- Otrzymane podziękowania: 111
- /
- /
- /
- /
- Testy owulacyjne - stosujecie?
Testy owulacyjne - stosujecie?
- Pinezka
- Wylogowany
- rozmowna
Ula - dobrze, ze jej gips szybko sciagna, to moze nawet nie zauwazy, ze unieruchomiona byla. Mam na mysli brak koniecznosci rehabilitacji
Karola - cierpliwosci, dzis uslyszysz serduszko
Mesy - to pewnie ten czop byl Porod sie zbliza wielkimi krokami
Gosia - jak ja bym na grzyby sobie poszla..... Mmmmm.... A tu tak sucho i goraco, wczoraj 46 C, bez jaj, nie do wytrzymania Mam juz ochote na jesien, deszcz i swetry
Betka - dobrze, ze jestes znowu z nami
Asiaa - tu sie ostatnio zachodzi i rodzi prawie parami wiec trzymamy kciuki za synchronizacje z Betka
Chudzinka - kiedy orientacyjnie ta inseminacja, bo chyba mi ucieklo? W przyszlym tyg?
U mnie ok. Jem juz normalnie, zero mdlosci i innych przypadlosci. Brzuszek rosnie (zaraz postaram sie wam wrzucic fotke) i kupilam juz pierwsza spodnice ciazowa, bo ciuchy mnie zaczynaja w brzuch uwierac. Nabylam tez poduszke do spania (i potem do karmienia), taki dlugi bumerang i musze sie nauczyc spac na boku
Jutro odbieram wyniki testu potrojnego i oby wszystko ok bylo
Nastepna wizyta 16.09. To tyle w telegraficznym skrocie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- majka1987gnoWlkp
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 105
Emilcia ino czytaj co Ci karolcia napisała i nie wiem no kurde omijaj ją szerokim zobacz jak ona czeka na twoją owulkę :D:D a może karolcia to Karol ??? ot taki żart
Gwiazdka to mój mi pwoedział że mam śliczny brzuszek hahaha teraz ?? szkoda gadać
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 21
Pinezka jaki brzuszek, mała piłeczka Superowy Bardzo mi się podoba, zgrabny
Majka właśnie nie wiem od kiedy mam taką ksywkę karol heheh
- Asia K
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
wiec dochód nie moze przekroczyc 539 zł na osobę.(od 1 listopada ma to byc 574) wtedy sie dostaje rodzinne i z marszu przysługuje 1000 zł jednorazowo "z tytułu urodzenia dziecka". Jesli chodzi o wysokosc zasiłku rodzinnego to zalezy ile ma się dzieci i w jakim wieku. Czy są to przedszkolaki, czy szkolniaki czy moze malusie dzieci nie chodzące jeszcze do przedszkola.
Mops dochód chce z 2012 roku , ale jak w tym roku sie "pogorszyło" z pieniedzmi to nic nie szkodzi - sklada sie wniosek ze w 2012 zarabiało sie wiecej , ale teraz mniej - do tego dokumenty to potwierdzające - u mnie wlasnie tak było. Gdyby brali pod uwage dochody z 2012 roku to fige bym dostała , a jak przedstawiłam sprawe jak to wygląda teraz to mi jeszcze 100 zł dorzucą na przybory szkolne do młodego
Mam nadzieje ze komus sie przyda ta informacja
Emilia - test negatywny - rób codziennie i czekaj na dwie maliny malinowe
Zguby??? ktos mnie szukał???
- mesy
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 198
Kurde z tel pisze jedna reka dziubie slonecznik a druga odp i potem wychodzi takie cos hehehe
Majka a ty cos taka czujna ej mam takiego lenia ze jie chce mi sie wstawac po pilota a mam go w zasiegu oczu....i tak siedze w ciszy hehe bosssshe wezcie sobie Patryka choc na chwile.....on tak mi cisnie juz mam dosc !!!
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 21
Mesy hehehe no przestań ja się nie gniewam :* Śmiesznie Możesz tak na mnie mówić, ohh Karol hehe słonecznik? miałam smaka na niego a teraz mnie mdli jak na niego patrze
- majka1987gnoWlkp
- Wylogowany
- gadatliwa
a co do kasy z rodzinnego- czy jeśli złorze wniosek po urodzeniu Misi będą liczyć nam na 3 bez Misi czy 4 stan rzeczywisty z Misią?? znaczy się o terminy mi chodzi... biorą zarobek z 2012 ale liczą z narodzoną Misią o którą tu chodzi- rodzinne i to drugie becikowe czy na 3 bez Misi... jak to jest??
- Asia K
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- majka1987gnoWlkp
- Wylogowany
- gadatliwa
- Asia K
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U nas w Polsce niestety tak jest ze samemu trzeba o wszystko pytac i walczyc. Jak nie wiesz to nie dostaniesz , dlatego pisze to wszystko moze któras z was sie załapie na to i wpadnie jakis grosz dodatkowy. Ja miałam duze szczescie ze trafiłam na superową babke z Mopsu i mi wszystko powiedziała , ale nie wszedzie tak jest.
Powodzenia laseczki
- Asia K
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
majka1987gnoWlkp napisał: Asiu to nawet lepiej a to można się starać kiedy bądź o rodzinne czy trzeba wiesz przed wrześniem i w styczniu- bo jakoś tak w razie co odnawiają :/ z tego co się orientuję ...... aaa i chyba MOPS robi nalot na dom co nie?? znaczy przychodzi Pani ocenić stan rzeczywisty............
MAJKA pierwsze słysze o nalocie
Jesli chodzi o termin starania o rodzinne to mozna skladac w kazdym miesiacu roku. Ja skladałam w czerwcu i mam decyzje przyznaną od lipca do wrzesnia. Ja zrobilam gafe ze nie poszlam zaraz w kwietniu jak Asie urodziłam no ale jak to juz pisałam wyzej nikt mi o tym nie powiedzial , a w czerwcu poprostu szllam zalatwic becikowe i tak jakos mi pani pomogła uzyskac wiele wiele wiecej- kochana kobieta. We wrzesniu sklada sie kolejne wnioski na kolejny rok (i tu juz z dochodami za 2013 rok)
- majka1987gnoWlkp
- Wylogowany
- gadatliwa
a tak w ogóle przepraszam - nie wnikałam nigdy- masz Asie a sama jak masz na imię?? bo taka jakaś nieogarnięta jestem :/
- Asiaa
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 143
Faktycznie już brzuszek widać Wyniki jutro będą ok
- mesy
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 198
- gwiazdka2014
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 92