BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 4 miesiąc temu #919734 przez Karolincia
Julio rozmawiałam z panią z urzędu pracę i można mając umowę zlecenie mieć zasiłek tym bardziej że jestem w ciaży i nie mam zalegalizowanego związku małżeńskiego.
Kobiet o wiek się nie pyta :)
Dziękuję Ci za info :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #919752 przez ulka1983
Mesy tak patrzę na twój suwak i on pokazuje że do porodu zostało 10 dni ale moze być jeszcze 14 dni poślizgu :whistle: także spokojnie jak urodzisz w terminie to i tak dobrze ale to tylko 10 dni wolności i lenistwa ci zostało ;) lekarz ci sugerował ze urodzisz wcześniej czy po prostu ty byś tak wolała ?

Julka podzielisz sie tortem :blush: malunki na ścianie skończone ? ja w kuchni dzień w dzień a nazwy piekarnika i tak nie pamiętam :S

Karolcia a z tym zasiłkiem to też nie wiem bo przecież praca na umowę zlecenie też dochody przynosi to chyba zasiłku nie daja B) ale jak by cie zwolnili to wtedy przysługuje ci zasiłek dla bezrobotnych pod warunkiem ze miałaś opłacane składki takie jak przy wynagrodzeniu minimalnym a jak niższe to już raczej nie :unsure:

10 lata 4 miesiąc temu #919776 przez gwiazdka2014
hejka

ja dziś padam na pyszczek... zmęczona jestem...

Mesy czymam za was kciuki, dasz rade :) wyczymaj jeszcze troszkę...

Julia a ty co z tym wiekiem.... znam faceta który ma 36l i jest wielkim dzieckiem.... a Karola nie wiem co z tym PUPem ale próbuj może ci się uda... tylko uważa mi jedna kiedyś powiedziała ze mi się staż należy a później nie wiec... wiesz ....

Aggi dostałaś smsa?? bo nie wiem czy dobry nr podałaś. A twoj Max jest cudowny.... moj Antek też moze być taki śliczny :P

Ulcia :)

Mooff sliczne te twoje maluszki.... a mała tak roześmiana superrrrr

10 lata 4 miesiąc temu #919777 przez Pinezka
Aggi - Maksiu jakis taki obrazony na ten focie?

Ulka - no te wyniki co podalam, to juz po lacznej analizie usg i wynikow krwi (to chyba ten test pappa jednak byl, juz sie sama gubie). Googlowalam wczoraj ceny tego innego nieinwazyjnego badania i szczena mi opadla, bo oscyluja wokol 700-800 euro. W dodatku wedlug opinii osob, ktore je zrobily, wynik nie jest na tak lub nie, a jedynie doprecyzowywuje prawdopodobienstwo, czyli znowu konczy sie na "ryzyko 1 do x". Tak wiec chyba sobie to odpuszcze...

Julka - ja sie pisze na torta :)

10 lata 4 miesiąc temu #919784 przez emilia1410
Dzis robilam test owu i jedna kreska;((

10 lata 4 miesiąc temu #919790 przez betka81
Hej, hej!

Emilia tak jak Aggi pisze, przy 30 dniowych cyklach owu może być w 16,17 a nawet w 18 dc w zależności od fazy lutealnej np.moja wynosi 12 dni. Więc jeszcze masz czas na II kreski na teście owu!

Aggi a może to nie wpływ tatusia a zwyczajnie się wymęczył i poszedł spać. Dobrze, że Ty się wyspałaś i lekko zregenerowałaś siły..Ciuszki super, kurteczki są zajefajne :woohoo:
A jak tatuś zachwycony takim pomysłem?że ma zastań nianią w domu. Jaki on słodki a jaka niezadowolona mina?

Karolina no dla dziecka warto się poświęcić...
Karola to co Ty masz za cennik? Bo jak robiłam badania 2,5 roku temu też prywatnie to zapłaciłam coś koło 170 zł i z tego co pamiętam Adzie też tak jakoś wyszło na dniach...

Ann i tak też zrobiłam, tylko jak pracuję to już to ciężej pójdzie niż gdy były wakacje, ciepło bo z gołą pupą biegała i ja miałam urlop.

Kto mi da namiary na fb też czasem zobaczyła bym z kim rozmawiam i obejrzała Wasze dzieciaczki?

moof to jeszcze kilka i będą zupełnie regularne i pewnie owulacyjne hehe

Ula no pewnie, nie martw się na zapas bo w ciąży to niewskazane. A może jednak będzie dobrze! :)

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #919791 przez mesy
Ulka no az tak nasrane nie mam , zeby sobie wmowic i wymuszac porod hehehe :evil:
Lekarz sugerowal , a wrecz byl pewien , ze do 1 wrzesnia urodze .....nawet sie ze mna pozegnal :P ale mowil , ze jak by co to zebym dzwonila 1 wrzesnia choc watpi :dry:

Wiesz u mnie wsio dojrzale ....wody , lozysko zwapione....az jestem ciekawa co wyjdzie na wizycie na usg...mam nadzieje , ze mnie nie skieruje na wywolanie , bo u mnie w szpitalu pierw sie lezy z tydzien , a pozniej dopiero wywoluja :S taki kurde szpital durny :/
No i ta pepowina dalej mi w glowie siedzi....jak mlody dalej w brzuchu i rosnie ....boje sie , ze dojdzie do niedotlenienia w brzuchu.....oby nie !!!!

Pinezka strasznie drogie u ciebie to badanie.....tu w PL placilam 150 zl za test pappa....

Kupilam sobie buty i kurtke na jesien ;) jeszcze apaszke komin sobie kupie i jestem gotowa na wyprawy wozkowe :D aaaaaaaa marza mi sie juz dzinsy ♥♥♥

Jutro kurde diete sobie robie....mam takie wzdecia po obiadach , ze malo nie odlece przez nie :/ a tak bola , ze masakra....jakies dziwne to trawienie mam...aaaaaa i waga ruszyla w druga strone w koncu :D mam -1 kg :woohoo: :woohoo: jutro pojde se na lody hehee

10 lata 4 miesiąc temu #919798 przez betka81
messy to jak Ty w ostatnich tygodniach chudniesz to jeszcze trochę i do porodu pójdziesz szczupła jak laseczka. A nie martw się tak tym łożyskiem, jak Patryk rusza się jak zwykle to jest wszystko oki.

10 lata 4 miesiąc temu #919800 przez Karolincia
Betka ja robiłam w Multimedis na Mariańskiej 5A w Pabianicach . A Ty gdzie??

10 lata 4 miesiąc temu #919803 przez betka81
Karola ja nie jestem z Pabianic. A badania robiłam u siebie w szpitalu w laboratorium ale za wszystko płaciłam i nawet jakby podnieśli ceny to nie wyszło by 600zł chyba, że masz jeszcze jakieś dodatkowe badania? Może powinnaś zrobić najpierw rozeznanie w cenach w laboratoriach?

10 lata 4 miesiąc temu #919809 przez mesy
No ja za pakiet hiv , kila itp....te co sie robi przewaznie do zabiegow zaplacilam 150 zl....za toxo 30 zl....za rozyczke 30 zl...
600 zl to strasznie duzo ci karola za to wyszlo.....az dziwne

10 lata 4 miesiąc temu #919812 przez emilia1410
No najpierw byly 2 kreski takie malo widaczne a teraz juz jedna to raczej juz nie bedzie 2;(

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #919815 przez betka81
Emilia testuj dalej bo ja właśnie tak mam po @ są 2 kreski (jedna słabiutka) a na dwa dni przed II kreskami, czyli przed samą owu jest tylko jedna i później piękne malinki

Ada dziękuję :)

10 lata 4 miesiąc temu #919817 przez Anabelle
Emilia, u mnie też raz była ciut mocniejsza kreska, raz słabsza, raz nie było. To nie ważne. Każdy test poza dwiema malinami jest negatywny. Też się bałam, że nie będzie owulacji, a tu wyszła w 17 dc - co więcej, był to mój ostatni miesiąc starań, bo w ciążę zaszłam. Trochę entuzjazmu, pokażą się jeszcze takie maliny, że będziesz nam tu się chwalić :)

10 lata 4 miesiąc temu #919823 przez emilia1410
No dzis 15 dzien , a w niedziele 17 ale pracuje i raczej sie nie poprzyfulamy , wytrzymaja plemniczki od pt do niedz??

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka