BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #919054 przez Pinezka
Matko droga, jak wy te strony produkujecie :laugh:

Ula - dobrze, ze jej gips szybko sciagna, to moze nawet nie zauwazy, ze unieruchomiona byla. Mam na mysli brak koniecznosci rehabilitacji ;)

Karola - cierpliwosci, dzis uslyszysz serduszko :)

Mesy - to pewnie ten czop byl :lol: Porod sie zbliza wielkimi krokami :)

Gosia - jak ja bym na grzyby sobie poszla..... Mmmmm.... A tu tak sucho i goraco, wczoraj 46 C, bez jaj, nie do wytrzymania :sick: Mam juz ochote na jesien, deszcz i swetry :huh:

Betka - dobrze, ze jestes znowu z nami :)

Asiaa - tu sie ostatnio zachodzi i rodzi prawie parami ;) wiec trzymamy kciuki za synchronizacje z Betka

Chudzinka - kiedy orientacyjnie ta inseminacja, bo chyba mi ucieklo? W przyszlym tyg?

U mnie ok. Jem juz normalnie, zero mdlosci i innych przypadlosci. Brzuszek rosnie (zaraz postaram sie wam wrzucic fotke) i kupilam juz pierwsza spodnice ciazowa, bo ciuchy mnie zaczynaja w brzuch uwierac. Nabylam tez poduszke do spania (i potem do karmienia), taki dlugi bumerang i musze sie nauczyc spac na boku :lol:
Jutro odbieram wyniki testu potrojnego i oby wszystko ok bylo :S
Nastepna wizyta 16.09. To tyle w telegraficznym skrocie ;)
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #919057 przez majka1987gnoWlkp
pinezko ślicznie rośniecie :)

Emilcia ino czytaj co Ci karolcia napisała i nie wiem no kurde omijaj ją szerokim :D zobacz jak ona czeka na twoją owulkę :D:D:D a może karolcia to Karol ??? :D ot taki żart :)

Gwiazdka to mój mi pwoedział że mam śliczny brzuszek :D hahaha teraz ??:D szkoda gadać :)

[/url [/url]

10 lata 4 miesiąc temu #919061 przez Karolincia
Mesy no no pychotka :D mmmm...ja żelki wsuwam robaczki kwaśne :P

Pinezka jaki brzuszek, mała piłeczka :) Superowy :) Bardzo mi się podoba, zgrabny :)

Majka właśnie nie wiem od kiedy mam taką ksywkę karol heheh :P

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #919063 przez Asia K
Mesy napisze tutaj a nie priv bo moze jeszcze ktos skorzysta ;)
wiec dochód nie moze przekroczyc 539 zł na osobę.(od 1 listopada ma to byc 574) wtedy sie dostaje rodzinne i z marszu przysługuje 1000 zł jednorazowo "z tytułu urodzenia dziecka". Jesli chodzi o wysokosc zasiłku rodzinnego to zalezy ile ma się dzieci i w jakim wieku. Czy są to przedszkolaki, czy szkolniaki czy moze malusie dzieci nie chodzące jeszcze do przedszkola.
Mops dochód chce z 2012 roku , ale jak w tym roku sie "pogorszyło" z pieniedzmi to nic nie szkodzi - sklada sie wniosek ze w 2012 zarabiało sie wiecej , ale teraz mniej - do tego dokumenty to potwierdzające - u mnie wlasnie tak było. Gdyby brali pod uwage dochody z 2012 roku to fige bym dostała , a jak przedstawiłam sprawe jak to wygląda teraz to mi jeszcze 100 zł dorzucą na przybory szkolne do młodego :D

Mam nadzieje ze komus sie przyda ta informacja :)

Emilia - test negatywny - rób codziennie i czekaj na dwie maliny malinowe :D

Zguby??? ktos mnie szukał??? :whistle:
Podziękowania: ulka1983

10 lata 4 miesiąc temu #919064 przez mesy
Hahaha och Karol :P
Kurde z tel pisze jedna reka dziubie slonecznik a druga odp i potem wychodzi takie cos hehehe

Majka a ty cos taka czujna :P ej mam takiego lenia ze jie chce mi sie wstawac po pilota a mam go w zasiegu oczu....i tak siedze w ciszy hehe bosssshe wezcie sobie Patryka choc na chwile.....on tak mi cisnie juz mam dosc !!!

10 lata 4 miesiąc temu #919066 przez Karolincia
Asia K dziękuję skorzystam i ja :)

Mesy hehehe :) no przestań ja się nie gniewam :* Śmiesznie :) Możesz tak na mnie mówić, ohh Karol :D hehe :D słonecznik? miałam smaka na niego a teraz mnie mdli jak na niego patrze :P

10 lata 4 miesiąc temu #919070 przez majka1987gnoWlkp
mesy czujna bo Tosia mega grzeczna jest :) aż w szoku jestem :)
a co do kasy z rodzinnego- czy jeśli złorze wniosek po urodzeniu Misi będą liczyć nam na 3 bez Misi czy 4 stan rzeczywisty z Misią?? znaczy się o terminy mi chodzi... biorą zarobek z 2012 ale liczą z narodzoną Misią o którą tu chodzi- rodzinne i to drugie becikowe czy na 3 bez Misi... jak to jest??

[/url [/url]

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #919071 przez Asia K
majka - biora stan rzeczywisty czyli w twoim przypadku 4 (jak bedziesz sie starała po urodzeniu), ale teraz mi sie przypomnialo - dziewczyny które beda sie starały o rodzinne itd po wrzesniu to juz beda potrzebne dokumnty z 2013 roku. ale zasady te same

10 lata 4 miesiąc temu #919074 przez majka1987gnoWlkp
Asiu to nawet lepiej :D a to można się starać kiedy bądź o rodzinne czy trzeba wiesz przed wrześniem i w styczniu- bo jakoś tak w razie co odnawiają :/ z tego co się orientuję ...... aaa i chyba MOPS robi nalot na dom co nie?? znaczy przychodzi Pani ocenić stan rzeczywisty............

[/url [/url]

10 lata 4 miesiąc temu #919077 przez Asia K
aaaaaaaaaaaaa i jeszcze mi sie przypomnialo - dziewczyny które posylacie dzieci do szkoly - w urzedzie miasta mozna zlozyc wniosek o stypendium na dziecko. tam tez jest jakies kryterium dochodowe ale troche nizsze i ja juz sie nie lapie wiec dokladnie nie wiem jaka to kwota. moja siostra to dostaje i ma jakies 700 zł na rok na jedna z córek . w Urzedzie miasta równiez mozna sie starac o dofinansowanie do ksiazek szkolnych ale to do 15 wrzesnia .
U nas w Polsce niestety tak jest ze samemu trzeba o wszystko pytac i walczyc. Jak nie wiesz to nie dostaniesz , dlatego pisze to wszystko moze któras z was sie załapie na to i wpadnie jakis grosz dodatkowy. Ja miałam duze szczescie ze trafiłam na superową babke z Mopsu i mi wszystko powiedziała , ale nie wszedzie tak jest.
Powodzenia laseczki

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #919079 przez Asia K

majka1987gnoWlkp napisał: Asiu to nawet lepiej :D a to można się starać kiedy bądź o rodzinne czy trzeba wiesz przed wrześniem i w styczniu- bo jakoś tak w razie co odnawiają :/ z tego co się orientuję ...... aaa i chyba MOPS robi nalot na dom co nie?? znaczy przychodzi Pani ocenić stan rzeczywisty............

MAJKA pierwsze słysze o nalocie :blink:
Jesli chodzi o termin starania o rodzinne to mozna skladac w kazdym miesiacu roku. Ja skladałam w czerwcu i mam decyzje przyznaną od lipca do wrzesnia. Ja zrobilam gafe ze nie poszlam zaraz w kwietniu jak Asie urodziłam no ale jak to juz pisałam wyzej nikt mi o tym nie powiedzial , a w czerwcu poprostu szllam zalatwic becikowe i tak jakos mi pani pomogła uzyskac wiele wiele wiecej- kochana kobieta. We wrzesniu sklada sie kolejne wnioski na kolejny rok (i tu juz z dochodami za 2013 rok)

10 lata 4 miesiąc temu #919083 przez majka1987gnoWlkp
złota kobita z Ciebie :**** dziękuje Ci bardzo :)
a tak w ogóle przepraszam - nie wnikałam nigdy- masz Asie a sama jak masz na imię?? bo taka jakaś nieogarnięta jestem :/

[/url [/url]

10 lata 4 miesiąc temu #919098 przez Asiaa
Pinezka u Chudzinki to uzależnione jest kiedy owu będzie, z tego co pisała to ok.9 września obstawia owu więc jakoś po tym terminie ;)
Faktycznie już brzuszek widać :) Wyniki jutro będą ok :kiss:

10 lata 4 miesiąc temu #919099 przez mesy
Pinezka ladnie sie brzus zaokragla ;) az ci zazdroszcze dopiero takiego rosnacego , a nie takiego kolosa jak ja mam :P

10 lata 4 miesiąc temu #919111 przez gwiazdka2014
wiesz co mesy.... wielki brzuch to mam Ja :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka