie mówiła, tylko o tym, że sam się wchłonie na 99% jeszcze jak duphaston biorę i odpoczywam to już w ogóle za tydzień na kontroli zmniejszy się, albo go nie będzie !! :)Na to liczę :) Nie będzie bliźniaków, bo mówiła, jedna fasolka jest widoczna :) W opisie też tak jest :) Ehh...aby było z dzidzią ok, to i mamusia będzie spokojniejsza :)

Aggi - Wszystko się ułoży i u mnie, skoro też duphaston brałaś i się wchłonął sam :) A duży u Ciebie krwiak był? U mnie ma 7,2 mm .

Moje jajniczki dalej wariują i są na nich pęcherzyki drobne :P Prawy to jeszcze jeszcze w miare wygląda, ale lewy.... :blink: Dwa pęcherzyki o wielkości 25 mm :blink: :blink: :blink: Szaleństwo !!

10 lata 4 miesiąc temu #919179 przez mesy
Bry . Noc ujowa jak nigdy...pospalam tyle co nic :huh: nachodzily mnie poty ....raz zimno mi bylo raz goraco i jeszcze ta paskudna
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
na wieczor :sick: zarty sie skonczyly. Nie mam juz sily ani nastroju....mam juz dosc !! Tak bardzo boje sie porodu , ze sie zastanawiam czy mnie ten strach nie blokuje....nie bede sie nigdzie mierzyc ....mam gdzies jaki mam mam brzuch moze byc ogromny i co z tego jak dziecko z niego wyjsc nie chce :angry:

10 lata 4 miesiąc temu #919183 przez ann-sunshine
Tak na dzień dobry

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Podziękowania: moofka

10 lata 4 miesiąc temu #919187 przez gosia28
bry
aggi a to ci łobuziak nie daje mamie spokojnie siedzieć od rana na forumie :P

mesy jeszcze chwila i będzie po wszystkim :kiss:

ann słodziaszne dziewczyny :)

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

10 lata 4 miesiąc temu #919213 przez Karolincia
Przeczytałam Wasze eseje :)

Gosia - Zachowałaś zimną krew i opatrzyłaś szefa :D :D Z tego co piszesz, to spora rana :D Nie będzie tak pomagał, ale zobaczysz szybko mu się zagoi :D

Ulcia - Gratuluję teraz możesz słuchać swojej dzidzi, jej tętna :)

Aggi - ahh ten Marudek Mały :) dobrze, że w końcu usnął :)

Ann - jakie Cudowne Siostrzyczki :)

Mesy - Bidulka z Ciebie :( Cierpisz teraz katusze :( Nie dziwie się, jesteś zmęczona :( Już niedługo wszystko się skończy, urodzisz i Patryk będzie w Twych ramionach :*
Podziękowania: ulka1983

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka